Ik krijg een zoon! Hoe werkt dat?!

”En? Zien jullie het al?” Vroeg de echoscopiste. ”Een meisje?” vroeg Danny. De vrouw schudde haar hoofd. ”Een jongen?!” vroeg ik iet wat aarzelend. Ze knikte. ”Een koningskoppel! Gefeliciteerd!”

Holy shit! Was eigenlijk het eerste wat ik dacht. Ik krijg gewoon een zoon! Hoewel ik vanaf het begin af aan zei dat het geslacht mij niets uit maakte, begon ik gênant hard te janken toen ik hoorde dat het een jongetje was. Janken van geluk was dit, het voelde namelijk bijna te mooi om waar te zijn. Ik heb straks gewoon een dochter én een zoon, een koningskoppel, wat bizar. Een meisje had ik net zo leuk gevonden, ik heb namelijk zelf twee zussen en dat heb ik altijd als heel gezellig ervaren. Maar toen ik een jaar of 16 was riep ik altijd dat ik een echte jongensmoeder zou worden. Lekker naïef ook want ja, hoe weet je dat nou?

Het volgende wat ik dacht was: ”een jongen, hoe the **** werkt dat dan!? Hoe hou je dat zaakie schoon?! Zijn jongens niet veel drukker dan meiden?!” Zoals ik al zei, ik kom uit een meiden gezin. Heb vooral nichtjes om mij heen en jongens ken ik alleen maar op ”een andere manier” (wat dat is mag je zelf invullen).

Nu ik het een klein beetje begin te beseffen dat ik echt een zoon krijg, valt alles op z’n plek. Ik ben echt mega emotioneel, zit dit te typen in de bagels and beans maar slik ondertussen weer een brok in mijn keel weg. Dit had ik echt niet tijdens mijn zwangerschap van Lola. Toen bleef ik een koele kikker, was niet vaak ziek en had enorme rare cravings. Nu eet ik het liefst alleen maar zure snoep en hartige dingen. geen gekke combinaties zoals ik bij Lola had, ben ik nog steeds geregeld met het toilet aan het knuffelen en zoals ik al zei: ik kan janken om een scheet.

Deze zwangerschap is dus echt een gigantisch verschil als ik hem vergelijk met die van Lola, maar op een of andere manier besef ik nu nog iets meer dat ik echt moet genieten. Je weet nooit of je dit ooit nog eens mee gaat maken, de wens is er wel, maar je weet nooit hoe het leven loopt. Ik weet nu ook hoe snel het gaat, en hoe bijzonder het is om zwanger te zijn. Ik fantaseer over het kleine jongetje in mijn buik, zal die op Lola lijken? Hoe zal het zijn met z’n viertjes? Ik zie er helemaal niet tegen op om moeder te zijn van twee kids, ik heb er juist heel veel zin in. Natuurlijk gaat het zwaar worden, dat is een ding wat zeker is, maar ik weet zeker dat het goed gaat komen. Dit mannetje krijgt namelijk een heel lief zusje, de allerleukste papa en een moeder die nu al zielsveel van hem houd (pinkt traantje weg middenin de bagels and beans). Baby April, ga maar rustig groeien, we gaan elkaar volgend jaar ontmoeten en dan ga jij ons gezin verrijken, een man erbij, ik ben zo benieuwd!

Er is alleen nog één dilemma.. Een naam! We vinden het zó moeilijk. Bij Lola waren we er zo uit, maar een jongensnaam vinden lukt nog niet. We hebben natuurlijk nog even, maar mocht jij een leuke naam weten die past bij Lola, laat het mij weten in een reactie en wie geef  jij ons de naam voor #BabyApril! 

Liefs, Natalie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

63 reacties

 1. Anne Voorend
  26 oktober 2017

  Altijd zo leuk om je blogs te lezen!
  Ik vind Lola & Luca(s) wel bij elkaar staat haha. Geniet van je zwangerschap!! X

 2. Jamie
  26 oktober 2017

  Ik vind Lucas & Finn wel bij Lola passen!
  Geniet van je zwangerschap!

