Sleepless nights

Sleepless nights

Je weet pas hoe belangrijk slaap voor je is, als je het niet hebt. Al een halfjaar slapen wij niet tot nauwelijks. Er is nog nooit een nacht geweest dat Joe niet hysterisch wakker werd. Dat is de eerste drie of vier maanden niet zo erg. Maar als je al een halfjaar zo slecht slaapt, begint dat wel zijn tol te eisen. Het is momenteel zelfs zo erg dat Lola niet meer thuis kan slapen, dat vinden we echt vreselijk. Ik praat jullie bij, deel alle tips (en dat waren er veel) die ik heb gehad en vertel over de osteopaat!

 

Hoe zien onze nachten eruit?

Dit is een schets, zo gaat het dus niet iedere avond.

19:30: Een van ons brengt Lola naar mijn ouders, die wonen naast ons dus dat maakt het makkelijker. De ander geeft Joe zijn papfles en leg hem in zijn bedje. Omdat hij overdag ook weinig slaapt, is hij nu meestal wel goed moe en valt snel in slaap. Soms al tijdens zijn fles, ik laat hem boeren en legt hem in zijn bedje. Hij is hiervoor altijd in bad geweest of heeft gedoucht met een van ons, dit maakt hem rozig, als we dit niet doen merken we dat hij minder goed slaapt.

00:00: Eerste keer wakker. Hij moet dan vaak huilen, we geven hem een flesje, zonder dit flesje valt hij niet meer in slaap. Ik kan hem laten huilen, maar dan huilt hij gerust een uur lang en is vervolgens helemaal overstuur. Anyway, hij krijgt dan geen hele fles, maar een klein beetje anders krijgt hij te veel binnen, dit kleine beetje is meestal voldoende.

2:00 uur: Huilend wakker, ik geef hem zijn speentje en soms wieg ik hem in slaap. Dit duurt meestal 15 minuutjes.

03:30: Joe is wakker, gillend. Dit is zijn huil uurtje, lekker tijdstip wel he? Meestal is hij een uur wakker, soms twee uur, soms valt ie na een halfuur alweer in slaap. Iedere nacht anders. Hij krijgt dan weer een fles, we proberen niet een hele te geven maar het is maar net hoe het loopt..

06:00 uur: Joe is klaarwakker, zijn dag begint. Die van mij dus ook, soms valt ie daarna nog even in slaap, maar meestal is dat pas weer rond 8:30, dan is Lola weer wakker dus is het voor mij helaas niet mogelijk om weer te gaan slapen.

Niet slapen is killing, en echt waar dat weet je pas wanneer je zelf in zo’n situatie zit. Ik denk dat het iets moeilijker is wanneer je meerdere kinderen hebt, omdat je onmogelijk kan gaan slapen wanneer je baby slaapt, je hebt er namelijk nog een (of meer) rondlopen die je ook gewoon aandacht wil/moet geven. Ik vind het vooral vreselijk dat ik Lola niet uit bed kan halen ’s ochtends, maar als ze niet bij mijn ouders slaapt wordt zij ’s nachts ook een aantal keer wakker. Toen zij op een ochtend zei; ”mama, Lola zo moe, Lola bed toe?” en vervolgens 6 uur achter elkaar sliep (overdag!) wist ik dat ik iets moest doen. Sindsdien slaapt zij dus bij mijn ouders.

Dit slaap probleem was bij ons niet bekend, Lola is een fantastische slaper, altijd al geweest, ze is iemand die haar slaap ook echt nodig heeft. Vanaf dat zij 4 maanden oud was, sliep ze door, klokje rond en soms zelfs langer. Ik denk dat wij daarom ook zo ”snel” over een tweede kindje fantaseerde. Nu betrap ik mezelf wel eens op de volgende gedachte; ”waarom wilde ik ook alweer een tweede?” Het is heel erg, ik kan me abnormaal schuldig voelen als ik dan zijn lieve snoetje zie en ik zou hem voor geen goud willen missen. Soms, als ik aan het werk ben en de kids naar de opvang zijn, hoor ik het gehuil van Joe nog in mijn hoofd. Dan loop ik naar zijn kamertje om te checken of ‘ie er echt niet is. Soms weet ik ook echt niet meer wat ik aan het doen ben, kom ik niet meer uit mijn woorden en ik vergeet alles. Slaapt te kort doet echt hele rare dingen met je.

