‘’Being a young mom’’ – Shanice

‘’Being a young mom’’ – Shanice

In het rubriek: ‘Being a young mom’ stel ik jullie iedere week voor aan een jonge mama die mij inspireert! Ik vind het super leuk om dit onderwerp wat positieve aandacht te geven. Dus weg met alle negatieve aandacht rondom dit onderwerp want ‘Being a young mom rocks!’

 Vandaag stel ik jullie voor aan Shanice. Zij raakte op haar 19e zwanger van haar toenmalige vriend. Helaas zag hij het niet zitten en stond Shanice er alleen voor. Zij zorgt nu alleen voor haar zoontje én runt een (meer dan) succesvol bedrijfje!

Hoe vond je het toen je erachter kwam dat je zwanger bleek te zijn?

Schrikken! Ik was tenslotte nog een tiener, stond vol in het leven en was hier totaal niet op voorbereid. Mijn school was gelukkig afgerond en ik had werk, dus ergens wist ik dat dit goed zou komen. Ik heb altijd wel de wens gehad om jong moeder te worden, maar meer rond mijn 25e.

Mijn zwangerschap heb ik niet zo prettig ervaren.  Nadat ik erachter kwam dat ik zwanger was vertelde ik het mijn toenmalige vriend. Zijn antwoord: ”je laat het maar weghalen of ik ga weg”  die keus was voor mij snel gemaakt. Ik hou dit kindje en ga een fantastische moeder worden mét veel steun van mijn lieve familie natuurlijk! De rest van de zwangerschap heb ik niet kunnen genieten. De eerste schopjes, bewegingen  en andere mooie dingen kon ik met niemand delen, dat was heel zwaar.

Op het moment dat ik zwanger was had ik een fulltime baan en ben ik al een gek gaan sparen zodat ik me daarna ‘makkelijk’ zou kunnen redden alleen. Woonde nog thuis dus dat was heel fijn. De eerste maanden als moeder vond ik heerlijk, zo’n klein mensje, een prachtig deel van jezelf. Op dat moment had ik geen werk meer en ben ik ongeveer 6 maanden thuis geweest, financieel kon ik dit ook handelen omdat ik goed had gespaard. Mijn lieve lieve familie stond dagelijks voor me klaar en namen de zorg voor mijn zoontje even over als ik het niet meer trok. Daar ben ik ze nog steeds dankbaar voor.

Het jonge moederschap heeft natuurlijk voor en nadelen. Het allerfijnste is dat je jong en fit bent, je kunt veel aan en doen met de kleine. Het nadeel vind ik dat ik best een groot deel van mijn jeugd heb ingeleverd. Uitgaan, festivals, vakanties, dat kan gewoon niet. Althans, ik vind ook dat je dat niet kan maken als moeder zijnde, het voelde niet oke om me kind bij de oppas te laten om uit te gaan.

Hoe is de relatie nu tussen de vader en je zoontje?

Op dit moment heb ik geen relatie en woon ik samen met mijn zoontje. De relatie tussen mijn zoontje en zijn vader is er simpelweg niet. Ik heb dit meerdere malen geprobeerd te herstellen maar het is beter zo..

Tijdens mijn zwangerschap en daarna heb ik eigenlijk totaal geen last gehad van de vooroordelen. De meeste vriendinnen gaven aan dat ze het jonge moederschap bij me vinden passen. Het is natuurlijk ook maar net hoe je met alles omgaat.

Over 5 jaar..

Ben ik nog steeds ondernemer. Anderhalf jaar geleden heb ik met een vriendin BROW STUDIO opgezet, een salon gespecialiseerd in wenkbrauwen. We hebben alles op alles gezet om dit uit de grond te stampen. Wat er ook wel eens voor zorgde dat ik 80 uur moest werken per week. Ik dacht altijd: ‘’ik doe dit voor mijn kind’’.  Nu, anderhalf jaar later, 5 werknemers en duizenden klanten verder ben ik enórm trots op waar ik sta en wat ik heb bereikt als alleenstaande moeder.  Alleenstaand is geen excuus om niets te bereiken, je moet gewoon nóg beter je best doen! Ik hoop over een aantal jaar natuurlijk meer bij mijn kleine man te kunnen zijn en wellicht parttime te kunnen werken. Misschien ontmoet ik in de tussentijd wel mijn droomman!

Heb je nog een tip voor andere mama’s?

Lieve jonge mama’s, volg je hart. Werk hard om je kindje een goede toekomst te bieden. Ga fulltime werken, neem desnoods twee baantjes, doe er alles aan om voor jullie gezin een mooie toekomst te maken. Dit gaat later z’n vruchten afwerpen.

She believed, she could, so she did.

Liefs, Shanice & Shane

Volg:

2 Reacties

  1. Jane & Livia
    27 juni 2017 / 14:24

    Echt superrrrr mama ❤️

  2. Denise
    27 juni 2017 / 17:05

    Echt respect!! Zo mooi om te horen dat je het niet oké vond om je kindje bij de oppas te laten om op stap te gaan dit ontbreekt bij zoveel jonge moeders. Niet dat het leven voorbij is met een kindje begrijp me niet verkeerd. Maar jij hebt gekozen om het te houden en neemt daar je volle verantwoording voor, petje af!! En dan nog eens je eigen bedrijf mooi verhaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.