23 jaar en zwanger van de tweede..

Wanneer baby april ons gezin compleet gaat maken, is Lola anderhalf jaar (19 maanden). Ik heb straks dus twee kindjes onder de twee jaar en dat op mijn 23e! Toen ik mijn zwangerschap aankondigde vonden veel mensen dat het allemaal wel erg ”dicht op elkaar” was en dat ze mij nog zo jong vonden. Ik zie dit totaal niet zo praat jullie even bij over de vooroordelen en de bewuste keuze die wij maakte.

Bewuste keuze

Danny had altijd al een voorkeur voor twee kindjes met weinig leeftijdsverschil, uiteraard begrijpen wij dat je dit niet voor het kiezen hebt. Wél kun je bewust besluiten om je pil weg te gooien en hopen dat het snel raak zal zijn. Dit deden wij eind Juni 2017, Lola was toen 10 maanden oud en ik kreeg alweer klapperende eierstokken bij iedere zwangere vrouw die ik tegen kwam. Danny was er na 3 maanden al weer klaar voor (mannen?!) maar ik wilde geen overhaaste keuze maken. Toen ik de pil weggooide zei ik nog tegen Danny; ”het kan nog wel een halfjaar of een jaar duren hè?!” Ik had een sterk voorgevoel dat een tweede keer zwanger raken niet zo makkelijk zou gaan. Dus.. Dat voorgevoel van mij hè, daar klopte dus niets van, ik raakte diezelfde maand nog zwanger van onze zoon.

Nu alweer zwanger?!

Ik vond/vind het best wel rot als mensen zeggen: ”jeetje dat is snel zeg! Jullie laten er geen gras over groeien!” Dan denk ik altijd; alsof je het voor het kiezen hebt wanneer je zwanger raakt? Het is ook echt nooit goed! Stel dat het inderdaad niet zo vanzelf zou gaan, dan gaat iedereen aan je vragen wanneer je kindje een jaar of twee is, ”goh, is het niet eens tijd voor een tweede?!” Dus bij deze mensen; laat dit soort opmerkingen achterwege, je kunt hier veel vrouwen (en mannen) mee kwetsen.

Burgerlijk to the max

Wij zagen het echt als een zegen dat het ons zo snel gegund was, een broertje of zusje voor Lola, ik vroeg geregeld aan Danny of hij mij even wilde knijpen. Ik heb namelijk altijd de droom gehad om jong moeder te worden. Dat ik op mijn 23e al zwanger zou zijn van de tweede had ik een paar jaar geleden nooit gedacht. Waarschijnlijk had ik je voor gek verklaard als je me dit had verteld.

Als je niets liefs kunt zeggen, hou dan gewoon je mond

Ik ben allergisch voor negativiteit, toch wil ik heel graag kwijt dat sommige reacties gewoon niet nodig zijn. Opmerkingen als; ”ach meid daar moet je boven staan” komen ook mijn neus uit. Alsof je altijd alles maar moet slikken omdat je dingen misschien anders doet dan andere, dat is pas misplaatst.

Even een klein voorbeeldje van ”goed bedoelde vragen en adviezen”:

”Maar je bent nog zo jong!”

”Ben je niet bang voor een midlife crisis?”

”Jeetje wat ben jij burgerlijk!”

”Wat heb jij een saai leven! Doe je nog wel eens iets leuks?”

Ik ben inderdaad jong, 23 jaar, maar mijn lichaam en geest waren klaar voor het moederschap (jezus wat klinkt dat zweverig). Bang voor een midlife crisis? Ik denk altijd maar zo; eerst maar eens die 40 jaar gaan halen voor ik überhaupt over die midlife crisis ga nadenken. Maar als ik er dan toch stiekem over na denk; nee, ik ben daar niet bang voor. Voor ik Danny leerde kennen heb ik, helemaal alleen, mijn koffer gepakt en ben ik voor een halfjaar in het buitenland gaan wonen. Ik heb daarvoor ook andere vriendjes gehad, ben met vriendinnen op vakantie geweest, heb gestudeerd in Amsterdam en ben vaak zat het hele weekend naar de @#$%* gegaan. Dus geloof me, saai ben ik niet. En dat je leven ophoud als je moeder wordt? Man, wat een onzin, mijn leven is nu pas begonnen. Ik ben gelukkiger, zelfverzekerder en waardeer het leven meer dan ooit tevoren. Ik zeg nu heus niet dat jullie massaal moeten gaan baren om gelukkig te zijn, maar het moederschap heeft mij veel geleerd en vooral heel veel gegeven. Dat de ene 23 jarige nog lekker in de kroeg hangt terwijl ik de eerste luier verschoon vind ik geen probleem, ieder mens is anders, toch?!

