BURNED UP #3

Daar zijn we weer, met een update. Deze week is er weer een hoop gebeurd, ik besloot een pauze in te lassen op YouTube, hier is uiteindelijk veel onduidelijkheid over ontstaan, ik praat jullie bij!

Ik stop

Heel lang dacht ik na over wat ik allemaal anders zou kunnen doen om het voor mezelf wat makkelijker te maken. Ik dacht heel stoer; ik blijf alles doen, maar doe gewoon wat minder. Leuk idee, maar dat ging natuurlijk weer voor geen meter. Ik was mij bewust van de burnout, maar tegelijkertijd wilde ik wel alles blijven doen. Blijven vloggen, blijven bloggen, naar alle leuke events gaan, blijven reageren op alle mailtjes, DM’s en reacties. Conclusie: ik ging weer verder waar ik was gebleven. Ik moest iets pauzeren, de keuze vond ik super moeilijk. Ik ging nadenken waar ik op dit moment weinig plezier aan beleef. Lastig, want ik hield mezelf altijd voor dat ik alles van mijn werk zo leuk vind, maar is dat eigenlijk wel zo? Op dit moment vind ik YouTube vermoeiend. Veel views in verhouding tot mijn abonnees, maar weinig likes en reacties, hoezo? Enne, hoezo boeit mij dat eigenlijk? Het kost te veel energie, er zijn mensen die een kijkje nemen in mijn leven, mensen die ik het eigenlijk helemaal niet gun. Maar helemaal stoppen was ook weer geen optie, want toen ik nog lekker in mijn vel zat haalde ik er wel een hoop plezier uit. Volgen jullie het nog? Haha, dit gebeurde er dus constant in mijn hoofd. Wel stoppen, niet stoppen, wel stoppen, niet stoppen. Uiteindelijk heb ik dus besloten om een pauze in te lassen, wanneer het allemaal wat rustiger verloopt hier thuis wil ik weer terug komen, nu voelt het even niet goed. Wanneer ik weer terug kom op YouTube wil ik wel wat dingen veranderen waar ik constant tegen aan loop, zoals; een weekvlog of twee losse video’s? Of gewoon uploaden wanneer ik daar zin in heb? Twee losse video’s kost trouwens niet meer tijd, je splitst gewoon de weekvlog door midden. Goed, mochten jullie suggesties of tips hebben, laat het mij alsjeblieft weten! Ik ben zo benieuwd, ik ga er de komende tijd goed over na denken.

Ook stoppen met bloggen en instagram?

Nee! Bloggen is eigenlijk mijn grootste passie. Toen ik een klein meisje was, zei ik altijd al tegen mijn moeder dat ik later schrijfster of journalist wilde worden. Bloggen is voor mij letterlijk dingen van mij afschrijven en dit voelt absoluut niet als een verplichting, het is echt mijn hobby. Ik zou hier dus nooit mee kunnen stoppen, daar zou ik alleen maar intens ongelukkig van worden

Nog zo’n hobby van mij; fotograferen. Ik vind dat ik er te weinig mee doe, ook zoiets wat ik heel graag wil gaan veranderen in de toekomst. Instagram is voor mij iets waar ik mijn creativiteit kwijt kan, het voelt (niet meer) als een verplichting. Alle DM’s beantwoorden gaat simpelweg niet, maar ik weet dat bijna iedereen dat wel begrijpt, voorheen maakte ik mij hier zo druk om. Was bang dat mensen mij stom zouden vinden als ik niet reageerde, niet voldeed aan iemand zijn verwachtingen. Inmiddels weet ik; er gaat niemand dood als ik niet reageer, niet upload of post.

