MOMMY’S AROUND THE WORLD | ROSANNE

MOMMY’S AROUND THE WORLD | ROSANNE

In het rubriek ”mommy’s around the world” stel ik jullie iedere week voor aan een moeder wonend in het buitenland. Ontdek het verhaal achter hun verhuisplannen en lees gezellig mee!

Rosanne Acosta is 27 jaar en getrouwd met Bryan (34). Samen hebben zij Benjamin (4) en Oliver (6 mnd) en wonen ze in de Suburbs van Los Angeles, Californië. Ze werkt als leerkracht van groep 3 bij de Dutch School of Southern California en is regio coördinator van het Au Pair programma; Great Aupair. In haar vrije tijd zwemt en hiket ze, speelt bordspelletjes, houd van reizen en kijkt graag series!

Toen ik 18 was ben ik direct na de middelbare school vertrokken om een jaartje te reizen en werken als au pair. Een au pair is een nanny voor een buitenlands gezin. Je werkt in ruil voor een plekje om te wonen en wat zakgeld. Ik kwam toen terecht bij een onwijs leuk gezin in Zuid Californië. Tijdens dat jaar heb ik via een andere au pair mijn man leren kennen. Binnen een maand waren we stapelverliefd. De avond voordat mijn visum afliep, ging hij op 1 knie en zei ik natuurlijk ‘JA! Ik moest alsnog terug naar Nederland en pas na 10 maanden had ik al het papierwerk voor elkaar om te emigreren. Ik was nog hartstikke jong en zat op het vwo. Ik voelde me nog niet klaar om te studeren en wilde eerst liever een jaartje reizen.

Van beide jongens ben ik hier bevallen. Het is hier heel anders geregeld. Eigenlijk gaat iedereen gewoon naar het ziekenhuis toe en neemt 90% van de moeders een ruggenprik bij 3-4cm ontsluiting. Maar 1% van de bevallingen in Amerika vind plaats buiten het ziekenhuis. Verloskunde zorg wordt niet eens door de zorg verzekering betaald. Als Hollandse meid wilde ik het liefst gewoon met een verloskundige bevallen. Hier heb ik $5800 voor moeten betalen uit eigen zak. Ik heb met Benjamin toen een mooie bevalling in het water gehad en het verliep heel spoedig en vlot. We konden dit helaas niet twee keer betalen. Dus Oliver is in het ziekenhuis geboren. Het ging gelukkig vrij vlot en was hij in 2 uurtjes geboren. We moesten verplicht 2 dagen in het ziekenhuis blijven. Dat is hier standaard procedure. Ik heb geluk gehad met makkelijke bevallingen. Maar bevallen wordt hier heel medisch aangepakt en niet als een natuurlijke gebeurtenis. Heel jammer vind ik dat.

Het fijne aan hier wonen vind ik toch het weer. Ik geniet van het warme weer. De regen en sneeuw mis ik echt niet. Heerlijk de hele zomer in het zwembad en aan het strand. Minder leuk is natuurlijk het missen van mijn familie en vriendinnen. Vooral toen de jongens werden geboren, dan is dat even extra moeilijk. Een frikandel speciaal mis ik ook. Maar even serieus. Ik mis het gezellige van Nederlanders. Even bij elkaar op de koffie of samen een terrasje pakken. Dat doe je hier niet. Mensen zijn druk en een afspraak met iemand maken gaat veel planning aan te pas. Voor mij is Nederland of Californië thuis. Ik woon hier vooral voor mijn man.

Het maken van nieuwe vriendinnen heeft hier wel even geduurd. Mensen zijn hier erg vriendelijk, maar het blijft vaak erg oppervlakkig. Ik vind het moeilijk een echte vriendschap te vormen. Ik heb hier een heel aantal vriendinnen, maar heel weinig ‘goede’ vriendinnen waar ik alles aan toevertrouw.

Mijn dromen voor de toekomst zijn voor nu vooral mooie reizen maken. Er is zoveel moois te zien in Amerika en ik wil het het liefst allemaal zien. Tot nu toe heb ik Californie, New York, Las Vegas, Seattle, Hawaii, San Francisco en een aantal Nationale Parken bezocht.

Wat zou je andere moeders adviseren die naar het buitenland willen of gaan verhuizen? 

Ga ervoor! Of het voor een korte of lange periode is, dat maakt niet uit. Het is een levenservaring voor jou en je kinderen. Een nieuwe cultuur, landschap, klimaat en taal. Dit zijn dingen die niet iedereen de kans krijgt te ervaren. Ik voel me zoveel rijker door al deze ervaringen en dat gun ik iedereen.

Sluit af met je favoriete quote! 

“Dreams don’t work unless you do!”

Liefs, Rosanna

Volg het avontuur van Rosanne en haar gezin op instagram!
Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.