Dear Diary #1

Maandag 04-02-2019 13:48 uur

In ”dear diary” deel ik mijn hersenspinsels en een kijkje in mijn échte leven

Gister is Danny weggegaan en de komende twee maanden is het ”just the three of us”. Ik heb het lang voor me uitgeschoven, gedacht dat het nog wel eventjes zou gaan duren, maar nu sta ik er toch even ”alleen” voor. Ik heb mezelf voorgenomen om er positief naar te kijken. Zo leek het een paar maanden geleden nog perfect, een paar weken alleen, nu zie ik er niet bepaald naar uit.

Onze insta-foto’s laten het misschien niet altijd zien, maar ik ga heel eerlijk zijn en mijn vuile was buiten hangen; de afgelopen maanden ging onze relatie niet echt vanzelf zeg maar. We hebben nog nooit zoveel ruzie’s, irritaties en moeilijke momenten gehad. We hebben zelfs een avond vlak voor de kerst op het punt gestaan op de handdoek in de ring te gooien, gelukkig is dat niet gebeurd. Want mán, wat zou dat toch vreselijk zonde zijn geweest. Maar weet je, het hebben van twee kinderen, het niet slapen, een studie, een drukke baan, een huis verbouwen, een burn-out, het gaat je niet in de koude kleren zitten. Het is rete hard werken. Dit alles gaat hier in huis ook zeker niet perfect en voor iedere vrouw die nu in zo’n situatie zit of heeft gezeten; je bent niet alleen!

Als je niet slaapt of het gewoon mega druk hebt, dan gaat je irritatie niveau al snel omhoog en dat reageerde wij lekker op elkaar af. ‘S nachts maakte we ruzie over wie zijn beurt het nu weer was om naar Joe te gaan, of over wie de vaatwasser uit moest ruimen of de was op moest vouwen, je kent het wel. Ons seksleven was op dat moment net zo spannend als dweilen en laten we eerlijk zijn; ook dat maakt het allemaal niet veel beter. 😉

Ik had alles onderschat, het afgelopen jaar was niet altijd leuk en ik heb best veel negatieve dingen meegemaakt, ook veel positieve dingen maar op een of andere manier hadden die gevoelsmatig een zwart randje. Afgelopen maand werd dit nog iets erger toen ik geheel ongepland geopereerd moest worden aan mijn baarmoeder. Niets ernstigs! Maar ik wil niet te veel in detail treden, ik denk ook niet dat het veel zin heeft, maar een ingreep ”daar” is voor geen enkele vrouw een pretje. Gelukkig viel alles mee, voelde ik me al snel beter en wil ik dit hoofdstuk afsluiten en achter mij laten.

Ik ben ervan overtuigd dat het nu tijd is voor mooie dingen op alle vlakken; persoonlijk, zakelijk, in mijn relatie, voor het hele gezin. Qua relatie zit het weer goed en ik zou dit alles niet delen als onze ”issues” niet opgelost zouden zijn. Ik mis Danny nu al en hij is nog geen eens 24 uur weg, zie ik als iets positiefs 😉 We hebben contact gezocht met een slaap coach voor Joe en op zakelijk vlak ben ik met iets leuks bezig wat mij ook veel energie geeft. De verbouwing gaat nog niet zonder slag of stoot, maar welke verbouwing wel? Je loopt altijd tegen dingen aan die je niet verwacht of die tegenvallen. Ach, ieder huisje heeft z’n kruisje en ”what doen’t kill you makes you stronger”, maar voor iedereen die dacht dat het bij ons altijd allemaal ”koek en ei” was, Think again.

Herkenbaar?

X Natalie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

19 reacties

 1. Ineke
  4 februari 2019

  Wat ben je ook een pracht mens. Pas je goed op jezelf?!

  • Natalie Vijfhuizen
   4 februari 2019

   Absoluut! XXX

 2. Mandy de Vries
  4 februari 2019

  Ooo zeker waar allemaal! En jullie komen er zeker uit want jullie zijn heel sterk samen!! En een super leuk stel met leuke kids!!

 3. Nikki
  4 februari 2019

  Wat mooi dat je zo eerlijk bent. Iedere relatie heeft zn UPS en downs, en het maakt jullie uiteindelijk sterker. Verschrikkelijk dat Danny 2 maanden weg is, ik vind een weekend alleen met 2 kindjes soms al ‘handen vol’ en dan slapen die van mij wel goed. Alle respect dus voor jou

 4. Myriam
  4 februari 2019

  Wat heb je dit goed en eerlijk verteld! Heel fijn om dit te lezen, want het is herkenbaar. Keep up the good work, je doet het zo goed! ✨

  Liefs!