Wat we allemaal geprobeerd hebben zonder resultaat, maar wellicht kan het andere moeders helpen:

 • Verschuiven van het bedje (heeft iedere hoek van zijn en van onze kamer wel gehad)
 • Tussen ons in laten slapen
 • Aluminium folie onder zijn matras leggen (schijnt tegen aardstralen te kunnen helpen)
 • Matrasje omhoog (tegen darmkrampjes/spugen)
 • Laten huilen (huilt gerust 2 uur, vervolgens compleet overstuur en bezweet)
 • Licht aanlaten op zijn kamer
 • Kamer helemaal donker maken
 • Op zijn buik laten slapen
 • Speciale oliën waardoor hij rustiger zou kunnen worden
 • In een nestje laten slapen
 • Een app downloaden op mijn telefoon, die in zijn kamertje leggen, de app bootst geluiden van o.a. de baarmoeder na
 • We hebben geitenmelk geprobeerd, plantaardige melk, speciale voeding voor reflux, speciale voeding voor darmkrampjes, biologische voeding en dit alles had geen invloed op zijn slaap ritme.

 

De osteopaat zei dat Joe helemaal ”vast” zat bij zijn nekje. Dit kan komen doordat hij twee weken te laat is geboren, hij was super groot toen ‘ie werd geboren en het kan dat hij toen knel heeft gezeten. Ze heeft hem tijdens ons eerste bezoekje drie kwartier gemasseerd. Gevolg? De twee nachten daarna werd hij maar 1 keer wakker! Het kan toeval zijn, geloof ik niet, maar ik was al heel blij met die twee nachten. Daarna begon het weer van voor af aan, deze week gaan we weer naar de osteopaat, ik hoop dat het gaat helpen. Verder wil ik een homeopaat gaan proberen en gaan ze in het ziekenhuis Joe nog een keer helemaal na kijken. Mijn laatste optie is een slaapcoach, deze overweeg ik serieus in te schakelen. Het kost best veel geld, maar ik heb er alles voor over om weer normaal te kunnen slapen.

Joe is overdag ontzettend vrolijk en gezellig, ontwikkelt zich goed, eet al zijn hapjes en is een tevreden mannetje. Wij vragen ons heel vaak af hoe dat mogelijk is als je zo weinig slaapt. Want overdag slaapt hij ook Max een uurtje.

Naast dat het natuurlijk ontzettend vervelend is voor hem dat hij zo overstuur is, is het ook niet bevorderlijk voor het hele gezin. Lola vind het gelukkig niet erg om bij mijn ouders te slapen, ze vind het zelfs hartstikke gezellig. Ik niet, ik vind het een rot idee dat ze niet thuis kan slapen. Wanneer je niet slaapt, krijg je een kort lontje, dit kunnen Danny en ik af en toe flink op elkaar af reageren. We zijn ons er heel bewust van en letten er goed op, maar echt gezellig voor je relatie is ’t niet. De afgelopen twee maanden ben ik twee keer naar het buitenland geweest zonder kids. Ook hier sliep ik niet goed, dit komt waarschijnlijk omdat je hele ritme naar de klote is. Ik ben zo abnormaal alert, neem alles in me op en kan weinig hebben. Ik merk dat autorijden ook gevaarlijk begint te worden. Mijn concentratie vermogen is minder, daarom probeer ik zo vaak mogelijk de fiets te pakken of stukken te lopen. Ik vind het zo eng en bizar om te zien wat slaap te kort met je kan doen, herkennen jullie dit? Ik hoop natuurlijk van niet, maar soms is het fijn om te horen dat je niet alleen bent.

