DANNY GAAT 2 MAANDEN WEG – HOE GA IK DAT DOEN?!

Het is bijna zover, over anderhalve week gaat Danny twee maanden naar Noorwegen. Ik ben me al een tijdje aan het voorbereiden op zijn vertrek, want hoewel dit natuurlijk niet de eerste keer is dat we zo lang moeten missen, gaat dit nooit wennen. Dit keer ga ik namelijk wel wat dingen anders doen om ervoor te zorgen dat ik mezelf niet voorbij loop. Hoe ik dat doe? Ik deel het vandaag!

Danny en ik zijn bijna vijf jaar samen. In die vijf jaar tijd heb ik heel wat weken zonder hem doorgebracht. Gek genoeg vond ik dat (toen er nog geen kinderen waren) niet altijd erg. Ik vind het namelijk heerlijk om alleen te zijn en als hij dan weer terug kwam, was ik extra blij hem weer te zien, daarnaast wist ik niet beter.

Toen we Lola kregen, veranderde dit gevoel al een beetje. Ik wilde het liefst gewoon met z’n drietjes thuis zijn. Nu we met z’n vieren zijn is dit gevoel alleen maar erger geworden en kan ik best opzien tegen zo’n lange periode ”alleen”. Ik ben natuurlijk niet helemaal alleen, ik heb genoeg lieve familie en vriendinnen die me willen en kunnen helpen waar nodig is, toch heb ik dit keer wat dingen anders voorbereid, ook omdat het de eerste keer is dat ik zo lang alleen ben met twee kinderen.

Voorbereidingen:

1 – De kids gaan in de periode dat Danny weg is een dag extra naar de boerderij (wij noemen de opvang de boerderij). Ik heb jullie al vaker verteld dat de opvang waar wij voor gekozen hebben ontzettend goed voelt en de kids daar helemaal op hun plek zitten. Het is 2 minuutjes rijden vanaf ons huis, ze spelen veel buiten tussen de koeien en de kippen, het is kleinschalig en Lola en Joe worden niet ”gescheiden” maar zijn de hele dag samen. Er word heel goed gekeken naar de behoeftes van de kinderen, en oh jongens, ik kan nog wel uren doorgaan over alle voordelen, ik ben zo blij dat wij toentertijd het besluit hebben genomen om de kids hierheen te brengen. Lola wil er zelfs in het weekend heen! Dus de keuze voor een extra dag was snel genomen, ze gaan in deze periode op Maandag, Woensdag en Vrijdag naar de boerderij. Ik breng ze altijd rond 09:00 uur en haal ze rond 16:30 uur weer op. Ik kan deze dagen gewoon doorwerken en er voor kan zorgen dat alle andere dingen goed verlopen. De rest van de dagen én in het weekend zijn ze uiteraard lekker thuis bij mij.

2 – Mijn ouders komen 1 dag in de week bij ons eten, dan kunnen ze helpen de kids in bad doen en naar bed brengen. Ook is het gewoon heel gezellig, eens tegen een volwassene praten i.p.v. alleen maar tegen die kids, haha. Wij gaan ook 1 dag in de week bij hun eten. Ik ga om de week bij mijn oma eten, en zij om de week bij mij. Ik heb echt een heel goede band met mijn oma – ze past vaak op de kids en ik probeer ook echt 1 of 2 keer in de week bij haar langs te gaan.

3 – In het weekend probeer ik in ieder geval één moment uit te kiezen om iets voor mezelf te doen met een vriendin of gewoon alleen.

4 – Genoeg leuke dingen doen met de kids. Naast dat we Danny natuurlijk ontzettend missen, heeft het ook altijd wel wat, ik kan namelijk de dagen helemaal ”inplannen” (voor zover dat lukt met twee jonge kinderen) zoals ik dat wil. Dat gaan we dus ook zeker doen en ik wil alles zo ”normaal” mogelijk laten verlopen.

