MIJN TOP 5 JONGENS & MEISJES NAMEN

Één van de leukste en tegelijkertijd moeilijkste dingen wanneer je zwanger bent; het verzinnen van een naam voor je kindje. Bij Lola wisten wij het al na 15 weken, en waren beide helemaal verliefd op de naam. Bij Joe veranderde dit voor de laatste keer nog met 37 weken zwangerschap. Ik hoop zeker dat er ooit nog een derde kindje komt (heb ik de meestvoorkomende vraag ook meteen beantwoord), maar toch deel ik mijn top 5 jongens en meisjes namen met jullie vandaag op willekeurige volgorde!

Meisjesnamen (vind ik trouwens veel makkelijker dan leuke jongensnamen!)

1 – Holly, vind ik een super leuke en stoere naam. Enige nadeel is dat dit in Nederland sowieso anders uitgesproken gaat worden dan dat ik zou willen. Daarom is dit ‘m nooit geworden.

2 – Rosie, weer met een ”ie” maar man, wat vind ik dít een leuke naam! Danny vond ‘m alleen niet zo. Dus ik denk niet dat deze het zou zijn geworden.

3 – Coco, vind ik nog steeds su-per leuk. Alleen ken ik al klein meisje met deze naam (mijn familie kent hen ook) waardoor het heel onhandig gaat zijn, denk ik!

4 – Pip, vind ik heel erg leuk! Maar zelfde verhaal als hierboven, viel dus daarom af.

5 – Bobby, een van mijn beste vriendinnetjes haar hond heet zo. Ik ben dol op haar hondje dus wij vonden die associatie niet helemaal oke. Desalniettemin vind ik deze naam nog steeds waanzinnig!

Als tweede naam voor een meisje zou ik voor James kiezen. Stoer en ik vind het leuk bij de, toch echt wel, girly namen die hierboven staan. Daarnaast heet het zusje van van Danny Jaimy dus het zou tof zijn om haar dan te vernoemen.

Jongensnamen:

1 – Mick, vonden wij allebei heel leuk, maar toch net niet leuker dan Joe. Ook omdat we al een Rik en een Nick in onze familie hebben, niet per see heel handig haha.

2 – Wolf, heb ik al eens eerder met jullie gedeeld in een lijstje, maar Danny vond deze naam niet leuk.

3 – Ted, voor ons sowieso geen optie, maar wel echt één van de leukste namen voor jongens (en Teddy voor meisjes) die er is. Mijn neefje heet Ted dus gelukkig hoor ik hem vaak genoeg 🙂

4 – Morris, vind ik nog steeds een hele leuke stijlvolle naam. Ik ken nu inmiddels te veel mensen die hun kindje zo genoemd hebben, waardoor ik het iets minder bijzonder zou vinden voor mijn eigen kindje.

5 – Frankie, vind ik zo zo zo leuk! Onze lieve Joe had deze naam bijna gekregen, maar we twijfelde te veel. Hij blijft fantastisch. Mede door mijn lievelings YouTuber Nienke Plas, maar voor ik haar kende vond ik de naam eigenlijk al heel tof.

Welke van deze namen vinden jullie tof? En wat zijn de namen van jullie kindjes? Misschien hebben vrouwen die zwanger zijn er iets aan om jullie reacties te lezen! Dat zou toch tof zijn 🙂

Liefs, Natalie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

17 reacties

 1. Demi
  4 december 2018

  Super leuke namen!
  Mijn dochter heet Quinty en als ze een jongen was zou ze Bowie heten.
  Mijn top 5 voor jongens en meisjes is nu
  1. Noah
  2. Liam
  3. Jules
  4. Fabian
  5. Julian

  1. Loïs
  2. Yinthe
  3. Lieke
  4. Veerle
  5. Chloé

 2. Tiffany
  4 december 2018

  Zo leuk!! Ons dochtertje is 17 november geboren en heet Pip! 2e naam Liloe. Als deze naam het niet werd had ze Luka Rosie geheten. Voor een jongen hadden we Wolf Lennon. ?Wie weet voor een toekomstig kindje? Bobby vind ik ook geweldig maar mn man vond het niks.

  Liefs

 3. Ankelie
  4 december 2018

  Bobby voor stond ook op lijstje! Stoere naam!
  Onze oudste heet Noëlle en de 2e Jackie.

