Waar doet ze het van?! December editie #1 Sanne

Ben je net financieel bijgekomen van de zomervakantie, staan de feestdagen alweer voor de deur. Wie kinderen heeft weet; hier kom je niet onderuit! Goed gevulde sinterklaaszakken, cadeautjes onder de kerstboom en een overvolle koelkast voor diners en gourmetschotels. The momsquad vertelt hoe zij deze dure feestdagen aanpakken in de reeks; Waar doet ze het van?! December editie.

Sanne trapt onze reeks af;

Ik spaar voor de feestdagen

Nee, ik spaar nooit voor de feestdagen tenminste, tot nu toe niet… Ik denk dat we volgend jaar met Lola wel wat opzij moeten zetten voor sinterklaas en kerst. Man, wat zijn deze maanden een bomaanslag op je portemonnee.

Ik geef met de feestdagen veel geld uit aan cadeautjes

Ja, best veel. Met Sinterklaas trekken wij meestal lootjes en kopen we iets leuks voor 25 euro voor iemand uit de familie. Dan kopen we met kerst per koppel voor elk familielid een cadeautje van 5 euro. Tikt lekker aan he? Nog geen idee hoe ik het dit jaar met Lola ga doen. Van sinterklaas krijgt ze nog niets mee dus ik vind het wel heel zonde om daar al mijn geld aan uit te geven. Een paar kleine dingetjes om het te vieren is aan de andere kant wel weer leuk… twijfel, twijfel.

Eind van de december maand ben ik failliet

Ja, zeker weten. Elk jaar aan het einde van december eten wij lekker soep met brood (bij wijze van spreken). De kerstversiering, de sinterklaas cadeautjes, de kerstcadeaus, het eten voor kerst en als klap op de vuurpijl Nieuwjaar! Daar slaan we meestal ook nog drank, vuurwerk en lekkere dingen voor in. Ook is 80% van mijn familie jarig van oktober tot december. Dan valt er hier écht niks meer te halen hoor. Ik geloof dat “hoe verkoop ik mijn nier” in december mijn meest gebruikte zoekactie is op Google.

Ik koop voor mezelf altijd een nieuw outfitje voor de kerst

Meestal wel, maar dit jaar sla ik dat echt even over. Ik heb genoeg leuke kleren om aan te doen met kerst en bijna al mijn geld gaat dus op naar andere mensen deze dagen. Daar gaat het allemaal om toch?

Ik ga flink shoppen wanneer de sale begint in December

Voor Lola waarschijnlijk wel. Maar voor mezelf wordt het hem ff niet ben ik bang.

Wij kopen cadeautjes voor kerst én sinterklaas

Ja! Tot nu toe hebben we het nog binnen de perken kunnen houden met de afspraken binnen de familie, maar met Lola ben ik bang dat dit alleen maar meer wordt. Ik vind het Sinterklaas feest super leuk om te vieren, met gele of groene pieten. I don’t care. Kerst is ook mijn favoriet. Ik zet het liefst nu al de kerstboom op.

Mijn partner verrast me altijd met een leuk cadeautje voor de feestdagen

Nee, dit wordt hem ook niet. Bart heeft een hekel aan cadeautjes kopen met kerst en sinterklaas. Dus ik ben bang dat ik hier voor op moet draaien elk jaar. Ook ben ik op 18 november jarig en dan krijg ik meestal hele speciale cadeaus. Ik klaag dus niet!

Ik kijk enorm op tegen de december maand, hij valt altijd duurder uit dan gepland

Ik kijk er niet tegenop omdat ik op voorhand al weet dat het veel geld gaat kosten en ik met andere dingen veel meer op moet letten. Ik ben wel zo’n feestdagen freak dat ik dit ook op deze manier doe.

Ik geef meer dan 300 euro uit aan cadeautjes

Tot nu toe nog niet, maar ik ben zo benieuwd hoe het straks met Lola gaat zijn. Ik verwen te graag denk ik. Ik weet echt niet of mijn bankrekening dit allemaal gaat handelen.

Ik ga heel uitgebreid koken en nodig veel familie en vrienden uit

Meestal wel. Wij regelen het in de familie zo dat ieder koppel een ander gerecht maakt. Zo hebben we meestal erg veel gangen. Vorig jaar waren dit bijvoorbeeld allemaal kleine gerechtjes, een soort tapas. We hebben heel de dag aan tafel gezeten. Dat gaat hem dit jaar denk ik niet worden met Lola, maar ik vind dat altijd wel erg leuk! Kerstontbijt is ook mijn favoriet. Ik ga helemaal all out! Kom maar op met die knusse kersttruien en koude dagen. Alvast fijne feestdagen van mijn gezin voor jullie!

Liefs, Sanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.