5X ”ZO OVERLEEF IK 2 MAANDEN ALLEEN”

5X ”ZO OVERLEEF IK 2 MAANDEN ALLEEN”

De titel klinkt mega dramatisch, maar er zijn zeker voorzorgsmaatregelen welke ik heb getroffen om deze 6 weken zo makkelijk mogelijk te maken voor mezelf, ik deel ze met jullie!

1 – Laat je boodschappen bezorgen!

Scheelt zoveel tijd en gedoe, ik vind het niet bepaald ideaal om boodschappen te doen met een peuter en een baby. Het is absoluut wel duurder, maar ik heb het er wel voor over nu. Ik heb veel minder nodig als Danny er niet is dus dat compenseert weer een beetje.

2 – Een hulp in huis

Als je het je kunt permitteren natuurlijk. Ik was hier eerst heel koppig over; ik vond een hulp (schoonmaakster) echt overbodige luxe en een beetje zonde van mijn geld, maar sinds vorige week ben ik overstag. Ik werk veel vanuit huis en kan me dan heel erg irriteren aan een vieze vloer of rondslingerende luiers en andere troep. Op werkdagen was ik dus gerust eerst twee uur aan het schoonmaken en zo had ik dus minder tijd over om te werken. Toen ik op een maandag aan het zeuren was tegen Danny over het huishouden, regelde hij een schoonmaakster welke de woensdag erop al kwam! Het is natuurlijk altijd afwachten of het werkt en bevalt, maar ik ben mega tevreden! Ze komt vanaf nu iedere week.

3 – Een fijne, vaste oppas

Wij hebben twee vaste oppas meisjes en ik vind het super fijn om in het weekend wel gewoon iets voor mezelf te doen zonder altijd maar mijn familie te hoeven vragen om op de kindjes te passen. Het is heel fijn om een vaste en vertrouwde oppas in huis te hebben welke het goed met je kids kan vinden, zo laat je ze met een goed gevoel ”achter”.

4 – Vries maaltijden in

Soms, op een drukke dag lukt het me niet altijd om een maaltijd te koken voor mezelf en de kids. Ik heb bijna altijd wel een gezonde pasta saus of een goed gevulde soep in de vriezer liggen. Dit scheelt zoveel gedoe! Ik bestel overigens ook 1 keer per week eten, als ik even niet zoveel in huis of zelfs te moe ben om iets uit de vriezer te pakken (geintje natuurlijk;))

5 – Profiteren van opa’s, oma’s, tantes en vriendinnen!

Voorheen vroeg ik niet zo vaak om hulp aan andere, ik wilde alles zelf oplossen. Daar heb ik wel van geleerd nu, in de afgelopen 6 weken is Joe bijvoorbeeld twee keer uit logeren geweest. Is voor mij heel veel, zeker omdat niet iedereen een nacht met Joe wil doorbrengen (haha;)) vanwege het nachtbraken natuurlijk. Als ik overdag oppas nodig heb, gooi ik het gewoon in de familie groepsapp en er is bijna altijd wel iemand die even een paar uurtjes kan bijspringen of wil knuffelen met mijn twee lieve monsters. Voor de avonden in het weekend vraag ik meestal gewoon één van de lieve oppas meiden!

Herkenbaar? En hebben jullie nog meer tips?!

Liefs, Natalie

Volg:

2 Reacties

 1. Carolienhak
  13 maart 2019 / 18:28

  Hele handige tips!
  En boodschappen online doen is in ons geval goedkoper. Als we naar de winkel gaan kopen we altijd dingen wat niet nodig is. Scheelt ons zo 30 euro per weekboodschappen!

 2. Roxanne
  13 maart 2019 / 19:09

  Mijn ervaring is dat boodschappen bezorgen juist goedkoper per maand is dan zelf boodschappen doen. Buiten dat ik het zelf ook absoluut niet zoek om zwanger met 2 peuters boodschappen te gaan doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.