‘’Being a young mom’’ – Anne

‘’Being a young mom’’ – Anne

In het rubriek: ‘Being a young mom’ stel ik jullie iedere week voor aan een jonge mama die mij inspireert! Ik vind het super leuk om dit onderwerp wat positieve aandacht te geven. Dus weg met alle negatieve aandacht rondom dit onderwerp want ‘Being a young mom rocks!’

 

Deze week stel ik jullie voor aan Anne die in Augustus haar eerste kindje verwacht. Jullie kennen haar misschien nog niet, maar ik ken haar al vanaf de basisschool, waaaay back dus! Haar moeder was mijn favoriete juf en Anne en ik werden vriendinnen in groep 4 of 5. Toen ik laatst op FaceBook voorbij zag komen dat zij een kindje verwacht met haar grote liefde dacht ik meteen; ik ga haar vragen voor het rubriek! Ik ken namelijk nog niet veel meiden (van mijn leeftijd) van ‘’vroeger’’ die mama zijn of worden.

 

Anne vertelt..
Mijn droom om “jong” moeder te worden is er al een lange tijd. Naar mate ik ouder werd besefte ik dat dit alleen mogelijk is met de man van mijn dromen. Ik heb Erik leren kennen in februari 2013. Na een tijdje daten waren we er beiden van overtuigd dat dit het wel eens kon zijn voor altijd! Over kinderen hadden wij het niet direct, wel kwam het eens ter sprake maar vooral Erik zei ‘An, je bent nog jong. Ik wil eerst samen met jou mooie reizen maken en leuke avonturen beleven.’ Daar was ik het wel mee eens. De keuze voor een kind kan alleen in de overtuiging dat je dit samen heel graag wilt. De afgelopen vier jaar hebben we veel mooie plekken bezocht, mooie momenten beleefd en nog steeds hebben we heel veel plezier samen en doen we leuke dingen. In november 2016 zeiden we tegen elkaar: “laten we eens kijken hoe het allemaal gaat lopen”. In onze omgeving hoorde we regelmatig verhalen van stellen die een lange tijd hebben moeten wachten op hun kleine. In december 2016 raakte ik zwanger van Pixel (zo noemen wij onze kleine man, nu hij nog in mijn buik zit).
Toen ik een test deed waren we net op vakantie in Amerika. Het was vroeg in de ochtend en ik dacht: “het zal vast niet zo zijn..”. Maar toen bleek de test toch positief. Dit was wel heel even schrikken, zo snel! We hadden niet gedacht dat dit moment nu al zou komen. Zo kies je er samen voor om te kijken hoe het loopt en een maand later is het al definitief. We moesten heel even aan het idee wennen, maar wel met enorme blijdschap!

 

En nu..

Op dit moment ben ik 26 weken zwanger en als ik heel eerlijk ben geniet ik pas echt sinds een week of 5.  In week 6 begon alle ellende. Ik ben ontzettend misselijk geweest, veel overgeven en ik heb vaak mijn urine moeten laten nakijken om goed bij te houden of ik niet aan het uitdrogen was. Dit was bijna het geval. Gelukkig ging het op een gegeven moment steeds wat beter dankzij voorgeschreven medicijnen vanuit het ziekenhuis. De dagen van 6 a 7 keer overgeven werden dagen van 2 tot 3 keer. Heel langzaam ging het beter.  De misselijkheid heeft aangehouden tot week 20. Je kunt je voorstellen dat ik erg verzwakt was. Bovendien was ik heel wat kilo’s afgevallen. In totaal 6 kilo. Eten blijf ik nog steeds lastig vinden, vooral ’s avonds. Ik hou enorm van koken, helaas is dat nu iets minder. Ik eet vooral gezond, fruit is favoriet, god, wat vind ik dat lekker! Tegen mijn bevalling zie ik niet op. Ik laat het over me heen komen, op advies van mijn moeder. Ik probeer er positief naar uit te kijken, het gaat waarschijnlijk toch niet zoals ik van te voren bedenk.

Onze situatie is stabiel. Ik woon nu ruim 3,5 jaar samen met Erik. We wonen in het prachtige Amsterdam. Om precies te zijn in de Watergraafsmeer, echt een heerlijke buurt. We hebben een ruim huis, met veel fijne plekken. Erik heeft een vaste baan als gymdocent en werkt fulltime op een middelbare school. Ik werk voor mezelf als vormgever en werk 1 dag in de week bij mijn vader in het bedrijf.

 

Hoe ziet jouw leven er op dit moment uit?
Op dit moment werk ik dus voor mezelf. Ik heb al een aantal leuke opdrachten en kan mijn tijd goed indelen. Ik probeer elke week een zelfde ritme aan te houden. Ik sta rond 07:00 uur op, ga rustig douchen, ontbijten en aankleden. Erik gaat rond 07:30 uur naar zijn werk en ik start rond 08:15 uur. Als de baby er straks is dan ben ik op maandag en dinsdag vrij. De andere dagen werk ik. Erik gaat vier dagen werken en neemt op donderdag een papa dag. Op woensdag en vrijdag gaat de kleine uk naar de opvang.