 3. Lisa ten Hove
  26 oktober 2017

  Luca
  Mart
  Daan
  Wout
  Mees

  Hier een aantal suggesties. Succes met het kiezen van een naam. Het blijft altijd lastig. Hier stond de meisjesnaam meteen vast, maar de jongensnaam was een heel karwei. Toen we bij de echo hoorde dat het een meisje was, waren we gelukkig klaar. Haha!

  Liefs Lisa

 4. Mandy
  26 oktober 2017

  Allereerst van harte gefeliciteerd! Ik had nog wat namen in een lijstje staan 😉

  Lola & Fynn
  Lola & Sem
  Lola & Jake
  Lola & Luc
  Lola & James
  Lola & Morris
  Lola & Stijn
  Lola & Jens
  Lola & Vic
  Lola & Wes
  Lola & Lenn
  Lola & Joe
  Lola & Dan
  Lola & Muck

  Wie weet kan je er wat mee

 5. Sanne
  26 oktober 2017

  Lola en ..
  pep(p)
  sep(p)
  Mint
  Succes 🙂

 6. Puck Patist
  26 oktober 2017

  Ik vind dit zelf vooral ook leuke namen 😉 heel veel succes met uitzoeken!
  Mees
  Flinn
  Dante
  Niek
  Olivier
  Otis
  Siem
  Noud

 7. Lisette
  26 oktober 2017

  Liam! Ik vind dat een stoere mooie naam en Lola & Liam klinkt ook wel leuk!

 8. Bianca
  26 oktober 2017

  Ik zeg rokko. Leuk bij lola. Hoe dan ook…jullie zullen een topnaam vinde voor jullie mannetje.

 9. Vera
  26 oktober 2017

  Blijft altijd lastig, namen. Dit vind ik persoonlijk wel leuke namen.
  Stijn
  Cas
  Mees
  Pim
  Sam
  Guus
  Max
  Mats
  Noud
  Jip
  Sem
  Vic
  Thijs

 10. Emma
  26 oktober 2017

  Lola & Luuk
  Lola & Lars
  Lola & Sem
  Lola & Sip

 11. Angie
  26 oktober 2017

  Jace , daley
  Lola & Liam
  Lola & Luca

 12. 26 oktober 2017

  Ohh ik herken het helemaal! Ik dacht ook echt: een jongetje, hoe werkt dat?? Maar het is fantastisch! En de naam kan ik je helaas niet mee helpen haha, ik had een hele waslijst meisjesnamen en alleen Lev en Luca op het jongenslijstje en die zijn het beide geworden :P!

 13. Inge
  26 oktober 2017

  Zooo leuk een jongen en een meisje ik spreek uit ervaring!!! Geen idee wat voor smaak jullie hebben qua jongensnamen…
  Onze zoon heet Finn en dochter zou Kick geheten hebben als ze een jongen was.. Lola & Finn, Lola & Kick het kan allebei vind ik. Maar smaak is zooooo persoonlijk !
  Succes!

 14. Lisa
  26 oktober 2017

  je schrijf zo leuk! moest eerst een beetje aan je wennen maar je bent echt mijn favoriete b(v)logger geworden. ga zo door!

 15. Lisa
  26 oktober 2017

  oja en ik vind Lennox leuk!

 16. Anna
  26 oktober 2017

  Heey! Wat leuk dat jullie een jongentje krijgen! GEFELICITEERD! misschien is Tim wel een leuke naam! geniet van je zwangerschap!‍‍‍❤️

 17. Anna
  26 oktober 2017

  Hier zijn nog meer namen!!
  Lola – Sem
  Lola – Luca
  Lola – Luuk
  Lola – Daan

 18. Meike
  26 oktober 2017

  Lola en tijn/thijn of thijmen klinkt leuk vind ik! Veel Suc6 nog met het vinden van een leuke naam ik ben heel benieuwd! xxx

 19. June
  26 oktober 2017

  Finn, jay, kjeld, jurre, en lev

 20. Liza
  26 oktober 2017

  Ik vind de volgende combinaties wel leuk;
  Lola en Lenn
  Lola en Senn
  Lola en Dani
  Lola en Seth
  Heel veel succes met het uitzoeken van een leuke en gepaste naam!

