MOMSQUAD FLEUR | New mommy on the blog!

MOMSQUAD FLEUR | New mommy on the blog!

Yes, daar is ‘ie dan: mijn eerste blog als mommy-to-be. Blijft bijzonder om uit te spreken. Ik die een wonder creëer. Het meest vrouwelijke wat ik ooit heb mogen ervaren. WAT EEN FEEST is het om zwanger te zijn. Oké, heus niet altijd, maar tot toe gaat het mij redelijk makkelijk af en het is zeker een droom die uit is gekomen. Ik was namelijk degene die antwoordde “moeder” op de vraag wat ik later wilde worden in alle vriendinnenboekjes vroeger. Al had ik er nooit van durven dromen dat dit zou mogen uitkomen op mijn 25ste. 

Randy en ik zijn zo’n 3,5 jaar samen en verwachten in september ons eerste kindje. Velen hebben mij gevraagd of onze zwangerschap gepland was. Ten eerste vind ik dit een zeer persoonlijke vraag. Ten tweede heb ik veel moeite met het woord ‘plannen’. Kinderen plan je niet, kinderen worden je gegeven. Je mag heel dankbaar zijn als het lukt.

Omdat ik een gevalletje “wat-is-een-studieboek” ben, planden we om de vruchtbare dagen heen om het zwanger worden nog even uit te stellen. Mijn afstudeerfase verloopt namelijk niet geheel soepel. Waar tegenslagen en demotivatie elkaar passeren en inhalen, wordt het mij door mijn opleiding niet makkelijker gemaakt aangezien begeleiders en beoordelaars het vaak oneens zijn met elkaar. Maar dat geheel terzijde. Ja, het was fijner en wellicht makkelijker geweest als ik mijn Hbo-diploma al op zak zou hebben, daar ben ik het zeker mee eens. Maar zoals ik net zei: kinderen plan je niet en ohhh wij zijn zo over de moon en verliefd op onze babyboy.

Toen ik stopte met de pil, hebben Randy en ik het gehad over andere anticonceptie maar ik was te stellig: ik wilde geen troep meer in mijn lijf. Ruim 12 jaar slikte ik de pil en dat wilde ik niet meer. ‘Maar dan neem je toch een spiraal?’ Nee, dit was geen optie voor mij want wij wisten al lang dat wij niet nog vijf jaar wilde wachten op een kindje. En ik wil geen gehannes downstairs voor een jaartje of twee. Ik weet heus wel dat er andere anticonceptie mogelijk zijn maar hier hebben wij ons eigenlijk niet in verdiept. Zo snel zou het toch niet raak zijn? Van mijn vriendinnen hoorde ik dat ovulatietesten goed werkten en snel kreeg ik hier een handigheid in.

Hoe ik erachter kwam dat ik zwanger was? In januari gingen wij op skivakantie met de familie van Randy. Heerlijk, wat keek ik ernaar uit. Vroeg de piste op, rammen door die sneeuw en lekker aan de snaps en borrels! Maar deze vakantie viel achteraf toch anders uit. Ik was snel moe en kon van de een op de andere dag niet goed slapen, opgezette buk en dan hadden we het nog niet over mijn borsten. Standje pamela!

Aangezien mijn menstruatie onregelmatig was maakte ik mij niet snel zorgen maar rond kerst had ik een lichte streep op mijn ovulatietest gezien. Ik grapte tegen Randy dat ik wellicht zwanger zou kunnen zijn, waarbij ik direct zei: “Nee grapje, heus niet in 1 keer raak!”. Daarnaast maakte wij ons geen zorgen want als het wel zo was, was het zeer welkom. Al was het wel een spannend idee. Veel vrouwen heb ik horen zeggen dat ze zich instant zwanger voelde. Als ik achteraf terugdenk was mijn lichaam inderdaad van de ene op de andere dag instant zwanger.  Waar ik voorheen de après-ski tent uitgetrokken moest worden, wilde ik nu het liefst niet naar binnen, smaakte een wijntje me niet echt en bij het denken aan mijn favoriete havermout ontbijt kon ik al kokhalzen. I know, TMI, maar echt waar.

Inmiddels was ik zes dagen overtijd en reden wij vanuit Oostenrijk terug naar huis. Jemig, wat duurde die autotrip lang. Randy en ik keken elkaar vaak aan in de auto en fluisterde “het zal toch niet?” naar elkaar. Eenmaal thuis afgezet zijn we direct in onze eigen auto gesprongen en reden we naar de drogist. Wij zeiden niet veel tegen elkaar want het was meer gegiebel. Er gingen zo veel gedachtes door mijn hoofd. Begrijp mij niet verkeerd want we wilden dit allebei heel graag maar als het dan zo ver is zie je allemaal beren op de weg en is het gewoon rete spannend! Als ik er weer aan terug denk, herbeleef ik de euforie en spanning.

En toen wij uiteindelijk de test deden was het binnen no-time heel duidelijk: wij krijgen een kleintje en worden papa en mama! Het enige wat ik kon uitspreken was “ik word gewoon moeder”!!! Wij waren in shock want het was gewoon in één keer raak, zo bizar. En nu zijn we inmiddels heel wat weken verder, zijn alle testuitslagen positief beoordeeld en voel ik iedere dag het getrappel (tegen mijn ingewanden haha). O zo gezellig en bijzonder. Iedere dag voor ik ga slapen zeg ik tegen mijn buik dat ik ontzettend dankbaar ben voor dit wonder, want ik weet dat het niet voor iedereen vanzelfsprekend is..

X Fleur!

 

Volg:
Share:

6 Reacties

 1. 6 juli 2018 / 13:00

  Gefeliciteerd met je zwangerschap! En wat schrijf je leuk. Ik hoop nog veel meer van je te mogen lezen 🙂

  • Fleur
   2 augustus 2018 / 15:14

   Dank dank! Er komen meer blogs aan, zeker! Stay tuned. Liefs xx

 2. 8 juli 2018 / 18:26

  Geniet van deze bijzondere periode! Want dat is het echt en een wonder. Je hebt het heel leuk op weten te schrijven. Mooi om altijd te lezen hoe het allemaal begon. Heel veel geluk! X

  • Fleur
   2 augustus 2018 / 15:13

   Wat een leuke reactie, dank je wel! Xxx

 3. Mere
  11 juli 2018 / 22:58

  Ik hou van dit verhaal! Alsof je het hardop verteld. Tof!!

  • Fleur
   2 augustus 2018 / 15:13

   Wat lief, dank je wel! XX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.