  • Natalie Vijfhuizen
   4 december 2018

   Jackie is zoooo leuk! Was ook mijn favoriet maar toen kreeg mijn nichtje deze naam, het zusje van Ted 😉 X

 4. Joscelyn
  4 december 2018

  Ik heb een Rosie! Waren we met een week of 15 ook meteen over uit. Nog steeds heel blij met de naam! Tweede naam Olivia. Vond ik ook heel tof, maar iets te “hip” als eerste naam.

 5. 4 december 2018

  Onze 3 kindjes heten
  Linc Paule- tweede naam naar opa
  Mae Lena-Jane – tweede naam naar oma’s
  Millie James – tweede naam was eigenlijk eerste naam tot week 37. James Bella zou zij eigenlijk gaan heten.
  Als Linc een zij was had ze Fem gaan heten, zo anders dan Linc he!? 😉
  Mae…pfoeh. Ik vond Ace super tof. Alleen manlief niet haha.
  En Millie had Nox geheten als zij een hij was. Maar Ace stond nog steefs heel hoog bij mij.

 6. Kelly
  4 december 2018

  Zo leuk om te lezen! Mijn zoontje heet Ted je hoort die naam niet zo vaak! Mijn andere zoontje heet Muk en mijn zus Holly ik vond Puk voor een meisje heel leuk, maar het werd een jongen, vandaar Muk

 7. Anouk
  4 december 2018

  Ik zou mijn eventuele dochters heel graag Tirza, Lauren of Fenna willen noemen. En eventuele zoons vind ik lastiger, maar daar staat Fedde op dit moment bovenaan. We zijn er nog niet mee bezig maar ben ondertussen wel een beetje aan het hopen dat vriendinnetjes of familieleden niet mn namen inpikken haha!!

 8. 4 december 2018

  Mijn oudste heet Lara …
  Dit is echt pas op aller laatste moment besloten, ik wist het gewoon niet ‍♀️ !
  De jongste heet DJOWIE zo als je het zegt zo schrijf je het ! Veel mensen snappen er geen hol van en schrijven dood leuk Joey of iets dergelijks op . En juiste omdat iedereen het zo standaard heet ben ik eigenlijk eigenwijs gaan doen en heb gekozen voor deze versie .

 9. Marlot
  4 december 2018

  Pip, Bobby, Stijn, Jessy, allemaal hele leuke meisjes namen.. maar mijn favo meisjes naam is toch wel Robbie (onze dochter heet dan ook zo, met als tweede naam Roos) voor jongens vond ik het echt heel moeilijk, maar uiteindelijke heeft ons zoontje de naam Lenny gekregen.

  Liefs

 10. Martine
  4 december 2018

  Onze dochter heet babette achteraf had ik haar beter Babs kunnen noemen en in juli hebben we een zoontje hugo gekregen. Ik vond Abel ook mooi maar mijn man niet. Als hij een meisje was geweest hadden we hem Bibi genoemd. Bij ons in het dorp heten best veel meisjes bobby t blijft n stoere naam.

 11. Kim
  4 december 2018

  Ik heb een zoontje Ted Nog elke dag super blij mee. En ik ken verder ook niemand die zo heet dus dan is het idd toch extra leuk

 12. Evelien
  4 december 2018

  Onze dochter heet Bobbi! Nog steeds onwijs blij mee. Een stoere naam voor een meisje! Andere namen waren: Coco en Lola.

  Voor een jongen Vic.

 13. Sanne
  5 december 2018

  Mijn kleine meisje heet Rosie Tirza. We waren er met 15 weken al over uit dat ze zo zou gaan heten en ik ben zo ontzettend verliefd op haar naam!

 14. Simone
  8 februari 2019

  Wij hebben een zoon Duuk met als 2de naam Ravi en een dochter Lou en als 2de naam Maddeé! Als Lou een jonge was geweest zou hij Skip heten! Ook hadden wij de namen Pip, Noï, Maan, Moon voor een meisje en voor een jonge Roef, Louie op het lijstje staan 🙂 vond het zo moeilijk namen! Jij niet?

  • Natalie Vijfhuizen
   9 februari 2019

   Heeeel moeilijk! Vooral voor jongens! Wij vonden Lou ook super leuk voor een meisje, en Louie voor een jongen! X

 15. Anne
  8 februari 2019

  Neave, Jessie, Liva, Nova, Loulou, Mexi, Rosie, Liv en Levi voor een meisje!
  Voor een jongen:
  Neave/Neve Bijna niks