Ik schrijf dit stuk niet omdat ik medelijden wil, maar ik ben gewoon klaar met al die opmerkingen. Het is niet nodig om overal maar je ongezouten mening over te geven. Je kunt iets denken maar je hoeft het niet altijd te zeggen. Leven en laten leven! Nog meer (jonge) moeders die dit soort reacties herkennen?!

Liefs, Natalie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

57 reacties

 1. Sharona
  19 december 2017

  Mooi gezegd en volledig mee eens.
  Hier ook zeker wel dat soort opmerkingen gehad, vraag me af waar mensen zich mee bemoeien.
  Hier nog net 21 toen ik beviel van de eerste en nog net 23 toen ik beviel van nr 2. Nu zwanger van nr 3 ben 26 als ze geboren word.
  Zou het echt niet anders willen. Wij waren er gewoon al vroeg klaar voor.

 2. 19 december 2017

  Zo herkenbaar!
  Ik hoorde dit zo vaak per dag, nadeel van een kapsalon hebben.. Iedereen heeft een mening.
  Ik was 22 van de eerste zwanger, na 1,5 jaar depressief geweest te zijn duurde het even wat langer voor we nummer 2 aan durfde.. En hier uiteraard ook weer zoveel commentaar..
  Ben je niet bang dat je weer depressief word?
  Jeetje zit wel veel jaar tussen (5,5)
  Zo dan is je man wel ouder nu ( we schelen 7,5jr)
  Was zeker een ongelukje?

  Man… Leef en laat leven! het is blijft een wonder

 3. Geeske van Megchelen
  19 december 2017

  Hey, ik ben 24 jaar en moeder van mijn inmiddels 1 jarige dochter Elena. Ik heb hier ook heel bewust voor gekozen, want zolang ik me kan herinneren wilde ik al moeder worden en wat is het een cadeautje dat dit ook werkelijk is gelukt. Ik herken me dan ook ontzettend in je verhaal en krijg ook de negatieve opmerkingen (gelukkig meer positieve) en wat kunnen die vermoeiend zijn. Gelukkig hebben ik en jij dus ook, de keuze in ons leven kunnen maken die ons gelukkig maakt en wat als iedereen dat nou zou doen en van elkaar zou accepteren dat dat voor iedereen anders is. Blijf dus vooral doen wat je gelukkig maakt en geniet van je tweede zwangerschap. Het is alleen maar leuk om twee kleintjes zo dicht op elkaar te hebben en ze straks samen te zien opgroeien, die twee gaan elkaar dingen leren die wij als ouders onze kinderen nooit kunnen leren.
  Ik wilde ook nog zeggen dat ik er van geniet om je te volgen. Door jou weet ik dat er meer jonge moeders zijn en dat ik niet de enige ben en het is fijn om te zien dat je niet de enige bent met struggles

 4. Jennifer
  19 december 2017

  Zo herkenbaar, ik was 23 bij mijn eerste kindje en wat een scheve gezichten heb ik gehad zeg. Ik heb continu het gevoel gehad (en nu vaak nog steeds) om mijzelf te moeten verantwoorden voor mijn keuze. Eind juni 2016 is bij mij mijn spiraal eruit gehaald omdat deze niet meer goed zat, wij hebben destijds meteen besloten om hem eruit te laten en te zien waar het schip strand. Lukte het was het onwijs fijn en leuk, lukte het niet dan zagen we wel weer verder. In augustus 2016 voor het eerst weer ongesteld geworden, september 2016 een miskraam gehad en oktober 2016 bleek dat ik opnieuw zwanger was van mijn dochtertje die juni 2017 geboren is. Ik had om eerlijk te zeggen ook verwacht dat het allemaal niet zo snel zou gaan, maar desondanks heel erg blij mee om op deze leeftijd moeder te mogen zijn. Ik heb mijzelf voorgenomen om geen verklaring of verantwoording meer af te hoeven leggen naar de buitenwereld, ze moeten er maar mee dealen en kunnen ze dat niet dan hebben ze pech!

  Geniet nog even van je zwangerschap, je ziet er onwijs mooi uit! X

 5. Lin
  19 december 2017

  Heel herkenbaar die opmerkingen! Ook met de vraag van vreemden of het een ongelukje was toen ik op mijn 22ste in verwachting raakte. Van mensen dichtbij nooit negatieve opmerkingen gehad, ook omdat ik altijd heb geroepen voor mijn 30ste graag 4(! ) kindjes te willen als het ons gegund is. 15maanden later kwam er een klein zusje bij voor onze zoon. Daar kwam dan standaard de opmerking “phoe ik benijd je niet, je zal het wel druk hebben met twee van die kleintjes” Ik heb het alleen maar als geweldig ervaren, heerlijk vond (en vind) ik het twee kindjes zo dicht op elkaar! Ben benieuwd hoe jij het straks gaat ervaren.
  En dat je het allemaal niet voor het zeggen hebt klopt ook, graag hadden we een er net zo snel een derde achteraan gekregen. Dat liet iets langer op zich wachten, maar als alles goed gaat mogen wij over een paar maandjes ons 3de wonder verwelkomen (op mijn 28ste )