Slaap

Joe slaapt nog steeds niet fantastisch, maar ik zie wel dat het langzaam iets beter gaat. Zijn nachten zijn kort, overdag slaapt ie ook weinig en als hij huilt, kan de hele buurt mee genieten. Overdag is hij niet normaal vrolijk, het is zo’n lief en gezellig mannetje. Hij is lekker stevig, een echte knuffelbeer. We houden zo enorm veel van hem, dat begrijpen jullie. Volgende week ga ik weer naar de osteopaat, dit keer een andere, deze is gespecialiseerd in baby’s met slaap problemen. Hij is nog maar 6 maanden oud, dus soms voelt het overdreven om hulp te zoeken. Maar wanneer een baby niet meer dan 5 uur slaapt op een dag/nacht, zal hij toch zelf ook hartstikke moe zijn?! We zijn al een aantal keer naar het ziekenhuis geweest, Joe heeft geen koemelk allergie en ook met zijn reflux gaat het een stuk beter, daar kan het dus niet aan liggen. Ik hou jullie op de hoogte, en deel het bezoekje/resultaat van de osteopaat zeker, we hopen zo dat het gaat helpen!

Tot slot wil ik jullie allemaal enorm bedanken voor de lieve berichtjes. Toen ik besloot te stoppen met YouTube dacht ik dat er veel negatieve reacties zouden volgen, maar dat gebeurde niet, ik kreeg alleen maar begrip! Ik zag wel dat ik wat abonnees verloor, die begrijpen mij dus blijkbaar niet, die kun je dan maar beter kwijt dan rijk zijn. Ik ben blij met dit besluit en hoop snel weer, vol energie terug te zijn, maar ga niets overhaasten. Hier en op instagram zal ik dus nog actief blijven en kun je ons blijven volgen. Nogmaals; super bedankt allemaal!

Liefs, Natalie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

22 reacties

 1. Sylvia
  10 oktober 2018

  Wees trots op jezelf en je gezin! Ik ken je niet maar wat ik zie/lees kan het niet anders dan dat je een kanjer bent!

 2. Lyd
  10 oktober 2018

  Mocht je besluiten om terug te komen op YouTube: Lekker uploaden waneer jij er zin in hebt!!
  Al is het 1 x per jaar… so wath??
  Ik begrijp het super goed vooral als mensen hun ongezoute commentaar geven!!

  Net wat je zegt de mensen die het begrijpen blijven toch wel.
  Je weet dat ik je al heel lang volg…. en zou dan ook niet zomaar stoppen met volgen omdat je even niet ‘upload’.

  Haat reacties komen voort uit Jaloezie… en die kan je idd maar betet kwijt dan rijk zijn!

  Doe waar jij je goed bij voelt!
  Misschien weer een paar gast-bloggers? ( van de mom-sqaud?)
  Of iets anders?

  Succes naat, je doet t super goed! Pas op de plaats en je gezin op 1!!

 3. Sanne
  10 oktober 2018

  Wouw Naat. Plaatsvervangende trotsheid (is dat een zin) jij rockt deze shit echt zo hard! Dikke schijt aan wat andere denken, hoe moeilijk dat ook is. Voorbeeldfunctie

 4. Sanne
  10 oktober 2018

  ” Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg” dit zei mijn therapeute tegen mij en vind ik nu ook heel goed bij jou passen!

 5. Linda
  10 oktober 2018

  Hoi Natalie,

  Ongetwijfeld wordt je overladen met vele ongevraagde adviezen. Zo ook hier Maar wel echt één die ik je niet kan en wil onthouden.

  Hier hadden we ook een dramatische slaper, precies hetzelfde als Joe. Na 1 jaar en 8 maanden sliepen wij zelf nog steeds maar maximaal 5 uur per nacht.

  Wij hebben een baby slaapcoach in de arm genomen en binnen 3 weken sliep hij door. Nu 4 maanden later en still going strong.
  Het is een flinke investering (financieel en qua inspanning), maar je leert je kindje echt zelf slapen. Simpelweg wist onze zoon gewoon niet hóe hij moest doorslapen. Het is een ‘Gentle Sleep’ methode, dus niet laten huilen. Draait volledig om geborgenheid en vertrouwen. Je bepaalt samen met de slaapcoach een plan waar je 3 weken lang aan gaat werken.

