MOMSQUAD | Mijn begin van december! #7 Marloes

Ik verklaar de winter als officieel begonnen. Wat een kou! Ik geloof dat mijn lichaam nog even moet acclimatiseren… Ik leef al ruim een week in dikke truien en het liefst daar nog mijn winterjas overheen… en dit de hele dag door, haha!

Toch is dit wel echt mijn favoriete seizoen. Lekker die dikke truien aan, bij een warm vuurtje zitten, koppen warme chocomel weg shotten mét heul veul slagroom en wanneer ik dik ingepakt buiten kom ‘s ochtends, snuif ik even 3x die heerlijke frisse koude winterlucht mijn neus in. Genieten! Heb ik het al over al die gezellige kerstverlichting gehad? Die december sfeer, ik vind het altijd maar een magisch iets.

Lilou dacht ook even met wat fantastische magische momenten de maand te beginnen; ze heeft haar eerste stapjes gezet! Gewoon alsof ze dit dagelijks doet. Ze loopt rustig 3 meter vooruit en kijkt mij dan nog even aan met een gezicht van: ‘’Mam waarom sta je zo idioot te gillen en enthousiast in de lucht te springen terwijl ik gewoon een paar stappen zet?’’ Ja sorry kind. Ik vrees dat ik over een aantal jaar ook zo naast het sportveld sta, als overenthousiaste aller grootste fan! Het begin van de eerste losse stapjes is er! Alles op zijn tijd, maar wij zijn nu al enorm trots.

De eerste stapjes laten al zien hoe hard ze ineens groeit… daar komt nog bij dat ze ineens geen borstvoeding meer wil. Dat ik dit uiteindelijk ruim 15 maanden heb gedaan met alle liefde, had ik vooraf echt niet kunnen bedenken. Dat het nu op zo’n mooie en natuurlijke manier afgesloten wordt, doordat Lilou zelf aangeeft er geen behoefte meer aan te hebben vind ik heel bijzonder. Dit is iets wat ik in het begin soms als best heftig heb ervaren, omdat een kwetsbare baby altijd afhankelijk is van jou, en je dit elke 2/3uur de hele dag door moet doen, maanden lang… Nu moet ik met een traantje accepteren dat dit hoofdstuk afgesloten word, dat deze fijne knuffelmomentjes van rust, waar je even helemaal een bent met je kindje, voorbij zijn.

Als moeder/ouders denk je altijd wel aardig wat inzicht in je eigen kind te hebben. Nu is Lilou totaal geen kind die gauw bang is of niet sociaal, in tegendeel zelfs, ze is gek op mensen en andere kindjes. Wat ik dus ook totaal niet had zien aankomen was dat sinterklaas en piet ontmoeten echt een regelrechte hell zou zijn. Och wat was ze in paniek, arm kind. Gelukkig waren de pannenkoeken in het restaurant (waar sinterklaas en piet langs kwamen) wél goed gekeurd! Een goede compensatie, maar wat Lilou betreft mogen ze volgend jaar in Spanje blijven.

Ik ben de afgelopen jaren altijd wel bewust bezig geweest met biologisch/vers eten, en probeer ik rekening te houden met het aanschaffen van ecologische producten. Ik ben al een tijd opzoek naar een fijne slaapzak voor Lilou, eentje zonder poespas, en zonder synthetische troep, gewoon een onbewerkt fijn product die natuurlijk en comfortabel voor haar is. De perfecte match heb ik gevonden hoor! Wat een fijn ding, een echte aanrader. De slaapzak is van het merk: Lana. Thank me later mommy’s!

Ik wil alle lieve lezers alvast hele fijne, gezellige, liefdevolle en warme kerstdagen wensen. Geniet van al het lekkere eten en de rust die je deze dagen kan pakken met de belangrijke waardevolle mensen om je heen!

Liefs, Marloes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.