#MomLife

#MomLife

Samen met de liefde van je leven zit je op een roze wolk en ben je keihard aan het genieten van je kindje. Maar wat vaak niet word verteld, is dat je liefdesleven de eerste maand even in de ‘hold’ staat. Je favoriete serie, romantische etentjes en avondjes naar de bios moeten plaats maken voor kolven, flesjes uitkoken en poepluiers verschonen. De eerst maand is ontzettend mooi maar absoluut niet sexy..

 

Wanneer je samen besluit klaar te zijn voor een baby, heb je echt geen idee waar je aan begint. Ik had twee zussen die vlak voor mij geweldig mooie kindjes hebben gekregen, dus ik had er wel een aardig beeld bij. Maar echt weten hoe het is, dat kan pas als je het zelf meemaakt.

De eerste week na de bevalling was Danny veel vrij en zaten wij samen op de welbekende roze wolk. Alles wat Lola deed was geweldig. Ik zat nog vol adrenaline en was niet moe te krijgen, waardoor mijn vriend gewoon kon slapen ’s nachts. Aangezien ik borstvoeding gaf, deed hij meer in het huishouden. Danny was een soort van huisman en super papa in één. Na die eerste week ging hij weer aan het werk, verliet de kraamverzorgster ons en mijn ouders gingen ook weer terug naar Nederland.

 

En dan, ho-ly shit! Toen kwam het besef pas echt, ik ben moeder van een heel lief klein mensje! De roze wolk maakt plaats voor de realiteit, je moet een huis, jezelf en een baby schoon zien te houden en gebroken nachten trotseren. Je kunt niet zomaar meer even de deur uit en altijd sleep je het hele scala aan luiers, flesjes en kleding met je mee. Nu zul je misschien denken; kreeg je dan geen hulp? Soms, maar ik heb hier geen oma’s en opa’s in de buurt die even op kunnen passen. Ook is het lastig dat ik niet even een vriendin, zus of moeder op kan bellen en vragen of ze even langs komt om gezellig te kletsen of te helpen.

 

Ik vond het best pittig. Het vinden van een ritme lukte nog niet altijd en ik wilde natuurlijk alles perfect doen. Ik wilde de perfecte vriendin en een getrainde huisvrouw zijn; een schoon huis, wasjes gedraaid en eten gekookt voordat mijn vriend thuis kwam. Ook wilde ik Lola alle aandacht geven en een leuke moeder voor haar zijn. Dat heb ik welgeteld 1 week volgehouden voordat ik het losliet, want dit was echt een mission impossible, Het huis is niet meer altijd schoon en opgeruimd, ik zie er ook prima uit met een knot op mijn hoofd en zonder make-up. En die wasjes? Die komen morgen wel.

 

Ik focus mij nu vooral op Lola, door van haar te genieten en haar alle liefde te geven die ze nodig heeft. Eigenlijk ben ik best wel trots op Danny en op mezelf. Ondanks de drukke eerste maand hebben we dit toch maar mooi even gedaan met z’n tweeën.

Deze week ga ik naar Nederland en dat gaat een onwijs leuke periode worden! Al denk ik dat ik ook weer blij ben als ik terug naar Aruba ga, want dit is nu mijn thuis.. Samen met Danny & Lola, my favorite team <3

 

Liefs, Natalie

464444_1

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.