 

Ik wil jullie vragen om negatieve opmerkingen waar niemand iets aan heeft voor je te houden. Je kunt ervan uit gaan dat wij met heel veel liefde voor onze kinderen zorgen en er alles aan doen om Joe goed te laten slapen. Don’t judge a situation you have never been in.

 

Liefs, Natalie

 

 

Volg:

80 Reacties

 1. 29 oktober 2018 / 12:36

  Ohh lieve Natalie, ik heb zo met je te doen. Ik weet ook wat slaaptekort met je doet en het is echt vreselijk.. Ons zoontje sliep best goed, net als Lola, maar door hormonen (of zoiets) leed ik aan slapeloosheid en sliep ik bijna een jaar lang gemiddeld 3-4, soms 5 uur op een nacht. De watten in je hoofd, weinig concentratie en het korte lontje is zo herkenbaar. Schreef er paar maanden geleden een blog over, want eindelijk kan ik weer normaal slapen. En al ben je je er bewust van, je hebt te weinig energie om er alsmaar weer energie in te stoppen. Soms wil je gewoon weg. Ver weg, om even bij te slapen. En dat maakt je geen slechte moeder, integendeel. Zelf heb je net zoveel aandacht en zorg nodig. Ik was blij te zien dat je even in Lissabon kon opladen. Hoop voor jullie dat er een gepaste oplossing komt voor Joe. Al die goedbedoelde adviezen kunnen fijn zijn, maar uiteindelijk is ieder kindje weer anders en ken jij hem het beste. Sterkte xxxx

  • Anouk
   29 oktober 2018 / 16:51

   Ik herken het ook zo. Want net als Anne heb ik 2 kids die nu wel slapen (sorry!) maar na een enorme huilbaby (10 uur per dag was niks, kwam uiteindelijk door heftige verborgen reflux) slaap ik dus nog steeds niet. Eigenlijk al 2.5 jaar niet. En je went er aan, want na een nacht wél slapen dan ben ik pas een wrak. Alleen is het waar wat je zegt, je moet opletten met dingen waar je je voor moet concentreren. Lange afstanden rijden doe ik liever niet. Etc. Heeft de huisarts nog niet voorgesteld om Joe te laten “resetten” in het ziekenhuis? Daar zijn ze hier nogal voorstander van. Dan nemen ze ze op (liefst zonder ouders) en kijken ze naar slaappatronen. Misschien is dat een oplossing? Ik hoop zo voor je dat er gauw een oplossing komt, want ik weet hoe het voelt om af en toe stoel te denken ‘o waarom zijn we hier aan begonnen’. Ook al meen je daar natuurlijk niks van! Liefs Anouk

   • Cobie
    29 oktober 2018 / 19:24

    Ik herken dit bij de baby van een buurvrouw. Dat ‘resetten. Heeft daar heel goed geholpen en kregen een ander kind mee naar huis

   • Manon
    29 oktober 2018 / 21:01

    Heel herkenbaar! Hier ook een huilbaby gehad 15 maanden lang. Mijn zoontje slaapt nu eindelijk door maar sindsdien slaap ik zelf bijna niet meer. Van alles geprobeerd maar niks helpt…. Heb nu een burnout en zit thuis. Werken lukt niet en ben helaas ook veel aangekomen sinds ik bijna niet meer slaap.

   • Manon
    29 oktober 2018 / 21:09

    Heel herkenbaar! Hier ook een huilbaby gehad 15 maanden lang. Door het constante aan staan alert zijn en steeds gestoord worden in je slaap heb ik nu ook behoorlijke slaapproblemen. Van alles al geprobeerd maar niks werkt. Heeft geleid tot een burnout nu en kan niet werken.

 2. Lisa
  29 oktober 2018 / 16:47

  Heel heftig voor jullie en erg naar om te lezen. Dat korte lontje, zo herkenbaar! Ik hoop voor jullie dat ze iets onschuldigs bij Joe vinden, hem kunnen helpen en jullie allemaal weer lekker kunnen slapen. Samen, in hetzelfde huis. Ik ben ervan overtuigd dat je als moeder altijd je gevoel moet volgen. Er is geen boek of arts die jullie precies kan vertellen wat je moet doen. Een ding is duidelijk, op de foto’s die je plaatst is geluk, liefde en warmte te zien. Wilde ik even zeggen!