5 – Verder ga ik vooral proberen te genieten en mezelf minder druk op te leggen. Lukt iets niet? Morgen weer een nieuwe dag. Dit klinkt makkelijk maar het lukt me de laatste tijd al veel beter! Of zoals Kim (van Alboe) zou zeggen; hou die ballen lekker laag!

Nog meer moeders aanwezig die af en toe een paar weken ”alleen” zijn? Hebben jullie nog tips? Ik ben benieuwd!

Liefs, Natalie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

14 reacties

 1. Joanne
  23 januari 2019

  Hier ook 7 weken Noorwegen. De eerste lange ooit…En dan ook nog met de kleine man die 1 wordt als papa er net wel of net niet is…Naar aanleiding van jouw burn-out post ben ik ook hulp gaan zoeken en ik heb helaas het PTSS label opgeplakt gekregen. Ben hard aan mezelf aan het werk maar dan vliegen die zeven weken me af en toe eens aan…

  • Natalie Vijfhuizen
   23 januari 2019

   Wat heftig! Probeer hulp te vragen aan de mensen om je heen, deed ik alle voorgaande keren te weinig. Nu nodig ik ons gewoon uit om te komen eten, haha! En wat betreft je PTSS, ik hoop onwijs dat je er goede hulp bij krijgt en dat je hier snel bovenop komt. Veel liefs!

 2. Dominique
  23 januari 2019

  Leuk om te lezen dat je een ‘soort van’ planning maakt! Dat deed/doe ik ook altijd als mijn man van huis is. Hij werkt toevallig ook bij het Korps, dus klinkt allemaal bekend. En wat je zegt, sinds er kinderen zijn, maakt het het toch een stukje lastiger qua gevoel!
  En nu we weer op Aruba zijn vind ik her vaak nóg een stukje moeilijker, omdat er zoveel minder om je heen is.
  Maar desondanks genoeg vrouwen die in dezelfde situatie zitten.
  Zul je vast ook wel herkennen!
  Veel succes in ieder geval als hij weg is!
  Voor je het weet is hij weer terug 😉
  Liefs Dominiaue..

  • Natalie Vijfhuizen
   23 januari 2019

   Dankjewel! Normaal ben ik niet zo’n planner, maar in dit geval geeft het veel rust. Ik weet nog dat ik de vorige keer 3 weken alleen was met twee kids en dat vond ik best pittig. En Aruba.. Heerlijk! Ik ben stiekem een beetje jaloers, ik herken heel goed wat je zegt, daar heb je geen familie waarbij je even snel langs kan gaan. Ik heb daar wel een hele hoop over mezelf geleerd, dat ik sterker ben dan ik van te voren had verwacht. En wat je zegt, voor je t weet is ie er weer! Geniet van je tijd op Aruba! X

   • Dominique
    23 januari 2019

    Ook zeker blijven doen als het je rust geeft!
    Blijf het knap vinden met 2 kids. (Zelf maar 1 dochter maar als lastig genoeg hihi)
    Ja Aruba blijft wel in je zitten he!
    Mooi dat je dat kan zeggen, mooie ervaring!
    Danki en ayoo

 3. Esther
  23 januari 2019

  Zo heftig lijkt me dat met jullie 2 kids. Je hebt een goede planning gemaakt om jezelf niet voorbij te lopen. Top!. Mijn vriend zit al vanaf 7 januari in Noorwegen en komt pas 26 maart terug. Ik vindt het altijd zo heftig de eerste week dat hij weg is daarna vindt je altijd je draai wel.. maar respect hoe jij altijd met deze situatie omgaat!

  • Natalie Vijfhuizen
   23 januari 2019

   Hi Esther! Oh wat herkenbaar! Ik vind de eerste week altijd het ergst. Zit ik echt te janken om ieder klein dingetje, terwijl je eigenlijk zou verwachten dat dit aan het einde zo zou zijn. Voor jou extra lang.. Succes de komende weken, you got this! X

   • Esther
    23 januari 2019

    Dankjewel! Voor jou ook succes komende weken! Alle ballen laag houden en goed voor jezelf zorgen. Liefs

 4. Caress
  23 januari 2019

  Oh wat grappig om te lezen dat het gevoel moeilijker word met kinderen! Mijn man is nu 5,5 maanden in Curacao. Wij hebben nog geen kinderen maar ik vind het nu al moeilijk en had gehoopt dat het gevoel anders zou worden als er kinderen zijn.. het vreselijke gevoel van missen blijft natuurlijk altijd! Heel veel succes komende twee maanden.

