DÉ GROENTENSAUS DIE IEDER KIND LEKKER VIND!

DÉ GROENTENSAUS DIE IEDER KIND LEKKER VIND!

We zitten weer in zo’n periode waarin Lola alle groentes weigert. Zodra iets groen is, komt het er niet in. Af en toe eet ze een plakje komkommer als uitzondering, of een wortel en wat paprika. Daarom probeer ik altijd een voorraad tomatensaus te hebben, want dit vind zij namelijk ontzettend lekker en het kan bijna overal bij! Vandaag deel ik, na veel vragen, het recept met jullie!

 

Wat heb je nodig?

 • 10 grote tomaten, of een mix van grote en kleine tomaatjes
 • 2 paprikas
 • 3 uien
 • 2 teentjes knoflook
 • optie: wortels
 • agave siroop of suiker als je dit niet in huis hebt
 • groot potje tomaten puree
 • basilicum
 • olijfolie
 • peper en zout
 • ovenschaal

Deze saus is zo ontzettend simpel te bereiden, maar soms moet je maar net even weten hoe je begint. Dit is een basis saus welke ik gebruik voor spaghetti, lasagne, soepen, pizza’s, bonenschotels en voor over de vis. Multifunctioneel receptje dus!

Waar beginnen we mee?

Allereerst zet ik de oven aan, deze verwarm ik voor op 200 graden. Dan ga ik alle tomaten grof snijden, vervolgens de paprika en de uien. Je kunt er eventueel ook wortels bij doen, deze snijd je dan iets minder grof dan de rest van de groentes. Deze doe ik in een grote ovenschaal. Ik snijd de knoflook grof en hussel die door de groentes heen, wat olijfolie, peper en zout en klaar is kees 😉 Mijn geheim is dat ik er altijd nog agave siroop over heen sprenkel. Dit maakt de saus wat zoeter! Je kunt dit ook met suiker doen, maar dit probeer ik zelf altijd te vermijden.

Je zet de ovenschaal een uur in de oven. Mijn oven is niet heel sterk dus ik zet hem op 200 graden, heb je een hele sterke over dan is 180 voldoende.

Na een uur in de oven laat je alles afkoelen. Heb je daar geen tijd voor? Dan gooi je het meteen in de blender mét nog wat extra blaadjes basilicum en een groot potje tomatenpuree.

Dit keer maakte ik er pizza’s van, en voor wie ze nog niet kent; in de bodems van magioni zit al 40% groente! Met deze saus maak je hem dus extra gezond, fijn voor Lola want die wil het liefst een pizza met saus en kaas, haha.

Zonnatura spread

Magioni Bodem

 

 

Ik gebruik de saus hier dus voor de pizza, maar de volgende dag gebruikte ik het restje voor de de spaghetti! Als je een grote hoeveelheid maakt kun je ook een deel invriezen, super handig als je een keer geen tijd hebt om te koken!

 

Liefs, Natalie

Volg:

1 Reactie

 1. Peggy
  21 september 2019 / 21:31

  Super recept! Hier twee kleuters die niks lusten, maar vanavond toch ieder een pizza naar binnen geschoven mét bloemkool bodem. Thnx voor het delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.