 3. Wicha
  29 oktober 2018 / 16:48

  Het niet kunnen slapen is verschrikkelijk! Ik weer er helaas alles van onze derde (nu 9) heeft de eerste 2 jaar nauwelijks geslapen en 23 uur per dag gehuild! En zelfs nu nog weinig slaap.. etc etc.
  Toen stond ik er alleen voor en pfff wat was het moeilijk.
  Ik hoop dat de homepoaat en het ziekenhuis iets kunnen beteken.
  Ik heb toen ook echt van alles geprobeerd, maar helaas nix hielp

 4. Rebecca
  29 oktober 2018 / 16:49

  Hier ook een jongetje 1 en een meisje van bijna 3. Ik begrijp je.. je gedachten.. wat moeheid met je doet.. je bent niet alleen ❤ hou vol het word beter

 5. Nina
  29 oktober 2018 / 16:52

  Hoi Nathalie,

  Wat naar zeg en erg vermoeiend voor jullie. Wij hebben ook een periode gehad dat onze dochter vaak wakker werd s’nachts. Wij hebben toen de sleepyhead voor 6 maanden tot 3 jaar gekocht en in haar ledikant gelegd in combinatie met een slaapzak van puckababy en ze ging toen veel beter slapen. Ik had het idee dat ze geborgenheid in haar ledikantje miste en door middel van de sleepyhead veel rustige sliep. Daarnaast doen we altijd een slaapliedje aan en een nachtlampje die beide na ongeveer 15 min. uit gaan. Werkt goed hier! Misschien heb je er wat aan. Sterkte en succes! Gr, Nina

 6. Annet
  29 oktober 2018 / 16:52

  Hoi, kijk eens op KIDD-syndroom.
  Herkenbaar verhaal, nu 18 jaar geleden alweer maar nog steeds af en toe naar de osteopaat i.v.m. zijn vastzittende nek en rug.
  Ontstaan na een zware 42 uur durende bevalling ( 40.4 weken, 4 kg , 1e kind ) met uiteindelijk 2 x een vacüumpomp daarbij zijn nekwervels verdraaid.

 7. Renate
  29 oktober 2018 / 16:54

  Och jeetje, ik lees je verhaal echt met tranen in m’n ogen omdat ik het zo ontzettend rot voor je vind! Wat kan je je dan machteloos voelen.
  Ik hoop oprecht dat het snel beter word voor jullie! En dat jullie dan heerlijk kunnen gaan genieten. Je hebt een prachtig gezin, en je moet maar zo denken. Over 3,5 jaar zitten ze beide op school niet dat je daar nu wat aan hebt (of überhaupt aan moet de denken) maar dan heb je wel weer iets meer vrijheid (ik heb een zoontje van 1, en soms denk ik dat wel is namelijk)

  Sterkte! Xxx

 8. Lyan Berendijk
  29 oktober 2018 / 16:54

  Ik heb een dochtertje die ook vaak wakker wordt en wat ik altijd bij haar deed is een radio aan ( of iets anders wat geluid geeft ) hierdoor heb ik wel wat speling in de tijden dat ze wakker wordt, ik hoop voor je dat jij ook iets vind wat jou helpt xxx

 9. Petra
  29 oktober 2018 / 16:55

  Lieve natalie,
  Ik heb een meisje uit nov 16 en een jongen april 18. Ze schelen niet veel met jou wondertjes. Ik moet steeds aan jou en je vriend denken. Ik wil dat ik iets vior je kan doen. Je bent een mooi mens. En sterk ook. Dat je dit dragen kan!!! Ik pink weer een traantje weg als ik dit lees. Hier is t geen peis en vree. Maar ik weet heel goed wat slaap gebrek is. Ik wil je veel sterkte wensen. En hoop en bid dat er snel verbetering komt. Dat jullie weer vol op van jullie leven kunnen genieten. Gelukkig ga je er nog wel een op uit. Verandering van omgeving doet wonderen ook als je lichaam en brein schreeuwen dat ze wil slapen. Let op je zelf en ik zie alleen maar liefde voor je kinderen dus dat lijkt me meer dan goed te zitten

