MOMSQUAD | Balance is the key! Marloes #6

Balans vinden tussen studie, moederen en ook nog Marloes kunnen zijn. Hoe doet ze dat toch? 

Geen idee om eerlijk te zijn… Je doet het gewoon. Je gaat gewoon door. Je kan ook niet bij de pakken neerzitten toch? Soms gaat het allemaal op de automatische piloot. Uiteraard weet ik natuurlijk wel hoe ik het doe en daar vertel ik jullie deze week over.

Zoals bijna iedereen weet woon ik thuis bij mijn moeder met Lilou. De pa-pa (Lilou zegt op het moment bijna de hele dag door alleen maar pa-pa, pa-pa) van Lilou woont ook nog thuis bij zijn moeder. Deze constructie maakte het in eerste instantie niet altijd even makkelijk om eerlijk te zijn. Soms voelde ik me er alleen voor staan met de zorg voor de kleine en haar papa op afstand. Soms vond ik het juist weer lastig haar los te laten en toe te vertrouwen aan anderen zodat ik even tijd voor mijzelf kon hebben. Iets met heel veel hormonen en een leeuwinnen-welp instinct denk ik? Het was dan ook knap lastig om een goede manier te vinden waarbij iedereen zich goed voelde én dan komt daar ook nog eens een fulltime job (studeren) bij en mijn eigen ‘leven’ als Marloes nog ergens… Daar somewhere over the rainbow…

Het gevoel dat ik soms ten onder ging in drijfzand kan ik me maar al te goed weer voor ogen halen met betrekking tot het afgelopen jaar. Soms leek ik het op geen één oppervlak goed te doen. Dacht ik net het één op rolletjes te hebben, ging het ander weer de mist in…

De afgelopen paar maanden gaat het steeds beter. We proberen een soort week ritme aan te houden. Het is belangrijk voor Lilou dat zij weet wat haar te wachten staat, maar dat bleek voor mijzelf ook een uitkomst te zijn. Regelmaat! Hierdoor weet iedereen waar hij of zij rekening mee kan houden.

In het weekend is Lilou altijd een dag en een nacht bij haar papa en een dag en een nacht bij mij. Zo hebben we beide een avond in het weekend voor onszelf naar eigen invulling. Voor mij betekend dit coma bijslapen voor mijn leven haha! Dit loopt ook niet altijd precies, want vaak doen we ook met zijn 3e leuke uitstapjes in het weekend. Dit vinden wij ook heel belangrijk, maar in grote lijnen hebben we het weekend zo verdeeld.

Die ene vrije avond in het weekend is bij mij bijna altijd gevuld met het zien van mijn lieve vriendinnetjes en vriendjes. Allemaal tegelijk heerlijk aan tafel, kokkerellen, een glas wijn en lullen tot we erbij neervallen. Zoiets is altijd een mega energie boost voor mij. Overdag staat het weekend bij mij altijd vol geknald met schoolwerk, de was doen, huis schoonmaken, rondje hardlopen (koppie leegmaken, werkt goed) en familie zien (most important thing in the world to me).

Door de week heb ik elke dag lessen ingeroosterd staan op het moment, en wanneer Lilou op bed ligt ben ik vaak nog bezig met schoolwerk. Dit geheel maakt het af en toe erg lastig aangezien Lilou 3 dagen kinderdagverblijf heeft en die andere dagen ingevuld moeten worden met oppas opa’s, oma’s etc. Je kan je voorstellen dat het soms een heel gepuzzel en geplan is, geen week verloopt hetzelfde maar ze zijn wel allemaal even druk.

Soms kan ik me echt enorm schuldig en een verdomd slechte moeder voelen als ik bij elkaar optel hoeveel dagen in de week ik met Lilou een HELE dag alleen doorbreng. De ene week is het meer dan de ander, maar soms gewoon te weinig naar mijn gevoel. Als ik een dag vrij ben van school wil ik daar dan ook optimaal en bewust met haar van genieten, echt gewoon met haar bezig zijn en haar de aandacht geven die zij verdient. Because she deserves the best!

Het is uiteindelijk een kwestie van ‘go with the flow’ denk ik. Soms ben ik zo blij dat mobiele telefoons bestaan tegenwoordig, waardoor je makkelijk alsnog contact met je sociale omgeving kan hebben. Daarmee bedoel ik even bellen met een goede vriendin of mijn lieve oma die altijd wanneer ik bel, 4x herhaalt dat ze zo trots is op haar achterkleinkind.

Wat ik tot slot nog graag wil meegeven, is vooral voor alle mama’s die even me-time nodig hebben (i know het is lastig om te doen, dat loslaten). Doe het! Soms kan dat kleine beetje mama-me-time weer zoveel energie geven om een goede moeder te zijn de rest van de week. Mijn me-time is elke woensdagavond, dan komt de papa van Lilou altijd eten na zijn werk en legt hij Lilou op bed. Ik ga dan altijd een uur kickboksen bij een topper van een trainer. Niet alleen psychisch maar ook lichamelijk doet het mij enorm goed, al mijn frustraties en emoties kan ik er op dat moment allemaal uit gooien! Ik lijk dan wel zo een lief lachende moeke aan de buitenkant, maar flinke knallen uitdelen kan ik ook haha! En lekker dat het is. Echt, believe me!

In balans zijn met jezelf, maakt dat je in balans kan zijn met je omgeving naar mijn ervaring. Maak keuzes die jouw energie geven en kies de mensen om je heen die je energie geven. Zo, moeder Teresa kruipt weer terug in haar schulp jongens!

Liefs, Marloes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 reacties

  • Marloes
   15 november 2017

   Fijn om te horen, dankjewel!!!!
   Liefs van Marloes

 1. Emma
  15 november 2017

  Super herkenbaar verhaal! Het is niet altijd makkelijk studeren met een kindje, maar als ik dan die kleine kijk weet ik weer waarvoor ik het doe!!

  • Marloes
   15 november 2017

   Precies! Niets is meer waard dan de liefde die je terug krijgt van je uk! Daar doen we het voor.

 2. Justine
  15 november 2017

  Wat een leuk bericht! Ik studeer ook nog en werk daarnaast 24 uur als Duits docent. Op maandag volg ik altijd colleges en van dinsdag t/m donderdag werk ik. Ons zoontje Livay van 8 maanden gaat 2 keer in de week naar de opvang en mijn moeder past 2 keer per week op. Soms is het echt een uitdaging om aan de studie te gaan, maar Livay is mijn motivatie en in januari studeer ik af

  • Marloes
   15 november 2017

   Wauw wat knap hoe je dat alles combineert! You go girl! Heel veel succes met afstuderen, laatste loodjes.

   Liefs Marloes