 6. Oda Jansen
  19 december 2017

  Heel mooi gezegd Nathalie!
  Ik vind jong moeder worden een heel mooi streven!
  Ik ben zelf 24 en helaas is het ons nog niet gelukt om zwanger te worden, Maar wat gun ik dat jou enorm!
  Krijg ook vaak genoeg dingen naar me hoofd gegooid omdat ik allang moeder had willen zijn, en dan denk ik waar bemoei je je mee en wie ben jij om te oordelen over het feit of ik te jong ben om moeder te worden? Kortzichtig vind ik ‘t! Mensen die dat zeggen willen wss zelf pas moeder worden op hun 30e omdat ze denken dat hun leven dan ineens ophoud, prima maar oordeel dan ook niet over ons.

  Ik ben zelfs beetje jaloers op jou leven! Je doet het zo goed en je bent zo’n lieve mama en meid! Doe mij zo’n ‘burgerlijk’ leventje haha! Volop genieten van je gezinnetje en dat straalt er bij jou van af!
  Go rock girl, je bent een voorbeeld voor veel jonge mama’s!

  Liefs Oda

 7. Larissa
  19 december 2017

  Heel mooi geschreven, ook al kan ik er niet helemaal over mee praten maar ik herken je gevoelens. Ik ben zelf net 24 en heb al van kinds af aan gedroomd om jong moeder te worden. Dus toen ik een jaar geleden (na twee jaar samen te wonen) ons huis kochten, was voor mij het perfecte moment. Helaas is mijn vriend er nog niet klaar voor, alhoewel hij zijn leeftijd wel mee heeft (35).
  Ik vind het heel knap van je dat je dit deelt en zo open en eerlijk bent. Dat durft niet iedereen. Keep up the good work en geniet van je mooie gezinnetje!

 8. Marjolein
  19 december 2017

  Goed artikel! Voor mij is het niet helemaal het zelfde, maar ik kan me het heel goed voorstellen. Ik was niet perse heel jong zwanger (27 toen we het ontdekten), maar wilde dat wel heel graag. Ik was 24 toen ik m’n pil weg gooide, maar het heeft bij ons een tijd geduurd voordat het lukte en gedurende het traject ook nog eens 3 miskramen gehad. En ook dan zitten mensen te zeuren. Mijn vriend en ik zijn inmiddels 12 jaar bij elkaar, dus iedereen vond het wel eens tijd worden! Ja vertel mij wat, als ik een kind op bestelling kon krijgen wist ik het wel.. En zelfs toen het raak was vroegen mensen nog ‘of het gepland’ was?! Het is inderdaad nooit goed. En mensen realiseren zich vaak niet hoe ze mensen kwetsen met dit onderwerp. En dan is de dooddoener dat je er boven moet staan inderdaad misplaatst, want het doet gewoon pijn soms. Ik vind jullie fantastische ouders en ben heel benieuwd naar jullie gezinnetje straks met z’n vieren. Liefs Marjolein (marjolein_hs)

 9. 19 december 2017

  Oooh, wat herken ik mijzelf hier zo hard in! Ik hoor dit ook nog elke dag aan! “oh 19, en al zo een jonge mama” “was je 17 toen je zwanger werd?” En ga maar door.. Verschrikkelijk! Ieder zn eigen keuze toch? Zolang ze maar kunnen vooroordelen…

 10. Noelle
  19 december 2017

  Geen ervaring mee, maar ik erger me groen en geel aan het feit dat sommige mensen maar denken dat het “oké” is om hun ongezouten mening overal over te geven. Je bent een fantastische moeder!

  • Natalie Vijfhuizen
   19 december 2017

   Ja ben het hier zo mee eens! Ben daar ook helemaal klaar mee, daarom ook dit stuk. Ik hoef geen medelijden maar die rot opmerkingen zijn gewoon zo kansloos en niet nodig!

   • Aimee
    19 december 2017

    Eens of je nu jong of ouder bent, werkt of thuis bent, alleen of samen bent mensen vinden er van alles van. Als ik één ding heb geleerd sinds ik moeder ben is dat je van de buitenkant niet kunt oordelen over iemand. Doe dat dan ook niet. Ieder zijn eigen leven en keuzes (voor zover alles te kiezen valt).

 11. Renske
  19 december 2017

  Zo herkenbaar! En dat terwijl ik 24 was bij mijn eerste zwangerschap en 26 bij mijn tweede zwangerschap. Iedereen is er op een ander moment klaar voor, maar dat lijken mensen niet te snappen. Je doet het super goed en ik vind jullie een onwijs leuk stel! Lola en jullie kleine jongen boffen maar met zulke leuke en jonge ouders!

