JOE SLAAPT NA 10 MAANDEN DOOR, DIT IS ONS GEHEIM!

JOE SLAAPT NA 10 MAANDEN DOOR, DIT IS ONS GEHEIM!

Ein-de-lijk! Joe is inmiddels 10 maanden oud en slaapt eindelijk zo goed als door. Hij wordt nog geregeld 1x per nacht wakker, maar dat is het dan ook. Het is zelfs al eens voorgekomen dat meneer ”klokkie rond” slaapt. Wat we anders gedaan hebben? Ik vertel het vandaag!

We hebben zoveel tips gekregen, je kunt het zo gek niet bedenken en wij probeerde het. We hadden er alles voor over om onze nachtrust terug te krijgen, niets werkte. We waren zo moe en gefrustreerd. Onze laatste optie was een slaapcoach, ik stond op het moment om er één op te bellen en toen gebeurde er een wonder; Joe besloot door te slapen!

1 – Boek; slaap kindje slaap.

Dit boek helpt je je kindje te begrijpen. Als je heel lang niet of nauwelijks slaapt, ben je enorm prikkelbaar en het is heel normaal dat je dan geen begrip meer kunt hebben voor de situatie waar je in zit. Dit boek gaf mij een stukje vertrouwen en geduld terug wat ik gaandeweg was verloren. Ik heb er heel veel tips uitgehaald. Het is een super dun boekje, dus je bent er zo doorheen! Ik nam hem mee in mijn tas en als ik ergens aan het wachten was, verruilde ik mijn telefoon voor dit boek (TIP!)

2 – Campingbedje

Toen Joe een keertje bij mijn moeder bleef slapen, omdat ik zo moe was, zette zij het campingbedje op. Joe sliep die nacht super goed en rustig, hij werd 1 keer wakker! Ik besloot vervolgens het campingbedje thuis in zijn kamer te zetten, legde er een extra matrasje in (en bij zijn hoofdeind een kleine verhoging) et voilà! Geen idee of dit de specifieke reden is dat ie doorslaapt, maar je kunt het in ieder geval proberen!

3 – Warme kruik in zijn bedje

Ik deed het niet altijd, maar ik besloot het toch gewoon weer iedere avond toe doen; eerst een kruik in zijn bed om zijn plekje alvast wat warmer te maken. Als ik hem in zijn bedje leg, schuif ik de kruik naar het voeteinde.

4 – Extra schep pap door zijn fles

Joe bleef ’s nachts vaak doorhuilen tot ‘ie een fles kreeg. Ik kreeg daardoor het idee dat hij nog honger had. Ik besloot door zijn laatste fles een extra schep pap én een extra schep voeding te doen (fles van 220 cc met 7 scheppen voeding en 3 scheppen pap) Dit lijkt te helpen, hij komt tussendoor niet meer voor een fles!

5 – Op tijd wakker maken

Doordat Joe ’s nachts zo slecht sliep, leek hij dit overdag soms in te halen. ‘S ochtends sliep hij gerust twee uur, en ’s middags ook. Nu ben ik echt iemand die vaak genoeg gezegd heeft ”je moet geen slapende baby’s wakker maken”. Maar Joe viel ’s avonds moeilijk in slaap en daarom besloot ik hem eerder wakker te maken uit zijn middag slaapje. Ik laat hem rond 15:00 uur Max een uurtje slapen, dan maak ik hem wakker. Hij wordt altijd vrolijk wakker en is daardoor rond 19:30 uur weer moe!

Verder ben ik strakker geworden in het ritme van Joe. Voorheen kon ik nog wel eens denken; ”ach, dan doet ie dat ochtend slaapje maar in de kinderwagen tijdens een wandeling” maar daar ben ik helemaal vanaf gestapt. Zijn ochtendslaapje is heel belangrijk voor hem, en die doet hij altijd thuis in bed! Ik weet niet precies welke van de 5 punten ervoor gezorgd heeft dat wij weer slapen, of dat het een combinatie is, of dat het een fase is en we volgende week gewoon weer #teamnosleep zijn, maar ik ben super blij dat het nu zo gaat! Er zullen vast en zeker nachten komen waarin hij niet gaat doorslapen, maar dat overkomt iedere ouder. We hebben 10 maanden lang geen nacht normaal geslapen, dus die één of twee nacht(en) tussendoor neem ik voor lief!

Ik ben benieuwd, heb jij één van deze tips geprobeerd? Of heb je nog een andere, misschien gekke, tip voor andere leden van #teamnosleep?!

Liefs, Natalie

Volg:

10 Reacties

 1. Madelon
  18 februari 2019 / 18:07

  Jaa superr herkenbaar dit!! Uiteindelijk bleek het campingbedje ook onze redding!
  Hallo heerlijke nachten