 5. Nel
  4 februari 2019

  Wij zitten er nu ook nog middenin, en onze kindjes schelen niet veel volgens mij. Zo enorm pittig en zoveel respect voor jou dat je het nu 2 maanden ‘alleen’ moet doen.
  Ik vind het fijn dat je zo eerlijk bent!

  Succes, you can do it!!

 6. Marion
  4 februari 2019

  Ah! Heftig! Wel fijn dat het nu weer goed zit! En de komende maanden zullen daar zeker goed aan doen! Want door elkaar te missen ga je elkaar ook weer meer waarderen!
  En ja verbouwen…….. Succes ermee en hopelijk komen er veel positieve dingen jullie kant op!!

 7. Alicia
  4 februari 2019

  Ik bewonder je eerlijkheid! En ik beaam dat een relatie met kind(eren) niet altijd makkelijk is. Toen mijn vriend naar Noorwegen moest voor een paar maanden hielp ons dat wel, om elkaar weer te waarderen. Ik hoop dat ondanks dat het zwaar is het jullie ook helpt om weer te groeien in jullie relatie! Houd je taai! X

 8. Nicole
  4 februari 2019

  Dapper om te delen, succes de aankomende 2mnd maar lukt vast met al je hulp

 9. Jessica
  4 februari 2019

  Zo mooi en eerlijk…
  En taboe doorbrekend…

 10. 4 februari 2019

  Zo herkenbaar! Zeker in die fase met twee hele kleintjes. Jeetje dan heb je het gevoel altijd maar te rennen en bezig te zijn voor alles en iedereen. Dan nog een verbouwing erbij, en ook een ingreep. Heftig hoor. Het is niet niets. Geef jezelf de ruimte en de rust om ook daadwerkelijk wat tot rust te komen (zegt een oud ‘wijf’ ).

 11. Joke
  4 februari 2019

  wow dit is idd pas reallife. Herken mezelf zo in jouw situatie. pittig hoor 2 maanden zonder hem, maar daardoor merk je vaak wel hoe gek je nog op elkaar bent! uitkijken naar de mooie dingen!

 12. Sanne
  4 februari 2019

  Pff heftig zeg! Maar ook heel erg herkenbaar. Maar liefde overwint altijd alles❤️

 13. Eef
  4 februari 2019

  2 maanden..zoveel respect voor jou..mijn man is een week weg en ik voel me al doodongelukkig door de gebroken nachten..het is ook niet niks allemaal..hopelijk komt je de maanden een beetje goed door..gelukkig weten we allemaal waar we het voor doen..zet ‘m op!

 14. Charlotte
  4 februari 2019

  Ahhh zo herkenbaar.. toch denk je het stiekem wel, bij al die mooie Instagram plaatjes van andere gezinnen. Alleen de mooie momenten.. De het gras groener is daar zeg maar, natuurlijk is dat niet zo.
  Ik vind het zoo fijn dat je zo eerlijk bent! Ook al hoop ik wel dat alles goed gaat voor jou ❤️

  Zo fijn dat het nu weer goed is, het is ook soms zo waar he.. zeker dat slaapgebrek doet echt wat met je.
  De ruzies die ik met mijn vriend heb door slaapgebrek of te veel op ons bordje, gaan ook vaak helemaal nergens over.. maar opgeven, nee dat zou ik echt niet willen! Er is liefde en dit gezinnetje is echt alles voor me. Toch mijn mooiste levensfase! ❤️

 15. Avalon
  5 februari 2019

  Ahhb weiffie!
  Iedere ouder overkomt dit moment! Kwam bij ons ook, na de eerste al.. Met baby ging alles goed maar ik zat tegen een depressie aan, een man die aan niks doet (in de ogen van de vrouw/mama) ik deed alles, het huis boodschappen, kind verzorgen, betalingen, zorgen dat alles op rolletjes liep en ‘m eigen bedrijf… HEL!
  Had m’n koffers al gepakt om weg te gaan.. Maar what doesn’t kill you.. Makes you stronger.
  ‘t gras is nergens groener

 16. Caroline
  5 februari 2019

  Fijn een eerlijke blog en vast herkenbaar voor vele. Succes aankomende 2 maandjes! Maakt het allemaal ook weer spannend! Dus haal er ook je geluk momentje uit. Leuk dat je dit met ons deelt. Liefs

 17. Priscilla
  5 februari 2019

  Zeer herkenbaar! We hebben denk allemaal wel eens op zo een punt gezeten. Je bent echt een power-mama en je bent niet de enigste ‍♀️

 18. Marijke
  12 februari 2019

  Herkenbaar?! Oh Yes! Super veel respect voor je! Ik geniet van je droge en eerlijke blogs & vlogs! Go mama!