 12. Dewi
  19 december 2017

  Hier een mama van 2 boys (2) en (1). Ben afgelopen week 26 geworden. Op mijn 21e erachter gekomen dat zwanger raken niet vanzelf zou gaan en dus meteen het medische traject in. 2,5 jaar later onze oudste zoon mogen krijgen, daarna de natuur op zijn beloop gelaten want weer zwanger raken zou er niet in zitten volgens dokters. 4 maanden later zwanger van zoonlief nr 2. Veel mensen vroegen of het ‘ongelukjes’ waren. Of vroegen naar mijn leeftijd en schrokken. Totaal niet eerlijk want ze zien je als tienermoeder zoals de mtv programma’s. Mijn vriend en ik waren al 6 jaar samen, met een koophuis en allebei een baan. Heb me er vrij weinig van aan getrokken. Het is even pittig zo kort op elkaar maar ze hebben wel heel veel aan elkaar.

 13. Fleur
  19 december 2017

  Hoi!!
  Ja ik herken dit heel erg! 23 jaar en zwanger van de eerste. Krijg vaak zat de vraag: zijn jullie er wel klaar voor?
  Is of was het een ongelukje…
  Wij zijn er dol blij mee!!

 14. Sabine
  19 december 2017

  Mega herkenbaar. Ik mocht dan wel 1 jaartje later mijn eerste zoon baren en 13 maandden later onze tweede zoon (24 jaar en 25 jaar) maar ik had het nooooit anders gewild. Ze hebben zoveel aan elkaar,zijn elkaars beste vrienden en gaan voor elkaar door het vuur.
  Zovaak de opmerking gehad: je bent nog zo jong voor 2 kids, zou je niet lekker even wachten en van 1 genieten uhhhh nee! Ons leven!!
  En dan blijk je op je 31ste ineens weer (ongepland) zwanger van onze derde zoon en dan krijg je weer van die k*t opmerkingen!
  Nou ik za je eerlijk zeggen, ik had niet anders gewild! Wat een verrijking om 3 knappe zonen te mogen hebben.
  Ik mag met trots zeggen dat ik trotse jonge mama ben van 3 jongens van nu 9,8 en 21 maanden ❤️

 15. Lois
  19 december 2017

  Hi wat fijn dat je dit beschrijft!
  Ik heb welliswaar nog geen kindjes en ik ben nu 23 jaar. Bijna twee jaar geleden gestopt met anticonceptie en een kindje is zeer welkom… maar dat valt niet te plannen. Toch hebben genoeg mensen hier een mening over.
  ( joh, wees blij, kan je nog even genieten)
  ( kind, je bent nog zo jong)

  Iedereen deelt zijn eigen leven in. En dat is gelukkig allemaal anders… otherwise life would be pretty boring.

 16. Birgit
  19 december 2017

  Mijn zoon gekregen op mijn 25e getrouwd op mijn 26e en onze dochter gekregen toen ik net 27 was. Mijn zoon was 20 maanden tot onze dochter kwam.. ik vind het heerlijk twee kinderen zo dicht op elkaar ik heb het soms voor de grap tegen andere gezegd een tweede is zoveel makkelijker omdat je er nog niet zo lang uit bent met voeden etc.
  Succes nog met je laatste weken

 17. Kim
  19 december 2017

  Die negatieve reacties snap ik ook helemaal niet! Maar die krijg je toch in elke situatie wel geloof ik, jong moeder, op wat latere leeftijd moeder, niet moeder willen worden, nou ja gewoon bij alles dus. Heel irritant! Ik ben zelf 30 en heb een zoontje van 1,5 jaar. Ik ben super gelukkig getrouwd met mijn eerste vriendje, heb niet in het buitenland gewoond en vroeger ook niet regelmatig tot ik naar de @&€% was gestapt. Maar ik vind mezelf alsnog ook niet saai. Ieder z’n ding.

 18. Jolanda
  19 december 2017

  Heel herkenbaar dit! Ik was zelf 21 toen ik zwanger werd van onze zoon en mijn man 22. Constant kreeg en krijg ik nog steeds de vraag of hij wel gepland was. Sem is nu bijna 2,5 en wij doen bewust wat rustiger aan, omdat alles snel gegaan is bij ons. Maar wij krijgen dus inderdaad steeds de vraag of de 2e al onderweg is. Dus het is inderdaad nooit goed;). Geniet van je zwangerschap en van Lola!

 19. Ingrid
  19 december 2017

  Wat ben je toch een mooi mens! Je hebt helemaal gelijk mensen oordelen maar zonder na te denken over wat ze zeggen! Ik zeg; je flikt het hem maar mooi! Je straalt op elke foto hebt een prachtige dochter, een man die je bijstaat en dan ook nog een wondertje onderweg! Wat wil een mens nog meer! Blijf lekker genieten van je mooie leventje. Het is je gegunt!

