Instagram Q&A part I

Laatst had ik weer een klein beetje tijd en een DM-inbox die overspoelde, dus besloot ik een mini Q&A te houden via instagram. Ik kreeg allemaal super lieve reacties en leuke vragen! Aangezien story’s na 24 uur verdwijnen en niet iedereen op mijn antwoorden zit te wachten ga ik ze hier uitgebreid beantwoorden! Hold your horses want ik ga ALLES bespreken..

Hoe gaat het met jullie webshop?

Gaat prima eigenlijk, haha. Hij staat alleen nog niet live. Alles is klaar, met een druk op de knop staat hij online maar wij zijn er nog niet klaar voor. Toen wij van de zomer het panterprint jurkje lanceerde wisten we niet wat ons overkwam. We kregen 300+ bestellingen en waren daar op zijn zachts gezegd nog niet helemaal op voorbereid. Nu kun je denken; bereid je dan beter voor! Dat is makkelijk gezegd als je geen idee hebt hoe een webshop werkt, misschien bestellen maar 5 mensen een jurkje. Wij dachten gewoon; ”ff kijken hoeveel mensen interesse hebben.” Nou, dat hebben we geweten 😉

Mijn slechte en goede eigenschappen:

Goed: ik ben creatief, positief, romantisch (niet altijd goed), behulpzaam, eerlijk en oprecht.

Slecht: ik ben overgevoelig, besluiteloos, chaotisch, extreem dromerig en kan vaak mysterieus of arrogant overkomen terwijl ik me daar totaal niet bewust van ben. Mijn horoscoop is vis, en ik kan me daar helemaal in vinden.

Hoe denk je over studeren in combinatie met kinderen?!

Daar kan ik echt niets over zeggen, ik heb nooit in zo’n situatie gezeten maar het lijkt me heel lastig! Ik geloof heel erg in; waar een wil is, is een weg! Dus alles kan zolang je het maar écht wil.

Nu je een burn out hebt, maakt sociaal media je dan juist extra onzeker? (zo een goede vraag!)

Ja. Het maakt mij ook onzeker. Daarom ben ik ook heel erg zoekende naar mijn weg hierin. Wat wil ik delen? Waar sta ik achter en wat wil ik uitstralen? Ik denk dat we onszelf soms helemaal verliezen in het online leven. Dat is zo zonde, want het echte leven is veel leuker. Wat ik andere aan kan raden is om iedereen te ontvolgen waar je niet blij van wordt op instagram. Als je merkt dat je toch weer bij die persoon uitkomt ook al heb je hem of haar ontvolgt, blokkeer ze dan, dan zie je ze niet steeds terug. Je moet mensen volgen die je blij maken en waar je inspiratie uithaalt. Enne, neem instagram niet te serieus; 1 druk op de knop en alles is weg! Dat zeg ik altijd tegen mezelf als ik deze shit te serieus neem 🙂

In/op welk eiland zie je jullie gezin groot en oud worden? You Rock!

Lastige vraag. Voor nu zeg ik; Aruba. Maar ik heb nog lang niet alle eilanden gezien en misschien denk ik daar over 10 jaar wel anders over. Maar op Aruba ben ik mijn hart verloren, wij horen daar thuis.

Wat vindt je fijn/minder fijn aan kinderopvang?

Voorheen vond ik het niet echt fijn om Lola naar de kinderopvang te brengen. Ik moest haar eigenlijk altijd huilend wegbrengen en ze huilde van geluk als ik haar weer kwam ophalen, om deze reden hield ik haar dan ook vaak thuis. Ze zat daar niet op haar plek, er waren vaak andere leidsters en veel drukke kindjes. Ik denk niet per see dat het aan de opvang zelf lag, maar voor Lola werkte het niet.

Toen Joe na 5 maanden ook naar de kinderopvang ging, nam dit gevoel alleen maar toe. Ik ging rondkijken en informeren en kwam bij een super leuke opvang uit. Het is een kleinschalige, agrarische opvang, waar buiten spelen centraal staat. Ze hebben een moestuin, veel dieren en er zijn weinig kindjes en er is veel begeleiding. Dit was echt waar de aller aller aller beste keuze ooit! Lola wegbrengen gaat top: wanneer ik haar naar binnen breng zegt ze meteen al; doei mama! Helemaal op haar plek daar, ze heeft het er de hele week nog over. Ik krijg ook weer een super gezellig kind mee terug, ze heeft geen nachtmerries meer ‘s nachts, nogmaals; beste keuze ooit!

