Lola’s eet dagboek (8 maanden)

Lola’s eet dagboek (8 maanden)

Eten doe ik het liefst de hele dag door. Ik hou écht van eten, gezond, minder gezond, het maakt mij niet uit. Als het maar lekker is. Als ik op vakantie ga check ik altijd eerst welke restaurantjes er te vinden zijn op de plaats van bestemming en daarna ga ik pas op zoek naar hotels, iets met #foreverhungry. Danny is precies zo dus wij dachten; kat in ’t bakkie, die Lola gaat eten als een malle. Niet dus. Lola at niks, spuugde alles uit tót zij 7 maanden was. 

 

Stiekem werd ik er best onzeker van. Ik zag alle baby’s om mij heen eten met een maand of 5/6 en Lola moest er niets van weten. Ik had álles al geprobeerd, de meest vreemde combinaties, uit een bakje, uit een zakje en de ‘rapley methode’. Op een gegeven moment ben ik er een week lang helemaal mee gestopt en gaf ik haar alleen nog de fles. Ná die week ‘hapjes pauze’ probeerde ik het opnieuw. Ja hoor, Lola at zowaar haar hapje op! Wel uit een zakje maar ach, ik was allang blij! Inmiddels gaat het eten haar goed af, wat we haar geven en hoe ik dat doe lees je hier onder in haar schemaatje.

 

07:00 uur: 

Pap fles 200 cc

Ik start de dag altijd met een flesje. Lola heeft speciale fles voeding i.v.m. haar darmen. Ik doe er altijd twee schepjes havermout pap voor baby’s bij (voorbeeld hiervan vind je onderaan de blog). Dit is echt top spul, ik heb geen idee of je het ook in Nederland kunt kopen. Het mengt helemaal met de melk waardoor er geen vezeltjes in de speen blijven hangen.

09:00 uur: 

Fruithap

Soms maak ik het zelf, soms uit een zakje van Ella’s kitchen of die van Jumbo eigen merk. Lola eet dus alleen fruit uit een zakje, als ik precies dezelfde inhoud aanbied op een lepel spuugt mevrouw alles uit (stank voor dank). De zakjes zijn dus echt een uitkomst voor ons en via bol.com heb ik de zakjes van Squizzz besteld. Ik ben hier zo blij mee want nu kan ik dus zelf de hapjes maken, in een zakje gieten, invriezen of direct aan Lola geven. Aanradertje hoor!

11:30/12:00 uur:

Soep – broodje – fles 180 cc

Na Lola haar ochtend dutje krijgt ze brood met een soepje. Ik maak zeker drie keer in de week een grote pan soep. De helft van de pan giet ik in een bak of zak en stop ik in de vriezer, altijd handig als je een keertje weinig tijd hebt. Voor mezelf doe ik er wat bouillon bij, voor Lola is de soep zo puur mogelijk: alleen groente en water. Combinaties als pompoen/zoete aardappel, tomaat/paprika en courgette/broccoli zijn favoriet bij Lola. Ik leg reepjes brood voor haar neer en doop ze in de soep, dit doet zij dan na. Meestal hou ik zelf haar kommetje vast anders ligt ie binnen no time op de grond. Gelukkig eten wij altijd buiten, als je binnen eet hou er dan rekening mee dat je daarna aan een schoonmaak én  badder sessie kunt beginnen, haha. Je raad het al: tomatosoup all over the place!

Ik kreeg super veel vragen over hoe ik die soepjes maak. Onderaan deze blog deel ik het super makkelijke tomaten soep receptje!

Een halfuurtje na haar lunch heeft ze vaak behoefte aan een fles. Ik geef haar dan vaak 180 cc.

15:00/15:30 uur:

Fles 180 cc, koekje

Lola krijgt dan haar 3e fles als ze er behoefte aan heeft wat vaak wel het geval is. We schommelen nog heel erg tussen de 3 en 4 flessen per dag. De ene dag heeft ze behoefte aan meer melk dan de andere. Vaak geef ik haar dan nog een mini rijstwafeltje en gaat ze nog eventjes een middagdutje doen!

17:30 uur:

Groenten hap

We proberen altijd aan tafel te eten tegelijk met Lola. Dit schiet er nog wel eens bij in als we toevallig op het strand zijn of wanneer Danny laat thuis komt. Ik geef haar vaak (zoete) aardappel, groenten en soms wat vis, ei of vlees. De ene keer pureer ik het, maar meestal eet ze alles in z’n geheel volgens de ‘’Rapley methode’’ (lees hier meer over Rapley). Dit werkt perfect voor Lola!

19:00 uur

Pap fles 200 cc

Na het eten lekker douchen want ja, food all over the place, je kent ’t wel. Lola krijgt daarna haar papfles, deze is hetzelfde als haar ochtend flesje. Als deze op is gaat zij rond 19:30 naar bed!

 

Tomato soup for babies!

 • 1 blik gepelde tomaten (bio variant i.v.m. zout gehalte)
 • 5 tomaten
 • 1 rode paprika (optioneel)
 • tomatensap of wat water
 • Klein beetje kokosvet

En dan:

Je doet een beetje kokosvet in een pan, snijdt de tomaten door vieren, de paprika in stukjes en laat ze kort sudderen. Vervolgens doe je het blik gepelde tomaten erbij en laat het geheel nog eventjes 4 minuutjes warm worden. Daarna in de blender om het tot een glad geheel te maken en klaar is kees! Doe er geen zout in of andere smaak makers, is echt niet nodig! Easy peasy toch?!

 

Hopelijk hebben jullie er wat aan en vindt je het leuk om te lezen wat ons kindje eet. In dit voorbeeld noem ik geen potjes, ik vind ze niet persee slecht maar Lola eet het simpelweg niet. Vergeet niet dat ieder kind anders is en dus ook weer andere behoeftes heeft! Ik maak mij hier niet druk om dus ik hoop jij ook niet. 

 

Ik ben benieuwd, wanneer begon jouw kleintje met eten? Hoe pakte je dit aan?

 

 

Liefs, Natalie

 

Volg:

4 Reacties

 1. 11 mei 2017 / 15:17

  leuke blog! leuk om te zien ook wat lola krijgt.
  Zoë heeft echt een totaal andere eetpatroon! haha
  Maar wat je zegt ieder kindje is anders en andere behoeften/wensen.

  • Natalie Vijfhuizen
   11 mei 2017 / 19:01

   Hi Maxim!
   Thanks! Ja het is heel verschillend he, ik moet zeggen dat het soms ook een dag compleet anders kan verlopen.
   En wat je zegt, ieder kind is anders en eet naar zijn of haar behoefte!
   Liefs, Natalie

 2. Kim
  11 mei 2017 / 18:39

  Leuke blog!
  Mijn dochtertje is precies net zo oud als Lola en heeft toch wel bijna het zelfde schema/eetpatroon. Erg leuk om te zien hoe een andere mama het doet.
  Super goede tip van je zelfgemaakte soep, ga ik ook proberen!! Thnx

  • Natalie Vijfhuizen
   11 mei 2017 / 19:02

   Thanks Kim!
   Wat super leuk! Ook dat ze een beetje hetzelfde schema hebben. Ik merk toch dat het bij vele wel een beetje zo gaat, soms hier en daar iets anders.
   Succes met de soep!
   Liefs, Natalie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.