5 kindvriendelijke hotspots op Aruba!

5 kindvriendelijke hotspots op Aruba!

Na anderhalf jaar op het mooiste stukje aarde te hebben gewoond, ga ik jullie vandaag vertellen waar ik het liefste kwam samen met Lola. Wanneer je op vakantie gaat met kids is het namelijk behoorlijk lastig om de kindvriendelijke plekjes te vinden. Ik zet ze voor jullie op een rijtje!

 

1. Renaissance island

Duur of niet, ik vind dat je er geweest moet zijn wanneer je op Aruba bent. Op Renaissance Island lopen namelijk flamingo’s los rond! Deze prachtige roze beestjes mag je voeren, en je mag er natuurlijk even mee op de foto #allesvoordegram. Je hebt twee stranden op het eiland: eentje is voor ”adults only”, hier lopen de flamingo’s maar je mag er echt wel even een kijkje nemen met je kind, heb ik ook vaak gedaan met Lola. Het andere strand is voor de kids, geen hysterische praktijken maar een mooi en overzichtelijk zand strand waar genoeg te doen is! Je kunt er kanoën, volleyballen, snorkelen prima eten en je kan er zelfs een massage boeken! Meer info vind je hier. Let op: je kunt er alleen komen met een bootje, vraag de bestuurder van de boot om een zwemvest voor je kids! 

Kosten + goude tip:

Een kaartje kost 99 dollar, vrij prijzig maar hier zit je lunch en een cocktail bij inbegrepen. Nu heb ik dé gouden tip voor jullie: boek een kamer in het Renaissance hotel! Je kunt een nachtje blijven slapen en twee keer naar het eiland, je betaald gemiddeld zo’n 150,- euro voor een overnachting voor twee personen. Je bent dus goedkoper uit, kunt twee keer naar het eiland en slaapt een nachtje in het hotel! Win-win toch?!

 

2. Mangel Halto

Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn, Mangel Halto is écht het paradijsje op aarde. Nergens heb ik de zee zo mooi blauw en helder gezien als daar. Je kunt er zwemmen en prachtig snorkelen. Tip: ga er niet op zondag heen, dan is het enorm druk met locals en kun je vaak geen plekje meer bemachtigen. Enne onder het mom van #allesvoordegram – maak even een foto bij het welbekende trappetje! Meer info vind je hier.

Kosten:

Niks, noppes, nada. 🙂

3. Philips animal garden

De ”dierentuin” van Aruba is klein maar fijn. Een echte dierentuin is het eigenlijk niet, het is een opvang centrum voor mishandelde en in de steek gelaten dieren die zijn geadopteerd. Je vind er dus van alles; van lama’s, geiten en biggetjes tot slangen een aapjes. Ik vond het altijd een heerlijk plekje om even doorheen te wandelen met Lola. Het ziet er netjes en verzorgd uit, is overzichtelijk en ik werd er altijd heel vrolijk van. Meer info vind je hier.

Kosten:

Duur is een rondje in het park niet. Als local betaal je 5 florin (2 euro 50) en als toerist uit mijn hoofd 10 florin (5 euro)

 

4. Palm Island

Zijn je kindjes iets ouder? Vanaf een jaar of 3,4 is het ook heel leuk om naar Palm Island te gaan! Ook hier kom je alleen met een bootje en het is ongeveer 5 minuutjes varen. Je kunt je hier de hele dag vermaken, er zijn genoeg glijbanen, je kunt er snorkelen en zwemmen. Aanrader!

Kosten:

Vanaf ongeveer 80 euro. Je bent dan wel de dag voorzien van eten en drinken. Meer info vind je hier.

5. Butterfly farm

Voor ik hier heen ga, kreeg ik wisselende reacties over de ”butterfly farm”. Persoonlijk vond ik het onwijs mooi om alle verschillende vlinders te zien en de verhalen erachter te horen. Niet schrikken als de vlinders via je lichaam meereizen, dit gebeurde ons een paar keer! Voor de kids is het zeker een aanrader, je wandelt er makkelijk en snel doorheen en er is genoeg te zien! Let op: het is er wel enorm warm, dus ga óf in de ochtend óf aan het einde van de middag! Meer info vind je hier.

Kosten:

Voor volwassenen betaal je als toerist 15 dollar, kids zijn gratis.

 

Liefs, Natalie

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.