 20. Anita
  19 december 2017

  Ik weet precies wat je bedoelt, nu was ik 25 voor ons 1e meisje werd geboren maar ook ik was er helemaal klaar voor, en nu nu zou ik jaar niet meer weg kunnen denken, lekker lopend, kletsend, en ja bij mij ook genoeg vriendinnen die nog lekker in het stap leven zitten.
  En opmerkingen die krijgt iedereen wel denk ik.. ik persoonlijk trek het me niet zo aan… leven en laten leven idd.!
  Vindt het super leuk om je te volgen en je verhalen te lezen:)!

  X

 21. Anouk
  19 december 2017

  Nou ben ik niet jong, 34, maar zelfs wij kregen de opmerking goh da’s rap achter elkaar. Ter info, Norah is net 2 als baby 2 uitgerekend is. Ik scheel met m’n broer ook 2 jaar en heb dat altijd als heel fijn ervaren. Overigens was het rapper geweest als het aan mij had gelegen. Toen Norah 6 maanden was, gestopt met de pil doordat hormonen uit balans waren en met het idee van het kan wel even duren. Zo rap als dat het bij Norah ging, eerste prik raak, zo lang duurde het nu ruim driekwart jaar. Maar dat zeggen we er maar niet bij als mensen zeggen dat het snel is . Iedereen moet het lekker voor zich weten. Wel raad ik aan om je lijf even bij te laten ken maar ja ook dat is voor iedereen anders….

 22. linda
  19 december 2017

  En vergeet niet dat je aan niets en niemand wat hoeft uit te leggen waarom…
  Dan lijkt het juist alsof je je aan het verdedigen bent.
  Jullie maken deze keuze….punt….
  Geniet van alles!

 23. Sas
  19 december 2017

  Super goed geschreven!!! Ik ben 23 jaar en moeder van mijn 4 maanden oude dochter. Toen ik zei dat ik zwanger was (toen nog 22) schrokken sommige mensen echt en dan vroeger er ook nog een paar ‘ was het wel gepland?’ . Daar kon ik mezelf dat zo druk om maken, zulke dingen vraag je gewoon niet.
  Ik ben erg blij dat jij dit hebt geschreven en dat ik niet de enige ben die er zo over denkt.

 24. Lisa
  19 december 2017

  Hoi Natalie.
  Ik volg je al een tijdje en herken heel veel dingen die je schrijft, zo ook dit. Ik raakte op mijn 22ste in verwachting, een heel bewuste keuze. In oktober ben ik 23 geworden en heden 23.5 week zwanger. De opmerkingen die jij als citaties schrijft krijg ook ik enorm vaak te horen, op mijn stage, op mijn werk, van bekenden en ga zo maar door, zo jammer. Ik zie heel veel voordelen in het jong ouders worden. Ik denk ook dat men blij moet zijn dat er weer vaker stellen jong het kinderen mogen krijgen aan het lot overlaten, in plaats van alleen maar denken aan eerst carriere maken, flink sparen en materialisme!

  Liefs Lisa

 25. Esther
  19 december 2017

  Mooi gezegd! Herken het zo goed.. op mn 24ste is onze tweede dochter geboren.. wat ik allenaal hem moeten aanhoren echt het slaat nergens op.. of ik op deze leeftijd niks beters had kunnen doen.. kinderen krijgen kan later ook nog.. belachelijk! Die mensen snappen het zelf niet zo goed.

 26. Laura
  19 december 2017

  Mensen hebben altijd wel wat te zeiken. Ik denk dan: waar haal je het lef vandaan om over iemand te oordelen. Get a life!
  Onze dochter is 2,5 jaar en ik krijg dagelijks de vraag of en wanneer er een tweede komt. Pff.. net of ik dat aan de grote klok ga hangen.
  Je kunt het voor andere toch nooit goed doen. Gelukkig maar!! Als het voor je zelf maar goed zit ❤️

 27. Samantha
  19 december 2017

  Wauw, goed geschreven en zó herkenbaar! Zelf was ik net 25 dat ik mijn eerst zoontje kreeg en zelfs toen nog kreeg ik de vraag of dit wel gepland was! Say what?!! Alsof dat überhaupt gepast is om te vragen. Precies wat je zegt leven en laten leven!

 28. 20 december 2017

  Ik herken deze reacties uit duizenden. Ik ben 28 en kreeg de eerste toen ik 23 was. Reacties als burgerlijk en zo jong waren niet van de lucht!
  Wij kozen er bewust voor om even te wachten met de tweede. Die wordt morgen 2 jaar. Man o man… zat er teveel leeftijdsverschil tussen of we dat bewust hadden gedaan…
  mensen denken echt niet na bij wat ze zeggen.

