5 VOORDELEN AAN TIJDELIJK ”ALLEEN” ZIJN

Dit is de eerste week van mijn ”twee maanden alleen met de kids” avontuur, en zoals Johan Cruijff al eens zei; ”ieder nadeel heb z’n voordeel”. Natuurlijk heb ik Danny liever thuis bij ons, máár dat alleen zijn heeft ook genoeg pluspunten, ik ga ze met jullie delen!

5 voordelen aan ”alleen” zijn:

1 – Minder was, minder troep, minder boodschappen – etc!

Ja, om eerlijk te zijn is dit altijd wel iets waar ik naar uit kijk #sorrynotsorry. Danny is een schat, maar gooit ieder shirtje na 1x dragen in de was (ook al heeft hij ’em maar 5 minuutjes aan gehad). Ik heb een hekel aan de was doen, en daar ga ik de komende twee maanden dus veel minder tijd aan besteden. YAY! Minder troep spreekt voor zich, en minder boodschappen vind ik toch ook wel echt een dingetje. Ik hoef geen hele broden meer te halen, pakken kaas en liters kwark, scheelt mij weer sjouwen en ik hou geld over voor andere leuke dingen!

2 – Wat eten we vandaag?!

Ik houd van een lichte maaltijd ‘s avonds, maar daar doe ik Danny niet altijd een plezier mee. Ook wachten we vaak op hem tot hij thuis is van zijn werk, hoeven we natuurlijk niet te doen maar het is wel zo gezellig. Stiekem is het dan best lekker dat ik de komende twee maanden kan eten wanneer ik wil, wat ik wil en met wie ik wil! Ha!

3 – De tv voor mij alleen!

Ik kijk nooit ”gewone” tv, maar ben wel een ”sucker” voor goede series! Danny en ik kijken meestal samen, houden van dezelfde series maar soms heb ik ook wel eens behoefte aan een lekkere weg kijk serie zonder dat ”mannengezeik” naast me en gewoon die extra aflevering kijken als ik daar zin in heb!

4 – Ik ben productiever!

Ik merk altijd dat ik productiever ben als Danny er niet is. Ik denk dat dit onbewust komt omdat je normaliter weet dat je de troep samen op kunt ruimen, of bepaalde taken uitstelt tot het weekend, nu weet ik dat er niemand anders is die de troep opruimt en de was vouwt zichzelf (helaas) niet op. Maar niet alleen mijn huishouden is vaak beter ”on point” als Danny er niet is, ook werk ik wat fijner. Soms denk ik wel eens; ik maak dat artikel vanavond wel af, en vervolgens vergeet ik dit dan. Nu plan ik mijn tijd beter in en zorg ervoor dat ik op mijn werkdagen écht aan het werk ben.

5 – Uitnodigingen.

Wat stiekem best wel fijn is, is dat ik vaak lekker bij mijn moeder kan aanschuiven (ik weet dat mijn moeder dit leest dus dit is een gevaarlijke;)). Ze kookt standaard toch te veel en vraagt dan vaak of ik wil mee eten. Daar zeg ik geen nee tegen want mijn moeder kan heerlijk koken en dat scheelt mij weer een uurtje in de keuken. Én misschien wel het allerfijnste; ik hoef na het eten niet nog een uur eten van de grond te schrapen en de keuken te poetsen. WINWIN.

Meer vrouwen die vaak alleen zijn en de voordelen herkennen? Of nog andere voordelen kunnen noemen? Ik ben heel erg benieuwd!

Liefs, Natalie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

20 reacties

 1. Ankelie
  6 februari 2019

  Ik herken de voordelen! Afgelopen 3 jaar had mijn man een functie dicht bij huis, heb de bovenstaande dingen stiekem wel gemist .
  Vanaf oktober 3 jaar door de weeks alleen met de kids, functie in Brussel..
  Succes komende weken!!!

 2. H
  6 februari 2019

  Herken ik zeker! Ik erger me bijv heel erg aan mijn man als hij op zijn telefoon zit te kijken, en ik mij (voor mijn gevoel) uit de naad werk. als
  Ik alleen ben merk ik dat ik veel minder ergenissen heb, omdat ik toch alles alleen moet doen.

 3. Priscilla
  6 februari 2019

  Ja! Totaal mee eens haha, en wat ik echt niet mis is het GESNURK! Manlief is elke twee weken varen en dan twee weken thuis. Het heeft ze voor en nadelen, kan me echt vinden in je “seriedingetje” Succes de komende twee maandjes, YOU CAN DO IT! Liefs

 4. Sandra
  6 februari 2019

  Zo herkenbaar! Na 3 maanden uitzending weer met zn 3’en en hoe veel ik ineens uitgeef aan de boodschappen..