 21. Amber
  26 oktober 2017

  Nogmaals gefeliciteerd! Een zoon mijn neefje heeft Vince. Ik vind dat zelf een stoere naam en het past denk ook goed bij Lola.
  ———————–
  Lola & Vince
  Lola & James
  Lola & Jack
  ———————–
  Gelukkig heb je nog eventjes voor een naam:)
  X

 22. Desiree
  26 oktober 2017

  Geweldig ☺️ Gefeliciteerd koningskoppel!
  Ik vind Dann, Nuno , Lio, Dane en vooral Brent heeeeel leuke namen. Succes en geniet van je zwangerschap en alles wat daarbij komt kijken!

 23. Lynn
  26 oktober 2017

  Niet allemaal nieuwe namen meer, maar zelf zat ik ook te denken aan misschien (Lola & ) Stijn en (Lola &) Sem, (Lola &) Sverre, zeker ook! Maar jullie komen er vast uit met nu al de suuuper leuke naam Lola! <3 Veel succes ermee!
  (P.s.: ik krijg nooit genoeg van jou super leuke blogs en vlogs, haha! 😉 )
  Veel liefs!

 24. Rhodé van Beest
  26 oktober 2017

  Finn, Neil (spreek uit niel), Novan, Maez/Maas, Jizra

  • Rhodé
   26 oktober 2017

   En gijs/guus of Jens ?

 25. Cindy Baaijens
  26 oktober 2017

  Lola & Noah
  Lola & Levi

 26. Sophie
  26 oktober 2017

  LoLa & Ted
  Lola & Jef
  Lola & Faas
  Lola & Teus

 27. Jette Sophie
  26 oktober 2017

  Luca, Luuk, Boaz, Ties, Finn, Senn, Mees en Sem!

  Succes met het kiezen van de naam, is altijd lastig en al helemaal voor jongens..

 28. Renske
  26 oktober 2017

  Lola & Tijn
  Lola & Jip
  Lola en Stijn?
  Lastig hoor! Wij vonden een meisjesnaam ook véél makkelijker dan een jongensnaam.

 29. Jaimy
  26 oktober 2017

  Lux, Benja, James, Jack, Wolf, Sky, Ike, Liam, Levi, Sam.

  Dus dat! 😉

  Succes en een fijne zwangerschap gewenst xxx

 30. Lynn
  26 oktober 2017

  Jaa, lastig hé!!
  Zelf hebben wij ervoor gekozen om de 2e een naam te geven met een ander beginletter. Als je dan later brieven krijgt of etc. dan weet je nooit voor wie het bedoeld is als beide namen bijvoorbeeld beginnen met de letter L.

  Dit vind ik zelf leuke combi’s:
  Lola & Quinn
  Lola & Joe
  Lola & Vik
  Lola & Xam
  Lola & Finn

  Succes!!

 31. Ilse
  26 oktober 2017

  Ik zat laatst al wat namen te verzinnen voor jullie babyboy (geen flauw idee waarom) dus deze blog komt als groepen, haha! Ik vond Mees leuk. Lola & Mees. Ik ken jullie natuurlijk niet persoonlijk dus, ik weet niet of deze naam echt bij jullie past maar, qua ‘uiterlijk’ vind ik Lola & Mees echt leuk staan?! Succes‍‍‍

 32. Free
  26 oktober 2017

  Lola & Dane (uitgesproken als Deen)
  Leuke link met Danny ook !

 33. Marjanne
  26 oktober 2017

  Onze zoons heten Finn en Glenn, vind Finn of Lenn allebei erg leuk bij Lola.
  Jullie komen er vast uit, jongens zijn zo leuk!

