Ik had mijn kraamweek niet overleefd zonder..

Een tweede kindje krijgen is op heel veel vlakken anders. Zo weet je nu bijvoorbeeld heel goed wat je wél en wat je niet gaat gebruiken. Ik deel vandaag de 5 producten die ik het meest heb gebruikt in mijn kraamweek en waar ik niet zonder kon!

1 – Snuggle me. Nog steeds kunnen we niet zonder dit nestje. Echt, wát een life saver is dit. Je ziet nestjes voorbij komen in 100 verschillende kleuren en maten maar persoonlijk vind ik deze het aller fijnst én het aller veiligst. Doordat het nestje als het waren een coconnetje vormt, voelen baby’s zich veilig. Je moet hem wel uit Amerika laten komen, want in Nederland verkopen ze deze helaas nog niet. De verzend kosten á-la 50 euro kun je verrekenen door een kortingscode van 20% toe te passen aan je bestelling (no spon!) zo blijft de snuggle me toch nog betaalbaar!

2 – Bednest. Het wiegje dat ik aan mijn bed vast kan koppelen, fan-tas-tisch! Wát een uitvinding. Ik vond het, vooral toen ik nog borstvoeding gaf, onwijs handig en fijn ‘s nachts. Zeker een aanrader als je borstvoeding wil gaan geven – je hoeft dus niet steeds je bed uit om te voeden! Joe krijgt ‘s nachts nog 1 á 2 voedingen en dan kan ik hem heel gemakkelijk uit zijn bedje halen.

3 – Kipkep warmte kussen. Het kussentje is een soort pittenzak. Toen deze als verrassing binnen kwam, was ik dolblij. Joe had de eerste weken enorm last van krampjes en we waren constant aan het zoeken naar een oplossing. Dít heeft echt onwijs geholpen! Door de pittenzak op te warmen in de magnetron en deze op zijn buikje te leggen werden de krampjes minder. Joe had ook moeite met zichzelf warm te houden en daar was de KipKep ook een uitkomst voor! Ook een leuke cadeau tip dit trouwens, voor op een babyshower!

4 – Boxpakjes (onepiece). Ik vind dit toch zo onwijs fijn. Een boxpakje met onderaan een sluiting. Zo hoef je ‘s nachts alleen de drukkers open te ”trekken” als je de luier gaat verwisselen. Je hoeft ook niet steeds het shirtje van je baby’tje naar beneden te trekken, i-de-aal als je het mij vraagt! Joe zijn eerste pakje was ook een one piece, een fantastisch mooi groen kleurtje had ie en hij was van de Prénatal! Ik had deze gekocht in een maatje 50, Joe werd geboren met een lengte van 54 centimer dus ik heb dit pakje helaas alleen de eerste week kunnen gebruiken.

5 – Kolfapparaat. Dit is niet iets wat iedereen de eerste week gaat gebruiken, maar voor mij was het helaas wel van toepassing. Ik had al vrij snel flinke kloven en in de tweede week een dubbele borstontsteking. Het kolfapparaat draaide hier dus overuren en ik had er écht niet zonder gekund. Ik had er eentje van Medela en die beviel mij overigens prima!

Nu ik dit lijstje afsluit bedenk ik me dat ik ook absoluut niet zonder mijn voedingskussen kon, haha! Ik ben benieuwd, zonder welke producten hadden jullie de kraamweek niet ”overleefd”?

Liefs, Natalie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 reacties

 1. Lonneke
  19 juni 2018

  Heeft weleda ook kolf apparatuur? Of bedoelde je medela? En had je een dubbele?

 2. Linda
  19 juni 2018

  Leuk om te lezen! Ik ga toch nog even snel kijken voor zo’n KipKep warmte kussen nu onze derde ieder moment geboren kan worden. Ben heel benieuwd!
  Zelf heb ik heel erg veel gehad aan mijn draagdoeken, niet alleen in de kraamweek maar ook in die 4,5 jaar daarna <3

 3. Natasja
  19 juni 2018

  De beaba bib espresso. Ideaal als Je t mij vraagt. Je vult t flesje met de hoeveelheid water, gooit t boven in t apparaat, zet m aan en t water komt er in de goede temperatuur uit. Stond bij onze dochter in dr kamer, zo hoefde we niet naar beneden om dr fles op te warmen

 4. Esmee
  19 juni 2018

  Leuk om te lezen! Ik had een elektrisch kruikje, ook top! Je hoeft dan niet met heet water aan de gang en binnen een paar minuten is het bedje warm.

 5. 19 juni 2018

  Wij konden niet zonder een mini slaapzak, knuffel met baarmoedergeluid en niet zonder de kolf. Medela was prima, maar kreeg daarna horigen en die was nog fijner vond ik. Zijn eigenlijk zoveel dingen waar je niet zonder kan! Haha.