 

Ik vind het geweldig om zo jong moeder te worden en het is fijn dat ons dit is gegund. Mijn ouders reageerde heel blij, vooral mijn zusje kon er niet over uit. Mijn moeder heeft wel even haar zorg uitgesproken dat ik misschien te jong zou zijn. Dit vond ik best lastig om te horen. Ik geef veel om de mening van mijn ouders. Ook weet ik dat mijn moeder moet wennen aan veranderingen (gelukkig maar dat een zwangerschap 9 maanden duurt ;-)). Nu vindt ze het geweldig. Mijn schoonouders zijn al wat ouder; 58 en 61. Ik was met mijn schoonfamilie ­­­­­op vakantie naar Amerika. Erik en ik hebben ervoor gekozen om het daar te vertellen. Ze waren allemaal heel blij en mijn schoonmoeder had het wel zien aankomen. Ook Erik zijn broer en zusje vinden het ontzettend leuk.

 

Vertel eens over je grote liefde Erik..
Erik is een man die veel geeft om vrijheid en houdt van spontaan dingen doen. Dit heb ik ook, maar wel in mindere mate. Zoals ik al eerder vertelde wilde Erik graag eerst een tijdje samen zijn met mij, op reis gaan en samen leuke momenten beleven. Dit benadrukte hij dan ook vaak. Hét moment van het verlangen naar een kind zou vanzelf wel komen. Alles op zijn tijd. Ik denk ook wel dat dit gezond is. In onze relatie kletsen we veel en dus ook over dit soort dingen. En vorig jaar november zei Erik zelf ook dat hij wel graag voor zijn 30ste vader wilde worden. Nou dat is gelukt ;-).

Nu het zo ver is vindt hij het ook prachtig om te zien wat de zwangerschap met mij doet. Langzaam ziet hij mijn lichaam veranderen en ook ziet groeien naar het moederschap toe. Tussen ons gaat het erg goed. Ik heb weinig last van mijn stemmingswisselingen en het is vaak gezellig thuis. Natuurlijk heb ik soms mijn moment en Erik begrijpt mij dan goed. Ik zie dat de zwangerschap ook wat met hem doet. Erik kan naar mij kijken terwijl ik sta te koken en dan zegt hij; ‘Oh, ik ben echt zo veel meer verliefd op jou dan dat ik hiervoor al was.’ Ik vind het heel fijn om te horen dat hij mij nog steeds mooi vindt, ondanks alle veranderingen aan mijn lichaam. Ik vind het belangrijk om me fijn te voelen in mijn lijf.  Een voorbeeld, we hebben thuis geen weegschaal. Ik ben niet de persoon die elke dag gaat kijken hoeveel ik weeg. Als ik me goed voel, dan is het voor mij goed. Ik moet stiekem best wennen aan de veranderingen aan mijn lichaam. Ik vind de mening van Erik dan wel belangrijk, maar uiteindelijk zijn we gewoon heel trots op wat er groeit in mijn buik!

 

Erik is 29 en ik ben nu 23. Dat is jong en mensen zullen daar vast een mening over hebben maar dat mag. Ik vind het belangrijk dat je de dingen doet waar je gelukkig van wordt en op dit moment ben ik heel gelukkig. Als ik zie dat de mensen die ik liefheb blij voor mij zijn is dat het belangrijkste!

 

Over 5 jaar..
Wonen we nog steeds heerlijk in ons fijne huis in Amsterdam, met misschien nog een kleine uk erbij.  Hopelijk is dat ons gegund. Wel denk ik dat ik voorlopig even wacht met een tweede. Er zijn stellen die ervoor kiezen om het leeftijdsverschil tussen twee kids wat kleiner te houden. Zelf scheel ik 3,5 jaar met mijn zusje Roos. Mijn moeder vertelde mij laatst dat dit eigenlijk ook wel een voordeel heeft. Als meisje van 3,5 jaar begrijp je heel goed dat er een baby is huis is. Een klein zusje, fantastisch vond ik dat. Ik ging een half jaar later naar school en mijn moeder had toen 2/3 dagen in de week alle tijd voor mijn kleine zusje. Dat ervaart zij echt wel als heel fijn. Gek genoeg kijk je toch altijd naar dat wat je zelf gewend bent. Ik denk dat wij wel even wachten met een tweede. Ook omdat het begin van mijn zwangerschap zo heftig was. Ik weet natuurlijk niet hoe het verder gaat in de toekomst als Pix er uiteindelijk is. We will see. Ik ben natuurlijk nog wel samen met de man van mijn dromen, Erik. We zijn dan nog niet getrouwd. Dat komt allemaal later wel.

 

En tot slot..

‘’Do it with passion or not at all’’. Dit is er een die bij mij past als persoon en hoe ik ben. Als ik ergens voor ga, dan zet ik mij altijd meer dan 100% in, privé maar ook tijdens mijn werk. Ik haal alles eruit wat erin zit.

Liefs, Anne

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.