Hoe overleef ik de hittegolf met een baby en peuter?!

Man, wat is het heet hè?! 😉 Haha! Al een aantal weken is de zomer behoorlijk aan in ons kikkerlandje en daar word ik ontzettend blij van! Misschien omdat het een soort van ”vertrouwd” voelt. Lola is geboren op Aruba en dus ben ik het wel gewend, het hebben van een baby in deze temperaturen is voor mij niet nieuw. Ik weet dat er ook genoeg mensen zijn die zich er geen raad mee weten en daarom deel ik vandaag wat tips met jullie!

tip 1:

Zorg voor voldoende schaduw in je tuin. Koop bijvoorbeeld een grote parasol en zet een badje neer waar je voor verkoeling in kunt zitten, en daar komt ie: op Aruba zette ik buiten altijd een ventilator buiten en daar zette ik ijselementen voor. Klinkt heel gek, ziet er ook heel gek uit, maar de lucht die de ven dan blaast is dus koud! Heerlijk!

tip 2:

Houd de deuren dicht! Het helpt niet om ze open te zetten, je huis word er dus niet koeler van maar alleen maar warmer en vooral klammer.

tip 3:

Ga naar plekken zoals het bos. Heerlijk koel voor de kids! Ze kunnen daar lekker spelen, maar let op! Controleer ze goed op teken bij thuis komst.

tip 4:

Ga in de ochtend of in de avond lekker naar het strand of naar het zwembad met de kids. In de middag (tussen 13:00 uur en 16:00 uur) leg ik Lola en Joe het liefst op bed of blijven we binnen, een soort siësta dus. Je hebt er dan niets aan om naar buiten te gaan met ze, want het is dan het aller aller aller heetst.

tip 5:

Probeer er ook de voordelen van in te zien. We krijgen een gratis overload aan vitamine D en de meeste mensen hebben een beter humeur door de zon! Zo lang duurt de zomer niet in Nederland, voor je het weet breekt de winter weer aan en verlangen we weer aan dagen zoals deze.

tip 6:

Lola laat ik overdag alleen in een onderbroekje lopen en ”guess what?!” Onze meid plast en poept nu gewoon op het potje! Het gaat ook wel eens mis, maar het aller ergste wat er dan gebeurt is dat je moet dweilen. Ik zie dit ook als het ideale weer om je kindje kennis te laten maken met het potje 😉

Joe leg ik wel gewoon in een luier, dat snap je, een luier is ook echt voldoende. Met deze warmte vooral niet te veel laagjes aan doen!

tip 7:

Keep your head cool! En ga alsjeblieft geen ingewikkelde taferelen uithalen in de keuken. Een makkelijk soepje, salade of simpel gerecht is prima voor deze dagen. Ik maak het mezelf in ieder geval zo makkelijk mogelijk!

tip 8:

Zorg dat je altijd genoeg water koud hebt staan in de koelkast. Belangrijk als je in de auto zit! Als je in de file staat met dit warme weer is het prettig als je toch een flesje water bij de hand hebt!

tip 9:

Leg het tempo voor jezelf ook wat lager. In landen waar het warm is doen mensen ook minder op een dag, zijn veel relaxter, dus probeer dat over te nemen. Ik plan bijvoorbeeld minder in op een dag en doe bijvoorbeeld de boodschappen in de avond of heel vroeg in de ochtend wanneer het nog rustig is in de supermarkt en het buiten koel is. Scheelt je weer klotsende oksels, haha.

tip 10:

Zorg voor de kindjes voor voldoende afkoeling. Ik geef Lola veel ijsjes (twee op een dag) maar die maak ik dan wel zelf. Ik maak ze van bijvoorbeeld banaan en avocado, aardbei en yoghurt of mango en wortel. Zo kun je gezond snacken met de kids! Receptje delen?!

En verder, geniet! Want ja, het is warm, maar het is ook heel fijn om lekker naar het strand te gaan, te zwemmen en eindeloos te bbq’en.  Hopelijk hebben jullie wat aan deze tips, heb jij nog een goede tip voor ons?!

Liefs, Natalie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties

  1. Melissa
    8 augustus 2018

    Leuke foto’s! En die van die ventilator ga ik onthouden hahahaha

  2. Cindy
    8 augustus 2018

    Aah top dit! Op het juiste moment 🙂 X