  Mocht je interesse hebben, zou ik je aanraden om eens te kijken op http://www.sleeplady.com. Hier kun je ook aangesloten slaapcoaches in NL vinden. Wij zijn geholpen door Karolien van By Sleep, maar het is net welke het dichtst bij jullie in de buurt pratijk houdt.

  Lang verhaal kort, wij hebben echt te lang gewacht en gedacht ‘komt wel goed’.

  Succes en hou vol!

 6. Annemarie
  10 oktober 2018

  Vind het echt knap hoe je het allemaal doet !! Echt heel veel respect voor je ❤️! Hopelijk gaat het snel beter met de kleine man!! Denk aan je eigen !!

 7. Jes
  10 oktober 2018

  Alleen maar een dikke …
  En vergeet niet dat weer terug emigreren ook veel vraagt.
  Zowel ik als veel vriendinnen van mij hebben er ook best lang over gedaan om weer te wennen aan NL. Hoe fijn dan ook… NL is ook weer druk etcetc… Zo anders dan Aruba of bij ons Curaçao. Neem je tijd dushi..

 8. Jes
  10 oktober 2018

  Alleen maar een dikke …
  En vergeet niet dat weer terug emigreren ook veel vraagt.
  Zowel ik als veel vriendinnen van mij hebben er ook best lang over gedaan om weer te wennen aan NL. Hoe fijn dan ook… NL is ook weer druk etcetc… Zo anders dan Aruba of bij ons Curaçao. Neem je tijd dushi..

 9. Michelle
  10 oktober 2018

  Je bent een topper! Neem lekker je tijd en geniet van je lieve kindjes 🙂

 10. Neline
  10 oktober 2018

  Goed dat je even voor jezelf kiest, ik denk dat je gewoon moet uploaden wanneer jij dat wilt. Doen wat goed voelt en wanneer jij daar zin in hebt!
  Liefs,

 11. Mariska
  10 oktober 2018

  Dapper besluit meis! Ik snap het volledig. Druk draaiend gezin en alles erom heen en dan nog alles vast leggen, ik zou knettergek worden ik keek altijd met plezier naar je vlogs en zodra je weer terug bent zal ik je weer bekijken met veel plezier. Succes en sterkte. Ik afgelopen vrijdag bevallen van 2e dochtertje Romy(andere dochter van aug 16) dus nu in mn kraamweek met mega stuwing, kraamtranen, en zwaar slaap tekort dus ik snap je keuze wel hoor

 12. Stephanie
  10 oktober 2018

  Ik vind je een topper! En ik blijf je gewoon lekker volgen. Jij en je gezin zijn het belangrijkste. Liefs Stephanie

 13. Hanne
  10 oktober 2018

  Ondanks dat het misschien niet altijd zo voelt, mag je echt trots zijn op jezelf (en je gezin). Het is zo leuk om jullie te volgen! En mensen mogen boffen dat jij dingen wil delen met ons allen. Kies voor jezelf!

 14. Lianne
  10 oktober 2018

  Veel bewondering voor je!

 15. Nienke
  10 oktober 2018

  Je bent fantastisch, neem de tijd.. jij en je gezinnetje staan op nummer 1!

  Liefs

 16. Eline
  10 oktober 2018

  Niemand verwacht een reactie op zijn/haar DM! Ik was namelijk verrast toen je dat wel deed en stuurde niet een berichtje met de intentie om antwoord terug te krijgen. Veel youtubers en bn’ers doen dit niet dus raak daar je energie niet aan kwijt! Totaal niet nodig! 🙂

 17. Charlotte
  10 oktober 2018

  Wat goed om te lezen. Ik vind je vlogs onwijs leuk om te zien maar beter als je voor jezelf kiest.

  Ik heb zelf een moeilijk slapende baby die ietsje ouder is dan Joe. Ik merkte dat het vanaf 6 maanden langzaam beter ging. Met uitzondering van die sprongetjes/tandjes etc. En doorslapen heeft ze ook geen nacht gedaan. Hoop dat de osteopaat iets voor Joe en jullie kan betekenen.

