Sinds ik zwanger ben snack ik het allerliefst met tzatziki, ik heb geen idee waar het vandaan komt maar er gaat zeker een halve bak per dag doorheen! Ik vind het heerlijk om er worteltjes, tomaat, komkommer of stukjes stokbrood in te dopen. Helaas is het vaak zo dat tzatziki die je kunt kopen in de supermarkt niet zo gezond is, daarom deel ik mijn gezonde en smaakvolle variant!
Wat heb je nodig:
1 Bak griekse yoghurt (500ml)
1 of 2 Teentjes knoflook
Snuf peper en zout
1/2 Komkommer
Scheutje olijfolie
Citroensap
Verse bieslook
Bereiden:
Start met het raspen van de komkommer, doe dit zo fijn mogelijk. Giet het vocht van de komkommer af. Roer de griekse yoghurt door de komkommer heen. Pers de knoflook heel fijn, je kunt 1 of 2 teentjes gebruiken, het is maar net wat je lekker vind! Roer het geheel door elkaar en voeg een scheutje olijfolie toe. Breng het op smaak met wat peper en zout en eventueel wat uienpoeder. Als laatste voeg je een klein beetje citroensap toe en wat verse fijngehakte bieslook.
Heb jij dit recept gemaakt? Post een foto op Facebook of Instragram en tag mij hierin!
Succes en geniet ervan!
Liefs, Natalie