9 TIPS VOOR VLIEGEN MET TWEE KINDEREN

9 TIPS VOOR VLIEGEN MET TWEE KINDEREN

Vorige week zaten wij nog prinsheerlijk met ons gat op het strand van Lanzarote, maar inmiddels zijn we weer geland! Onze vakantie was heerlijk maar ik keek wel heel erg op tegen de vliegreis. We hebben de vakantie lang uitgesteld en we hebben zelfs in December een vakantie geannuleerd omdat ik het simpelweg niet zo zag zitten met onze nachtbraker. Enfin, hoe je de vliegreis overleefd met twee kindjes deel ik vandaag!

1 – iPad

Een hoop mensen zijn er ”tegen” maar wij hadden de reis niet overleefd zonder, haha. Ik zou wel een koptelefoon meenemen, anders kan heel het vliegtuig meegenieten van Peppa Big en daar worden de meeste mensen niet heel vrolijk van 😉

2 – Als jij relaxt bent dan..

Zijn de kinderen dat ook? Mwah, niet altijd natuurlijk maar ik geloof wel heel erg in ”je overgeven aan het moment” en dat heb ik wel gedaan. Ik ging niet het vliegtuig in met de instelling; ”zo en nu ff lekker 4 uurtjes bijslapen!” Maar eerder met het idee ”deze 4 uur staan compleet in het thema van de kids, het zijn maar 4 uur van mijn leven”. Maak je niet te druk, je weet van te voren toch niet hoe je kinderen het gaan doen.

3 – Draagzak/doek!

Ga je vliegen met een baby of een dreumes? Ik zweer bij een draagzak. Mega fijn als je nog rondloopt op het vliegveld en je zo je handen vrij hebt, maar het is ook mega relaxt in het vliegtuig. Joe sliep niet op onze schoot, maar wel in de draagzak.

4 – Je mag een autostoeltje meenemen

Wanneer je een extra stoel bijboekt, kun je het autostoeltje of maxicosi meenemen en je kindje daarin vast zetten. Mijn ervaring is dat ze daar echt veel beter in slapen omdat ze dit gewend zijn, ideaal dus! Heb je een lange vlucht? Dan kun je bij KLM voor je kleintje een bedje bij boeken!

5 – Neem genoeg eten mee

Als de kindjes het even zat waren, waren daar de magische rozijntjes. Of knijpzakjes. Of koekjes. Je snapt me, kinderen afleiden met een snack werkt perfect.

6 – Neem extra kleding en luiers mee

Op een of andere manier vinden baby’s het heel fijn om te poepen in het vliegtuig. En dan zo’n gevalletje spuit luier zeg maar, dus neem een extra set kleding en luiers mee!

7 – Breng de stewardess op de hoogte

Zelf vind ik de stewardessen bij KLM altijd heel lief, zijn mega behulpzaam en denken met je mee. Als je van te voren even aangeeft dat het je eerste keer vliegen is en dat je het wat spannend vind, helpen zij je vaak. Ik weet nog dat ik voor de eerste keer met Lola ging vliegen toen zij 9 weken oud was, helemaal alleen (!), en de stewardess zeker een half uur met een slapende baby op haar arm heeft gelopen zodat ik rustig kon eten en naar het toilet kon gaan, hoe lief!?

8 – Flesje

Voor baby’s is het fijn als je tijdens het opstijgen/landen een flesje melk klaar maakt, zo hebben ze minder last van hun oortjes doordat ze blijven slikken. Voor peuters een beker met water!

9 – Focus

Het is fijn als je samen overlegt wie welk kind ”neemt”. Zo hadden Danny en ik van te voren besloten dat ik op de heen vlucht Joe op schoot nam en hij zich op Lola focuste. Later tijdens de vlucht keerde we dit om maar het is fijn voor beide kindjes als ze genoeg aandacht krijgen, voor hen is dit natuurlijk ook hartstikke spannend!

Verder wil ik iedereen meegeven om schijt te hebben. Huilt je kindje even? So what?! Dat gebeurt ook in een restaurant, of in een winkel, in een wachtruimte, etc. Als mensen hierom gaan zeuren kunnen ze beter een privé jet huren, denk ik altijd. Natuurlijk is het vervelend voor jou, je kindje en je mede passagiers als er een groot aantal uur gehuild wordt, maar dit is eerder een uitzondering en nogmaals; het zijn maar een x aantal uren van je leven. Het komt goed, en mocht je het nu echt heel spannend vinden, kies dan eerst voor een korte vlucht naar bijvoorbeeld Spanje. Gaat dit goed? Dan geeft het je vast vertrouwen om de volgende keer een stapje verder te gaan.

Hebben jullie nog andere tips?! En nog een vliegreis op de planning staan?! Ik ben benieuwd!

Liefs, Natalie

Volg:

2 Reacties

  1. Ilse
    2 april 2019 / 14:18

    Wat fijn om dit te lezen, lekker eerlijk zoals het is. Hier heb ik wat aan . Wij gaan mid juni naar Canada met een dreumes van dan 1 jaar en 10 maand. Xx

  2. Dieuwke
    2 april 2019 / 16:32

    Vrijdag vliegen naar Curaçao met onze dochter van 1.5. Ben heel benieuwd. Vorig jaar naar Griekenland was ze een voorbeeldig kind. Inmiddels heeft ze een sterk karakter ontwikkeld haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.