HOE VIEREN WIJ SINTERKLAAS?

HOE VIEREN WIJ SINTERKLAAS?

Call me ouderwets, maar ik schrik nogal van de schoen cadeautjes die ik voorbij zie komen op instagram. Barbie’s, een baby Born en zelfs een playstation (!!!) zag ik voorbijkomen! Persoonlijk vind ik dit geen kleinigheidje meer. Ik ga jullie vertellen hoe wij sinterklaas vieren en wat ik Lola wil geven met pakjesavond.

 

Lola vindt Sinterklaas reuze interessant, maar ze snapt het hele idee achter ”je schoen zetten” natuurlijk nog niet helemaal. We gaan het heus wel een keertje doen, maar om die enorme overkill aan cadeautjes (waar ze never nooit niet allemaal mee gaat spelen) te voorkomen, stop ik in haar schoen iets lekkers of een boekje over sinterklaas. Zo leert ze spelenderwijs over het verhaal over de sint én is haar schoentje gevuld.

Mijn aankopen voor zowel kleding als speelgoed doe ik wel bewuster, nu ik mama van een jongen en een meisje ben. Ik kijk of ze ergens beide plezier van kunnen hebben. Dit doe ik met schoentjes en rompers, maar ook met bijvoorbeeld pyjama’s en speelgoed. Hoewel het mij weinig uitmaakt of Joe met een barbie of een pop gaat spelen, vind ik het leuk, praktisch en logisch om wat cadeautjes te kopen waar ze beide mee kunnen spelen!

Zo weet ik, uit ervaring, dat Lola het fantastisch vind om in haar keukentje te spelen. Ik ging dus opzoek naar leuke houten ”etenswaren” voor in haar keukentje én een winkelmand of karretje, zodat ze een soort van boodschappen kan gaan doen. Deze cadeautjes koop ik overigens niet allemaal zelf – wij vieren twee keer sinterklaas. Één keer met de familie van Danny en één keer met mijn familie. Verder ze alletwee nog een schoentje zetten bij mijn oma, zij doet hier dan een kleinigheidje in.

Ik vind het belangrijk dat er gelet word op de hoeveelheid cadeau’s. Het is zonde als er veel cadeautjes worden gegeven waar niet of amper mee gespeeld gaat worden, dus vaak maak ik een lijstje en stuur ik dit door aan alle hulp pietjes 😉 Ook heb ik besloten om vlak voor sinterklaas wat speelgoed op te ruimen waar niet meer mee gespeeld word en dit te doneren aan een goed doel. Hier betrek ik Lola bij, we zoeken het samen uit en brengen het samen weg!

 

Hoe leuk zijn deze houten groente, fruit en pizza set? Deze setjes zijn gemaakt van 100% duurzaam hout (lees er op de site meer over) dus ook nog een verantwoorde keuze!

de groenteset
de fruit set
de pizzaset

 

Ik vind dit winkel karretje en mandje heel erg leuk!

winkelmandje
 winkelkarretje

Lola en Joe zitten sinds Oktober op een agrarische opvang. Ze leren daar veel over de natuur en maken geregeld een rondje op de boerderij. Lola is sindsdien helemaal weg van varkens, koeien en geiten, ik ging daarom opzoek naar houten boerderij dieren! Ik vond er onwijs veel, ik ben zelf verliefd op de ostheimer diertjes maar deze zijn erg prijzig, ik vond een hele hoop leuke betaalbare varianten:

Deze boerderij vond ik bij bol.com – ik vind hem echt mega leuk en ik denk dat ik hem voor Lola ga bestellen. De prijs is ook in verhouding, zo blijft het voor ons ook nog leuk, haha! Je vindt de boerderij hier.
Ook deze vond ik erg leuk, net iets goedkoper dan de vorige! Ook via bol.com! Je vindt de boerderij hier.

Ik hoop vooral dat Lola, net als ik, leuke herinneringen over houd aan pakjesavond. Gezellig samen met familie zijn, de spanning en de hele sfeer om het feest heen. Volgende week deel ik nog wat leuke cadeautips voor kindjes onder de 1 jaar. Ik ben benieuwd, hoe vieren jullie sinterklaas? Probeer je ook op de hoeveelheid cadeau’s te letten? En hoe vaak vieren jullie het?

Liefs, Natalie

Volg:

1 Reactie

 1. Lyd
  21 november 2018 / 20:43

  Super leuk om te lezen!
  En idd goed om overna te denken waar broertjes/zusjes of andere kindjes ook mee spelen.
  Ik vraag/koop (net als jij) veel in 1 categorie.
  Dus bijv: dingetjes voor het keukentje en een doosje duplo, Zo past alles bij elkaar.
  En kleding geef ik ze ook, sokken en een spijkerbroek.
  En van oma krijgen ze regenlaarsjes en 1 regenponcho, super fijn van die duurzame en bruikbare cadeau’s!
  En zoveel mogenlijk tweedehands!

  Echt jammer dat wij niet zo’n opvang in de buurt hebben!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.