MOMSQUAD SANNE K | Lief zijn voor elkaar!

MOMSQUAD SANNE K | Lief zijn voor elkaar!

Mijn wallen zijn op dit moment zo groot dat ik ze namen heb gegeven en ik heb puisten op mijn hoofd alsof de pubertijd net is begonnen. Want het is druk in mijn leven, maar dat ik er moe uit zie en soms gewoon even geen zin heb om ’s morgens mega veel aandacht te besteden aan mijzelf, begint mijn omgeving ook te zien en dat merk ik aan de opmerkingen die ik de laatste weken naar mijn hoofd krijg geslingerd…

Vorige week had ik een gesprek met één van mijn lieve vertegenwoordigers. A, heeft een meisje van bijna één dus dan heb je als moeders zijnde veel raakvlakken. Ik weet niet meer hoe we erbij kwamen, maar het kwam er op neer dat we het zó stom vonden dat wanneer je zwanger bent iedereen, maar dan ook echt iedereen wat te zeggen heeft over die buik:

‘’Wat heb jij een mooi/grappig/bol/vierkant buikje!’’ of ‘’jeetje zo’n grote/kleine buik, als dat maar goed gaat!’’ en ‘’je ziet bijna geen buik aan de voorkant, je zal het wel helemaal rondom dragen!’’ en zo kan ik nog wel even doorgaan…

De mensen die mij een beetje kennen weten dat ik aardig nuchter ben. Ik zie altijd maar wat er op mij af komt en ben best zelfverzekerd over wat ik doe. Ik run mijn business op mijn manier en dat voelt goed. Ik twijfel vrijwel niet over de beslissingen die ik zakelijk moet nemen, maar als er tegen mij wordt gezegd dat ik er moe of slecht uitzie dan kan ik daar echt last van hebben. Vooral als het even niet mijn dag is of ik er gewoon niet op zit te wachten. In mijn zwangerschap was dit nog veel erger. Wanneer ik bij de verloskundige op de weegschaal ging staan en er was weer een paar kilo bij dan kon ik wel janken (en dat deed ik dan vervolgens ook op de terugweg naar huis).

Ik trok het mij erg aan als mensen wat zeiden over mijn buik. Een compliment is altijd fijn om te krijgen, maar ik vond dat er best vaak wat gemeens werd gezegd. Terwijl dat waarschijnlijk niet altijd zo bedoeld was. Waarom doen we dat eigenlijk? Want ik moet zeggen dat ook ik een keer de vreselijke ‘hoelang-moet-je-nog-vraag’ stelde aan een vrouw die een jas droeg, die eigenlijk gewoon niet zo afkleedde (oeps) en als ik iemand zie die zwanger is zeg ik ook wat over de buik.

Is het een gewoonte? Of weten we gewoon niet wat we anders moeten zeggen? Want het is natuurlijk makkelijker om aan iemand met wallen tot onder de oksels te vragen of het wel goed gaat, dan hem of haar te complimenteren omdat hij of zij er geweldig uitziet. Of dit altijd goed is? Dat vraag ik mij oprecht af!

Ik haal persoonlijk geen energie uit negatieve mensen of opmerkingen. Wat ik vooral erg opvallend vind is dat het meestal vrouwen zijn die elkaar naar beneden halen en dat is vaak om er zelf beter van te worden of omdat ze denken dat ze dat worden. Het is een reflectie van onze eigen twijfels en onzekerheden, want als het puntje bij paaltje komt, vind geen enkele vrouw het leuk om negatieve opmerkingen te ontvangen.

Ik ben met mijn 600 volgers maar heel klein, maar als ik van andere meiden hoor hoe vaak zij te maken krijgen met reacties van andere dames die schaamteloos de meest gemene dingen zeggen onder foto’s of reageren op dingen waar zij totaal geen benul van hebben dan kan ik mij er bijna voor schamen dat ik een vrouw ben, vooral nu ik mijn eigen gezin heb. Hoe dan ook doet iedereen het op zijn eigen manier en verdient iedere mama respect op de manier hoe zij haar gezin draaiende houdt. Natuurlijk is het een keuze om je leven te delen met de rest van de wereld, maar de keuze tussen liefde geven of haat zaaien is makkelijker dan je denkt.

Begrijp mij niet verkeerd, want het kan ook oprechte interesse zijn of iemand die zich echt zorgen om je maakt, maar ook wanneer iemand er moe uit ziet, of een heerlijke dikke toeter heeft, is een compliment geven het beste medicijn. Gewoon omdat wij mensen zijn en energie halen uit liefde. Ook wanneer dit een heel klein berichtje of een lieve blik is.

Ik ben geen sociale tijger en kan in mijn opmerkingen ook super lomp zijn, maar ik heb helaas uit de ervaringen geleerd dat ik daar anders mee om moet gaan en ook dat je het dus naast je neer kan leggen. Een betere wereld begint toch echt bij jezelf. Want liefde overwint alles.

 

 

 

Liefs, Sanne

 

Volg:

4 Reacties

 1. Lydia
  20 juli 2018 / 06:37

  Wauw super mooi geschreven Sanne! Wat een rake blog!
  Dit hebben we allemaal zo hard nodig!
  Na het kijken van Natalie haar vlog 37 had ik het ook echt te doen met haar…
  Wat een gezeik of een jongen wel of niet in een roze draagdoek kan… en dat is niet het enige wat ze over dr heen krijgt, net als jij.
  Idd laten we eens nadenken of het iets OPBOUWT aan iemands dag, dan iemand volledig af te branden.
  Ik ben nog steeds blij dat ik ig eraf gevooit heb (alhoewel reageren soms wel lastig word) maar wat een trieste reacties sturen vrouwen soms naar elkaar… jammer, pijnlijk en zó onnodig!

  • Sanne
   21 juli 2018 / 23:50

   Hee Lydia!
   Thanks!!
   Een blog die een beetje vanuit een emotie is geschreven. Maar ik was/ben er gewoon klaar mee!!
   Spread the word! ❤️

 2. 26 juli 2018 / 02:10

  Zoveel goedbedoelde, maar onhandige opmerkingen krijg je inderdaad naar je hoofd. Mensen weten zich niet zo goed een houding te geven. Maar we mogen inderdaad wel wat liever naar elkaar zijn en elkaar wat meer positieve energie geven. Negativiteit is er al genoeg, naja.. te veel!

  • Sanne
   27 juli 2018 / 21:51

   Precies Ilse!
   Gewoon een klein beetje liefde aan iedereen geven! Kleine moeite toch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.