Ben je ooit een samenwerking aangegaan waar je achteraf spijt van had? Fan van je!

Éénn keer meegemaakt. De samenwerking verliep stroef, achteraf gezien paste het merk ook totaal niet bij mij. Ik heb er van geleerd en ik zal dit nooit meer doen. Wanneer ik een samenwerking aan ga stel ik mezelf sindsdien de volgende 3 vragen:

 1. Zou ik dit zelf ook kopen?
 2. Welk eerste gevoel krijg ik bij dit merk/product?
 3. Sta ik hier 100% achter?

Als ik 3x positief kan antwoorden, weet ik dat ik goed zit. Ik ben namelijk iemand die op gevoel afgaat, dat werkt het beste bij mij. Ik sla meer opdrachten af dan dat ik ze aanneem, ik vind het namelijk belangrijk om geen wandelend reclame bureau te worden maar ”gewoon Natalie” te blijven. 🙂

Waar bewerk jij je foto’s mee? Ik vind ze zo mooi altijd.

Ik doe eigenlijk maar wat, haha! Ik gebruik VSCO en Afterlight. Voor beide betaal ik, maar dat vind ik niet erg aangezien foto’s maken en bewerken bij mijn werk hoort. Ik hou zelf helemaal niet van die perfecte feeds, maar gebruik wel altijd dezelfde filter om het ”een geheel” te houden.

Wat vond je het mooiste aan jullie jaar op Aruba? (vraagt een mede vrouw van marinier)

Oh wat een vraag, op dit moment heb ik weer intense heimwee dus vind ik alles mooi, haha. Maar dat is niet realistisch, er zijn ook minder leuke dingen. Maar het mooiste was toch dat ik daar ben bevallen van Lola en dat wij het eerste jaar zo ontzettend veel samen waren, ik werkte niet en Danny was veel thuis. Als ik daar aan terug denk krijg ik een ontzettend warm gevoel. Ik ben zo blij dat ik zoveel tijd met haar kon doorbrengen, besef mezelf ook echt dat ik in een luxe positie zat, ik ben daar heel dankbaar voor.

Sport je?

Ik doe aan yoga. 2 of 3 keer per week ben ik te vinden bij Zest your life in Amstelveen. Een super fijne yogaschool waar ik Chineng Qigong, Yin Yoga en aan meditatie doe. Geloof me, ik ben ontzettend nuchter en dacht altijd dat meditatie zweverig gedoe was, maar ik leer daar mijn concentratie terug te krijgen en weer aandacht te hebben voor 1 ding. Mijn gedachtes gingen voorheen namelijk zo; ”oh ik moet straks mijn mail even beantwoorden, en een blog post schrijven, een campagne uitwerken, en een foto maken. Ik ga eerst even boodschappen doen. Oh hier liggen kruimels, even stofzuigen. Oh lekker chocola eerst die even opeten.” Je kunt je voorstellen; dat is niet handig 😉 In de toekomst wil ik hiernaast ook Pilates en hatha yoga gaan doen, maar omdat ik nu niet goed in mijn vel zit, is dit voor nu het fijnste.

Morgen deel twee van de vragen anders gaat dit een heeeeeel lang stuk worden! Mocht jij nog vragen hebben, stel ze gerust hieronder! Dan neem ik ze mee 🙂

Liefs, Natalie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 reacties

 1. Priscilla
  23 oktober 2018

  Heerlijk om te lezen dat je super positief bent. I love it

 2. Nynke
  23 oktober 2018

  Jaa zo leuk om te lezen dit!

 3. Marieke
  23 oktober 2018

  He Natalie

  Ik volg je al een tijdje en heb enorme bewondering voor jou! Mag ik vragen hoe jij omgaat met je hoog gevoeligheid? The same here ☝ Mooie eigenschap maar tegelijkertijd ook moeilijk!

  X

  • Natalie Vijfhuizen
   24 oktober 2018

   Wat lief dankjewel! Ik kan om deze reden bijvoorbeeld heel slecht tegen winkelen, ga niet naar bijvoorbeeld concerten en op verjaardagen met heel veel mensen voel ik me ook niet zo snel op mijn gemak. Ik ben, heel saai, dus graag thuis en in de natuur. Niets spannends aan maar daardoor kan ik dus goed omgaan met mijn hooggevoeligheid. Ik vind het wel heel erg lastig! X