Op vakantie zonder kids..

Op vakantie zonder kids..

Afgelopen donderdag (27 september) vertrokken Danny en ik ’s ochtends vroeg zónder Lola en Joe naar Girona! Een lang weekend chillen, eten en slapen stond er op de planning. We hebben het echt heerlijk gehad en hadden een onwijs fijn hotel. We hebben de kids natuurlijk ontzettend gemist, maar we hebben wel goed kunnen genieten van onze mini vacay.

De afgelopen 6 maanden was slapen een luxe. Nooit sliepen we langer da 3 uur achter elkaar, sommige nachten werd Joe zelfs ieder uur wakker. Nog steeds is het slapen een drama met Joe (praat ik jullie binnenkort over bij in een update) dus je kunt je voorstellen dat we na een halfjaar zonder normale nachtrust ontzettend moe zijn. Deze vakantie kwam dus als geroepen. Heel lang heb ik gezocht naar de perfecte plek. Ik had heel veel eisen; het moest betaalbaar zijn, i.v.m met de oppas wilde ik weg op donderdag 27 september en terug komen op maandag 1 oktober, het weer moest er goed zijn zijn en ik wilde een beetje luxe. Ha, nou succes met zoeken! Ik heb er twee maanden over gedaan, uiteindelijk was ik het zoeken naar vakanties zo zat dat ik maar een wat duurdere vakantie geboekt heb, wél met luxe en een mooi hotel! Eerst wilde we een stedentrip doen, maar achteraf ben ik zo blij dat we dat niet gedaan hebben en gewoon voor ”luier” vakantie zijn gegaan.

Hoe regelde ik oppas?

Er zijn maar een paar mensen waarbij ik mijn kids met een gerust hart achter laat, het liefst doe ik dit bij familie want die kennen mijn kinderen het beste. Ik vroeg daarom mijn moeder, mijn schoonmoeder en mijn schoonzusje. Mijn schoonmoeder kwam op donderdag oppassen. Ze bleef bij ons slapen, Lola en Joe sliepen dus ook gewoon in hun eigen bed, heel fijn idee. Vrijdag kwam mijn schoonzusje oppassen en bleef ook bij ons slapen, Lola is echt helemaal weg van haar, ze past vaker op vrijdag op, super fijn. Op zaterdag gingen ze naar mijn moeder, daar bleven ze slapen en zondag middag kwamen wij ze weer ophalen! Ik vroeg hun allemaal voor één nachtje omdat Joe nog zo slecht slaapt. Ik wil niemand uitputten door een heel weekend niet te slapen omdat wij op vakantie willen, zou ik me heel erg schuldig om voelen. Gelukkig vonden hun een nachtje allemaal prima! Zo blij dat ze dit wilde doen.

Hoe is het ons bevallen?

De dag voor we weg gingen kreeg ik ineens heel veel spijt van ons reisje. Ik voelde me mega schuldig. Hoe kan ik iemand anders nou opzadelen met mijn slapeloze nachten? En hoe kan ik mijn kinderen nou ”thuis laten”? Hoe egoïstisch is het om mezelf deze vakantie te gunnen? Ook op het vliegveld zat ik te janken, zo schuldig voelde ik me. Achteraf dikke onzin natuurlijk, die kinderen vinden het fantastisch bij hun oma’s en tante. Ze hebben ons helemaal niet gemist, dat is iets wat echt tussen je oren zit. Ik ben blij dat we zijn gegaan, we hebben eindelijk weer eens normale gesprekken gevoerd zonder dat er kinderen tussendoor schreeuwen. Ein-de-lijk heb ik weer eens goed geslapen. De eerste nacht werd ik wel 8 keer wakker, ik denk uit ”gewoonte”, de tweede nacht 4 keer en de laatste nacht 2 keer, zo gek! Ik viel daarna gelukkig meteen weer in slaap, het idee alleen al dat je er niet uit hoeft is heel relaxt. Het bleef wel heel gek, zo fluisterde ik ’s avonds, automatisme denk ik, bang dat ze wakker worden terwijl ze er dus helemaal niet zijn, haha. Echt, mocht je twijfelen om een tripje te boeken samen met je vriend/man, doe het! Het is zo goed voor jezelf en je relatie. Ik zit weer vol energie. Danny en ik waren de afgelopen maanden niet altijd aardig tegen elkaar, niet gek als je amper slaapt en geen tijd voor elkaar hebt, ik was bang dat we elkaar een beetje kwijt raakte, we hebben dit weekend goed gepraat en geluisterd en zijn weer helemaal blij met elkaar.