 5. Elaine
  23 januari 2019

  Mijn man werkt voor zichzelf, heeft vaak erg lange werkdagen en zit regelmatig in de kost.. we hebben 3 kids dus is ook altijd best pittig oudste gaat naar school middeldste word bijna 2 en gaat dan 2 ochtenden naar de peuterspeelzaal, ik werk momenteel verder niet dus hebben verder geen opvang. Probeer als hij een keer vroeg thuis is een keer langs en vriendin te gaan om nog een beetje (alleen ) het huis uit te kunnen Af en toe vind ik het wel erg heftig eigenlijk gewoon geen tijd voor jezelf.. maar over een paar jaar veranderd dit wel weer! Gewoon even tropenjaren…

 6. Hanneke
  23 januari 2019

  Net 5 maanden alleen overleefd! Sinds een maan gelukkig weer samen! (Naja hij is nu alweer voor een week weg). Hendrik was op uitzending en dat was best pittig! Ik heb veel leuke uitjes gepland, en op een gegeven moment was ik daar klaar mee en kon ik gewoon genieten van thuis zijn alleen met Tessa en Job. Ik vond de 1e 3 weken lastig en daarna kom je in een ritme en gaat alles automatisch… Laatste week was horror toen was ik er helemaal klaar mee en ging alles mis!

 7. Renske
  23 januari 2019

  Ha Natalie,
  In ben momenteel 4 á 5 maanden alleen. Manlief is nu net drie weken weg. Ik zag er erg tegen op, ons dochtertje is nu 6 maanden. Ik vond het de vorige keer toen hij lang weg was lastiger, nu wordt je echt geleefd en ben je druk met zorgen. Ik eet idd veel buiten de deur en breng haar af en toe een dagje naar één van de oma’s zodat ik thuis even goed in één keer kan schoonmaken, zodat ik tijdens haar dutjes (als ze die doet..) ook gewoon keer lekker Netflix op kan zetten. Maar ik merk wel dat ik hem met alle mijlpalen (dat zijn er in de afgelopen 3 weken al zoveel) erg mis. Vind haar bij mijn ouders of schoonouders laten slapen nog heel lastig. Doe ik alleen als het echt nodig is.. Misschien moet ik hier makkelijker in worden zodat ik af en toe een nachtje kan doorslapen haha.

  Heel veel succes de komende periode!!

  Liefs Renske

 8. Renske
  23 januari 2019

  Ha Natalie,
  In ben momenteel 4 á 5 maanden alleen. Manlief is nu net drie weken weg. Ik zag er erg tegen op, ons dochtertje is nu 6 maanden. Ik vond het de vorige keer toen hij lang weg was lastiger, nu wordt je echt geleefd en ben je druk met zorgen. Ik eet idd veel buiten de deur en breng haar af en toe een dagje naar één van de oma’s zodat ik thuis even goed in één keer kan schoonmaken, zodat ik tijdens haar dutjes (als ze die doet..) ook gewoon keer lekker Netflix op kan zetten. Maar ik merk wel dat ik hem met alle mijlpalen (dat zijn er in de afgelopen 3 weken al zoveel) erg mis. Vind haar bij mijn ouders of schoonouders laten slapen nog heel lastig. Doe ik alleen als het echt nodig is.. Misschien moet ik hier makkelijker in worden zodat ik af en toe een nachtje kan doorslapen haha.

  Heel veel succes de komende periode!!

  Liefs Renske

 9. Fleur
  31 januari 2019

  Topper!! Niets anders dan respect hoe je het allemaal doet.. dikke knuffel