 29. jonas
  16 juli 2018

  Ongelofelijk dat je op zo’n jonge leeftijd je eigen leven al opgeeft voor een kind. Belachelijk vind ik het, en ik weet zeker dat er zat anderen mensen zijn die het ook belachelijk vinden. Met 21 jaar ben je zelf net uit de luier, heb je nog totaal geen kennis van de wereld en hoe dingen gaan, heb je waarschijnlijk een slechtbetaalde baan (gezien ik aanneem dat je al klaar bent met school en op ondernemend vlak geen hoogvlieger bent), en vervolgens meteen maar van onze belastingcenten de kinderbijslag opeist. Walgelijk, ik kots van jullie soort mensen. Zorg eerst maar eens dat je het financieel voor elkaar hebt, voordat je aan kinderen begint. Ik ken meerdere mensen die nu 10 jaar later zijn, (ook rond de 20 zwanger raakten) en nu enorm spijt hebben dat hun mooiste jaren voorbij zijn gegaan aan het verzorgen van een kind.

  Zonde!!

  • Natalie Vijfhuizen
   17 juli 2018

   Hi Jonas, wat doe je dan op mijn site? Denk dat je een beetje in de verkeerde richting zit! Zo te zien lijk je mij ook niet te kennen, maakt verder niks uit, wens je een mooie dag toe!

  • Marielle
   17 juli 2018

   Hallo Jonas,

   Hou je mond!

   Doei!

  • S.
   17 juli 2018

   Haha oké, aller eerst vind ik dat me razend snel oordeelt over iemand die je helemaal niet kent.. Als je haar al een langere tijd zou volgen dan had je denk ik wel op een andere manier gereageerd.
   Ten tweede vind ik dat je alle minder jarige vrouwen dus meteen beschrijft als slechte moeders…
   Een jonge moeder hoeft niet meteen slecht te zijn, ik persoonlijk vind dat als je jong aan kinderen begint, je extra lang van ze kan genieten. En daar heb je helemaal geen 10 jaar werkervaring en een godsvermogen aan spaargeld voor nodig

  • Sanne
   17 juli 2018

   Weet je wat ik zonde vind, Jonas.

   Jouw kortzichtige reactie. Wat zoek je hier als je er zo van moet kotsen?

   Natalie! Je doet het top! Je hebt alles netjes voor elkaar en anderen kunnen een voorbeeld aan je nemen!

  • Kelly
   17 juli 2018

   @JONAS
   Wat een aannames en haat op een keuze van iemand die vrij is om haar eigen leven in te richten. Ontzettend laag ook dat je de ‘need’ voelt om met deze kortzichtige mening te reageren op een blogpost van meer dan een halfjaar geleden. Jij moet wel heel ongelukkig zijn zeg. JIJ was misschien met 21 jaar net uit de luiers en had geen idee van hoe de wereld in elkaar stak, iemand anders kan al op een totaal ander level zijn door wat hij/ zij heeft ervaren en meegemaakt. En hoe kom je erop dat iemand ‘waarschijnlijk een slechtbetaalde baan heeft’ en dan ook nog ‘aannemen dat je op ondernemend vlak geen hoogvlieger bent’? You need to check yourself dude. Je hebt echt geen idee waar je over praat want je trekt een conclusie gebaseerd op informatie die JIJ ZELF verzint! Kinderbijslag ojee, dan moet je echt bij de moeders zijn: want daar doen ze het voor! Lekker zoveel mogelijk kinderen de wereld in pompen WANT WE WILLEN GELD ZIEN! De meest harteloze aanname die ik ooit heb gelezen. Ik kots van mensen die vingers wijzen naar zaken die ze niet begrijpen en die iemands kijk op het leven veroordelen met als doel WAT?! Jij hebt onwijs veel eigen misery en je zoekt iemand om de schuld ervoor te geven. Get your shit together man! Jij als persoon en jouw kijk op de wereld en je medemens; DAT is zonde!

   • Kim
    17 juli 2018

    Kelly, precies dit! Bedankt!

   • Natalie Vijfhuizen
    17 juli 2018

    Zo dankjewel Kelly! Echt 100% met jou eens! X

  • Avalon
   17 juli 2018

   Beste Jonas,
   Fijn dat jouw mening zo duidelijk is. Wie ben jij om te zeggen dat wij zelf net uit de luiers zijn?
   Wij geld op eisen van de belastingdienst!!?

   Ik ben al ondernemer sinds m’n 19e, betaal zelf genoeg belasting en ondanks dat ik blij ben met de ondersteuning kan je van die 64€ per maand niet veel hoor!
   Als jouw vrienden spijt hebben dat ze de mooiste jaren van hun leven voorbij hebben laten gaan vraag ik me af of die überhaupt wel weten wat leven is!

   Meld je lekker af en ga je richten op je eigen leven! Misschien word dat nog een x wat.

