MOMSQUAD SANNE | Social vs working mom

MOMSQUAD SANNE | Social vs working mom

Mijn vriendinnen zijn om het maar plat te zeggen een bij elkaar geraapt zooitje. Want waar de één dit jaar gaat trouwen en dus het woord kinderen voorzichtig wordt besproken. Gooit de ander wekelijks haar Tinder van der telefoon en is mega neurotisch met de pil omdat ze geen ‘gevalletje Sanne’ wil.

Op een een of andere manier presteer ik het om altijd de eerste te zijn. Ik was altijd de langste van de klas, werd al eerste ongesteld en was in de brugklas de enige met okselhaar. Wat super akward en kut is op die leeftijd overigens.
Afijn ik liep jeffrey op mijn 16e tegen het lijf en hoewel ik echt wel eens verliefd was geweest, wist ik vrij snel dat dit wel eens voor altijd zou kunnen zijn.
Jeffrey en ik hebben altijd geprobeerd zoveel mogelijk ons eigen ding te blijven doen. Dus ga je lekker stappen in het weekend met je vriendinnen. Wat ik heeeerlijk vind, ik hou wel van een feestje! Maar ik was vaak de enige girl met een vriendje. Dus terwijl mijn vriendinnen de halve kroeg aflebberde stond ik met mijn trojka 7up het spektakel te bekijken. Ik denk dat ik daarom automatisch vaker de kroeg in dook met de meiden die ook een relatie hadden of we gingen op (3) dubbeldate.
Op mijn 19e gingen Jeffrey en ik samenwonen. En ik trouwde toen ik 21 was. Lekker op tijd allemaal zullen we maar zeggen.
Toen ik zwanger raakte heb ik met 8 weken, vriendin R het als eerste verteld. Heel subtiel in een snackbar. Die meid gelijk helemaal gek, terwijl zij misschien nog wel nuchterder is dan ik. De rest van mijn vriend(en)(innen) reageerde ongeveer hetzelfde. Iedereen vond het helemaal geweldig.

Mijn ‘doei-ik-ben-moeder-bubbel’ is tijdens mijn zwangerschap langzaam ontstaan. Mijn sociale leven was al veranderd toen in de winkel opende. Ik was blij dat mijn lieve vriendinnen nog in de winkel kwamen. Want buiten whats-app om sprak en spreek ik ze veel te weinig. Gelukkig heb ik een lieve vriendin die net zo ondernemend is als ik en is 3 pandjes verderop, ook haar eigen winkel begonnen. Die zie ik dus heerlijk elke dag!!

Maar het feit blijft dat ik NUL vriendinnen met een kindje heb.
En dat kan soms een dingetje zijn, want waar ik een keer wil klagen over die rot tanden weet ik dat zij daar echt niet altijd op zitten te wachten. En voor advies kan ik altijd bij mijn moeder terecht. Maar 16 jaar geleden gingen dingen iets anders dan nu. Lang leven Instagram(vriendinnen) en lieve klanten met kinderen en baby’s.
Ik vind het gewoon echt rot dat ik vaker nee moet zeggen. En natuurlijk weet ik dat die meiden mij proberen te begrijpen maar dat maakt het niet minder stom. Want hoe graag ik het wil geloven dat ze zich in mij kunnen verplaatsen, je weet pas was het moederschap inhoud als jezelf een kindje hebt.

In mijn werk kom ik veel vrouwen en dus ook jonge moeders tegen die een luisterend oor nodig hebben, ja wij vrouwen zijn na eenmaal emotie-shoppers. Maar juist dat is het allermooiste van mijn werk. Ik wil als vriendin zijn voor mijn klanten en wil niet dat alleen met een nieuwe outfit de deur uit gaan, maar ook met nieuwe inzichten en vol zelfvertrouwen.

Als mama (2 be) of vrouw ben je gewoon onzeker over heel veel dingen. En dan kan een gesprek met een andere vrouw, of ze nou moeder is of niet. Hele andere inzichten geven.

Ik ben van mening dat het heel belangrijk is dat je als vrouw, ook vrouwen om je heen moet verzamelen. Natuurlijk is je man of vriend heel erg belangrijk. Maar mannen komen nou eenmaal van mars en denken toch echt anders over dingen dan dat wij vrouwen doen. Vriendinnen, zussen, collega’s en moeders denken zoals jij en ik. Je moet er toch niet aan denken dat je als enige moeder op de wereld zou zijn. Zelf ik als best wel geëmancipeerde vrouw, heb ook de mening van een ander nodig om een betere vrouw en moeder te worden.

Relaties veranderen als je moeder wordt en ik ben blij dat mijn girls altijd voor mij klaar staan en ik geen vriendinnen heb verloren tijdens de grootste verandering van mijn leven. En Melle heeft een hele boel suikertantes die mega gek zijn op hem. Echte vriendinnen heb je niet voor even die heb je voor de rest van je leven.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.