5 dingen die niemand je vertelt over de kraamweek..

Toen ik was bevallen van Lola, liep ik tegen allemaal dingen aan waarvan ik dacht; ”ja maar hallo! Dat hebben jullie me niet verteld!?” Het lijkt wel een taboe om het over dit soort dingen te hebben, maar ik had het fijn gevonden als iemand ze mij had verteld voordat ik ging bevallen. Tijd om schaamteloos deze feitjes even op een rij te zetten!

1. Hello aambeien.

Ja. Om maar direct met de deur in huis te vallen; aambeien. Die zijn niet chill, het woord alleen al is vreselijk seksloos. Maar geloof me, ze zijn aanwezig wanneer jij natuurlijk bent bevallen. Zo is het ook niet gek dat je poept tijdens het persen #sorrynotsorry. Is mij overigens niet overkomen, maar schijnt wel heel normaal te zijn! Tegen die aambeien kun je overigens gewoon wat doen hoor, een goede crème helpt, maar fijn is het niet.

2. Poepen en plassen.

Om maar even in de ”gore sferen” te blijven; poepen en plassen na een bevalling. Nee, dat is niet prettig, haha. Plassen brand gigantisch en aan poepen wil je zeker niet denken wanneer je bijvoorbeeld een aantal hechtingen hebt. Maar geloof me, ook dit komt weer goed na een week (of twee).

3. Stuwing.

Formaat Pamela Anderson krijgen op dag 4 van je kraam week is heel normaal. Ík wist het alleen niet. Je borsten staan op ontploffen en je krijgt stuwing. Dit doet op zijn zachts gezegd onwijs veel pijn, althans, zo heb ik dat ervaren. Het schijnt te helpen om koolbladeren op je borsten te leggen!

4. Bizarre kraamtranen

Ja, iemand vertelde me wel dat je na de bevalling last kunt hebben van kraamtranen, maar dít jongens, nee dit had niemand me verteld. Dat je letterlijk kan janken om álles, dat je niet kunt stoppen en niet kan uitleggen waarom je nou precies aan het huilen bent. Ik vond dit toch een partij bizar. Alsof alle opgespaarde hormonen van de afgelopen 9 maanden er opeens via je traanbuizen uitkomen..

5. Milk everywhere

Wat mij ook oprecht verbaasde; de bloedgang waarmee de melk uit je tepels komt wanneer het volgens jou biologische klok voedertijd is. Wauw, bi-zar! Nog zo’n dingetje waarvan ik echt niet wist dat het zo heftig zou zijn!

Ik ben benieuwd of jullie je hierin kunnen vinden of wellicht nog andere dingen hebt die jij echt niet wist over je kraamweek!

Liefs, Natalie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 reacties

 1. Silvana Geerts
  20 maart 2018

  Hahahaha oooh hilarisch dit. Zoooooo herkenbaar joh!!!

 2. Lydia
  20 maart 2018

  Heerlijk eerlijk!!
  So treu!!

 3. Ryanne
  20 maart 2018

  Het enige wat mij echt verbaasde was dat als mijn dochter huilde, en ik in een andere kamer was, de melk zo uit mijn borsten stooooomde
  Succes met de laatste loodjes!

 4. Charlotte
  20 maart 2018

  Haha, wat heerlijk om te lezen! Dit is zo realistisch, en omdat er niet over gesproken wordt, voelt het alsof je de enigste bent. Helemaal leuk, bedankt!

 5. Apollonia
  20 maart 2018

  Ik ben over 2,5 maand uitgerekend van mijn eerste en ben zeer blij dit te lezen! Deze dingen worden je inderdaad niet verteld van te voren

 6. Amber
  20 maart 2018

  Zo herkenbaar!! Gelukkig zijn die aambeien mij bespaard gebleven, maar ik zal wel een uitzondering zijn wat dat betreft. Verder de eerste dagen een katheter gehad, dus geen last van een brandend gevoel. Maar zo’n slangetje was nou ook niet echt een pretje

 7. Azra
  20 maart 2018

  Her vloeien mis ik in je rijtje Wat ‘n ramp vond ik dat. Ik heb ruim 3 weken gevloeid en in de eerste 1,5 week echt hele stolsels (sorry n beertje onsmakelijk) verloren. Zooo vies! Ik vroeg me ook echt af of t normaal was, maar dat was het dus.

 8. Charlotte
  20 maart 2018

  Hahaha Jaa, heb geen aambeien gehad gelukkig.. maar de eerste keer poepen na de bevalling.. wat doet dat zeer! En ik moest ook overal om huilen, wat een emoties in die eerste week.. Wow

 9. Robin K
  20 maart 2018

  Heeeel herkenbaar! En die koolbladeren helpen me toch een partij goed, echt een verademing! Hoe kouder, hoe beter !! Succes met je laatste loodjes