MOMSQUAD LISA-JANE | IK BEN ZWANGER!

Ook wij kregen al snel de vraag (Sunny Mae was nog geen 9 maanden) of we al klaar waren voor een tweede baby. Uiteraard was die wens er wel maar vonden we het nog wel iets te vroeg en wilden we eerst nog volop genieten van onze kleine meid. Daarnaast had ik het best wel druk als ‘new mom’ en moest ik echt even de balans vinden tussen baby, werk en prive (nog niet helemaal gevonden trouwens dus tips zijn welkom). 

Eind 2017/begin 2018 begon het wel weer te kriebelen en besloten we om ‘ervoor’ te gaan. Zo raar hoe een vrouwenbrein werkt want op het moment dat je iets wilt dan wil je het ook gelijk en niet over een tijdje.. De onzekerheid sloeg ook een beetje toe want tja ik ben ‘al 34’ en wat nou als het niet meer lukt? Wat als het langer duurt dan dat je hoopt? Ik besefte mij dat ik het toch wel heel erg leuk zou vinden, een zusje of broertje voor Sunny Mae. Ik gok dat veel vrouwen zich wel herkennen in dit gevoel omdat het ook nog steeds zo bijzonder is om in verwachting te raken. Ik probeerde mezelf er de eerste maanden niet teveel mee bezig te houden en het gewoon af te wachten. Ik had de app voor vruchtbare dagen nog op mijn telefoon staan en die hield ik bij. Het viel me op dat ik toch wel een ‘aparte’ eisprong had (vroeger dan de app aangaf). 

Daarom was mijn verbazing groot dat ik maandag ochtend 30 april een positieve test in mijn handen had! Dat weekend ervoor had ik een soort van vreemd gevoel maar ik dacht er verder niet bij na. Toch besloot ik om die ochtend een oude test (zo’n hele goedkope, deze had ik nog liggen van toen ik net zwanger was van Sunny Mae) te doen en er verschenen vrij snel 2 lichte streepjes. Ik kon mijn ogen niet geloven en was ervan overtuigd dat de test te oud en daarom niet betrouwbaar was. Ik zei niets tegen Dennis en ben gewoon gaan werken. Gedurende de dag besloot ik om na werk toch nog even een dure (want tja die zijn beter, hahahaha) Clearblue test met weekindicator te halen om er echt zeker van te zijn. Op werk nam ik een onesie van Name-It mee want mocht ik zwanger zijn dan wilde ik deze samen met de test aan Dennis geven.

Toen ik thuiskwam zei ik tegen Dennis dat hij even met Sunny Mae moest gaan spelen omdat ik heel nodig naar het toilet moest. Ik liep snel de keuken in om een glas te pakken (ik ken mezelf en het is beter dat ik een glas heb gebruikt ;-)). Hup die test gedaan en netjes afgewacht…. pfff dit duurde zolang voor mijn gevoel! Eerst dat zandlopertje wat blijft knipperen, om gek van te worden. Maar toen verscheen het toch echt… zwanger en daaronder 2-3 weken… wow ik moest het even laten bezinken want nu was het toch wel heel echt! En mijn gevoel van de ‘vroege eisprong’ kon dus wel kloppen. Snel pakte ik een tasje en deed de test en de onesie erin en riep naar Sunny Mae dat ze even iets aan papa moest geven. Natuurlijk wilde ze zelf erin kijken en het eruit pakken hahaha. Gelukkig kon ik haar nog net tegenhouden en liep ze netjes naar Dennis toe om het te geven. Die keek me vreemd aan en pakte als eerste het rompertje eruit. Hij zei: ‘huh voor wie is dit?’ Waarop ik zei: ‘voor ons!!!’ en ik begon keihard te lachen en toen zag hij ook de test onderin liggen. We moesten allebei lachen en waren mega blij want we hadden het gewoon nog niet verwacht. Mijn eerste gevoel was dat ik het gelijk aan iedereen wilde vertellen maar toch deed ik het niet want die eerste weken zijn zo spannend.

De eerste echo had ik bij 7,5 week en toen zagen we een ieniemienie baby zitten! Zo bijzonder! Met 8 weken hebben we het onze ouders verteld en op mijn werk heb ik het met 10 weken verteld. Dit was ook wel nodig want 1. mijn buik ging al een beetje uitzetten (voornamelijk door mijn luie darmen…) en 2. we gingen met het hele team naar Denemarken en daar is altijd een groot feest inclusief wijn etc… en als ik geen wijn drink dan valt het op ;-P 

De bekendmaking op instagram hebben we met 12,5 week gedaan en ik kan nog steeds niet geloven hoeveel lieve reacties we daarop mochten ontvangen, zo dankbaar daarvoor! 

Afgelopen woensdag hebben we gehoord of de baby een jongen of een meisje is! Ik vond het toch wel spannend want anders dan bij Sunny Mae had ik nu niet zo’n sterk voorgevoel…

Inmiddels weten we dat Lisa een jongetje verwacht! 

Zijn er meer lezeressen met twee kindjes? Hoe ervaren jullie dit? Laat het weten in de comments, ik ben heel benieuwd! 

Veel liefs Lisa Jane.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.