Geestelijk en lichamelijk toe aan slaap..

De week voor we weggingen, kreeg ik ineens mega erge uitslag. Mijn hele gezicht, borst, buik, armen, nek en rug zaten eronder. Het was niet normaal. Het leek op een allergische reactie. Ik ben naar de huisarts gegaan en heb daar mijn bloed laten controleren. Ook kreeg ik pilletjes voorgeschreven die ervoor zouden zorgen dat de uitslag langzaam wegtrok. Ik mocht ze 5 dagen slikken, maar er veranderd helemaal niks. Ik belde de dokter in lichte paniek op, met ons reisje naar Spanje voor de deur zag ik er niet bepaald naar uit om de zon en alcohol te vermijden. Toch kreeg ik de opdracht om dat wel te doen aangezien dit niet kon in combinatie met de medicatie. Toen we in het vliegtuig zaten kwam ik er achter dat ik de rest van de pilletjes was vergeten. Shit! Gelukkig was het niet erg als je de kuur niet afmaakte. Ik kon dus wel de zon in en een wijntje drinken, geluk bij een ongeluk 😉 Vrijdag, na een nacht van 10 uur slaap, toen we de hele dag bij het zwembad lagen, keek Danny mij aan en zei; ”Naar, je uitslag is weg!” Heel bizar, het was in één keer weggetrokken, na een nacht goed slapen, een dag in de zon en een fles wijn, haha! Ik vermoed dus dat het een teken was van oververmoeidheid in combinatie met stress. Aangezien mijn lichamelijke en geestelijke conditie momenteel helemaal ruk is, is dat ook niet heel raar. Ik ben blij dat het allemaal is weggetrokken.

Wat hebben we gedaan?

Vooral heel veel wijn gedronken, gegeten, geslapen, rond getourd in ons huur autootje en gepraat met elkaar. Het heel druk met jezelf hebben in plaats van met de kinderen is iets geks maar ook belangrijk. Als je het niet leuk meer met elkaar hebt, dan gaan de kinderen dat ook merken. We hebben ons dan ook voorgenomen om dit ieder jaar te gaan doen! Gaan jullie wel eens weg zonder kids? Of moet je er nog niet aan denken? Ik ben benieuwd!

Liefs, Natalie

 

 

Volg:

3 Reacties

 1. 1 oktober 2018 / 14:41

  Ohh wat heerlijk zeg om jullie zo te zien genieten! Krijg er zelf al helemaal de kriebels van! Ik ga over 4 weekjes met mijn man weg, eerste keer zonder kind voor meer dan 1 nacht! Spannend.. En wat je zegt; heerlijk om gewoon even met jezelf bezig te zijn. Is heel belangrijk!

 2. Lieke
  2 oktober 2018 / 13:15

  Fijn dat jullie zo genoten hebben!! Ons 2e kindje is nu bijna 9 maanden en die 9 maanden is slaap heel ver te zoeken! Ons meisje is een zorgen kindje dus ook hier veel moederhart stress! Sinds dat ze 3 maanden is zit ik onder de exceem(nooit gehad), en na een moeilijk nacht is de jeuk meteen terug.. Puur moeheid en zorgen maken die daar voor zorgen..
  Hier word ook vaak gezegd dat we de zorgen een nachtje uit handen moeten geven maar ik ben er nog niet klaar voor.. op dit moment is gaan werken al een hele uitdaging!

  Hopelijk worden je nachten snel wat beter! En lekker leuke dingen blijven plannen met je man! Ook hier gaat me dat een keer lukken!

 3. Lyd
  3 oktober 2018 / 17:05

  Dit ziet er super lekker uit goed dat je het doet!
  Je hebt het zo nodig want te weinig slaapt maakt niemand een leuker mens.
  En guess what… ook ik had op onze vakantie uitslag, voor de vac. Al naar de dokter geweest maar was niks met mn bloed.
  De tweede week verdween het spontaan… stress en oververmoeidheid… denk ik.
  Super goed dat je even voor jezelf kiest. Vaak lukt het beter daarna jezelf meer te geven voor de kids.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.