  (Volgens het alternatieve circuit kan een baby oxytocine-schade oplopen als de moeder dit voor de geboorte toegediend heeft gekregen. Dan zou een baby de eerste 6 maanden heel wakker zijn en vechten tegen de slaap. Een homeopaat zou dit kunnen ontregelen. Ik ben er verder helemaal niet in thuis maar begon er bijna in te geloven na mijn eigen ervaringen. Niet bij een homeopaat geweest maar (ongeveer) zes maanden was the magic marker)

  Ondertussen blijf ik lekker je blog volgen en hoop ik je meer rust vind.

 18. Renske
  10 oktober 2018

  Gelukkig zijn er genoeg mensen die je wel begrijpen en je je rust gunnen. En degene die dat niet doen, dikke vinger! Je kiest voor jezelf en voor je gezin en dat is het belangrijkste! Take your time, ik blijf je hoe dan ook graag volgen 🙂
  Liefs

 19. EvV
  11 oktober 2018

  Ik volg je nog niet zo heel lang, sinds februari dit jaar, maar heb zoveel bewondering voor jou! Je bent zo lekker nuchter en oprecht en ik kijk dan ook met veel plezier naar je vlogs.
  Zo goed dat je er nu voor kiest om aan jezelf (en je prachtgezin) te denken! Laat de rest maar lekker lullen, zij hoeven dan ook niet met jouw situatie te dealen en hebben makkelijk praten. Neem vooral de tijd die je nodig hebt en als je ervoor kiest om weer te gaan vloggen, lekker uploaden wanneer jij dat wil. Zorgt ook meteen voor minder stress en minder verplichtingen!

 20. Leonie
  11 oktober 2018

  Hoi,
  Ik volg je eigenlijk vooral via YouTube en neem nu voor het eerst een kijkje op je blog. Ik ben 1 van die kijkers van je vlogs die nooit een like of reactie geeft. Dat doe ik nergens, ik vind je vlogs gewoon heel leuk en herkenbaar als moeder. Kies voor jezelf en je gezin en doe wat je leuk vindt en wat je gelukkig maakt, wat anderen ook denken!! Ben je met Joe wel eens op een slaappoli geweest? Er zijn ziekenhuizen met zo’n poli waar medisch pedagogisch hulpverleners samenwerken met een kinderarts en je kunnen helpen, met veel succes!

 21. Marilyn
  11 oktober 2018

  Neem je tijd. Je kids zijn je alles. Eerst zorgen dat het thuis lekker loopt dat de kleine man lekker door slaapt. Is zo belangrijk een goeie slaap rust voor beide.

 22. Marloes
  11 oktober 2018

  Hoi Nathalie,
  Allereerst wil ik je een compliment geven over hoe eerlijk je bent. Je laat zien hoe het is en draait er niet omheen. Wat Joe betreft herken ik veel en ik ben zelf ook met mijn zoontje Sam naar een osteopaat geweest toen hij 5 maanden was. Hij kon alleen maar rustig bij me zitten in de draagzak en verder was er veel onrust in zijn lijfje. Kon mogelijk stil liggen bij mij. De osteopaat vertelde dat dit kon komen door de snelle bevalling die ik heb gehad en hij was ook 4600 gram. Die combi maakt dat hij letterlijk gelanceerd werd waardoor er wat scheef kan zitten in zijn wervelkolom. Dit deed hem geen pijn maar is wel een ongemakkelijk gevoel.
  Die osteopaat heeft enorm geholpen. Echt bizar. Ik zit erbij en geen idee wat ze doen maar het helpt. Ik zag meer rust en ontspanning bij hem. Inmiddels is Sam 1 jaar en het slapen gaat goed
  Man ik voel me een compleet andere moeder weer. Zo fijn. Dit haar bij jou gebeuren. Let maar op. Ik kan alleen maar zeggen: ga zo door. Wat top moeder bent je met zulke lieve knappe kids.
  Normaal reageer ik nooit maar het is zo herkenbaar dus ik dacht ik wil je even een hart onder de riem steken.

  Liefs Marloes