 2. Bianca
  18 februari 2019 / 18:16

  Onze dochter sliep de eerste weken ook erg slecht. Nu is het voor een pasgeboren baby natuurlijk heel normaal om ’s nachts wakker te worden en dit accepteerden wij ook. Maar op een gegeven moment kwam ik erachter dat de dagen die ik dan thuis was en ze haar slaapjes in haar bedje deed (alle slaapjes in bed en nergens anders in) dan sliep ze de nacht super goed en rustig en kwam ze maar 1keer voor een fles. De dagen dat ik met haar op stap ging, waardoor ze in de kinderwagen sliep, die nachten waren mega onrustig en moesten we soms wel 3keer voeden. Ik had altijd de indruk dat ze in de kinderwagen wel goed sliep, omdat dit vaak ook wel lange slaapjes waren. Sindsdien zijn wij ervan dat onze dochter in haar eigen bedje slaapt, of in een ander bedje bij bijv. opa’s en oma’s. En het gaat goed. Ze is volgende week 5 maand en slaapt sinds vorige week klokje rond, vaak wel 6.15 wakker maar dit is niet erg. Wij zijn dus gezegend dat het al zo vroeg is en dat ze naar 5 weken dus altijd vrij rustig heeft geslapen.
  Ik ben een groot voorstander van rust – reinheid – regelmaat en slapen doen we in bed. ik heb mezelf er erg mee beperkt doordat ik niet veel weg kon, maar nu ze ouder wordt, meer wakker is geniet ik er lekker van om weg te gaan.

  Ik ben blij voor jullie dat Joe doorslaapt, wat zal je opknappen! Succes en inderdaad die gebroken nachten zullen echt nog wel komen.

 3. Esma
  18 februari 2019 / 19:02

  Wat fijnen te lezen! Mijn zoontje is sinds gisteren ook 10 maanden. Tot afgelopen donderdag had hij welgeteld één nacht doorgeslapen. De laatste weken moest ik er in de nacht vaak 4 tot 7 keer uit! Afgelopen donderdag heeft hij bij mijn schoonouders geslapen. Sliep meneer ineens van half 10 tot half 9, zonder wakker te worden.. de nacht daarop zouden wij ook bij onze schoonouders slapen, ook die nacht hoefde ik er geen één keer uit. Wij hebben dus thuis ook het campingbedje opgezet om te kijken of het zou helpen. En ja hoor ook thuis in zijn campingbedje sliep meneer heerlijk (en wij ook!). Campingbedje staat wel in een andere kamer, omdat het anders niet zou passen. Aankomende week gaan we kijken of hij ook in zijn ledikant in die kamer goed kan slapen. Zou wel bijzonder zijn als het aan het bedje ligt, maar ik heb in ieder geval weer een paar nachten heerlijk geslapen

 4. Chaimaa
  18 februari 2019 / 20:27

  Ik ben dus ook zo’n volger die nooit reageert maar nu kan ik even niet anders! Allereerst wat heerlijk voor jullie! Onze zoon slaapt sinds 2 weken ook door (hij wordt 1x wakker voor een flesje, maar dat vind ik echt prima). Hij is nu net 9 maanden en ook wij hebben een campingbedje neergezet. Sindsdien slaapt hij echt zoveel beter. Verder waren de slaapjes altijd wel heilig overdag, dus die deden we altijd al in bed. Maar we voelen ons ineens zo intens gelukkig weer dus snap helemaal hoe je je nu voelt!

 5. 18 februari 2019 / 20:45

  Ja! Camping bed was hier ook Belangrijk. Onze dochter stopte zich vaak aan de harte kanten en werdt daar wakker van. + Het lactose uit de voedingen weglaten dan. Maar de rest van de tips ook allemaal gedaan en inderdaad is het vaak de combi. Super fijn voor jullie! Geniet van je nachtrust

 6. Marcella
  18 februari 2019 / 20:53

  Wat fijn dat hij nu doorslaapt! Maakt het toch allemaal wat leuker! Onze kleine is nu 13 maanden en slaapt ook nog steeds niet door. Wij dachten ook dat wij hem overdag minder moesten laten slapen. Hij heeft er net 4 dagen ziekenhuisopname op zitten en nu blijkt hij oa oververmoeid te zijn en moet hij juist overdag bijslapen. Terug naar 3 slaapjes en rust en regelmaat is de key, zeggen ze! Elk kind is dus weer anders!

 7. Fem
  18 februari 2019 / 21:38

  Toevallig. Wij gebruiken sinds 2 weken ook weer een kruik en hier helpt het ook!

 8. Maaike
  18 februari 2019 / 21:51

  Ik wou echt niet zo’n moeder worden…. Zo’n fanatieke-streng-op-slaapjes-moeder maar goed……… het werkt! Dan maar wat meer aan huis gekluisterd. Ik heb het er graag voor over. En m’n huis is clean joh!

 9. Nina
  21 maart 2019 / 07:49

  Wij hebben er 2jr over gedaan om ons mannetje door te laten slapen. Hier hielp het besef dat een kindje op zijn rug leggen en in eigen kamer heel onnatuurlijk is en iets van het rijke westen. This is why…
  Ken je een diersoort die op de rug met al zijn cruciale organen naar boven gaat liggen?
  En dan het slapen op een eigen kamer. Mensen zijn kudde dieren van oorsprong. Het afgezonderd slapen betekende de dood voor de oermens. Het zit in onze DNA.
  Door deze kennis gaan we nu anders om met slapen. Onze new born slaapt op dr buik (ja, dit wordt afgeraden) en we slapen met zijn allen op één kamer.

  • Natalie Vijfhuizen
   21 maart 2019 / 14:30

   Joe slaapt inderdaad ook op zijn buik, hoor overal dat dat niet zou moeten maar trek ik mij ook vrij weinig van aan. Hij slaapt geregeld bij ons op de kamer, gaat niet persee beter maar het buik slapen is dus zeker een punt geweest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.