7 tips voor een citytrip met je baby!

7 tips voor een citytrip met je baby!

Toen Lola 9 maanden oud was, namen we haar mee naar ”the big apple!” Voor de meeste mensen misschien niet de allereerste keuze om zo’n kleintje mee te nemen naar een grote stad, maar voor ons was het een succes! Waarom je je baby wel mee kunt nemen tijdens een citytrip + handige tips deel ik in deze blog!

 

Waarom je een baby makkelijk mee kunt nemen..

1 – Ze kunnen nog niet lopen

Ze kunnen nog niet lopen en daarom kun je ze makkelijk bij je dragen of meenemen in de buggy. Mijn ervaring met kindjes die kunnen lopen is dat ze dit ook heel graag doen, dan word het vaak iets lastiger. Resultaat? Je rent de hele stad door achter je dreumes aan!

2 – In de stad wonen ook gezinnen

Er wonen ook mensen met kinderen in de stad, dus waarom zou jij er niet heen kunnen gaan met je baby? Vooral in een stad als New York verbaasde ik me hoeveel moeders met kinderen ik zag lopen. Achteraf niet meer dan logisch, want in een grote stad wonen ook gewoon gezinnen!

3 – Voorrang

Je krijgt vaak voorrang als je met een baby bent. Je hoeft voor een ”attractie” niet zo lang in de rij te staan omdat je met een kind bent, je betaald ook nog niet voor je baby. Winwin!

4 – Pauze op je hotelkamer

Wij gingen ’s ochtends vaak vroeg weg en kwamen ’s middags dan weer even terug naar de hotelkamer. Lola ging dan slapen, wij gingen ook gelijk even rusten en zochten uit waar heen wilde gaan zodra zij wakker werd. Ik vond het best relaxed, want vaak kom je na een citytrip moe thuis, nu kun je zelf ook even een middagdutje doen!

5 – Veel wandelen

Voor baby’s is het heerlijk om zoveel te wandelen, wanneer ze in de draagzak zitten vallen ze vaak ook gewoon in slaap! Zo kun jij lekker rondlopen en om je heen kijken met je baby heel dicht bij je! Een draagzak meenemen is dus wel echt een must.

6 – De metro wordt je beste vriend

Een taxi nemen kan, maar je kunt natuurlijk niet steeds je autostoeltje meeslepen. De metro vond ik zelf mega handig met een kleintje in de draagzak. In de meeste grote steden is het prima te doen om te reizen met de metro en is er altijd een station in de buurt!

7 – Lunchen en dineren

Zoek van te voren wat leuke, kindvriendelijke restaurantjes op in de stad waar je naartoe gaat. Scheelt weer een hoop werk en gedoe! Geen zin om naar een restaurant te gaan? Je kunt in steden vaak makkelijk en snel onderweg wat lekkers halen, dit neem je mee naar je hotelkamer en eet het hier dan lekker op! Heerlijk lang uit op bed, een filmpje kijken en comfort food!

 

Zijn jullie wel eens op citytrip geweest met kids? Zo ja, waarheen? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!

 

Liefs, Natalie

 

Volg:

3 Reacties

 1. Alice
  9 februari 2018 / 09:16

  Leuk dit Natalie! Wij gaan volgende maand met onze zoon van 6 maanden naar Valencia, thanks voor de tips!

  • Rick
   28 mei 2018 / 15:35

   Beste Alice,
   hoe is het gegaan in Valencia met je kleine?

 2. Sanne
  10 maart 2019 / 17:24

  Hoiii!!! Wij willen graag naar Londen met onze baby, in de zomer, ze is dan 9maandjes oud. Heb je nog wat tips voor ons??
  Groetjes Ibrich, Sanne, Charlie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.