MOMSQUAD LISA-JANE | carrière vs moederschap

Mama zijn en 5 dagen werken, hoe doe ik dat allemaal? Ik wil jullie graag meenemen in een week van mijn drukke leven. Op dit moment werk ik 5 dagen en heb ik mijn ouderschapsverlof gepauzeerd (vanwege dubbele lasten, eind van dit jaar gaan we verhuizen naar een prachtige nieuwbouwwoning). Wegbrengen, ophalen, boodschappen doen, sporten, social life en het belangrijkste van alles; family quality time. Lees mee met mijn week. 

Maandag: vanavond (zondag) begint mijn maandag eigenlijk al omdat ik redelijk vroeg naar bed ga (22.00). Vandaag gaat Sunny Mae naar mijn moeder. Ik sta om 6.20 op en zit een uur later in de auto. Rond 8.00 ben ik bij m’n ouders en om half 9 op kantoor. Ik zit middenin collectie verkoop en mijn eerste showroom afspraak begint om 10.00. Ik check mijn mails en daarna duik ik de showroom in en kom er pas einde van de dag weer uit. Rond 17.00 ben ik klaar en rijdt ik terug naar mijn ouders. Daar eet ik gezellig mee (2 vliegen in 1 klap) en rond 19.00 rijden we terug naar huis. Sunny Mae ligt tussen 19.30 en 20.00 op bed. Ik ga toch nog even een uurtje sporten om 20.30. Hierna ga ik snel douchen om vervolgens compleet uitgeteld om 22.45 het licht uit te doen.

Dinsdag: om 6.30 sta ik op. Vandaag gaat Sunny Mae naar het kdv. Ik breng haar tussen half 8 en 8.00. Om half 9 ben ik op kantoor en vandaag is de hele dag gevuld met inkoopafspraken. Super fijn want de dag vliegt voorbij en voor ik het weet is het 17.00 geweest. Rond 18.00 ben ik bij het kdv om mijn vrolijke meisje weer op te halen. Als we thuiskomen eet Sunny Mae lekker een boterham (ze eet warm eten op het kdv) en begin ik met koken. Ondertussen spelen we ook nog een spelletje en dansen we samen met papa. Dennis en ik eten samen (rond half 8) als Sunny Mae op bed ligt. Op een wasje draaien na doe ik verder lekker niks deze avond.

Woensdag: ik sta om dezelfde tijd op en breng Sunny Mae voor 8-en weer bij het kdv. Ook vandaag begin ik om half 9. Er staan 2 showroom afspraken in de agenda en dat geeft mij tussendoor de tijd om mails te behandelen en samen met collega’s te lunchen. Ik rij echt om 17.00 weg zodat ik langer heb met Sunny Mae voordat ze gaat slapen. Vandaag laat ik Sunny Mae iets langer in het bad spelen, heerlijk vindt ze dat. Na het bad is ze lekker rozig en lezen we nog een verhaaltje. Ze is best moe van 2 dagen kdv en ik leg haar iets eerder op bed, rond 19.15. Daarna begin ik met koken (vaak is het gerecht van woensdag iets makkelijks) en eten we rond 19.45. Uiterlijk om 22.30 duik ik in bed.

Donderdag: ook vandaag sta ik om dezelfde tijd op (lekker hoor zo’n ritme) en breng ik Sunny Mae weer naar het kdv. Rond half 9 zit ik aan de koffie op kantoor en ben ik blij dat ik hierna nog maar 1 dag moet werken. Vandaag vind ik zo langzaam gaan en ik moet dan echt even de energie uit koffie halen. Dit is voor mij ook geen dag om nieuwe projecten te starten en ik werk dan ook op de automatische piloot. Gelukkig komt ook aan deze dag een goed eind als het 17.00 is. Yes ik mag mijn kleine liefde weer op gaan halen en ik merk aan haar dat ze ook voelt dat het bijna weekend is haha. Ik wordt overladen met kusjes (en snot). Sunny Mae ligt weer rond 19.30 op bed en ik heb ondertussen ook het eten klaar omdat Dennis met haar gespeeld heeft terwijl ik stond te koken. We kunnen dus gelijk eten als ze op bed ligt. Vanavond kom ik niet meer van de bank af en kijk ik mijn guilty pleasure Temptation Island, who is with me?!