  • Elina
   17 juli 2018

   Hoi Jonas,
   Misschien moet je even bij jezelf te rade gaan waarom dit artikel een gevoelige snaar bij jezelf heeft geraakt. Zit namelijk meer bij jezelf. Succes daarmee.
   Gr.

  • Lotte
   17 juli 2018

   Wauw…. jouw verstand zit ook alleen maar in je onderbroek. Het zou mijn grote wens zijn om het zo te krijgen zoals Natalie… het is juist een groot voorbeeld voor vele, en ook voor mij.

  • Kim
   17 juli 2018

   Hey Jonas , wat een ontiegelijke jankerd ben jij zeg .. ik ben bijna 22 en moeder van een dochter . Belastings centen ??? Haar papa werkt voor ons zich een slag in de rondte .. en ik ? Lekker op de ouderwetse manier thuis voor me kind zorgen .. wij sparen netjes haar kinderbijslag op voor haar !! En wij krijgen helemaal niks van de belasting .. vind het een zieke gedachten dat je zo denkt over jonge moeders .. heb medelijden met jou eventuele dochter die je zou kunnen krijgen … haar papa heeft straks een hekel aan haar omdat ze ook jong moeder zou kunnen /willen worden

  • Puck
   17 juli 2018

   Laat deze man lullen… Zo ie zo kansloos om zo’n reactie te plaatsen onder een artikel van december 2017. Vast jaloers…… 🙂

  • Inge
   17 juli 2018

   Heee Jonas!
   Even alle opgekropte emoties eruit gooien? Zonde van je leven zeg! Weet je.. Als je je focust op de dingen die jouw verder brengen in het leven ipv ergeren aan andere wordt jouw leven vast veel leuker!
   The universe has your back..

   • Natalie Vijfhuizen
    17 juli 2018

    Hahahahahaha! <3 voor deze!

  • Stephanie
   17 juli 2018

   Jezus Jonas, wat ben jij een mongool. Fijne dag!

  • Anoniem
   17 juli 2018

   Waarom zouden jonge ouders niet hebben genoten van hun leven en het financieel niet goed voor elkaar hebben? Wij zijn ook jonge ouders, maar hebben beide een hbo opleiding afgerond, verdienen samen meer dan genoeg om goed van te leven, te sparen en leuke dingen te ondernemen, hebben een koopwoning. Leeftijd zegt echt helemaal niks over hoe het er financieel voor staat. Een stel dat jonger dan 30 is kan wel meer verdienen dan een stel dat 30+ is. Die kinderbijslag? Dat is gewoon een leuke bijkomst Geld maakt niet gelukkig, dus eigenlijk doet het er niet eens toe!

  • Isabelle
   17 juli 2018

   Jonas, ik ken nog een goede psycholoog, misschien handig om er eens een bezoekje aan te brengen. Blijkbaar zit je vol frustratie en wil je die zo graag uiten door dit soort bloggers op te zoeken. Ik denk dat jou behoorlijk wat dwars zit. En of je nou 23 bent of 30, kinderbijslag krijgt iedereen en evenveel, dus maak je niet zo druk om te leeftijd. Ik hoop dat je ooit je rust zal vinden, ik bid voor je. Aju paraplu

  • Isabelle Wormgoor
   17 juli 2018

   Jonas, ik ken nog een goede psycholoog, misschien handig om er eens een bezoekje aan te brengen. Blijkbaar zit je vol frustratie en wil je die zo graag uiten door dit soort bloggers op te zoeken. Ik denk dat jou behoorlijk wat dwars zit. En of je nou 23 bent of 30, kinderbijslag krijgt iedereen en evenveel, dus maak je niet zo druk om te leeftijd. Ik hoop dat je ooit je rust zal vinden, ik bid voor je. Aju paraplu

  • Rowenne
   17 juli 2018

   Wauw, wat een ontzettend misplaatste reactie en zo te lezen zit er bij jou zelf weinig kennis van de wereld. Want hoezo kun je geen goed betaalde baan hebben op jonge leeftijd? Of is een goed betaalde baan alleen als je aan de universiteit hebt gestudeerd volgens jou? Zelf was ik klaar met mijn studie toen ik 20 was en werkte toen al een aantal jaar en verdiende genoeg om lekker te kunnen leven. Heb genoeg gedaan, leuke feestjes gehad, op stage geweest naar curacao etc. Ben zwanger geraakt op mijn 20ste, een huis gekocht samen met mijn vriend, bevallen van een prachtige dochter op mijn 21ste. Op mijn 22ste weer zwanger geraakt en nu ben ik 23 en ben 39 weken zwanger van ons 2de kindje. En ik ben gelukkiger dan ik ooit ben geweest. By far the best dicsision I EVER made! Er is in mijn ogen niks mooiers dan moeder zijn, en ik mis niks van het kinderloze leven. Mijn kind is mijn alles en ik mis haar zodra ik al alleen van de oprit af rij en dat lieve snoetje me uitzwaait. Ik vind het heerlijk zo en wie zegt dat je niks meer kunt zodra je moeder word?