 34. Naomi
  26 oktober 2017

  Ik zou zeggen Levi, Milan of Tommy 🙂

  Succes met de naam kiezen, gelukkig hebben jullie nog even!

 35. Yvonne
  26 oktober 2017

  Lev.,,. Kick..,, Xavi…of Ronnie❤️

 36. -
  26 oktober 2017

  Senn
  Lev
  Seb
  Riv
  Duke (duuk)
  Seff
  Lux
  Skip

 37. Lydia
  26 oktober 2017

  Ben zo blij voor je! En ik vind het zo bijzonder dat je intens geniet van dat het een gelúk is in plaats van zelfsprekendheid… dat vind ik erg knap!
  Een naam… kan je beter bedenken voor je zwanger word, maar daar heb je nu niet zoveel aan (hahaha).
  Je weet dat ons zoontje Ciro heet.. maar wat leuk is, is dat de naam ook op de antillen voorkomt en dat ze hem daar Ciroe noemen…(oeweetjoe welll met zon ‘oe’) dan heeft je naam toch nog iets warms en tropisch!
  Oh ja, en het betekend ‘zon/zonnetje’
  Verder zal ik de naam niet promoten hoor, maar wij zijn mega trots dat onze zoon die naam mag dragen…
  Ik hoop dat je een naam vind die bij jullie past!

 38. Chanice te Paske
  26 oktober 2017

  Lola & Louis

 39. Lola
  26 oktober 2017

  Ik heet zelf Lola! Mijn ouders hadden als jongens optie Luc. Vind ik zelf een leuke combi!

 40. 26 oktober 2017

  Wat super leuk om te lezen! En wat een goede vraag. Wij hebben een zoontje Judah van 2 jaar, ik denk dat een zoontje wel weer anders is dan een dochter. Ik merk dat ik hem soms echt soort van moet “uitlaten”. Wild spelen binnen, in trant van goed potje voetbal of stoeien. En vaak elke dag goed naar buiten naar een speeltuin of vriendje, omdat hij gewoon weg zijn energie kwijt moet. In het begin was hij totaal geen knuffelaar, oh wat miste ik dat. Maar sinds een paar maanden soms spontaan knuffels of een heerlijk natte kus.

  Ook kan hij soms enorm boos worden als hij iets niet mag wat hij wil. Liggend op de grond en een rood hoofd tot gevolg, maar na een goede uitleg van pap of mam is hij al heel snel weer helemaal oké. Ik weet niet of dat verschil in karakter is, maar bij mijn nichtjes zag ik altijd dat zij zich er erg in vast beten en hoe dan ook moesten krijgen wat ze wouden.

  Maar wat ontzettend mooi dat jullie een tweede mogen verwachten. En ik wens jou/jullie nog een hele fijne zwangerschap! Liefs Lydia

  P.s; leuke jongensnamen:
  Judah/Juda (natuurlijk!;))
  Jesse
  Aron
  Seth

 41. Anne
  27 oktober 2017

  Boris/Boas & Lola? Is het 1e wat in me op komt ❤️

 42. Nancy
  27 oktober 2017

  Persoonlijk vind ik het vreselijk dat al de kinderen in een gezin met dezelfde letter beginnen en of eindigen.
  Of namen die ze bijna zelf hebben uitgevonden (onder de noemer uniek)
  waarvan je afvraagt hoe ze in godsnaam worden uitgesproken en dan hopen dat je je tong niet in allerlei onnatuurlijke bochten moet wringen om het toch maar juist uit te kunnen spreken
  Lola en Boris
  Lola en Vincent
  Lola en Olivier
  Lola en Maxim
  Lola en Thibo
  Lola en Victor
  Lola en Theo
  Lola en Emiel
  Lola en Arthur ( Artuur)
  Wens je nog een hele mooie zwangerschap met veel ‘geniet momentjes’

 43. 31 oktober 2017

  Ons meisje heet ook Lola en als we jongetje zouden krijgen of ooit nog mogen krijgen zou het Vince worden.

  Lola en Vince
  Stoer en komt niet vaak voor
  X