Vrijdag: Yesssss het einde van de week is in zicht! Ook vandaag sta ik weer vroeg op (serieus uitslapen wat is dat?) en is Sunny Mae om 8.00 bij mijn moeder. Wat is ze toch altijd blij om oma te zien! Samen zwaaien ze naar me vanachter het raam en ik heb heel even een moeilijk moment omdat ik mezelf een slechte moeder vindt doordat ik haar zo weinig gezien heb deze week. Ik weet dat ze het heel leuk heeft bij oma dus gelukkig ebt mijn gevoel snel weg. De dag begint goed met een lekker koffietje en geklets met mijn collega’s. Vandaag heb ik maar 1 showroom afspraak staan en kan ik al het achterstallige mailverkeer wegwerken zodat ik met een relaxed gevoel het weekend in ga. Om half 5 stap ik in de auto om mijn kleine liefde op te halen. Ik rijdt wel gelijk door naar huis want ben best moe. Voor Sunny Mae bak ik vissticks en als ze in dromenland ligt eten Dennis en ik samen om 20.00 een pasta’tje. Ik probeer nog een programma te volgen op tv maar de slaap wint het gevecht haha. Ach ja dan ben ik morgen lekker fit.

Zaterdag: Sunny Mae wordt rond half 8 wakker, zo fijn! We gaan lekker samen uit bed en ik maak ontbijt voor ons drietjes. Om 10.00 ga ik een uurtje sporten en als ik thuiskom wordt er druk gedanst op Monique Smit. Natuurlijk doe ik even mee en ga daarna douchen. Sunny Mae slaapt van half 1 tot half 3 en daarna gaan we naar een verjaardag en uit eten met mijn schoonfamilie. We zijn om 20.30 weer thuis. Sunny Mae is echt super moe en gaat zonder tanden te poetsen naar bed (oh oh sorry slecht voorbeeld). Wij kijken samen nog een film en ik ga rond 23.30 slapen terwijl Dennis (net als doordeweeks) nog even gaat werken (tja dat heb je als je eigen baas bent).

Zondag: ook vandaag wordt Sunny Mae rond half 8 wakker en gaan we samen ontbijt maken. Mijn moeder werkt al de hele week op de huishoudbeurs en ik ga vandaag met Sunny Mae bij haar langs. Dennis brengt ons weg en rond 10.30 zijn we op de beurs. Ik wil ook graag langs de negenmaanden beurs en nadat Sunny Mae de show heeft gestolen bij mijn moeder en haar collega’s lopen we er nog even heen. Het is mega druk en Sunny Mae wil niet in de buggy zitten maar zelf lopen, zucht! Gelukkig is het niet zo druk (NOT!) en ren ik met buggy en al steeds achter haar aan (wel heel goed voor mijn spierpijn). Om half 2 komt Dennis ons ophalen en valt Sunny Mae tijdens de rit naar huis al in slaap. Thuis slaapt ze nog verder tot 16.00. Daarna gaan we met z’n drietjes boodschappen doen voor de hele week. We eten samen om 18.00 en brengen ook samen Sunny Mae naar bed om 19.15. Pfff het was me weer een dag, ik duik om half 10 mijn bed in en kijk nog heel even tv voordat het hele circus weer opnieuw begint.

Het klinkt allemaal heel hectisch maar er breken straks ook weer rustigere tijden aan als ik weer 4 dagen ga werken. Gelukkig is Sunny Mae ook een heel makkelijk kind. Dennis zorgt er iedere ochtend voor dat Sunny Mae aangekleed en wel en met een vol buikje klaarstaat. Daarnaast hebben Dennis en ik de taken goed verdeeld zodat er geen stress is mbt huishoudelijke taken zoals stofzuigen/was etc. Ik geniet nu echt intens van de weekenden en als straks het zonnetje wat meer gaat schijnen dan krijgt iedereen ook weer meer energie!

Hoe ervaren jullie het moederschap icm met werk? Ik ben heel benieuwd!

Liefs Lisa Jane

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Één reactie

 1. Yvonne
  23 maart 2018

  Superleuk om te lezen! Wij werken allebei 4 dagen. Dus allebei een dagje thuis en de rest vd week 1 dag psz en 2 daagjes de opa’s en oma’s (mijn ouders en schoonouders). (Oudste zit al op school en opa en oma of wij halen hem op).
  Wil als de 2e ook naar school gaat wat uren wisselen zodat ik meer vrij ben als zij vrij zijn.
  (Iets met playdates op school, hulpmama ect).
  Weekenden proppen we niet meer te vol zodat we volop kunnen genieten van ons gezinsleven. Zijn wel redelijk flexibel qua tijden dus hoeven pas 8.15 de deur uit. Opa en oma geven de kids vaak al warm eten, scheelt ook weer haha :).