   Dat jij niet aan kinderen moet denken is prima, maar die reactie is belachelijk. En wat doe je dan überhaupt op zon blog? Laat de negativiteit lekker achterwege, want dat is nergens voor nodig en klopt er geen kant van wat je zegt. Jong moeder zijn is fantastisch, extra tijd met mijn kids, extra energie, in mijn ogen alleen maar pluspunten. In mijn omgeving ken ik genoeg meiden die jong moeder zijn geworden en het op geen enkele andere manier zouden willen. Ik ken werkelijkwaar niet 1 persoon die spijt heeff van zijn of haar kinderen. En die kinderbijslag? Daar moet ik wel even heel erg hard om lachen die opmerking, als je 30 bent en een kind krijgt, krijg je ook kinderbijslag. En daarbij zijn er genoeg mensen die minder van hun leven gemaakt hebben op hun 30ste leeftijd, dan mensen in hun 20. Al die vooroordelen altijd over jonge moeders,. Als we allemaal nou is liever voor elkaar zijn, word de wereld een stuk mooier van!

  • Oda
   17 juli 2018

   Dag Jonas,

   Laat ik maar beginnen met te zeggen wat een ongelooflijke droeftoeter jij bent zeg. Dat je uberhaupt het lef hebt om zo’n reactie te plaatsen, wie heeft jou zo’n pijn gedaan zeg? Ook krijg ik het gevoel dat jij zelf niks met kinderen hebt, waarom iemand anders dan zo afbranden op haar eigen keuze?

   Heb jij je wel ingelezen in wat Natalie allemaal al heeft gedaan in haar jonge jaren? En waar ze nu mee bezig is? Ik kan je bijna met zekerheid zeggen dat ze het financieel beter voor elkaar heeft dan jou! Want schijnbaar mag je niet jong, succesvol en moeder zijn?

   Als ik je een tip mag geven, neem zelf aub geen kinderen, verknipt persoon

  • Nikita
   17 juli 2018

   Wat een walgelijke reactie Jonas!

  • Chantal
   17 juli 2018

   Wat een walgelijke reactie!
   Ik ben zelf 21 jaar, heb een prachtige dochter van 9 maanden oud. Ik heb een fantastische baan, en geniet elke dag weer, hoe mijn leven nu is.
   Vind deze reactie erg misplaatst.
   Je gat er maar van uit dat als je jong moeder bent, je een slecht betaalde baan hebt, en geen kennis van de wereld hebt? Houd toch op!
   Get a life, en snel graag!

  • Nathalie Chantal
   17 juli 2018

   Hmmm Jonas, duidelijk een jaloers typetje jij! Phoephoe. Erg grappig om jou reactie te lezen, misschien is het handig om voortaan voor dat je iemand af wilt kraken wat meer research te doen?!
   Ughl ben het zo zat dat jonge moeders continu zichzelf moeten verantwoorden?! Want he je hebt het financieel héél zwaar als je de keuze maakt om graag een 2de kindje te willen?
   Je kots van zulk soort mensen, misschien moet je eens in de spiegel kijken, ben je trots op jezelf dat je op iemand zijn site komt ( waar ze overigs ook salaris mee verdient, mede door jou bezoek!) ?

   Hey maar veel plezier met het verspillen van je mooiste jaren door mensen naar beneden te knallen, karma komt jou nog wel tegen.

   Zonde dat er zulk soort mensen bestaan!

  • Nicole
   17 juli 2018

   Oei Jonas! Heb je last van de warmte?
   Ik hoop in ieder geval niet dat je altijd zo akelig bent!
   Ik denk dat je Nathalie verder nirt volgt of kent, want dan praat je wel anders..
   Ik mag alleen maar jaloers zijn om te zien wat zij al heeft bereikt!

  • Noor
   17 juli 2018

   Arme Jonas! Wat ben je boos. Echt vervelend voor je dat je je zo druk maakt met dit mooie weer en niet lekker geniet van het leven. Misschien heb jij even een knuffel van je eigen moeder nodig? Moederliefde is onverwaardelijk dus dat doet zij vast graag. <3

 30. Frederique
  17 juli 2018

  Zo herkenbaar! Juliën was 11 maanden toen ik zwanger werd van onze dochter, al was het bij ons niet gepland is het het mooiste cadeautje ooit! Ik vind het heerlijk twee van die kleintjes, en ze zijn zo gek van elkaar, en ja die opmerkingen.. vermoeiend inderdaad. Maar gelukkig is het onze keus! En ben ik blij dat het bij ons zo mag zijn! Er zijn zat stellen die hier van dromen maar her hun niet gegund is. Dat vind ik oprecht heel erg.