 5. Lonneke
  6 februari 2019

  Ik herken het zeker. Zodra man hier 24 uur weer thuis is, is het overal weer een zooi. Alles moet ik altijd weer opruimen. En ik slaap velen malen beter als hij niet naast me slaapt. Zn eeuwige gedraai en gesnurk zijn niet bepaald gezellig haha..

 6. Julia
  6 februari 2019

  Heel herkenbaar! Ik vind persoonlijk het gevoel van even uit de sleur met elkaar en elkaar weer missen ook super fijn! Succes komende weken. Liefs

  • Natalie Vijfhuizen
   6 februari 2019

   Ja herken ik ook! En dan weer mega blij zijn om elkaar te zien na al die tijd 🙂 X

 7. Kimberley
  6 februari 2019

  Ja!! 1 t/m 5 check!! Manlief hier gaat straks ook anderhalve week weg.. Wordt wel pittig want woon wat verder van mijn familie af.. En met mijn chronische ziekte ben ik sneller afgepeigerd.. Maar indd het heeft ook voordelen.. Hij presteert het om mijn huishouden in 1 dag heulemaal overhoop te halen.. En ook elke dag 1 shirt aan…… Maar ben ook wel weer blij als het 1 maart is.. Dan komt ie hopelijk weer thuis ;).. Heel veel succes de aankomende 2 maandjes xxxx

  • Natalie Vijfhuizen
   6 februari 2019

   Jij ook veel succes komende weken! X

 8. Nicole
  6 februari 2019

  Zo herkenbaar! Ik ben dan altijd alleen met de meiden omdat ik gescheiden ben helaas.. Maar het heeft ook vele voordelen! Wat denk je van het bed voor jezelf alleen! Zo heerlijk! En als de meiden bij hun vader zijn dan maak ik er helemaal een feestje van! Dan hoef ik even helemaal niks en dat is echt fantastisch!

  • Natalie Vijfhuizen
   6 februari 2019

   Wat mooi dat je er toch ook de voordelen van in kan zien. Tof! X

 9. Chantal
  6 februari 2019

  Mijn vriend vaart, wat betekent dat hij vier maanden weg is, twee maanden thuis. Ik herken de voordelen, maar wat dacht je van het hele bed voor je alleen? En alleen ‘mijn eigen troep’ hoeven op te ruimen, is wel zo prettig. Toch weegt geen enkel nadeel op tegen het gemis. I’m counting the days till he is back over and over again! X

  • Natalie Vijfhuizen
   6 februari 2019

   Aah haha! Ja die troep, zie voordeel 1! En het bed deel ik toch liever met mijn vriend dan alleen. Wel pittig zeg! X

 10. Anne
  6 februari 2019

  Ben vaak alleen! Heerlijk!
  En herken het heel erg allemaal, super leuk opgeschreven allemaal.

  Liefs Anne

 11. Hilde
  7 februari 2019

  Mijn man werkt in ploegen diensten, dus ik ben veel ‘s avonds door de weeks alleen! Het scheelt dat ik mezelf goed kan vermaken alleen thuis, dus ik kan erg genieten van de rust. En een serietje of een programma kijken wat hij niet leuk vind is dan extra leuk 😉 De afwisseling is gewoon erg prettig, dan wordt het weer extra gezellig als hij s’avonds er wel is!

 12. Willemijn
  8 februari 2019

  Ik ben ook veel alleen met mijn dochter. Soms heel ongezellig (bijv alleen naar feestjes of dingen moeten) maar soms ook even héél fijn! Als het een rotzooi is, is het mijn eigen rotzooi. Ik kan me in bed helemaal in het grote dekbed rollen. Ik word niet wakker van gesnurk of dramatisch ge-adem. Hoef geen rekening te houden met zijn ritme van afspraken (en zijn kinderen die bij ons zijn als hij thuis is).

  Nu stop ik, anders komen er teveel voordelen

  • Natalie Vijfhuizen
   8 februari 2019

   Hahaha! Zo grappig en herkenbaar, kan me overal in vinden en er zijn best veel voordelen he!?

 13. Lyd
  8 februari 2019

  Haha vooral die laatste, de keuken schoonmaken is zoooo’n bekende!
  Zo fijn als iemand anders voor je kookt!

 14. Hanneke
  8 februari 2019

  Haha allemaal herkenbaar en na de tijd geniet je weer zo van elkaar! Hendrik gaat na de zomer in Oostende werken en is dan van ma tot vrij daar… Pittig maar ik vind altijd snel mijn draai! En na zijn uitzending van 5 maanden moest ik weer erg wennen aan al het overleggen met hem!