MOMSQUAD SANNE | new mom on the blog!

Ik ben Sanne, bijna 25 jaar én bijna 9 jaar samen met mijn hubby Jeffrey. Op 8 juni 2017 ben ik mama geworden van de allerleukste, knapste en liefste baby van de wereld: Melle. In maart 2016 ging mijn meisjesdroom in vervulling en opende ik NOW. Mijn eigen fashion snoepwinkel gevuld met de leukste en hipste dames en heren mode.

Wat vertel je over jezelf in een voorstel blog? Want om nou te gaan schrijven over mijn dagen als moeder en ondernemer wordt wel erg smaakloos. Dus ik dacht we beginnen gewoon bij het begin, namelijk het moment dat we erachter kwamen dat Melle onderweg was…

Op vrijdag 14 oktober 2016 deed ik ‘s morgens een zwangerschapstest in mijn uppie. Mijn reactie? ”OMG” Want met een winkel die (pas) een half jaar open was, stond dit niet in ons 5 jaren plan. Ik ben die bewuste dag gewoon naar de winkel gegaan en had bij de HEMA een mutsje en slofjes gekocht om aan de aanstaande papa te geven.

We zouden na een hectische tijd eindelijk een weekend samen vrij zijn en we keken hier heel erg naar uit.
Één van mijn (niet altijd zo gewaardeerde) talenten is: mijn mond houden en een poker-face opzetten. Dus ik vertelde aan mijn collega’s dat ik zo baalde dat ik ongesteld was net nu Jef en ik een weekend samen zouden zijn.. *Ahummm*. Mijn lieve buurtjes baalde zo erg voor mij dat ze met een flesje wijn aankwamen en een doosje tampons. Wisten zij veel.

Rond 17:00 uur gingen we op weg naar een weekendje zee. Heerlijk een paar dagen uitwaaien (lees: bijslapen) De hele weg naar Noordwijk heb ik mijn stil-zwijg-talent gebruikt. Jef had echt niets in de gaten! Terwijl hij wel wist dat ik (nog) niet ongesteld was.

Jeffrey is 16 oktober jarig en ik vroeg dus wat hij dacht te krijgen voor zijn verjaardag. Ik liet het ingepakte cadeautje zien. Wat ongeveer de grote had van een a5 envelop, hij dacht gelijk: FIFA17. Yup serieus. Binnenpretjes voor 10 natuurlijk. Aangekomen in onze hotelkamer gaf ik hem het pakketje met de slofjes en mutsje. Hij dacht nog steeds dat hij de rest van de week online kon gaan voetballen.. Jammer joh.

Toen het cadeautje werd opengemaakt had ik echt een filmcamera moeten pakken, want deze blik en reactie was echt ”priceless.” Wat hij zei: ‘’loop je mij nou te FUCKEN’’? Yes daar waren de tranen. Want buiten het feit dat we echt super gelukkig waren met dit nieuws was dit ook best schrikken. Hoe gaan we dit doen? Ik werkte van 07:00 uur ‘s morgens en om 23:00 uur ging mijn laptop een keertje dicht. En het idee dat ik 16 weken de winkel alleen zou moeten laten ging er bij mij echt niet in. En wist ik veel dat je als zwangere ondernemer gewoon een uitkering krijgt. Zoveel zorgen en doem scenario’s waar ik nu echt om kan lachen.

Na 2 dagen en nachten praten/huilen/denken/slapen kwamen we tot de conclusie dat wij dit wonder hebben gekregen en het onze taak is om het babytje groot te laten worden. Wij hebben Melle zoveel te bieden. Nu Melle 8 maanden is kijk ik terug op een hele bijzondere periode in mijn leven. Oké, zwanger zijn is echt zó niet mijn ding, mama zijn en fulltime een zaak runnen in echt pittig maar we hebben echt een jongetje die het zo goed doet. Ik geniet van de vrijdagen dat hij de hele dag mee gaat naar de winkel en dat onze klanten daar ‘over het algemeen’ zo tof op reageren. Ja ook ik krijg blikken van andere vrouwen en moeders en dat is soms echt niet leuk en pijnlijk. Maar ik probeer zo goed en kwaad als het kan mijn eigen visie van mama-zijn te volgen. En zolang ik een mega happy kind heb.. Is deze mama de gelukkigste vrouw van de hele wereld.

Liefs, Sanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties

  1. Sandra
    6 maart 2018

    Je doet het super goed, Sanne! Als mama en bossbabe 🙂