MOMSQUAD SANNE K | Komt er een tweede kindje?!

MOMSQUAD SANNE K | Komt er een tweede kindje?!

Ik denk dat Melle 2 weken oud was, toen ik de vraag kreeg of ik ooit een tweede kindje wilde.. Met het kraamverband nog in mijn oma-onderbroek sloeg ik stijl achterover. Waarom vroeg ze dat nú al aan mij?

Ik ben opgegroeid in een ‘’groot’’ gezin, 2 jongens 2 meiden, waarvan ik zelf de oudste ben. Mijn broertje en ik schelen 15 maanden, mijn moeder was dus al zwanger van mijn broertje op mijn eerste verjaardag. 2 jaar later kwam Mart en 4 jaar later mij zusje. Wij schelen precies 7 jaar en 364 dagen. Mijn moeder was 31 en had vier kids! Mag ik even een applausje want ze is er altijd naast blijven werken. Maar zelf vier kinderen op de wereld zetten? Geen haar op mijn hoofd die daar aan denkt. Jeffrey daarin tegen. Die zou het liefst ook een groot gezin willen maar goed hij hoeft niet negen maanden met een dikke buik te lopen en als broedmachine te figureren.

Dat we ooit graag een tweede kindje willen is voor Jeffrey en mij iets wat vast staat. Maar wanneer en op welk moment? Geen idee! Ik ben nu nog erg blij met mijn t-splitsing (spiraal) en ben voorlopig nog niet voor plan deze te laten verwijderen. En als ik heel eerlijk naar mijzelf kijk ben ik nog niet klaar voor nog een baby. Voor mijn gevoel wil ik eerst Melle beter leren kennen, de verhuizing van de winkel achter de rug hebben en meer tijd kunnen maken voor mijn gezin. Melle is nog zo klein, ik kan het mij gewoon niet voorstellen dat hij misschien ooit grote broer wordt.

In het afgelopen jaar kreeg ik dé vraag geregeld, is dat normaal by the way? De eerste keer was die bewuste dag toen Melle net 2 weken oud was. Mijn borsten deden pijn en zwoer dat ik bij een tweede nooit meer borstvoeding ging geven. Nu een jaar later kan ik dat beter handelen. En het mooie geschenk, dat borstvoeding heet zal ik ook bij een tweede kindje weer proberen. Want er kan nou eenmaal veel veranderen in een jaar tijd.

Maar boven alles wat ik zou wensen voor de toekomst, wat betreft mijn gezin. Het blijft een Godswonder dat er een mini-mensje in de buik van een mama mag groeien en wij zijn ons er heel erg bewust van dat dit niet vanzelfsprekend is. Misschien komt er wel geen tweede kindje voor Jeffrey en mij om wat voor een reden dan ook. Laten we als mama’s samen ons er bewust van zijn dat niet alle vrouwen op de wereld zomaar een klein wonderetje mogen dragen. En laten we elkaar hier alsjeblieft in steunen.

Toen ik op 14 oktober’16 erachter kwam dat ik zwanger bleek te zijn, was alles nieuw voor mij. Ik belde de verloskundige op en wist niet zo goed wat ik met de situatie aan moest. Zij legde mij toen alles rustig uit en daardoor kalmeerde ik. Ze vroeg aan mij of ik mee wilde doen aan moeders voor moeders. Ik had werkelijk geen idee wat dat was en ik zal daar niet de enige in zijn. Ze legde het mij uit en mijn intuïtie zei direct; ‘ja’. Ik wil deze blog graag afsluiten met deze boodschap: Misschien ben jij nu zwanger, of wil je zwanger worden. En hebt nog nooit gehoord over Moeders voor Moeders… DO IT! Want je helpt hier zoveel vrouwen mee, die net als jij en ik een gezin willen. En ja het is vies, en ja het kost een beetje moeite.. Maar jij gunt die andere vrouw met het verlangen naar een kindje toch ook die trappelende voetjes in haar buik?

Veel liefs, Sanne

Volg:

2 Reacties

 1. 23 juni 2018 / 01:21

  Ik vind dat inderdaad een prachtig initiatief! Alleen was ik zelf zo ziek tijdens mijn zwangerschap, dat ik daar gewoonweg geen kracht voor had om te doen. Lichamelijk en geestelijk niet.. Ik hoop echt dat het me de volgende keer wel gaat lukken om mee te doen, want het is zo mooi als je andere moeders kan helpen hun droom te laten uitkomen!

  • Sanne
   25 juni 2018 / 20:57

   Hee Ilse,
   Kan het mij helemaal voorstellen! Want
   méééén ik vond het ook een hele opgave. Maar wilde het hoe dan ook proberen!
   Kan me niet voorstellen dat er mama’s zijn die alle potten helemaal vol pissen.
   Ik hoop ook voor jou dat het de 2e keer wel mag lukken, ook voor alle andere mama’s. (2BE) Neus dicht en gaan
   Enuh die heerlijk omslagdoek die je als kado krijgt is ook mega fijn!

   Veel liefs Sanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.