‘’Being a young mom’’ – Shannen

‘’Being a young mom’’ – Shannen

In het rubriek: ‘Being a young mom’ stel ik jullie iedere week voor aan een jonge mama die mij inspireert! Ik vind het super leuk om dit onderwerp wat positieve aandacht te geven. Dus weg met alle negatieve aandacht rondom dit onderwerp want ‘Being a young mom rocks!’

Shannen raakte geheel onverwachts zwanger op haar 19e, maar is nu echt op en top moeder. Zij leeft haar leven zoals zij denkt dat het goed is en creëert een stabiele basis voor haar Zoontje.

 

Shannen vertelt..

Hèhè, eindelijk tijd om wat voor je blog te schrijven tussen het mama zijn, huishouden, werken en kleding costumier door. Allereerst wil ik je bedanken dat je mij hebt uitgekozen om iets te schrijven voor je blog. Echt een super compliment! Zoals ik een voorbeeld ben voor jou, ben jij een voorbeeld voor mij! Hoe leuk is dat.

 

Toen ik zwanger raakte waren wij op dat moment heel erg van ons leven aan het genieten we gingen vaak uiteten, naar feestjes en winkelen.Toen we hoorde dat ik zwanger was zijn we wel een beetje geschrokken. Maar waren wel blij. Alleen dachten we, hoe gaan we dit oplossen? We woonde allebei nog bij ons ouders thuis. Ik heb wel altijd geweten dat ik kinderen zou willen. Vroeger zei ik zelfs dat ik een gezin zou willen met 20 kinderen , why?! Maar ik had nooit verwacht dat ik een jonge moeder zou worden.

Op het moment dat wij erachter kwamen was ik ‘’nanny’’. Dat is erg onregelmatig werk en ik ging ook mee op vakantie met de gezinnen, dit werk viel helaas niet te combineren met zwanger zijn of een baby hebben. Gelukkig vond ik snel een baan waar ik heb kunnen werken tot ik zes maanden zwanger was. Wij hebben heel veel geluk gehad dat bekenden van ons hun huis ging verhuren, en wij dit konden huren. Dit kregen wij 3 maanden voor mijn uitgerekende datum te horen. Wij zijn nog nooit zo blij geweest! In de 3 maanden voor mijn bevalling was ik niet aan het werk en heb ik het huis helemaal klaar kunnen maken voor ons kindje!

 

Hoe verliep je zwangerschap?

Mijn zwangerschap heb ik ervaren als een super fijne tijd, zo fijn dat ik het af en toe mis! Tijdens mijn zwangerschap heb ik geen kwaaltjes gehad. Ik had een mooie buik, al zeg ik het zelf. We hebben een 3D echo gehad, een zwangerschap shoot gedaan en ik heb een babyshower gehad met al mijn lieve familie, vrienden en schoonfamilie. Ik heb heel veel filmpjes van hoe River bewoog in mijn buik, ik kijk dit nog vaak terug en kan me dat gevoel nog steeds voorstellen.

Een week voor mijn uitgerekende datum ben ik bevallen. We lagen in bed klaar om te gaan slapen en rond 12 uur had ik het gevoel dat ik naar het toilet moest, bekend kwaaltje voor zwangere dames. Eenmaal op het toilet aangekomen moest ik toch niet plassen, dus ging ik weer terug naar bed. Geen minuut later had ik weer het gevoel dat ik naar het toilet moest. Nog voor dat ik op de het toilet was aangekomen braken me vliezen. Vanaf dat moment ging het snel! Om 10.25 werd ons zoontje River Noah geboren onder het toeziend oog van mijn vriend, moeder en schoonmoeder. Het eerste wat ik zei was: WE HEBBEN DE MOOISTE BABY! Nog geen seconde daarna zei ik; Ik hoef nooit meer een kind, waar ik nu overigens weer anders over denk, haha. Daarna was het puur genieten want River is zo heerlijk mannetje.

 

Ik heb de eerste zes maanden thuis met River kunnen doorbrengen. Wat een heerlijke tijd was dat, aan ik terug in de tijd a.u.b.!?En na zes maanden ben ik twee dagen in de week gaan werken. Ik kan het wel blijven zeggen, River is zo’n zoet mannetje dat ik het nooit als zwaar heb ervaren. Job is een super papa en man! En hij vond het echt niet erg om in de nacht zijn luier te verschonen of River uit zijn bedje te halen zodat ik hem borstvoeding kon geven. Zelfs als hij moest werken, wat een geluksvogel ben ik! Ook krijgen wij heel veel hulp van mijn ouders en mijn schoonouders. Daar zijn wij heel blij mee! Wij zijn gezegend met de mensen om ons heen!

Wat ik mooi vind om te zien is dat River bij iedereen een lach op zijn of haar gezicht kan toveren. Met hoe hij lacht naar mensen, zwaait of kijkt! Ik ben blij dat hij zo’n invloed heeft op mensen, kleine charmeur.

 

Je zou denken dat als je als jonge moeder veel met vooroordelen te maken krijgt. Ik heb daar zelf niet veel van gemerkt maar dat is misschien ook omdat ik me daar niks van aantrek. Het is mijn leven en ik leef het zoals ik dat wil. Wij doen wat wij denken dat het beste is voor River, en in mijn ogen is dat heel veel liefde geven, rust en regelmaat en gezonde voeding.

 

 

Leef je leven zoals jij dat wil!

Liefs, Shannen.

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.