 10. Anniek
  29 oktober 2018 / 16:59

  Zo herkenbaar! Zo niet leuk om een lange tijd weinig tot geen slaap te hebben. En inderdaad mensen die dit (nog) niet hebben meegemaakt hebben geen idee hoe het moet zijn. Kop op. Ik hoop dat het snel beter mag gaan.
  Ons zoontje heeft 2 jaar lang slecht geslapen. Onze oudste slaapt gelukkig overal doorheen. Leuk is het niet en al helemaal niet bevorderlijk voor je relatie. Komt allemaal wel weer een keer goed

 11. Stephanie van Elk
  29 oktober 2018 / 17:02

  Zo heftig voor jullie. Ik heb er geen ervaring mee, maar soms als mijn dochter om 5 uur wakker is, dan moet ik al dagen bijkomen. Kun je nagaan als t elke nacht is. Soms denk ik wel eens breng hem maar hier zodat jullie even kunnen slapen. Haha maar daar los je het probleem niet mee op. Ik hoop dat de osteopaat nu iets doet waardoor hij goed gaat slapen. En anders inderdaad de slaapcoach. Er is ook nog een boek van iemand, weet even de naam niet, die slapen traint. Vrienden van mij zijn daar echt door geholpen, wie weet is het wat? Sterkte..

  • Stephanie
   29 oktober 2018 / 17:14

   Slaap kindje Slaap van dokter Estivill heet het boek. Miss ken je het al? Maar miss ook niet..

 12. Sheralee
  29 oktober 2018 / 17:07

  Lieve Natalie,
  Wat weet ik goed hoe je je voelt. Ook hier een mannetje van 6 maanden(16-4-2018) die bijna niet slaapt en gillend wakker wordt.
  En ook ik grijp alles aan qua tips, maar helaas lijkt niks te werken.
  Dus helaas vanaf hier ook geen wondertip, zodra ik hem heb stuur ik hem door beloofd.
  Tot die tijd, duim ik dat de mannen snel de goede slaap kunnen vatten en we weer beide aan ons gezinnetje kunnen werken (man en eerste kindje).

  Ik vind je een top moeder, gebiet iedere keer van je blogs en vlogs. En ondanks de nare periode vind ik het fijn te weten en te “zien” dat ik niet de einigste ben die hier al een half jaar tegen aan loop.

  Heel veel liefs,

  • Esma
   29 oktober 2018 / 23:42

   Ik denk gewoon dat die week in april vervloekt is haha. Hier dus ook een mannetje van 17 april dat voor geen meter wil slapen. Ik wist dat een baby voor slaaptekort zou zorgen, maar sommige maken het wel erg bont helaas.
   Het enige wat we weten is dat er ooit een dag komt dat we beter kunnen slapen. Tot dan is het vooral afzien en ook genieten van de leuke dingen die onze kinderen met zich mee brengen!

 13. Joyce
  29 oktober 2018 / 17:12

  Onze zoon word in januari 2 jaar en heeft ook nog nooit een nacht doorgeslapen. Moedeloos wordt ik er vaak van en voel me op sommige dagen een slechte moeder. Alle kinderen om mij heen slapen door, maar waarom die van ons niet. Hij wordt gemiddeld nog 4 a 5 keer wakker snachts en overdag slaapt hij ook niet veel. (Ook nooit gedaan) ook hier alles geprobeerd maar helaas nog nooit een oplossing gevonden. Ik ben zelfs bang dat dit voor hem nu een gewoonte is en dat hij nog langere tijd zo zal slapen. Ik hou me dus ook al lang vast aan de mantra ‘het is een fase, het is een fase’. Ik hoop dat jullie knappe bink het slapen sneller onder de knie heeft dan die van ons! 🙂

 14. Denice
  29 oktober 2018 / 17:14

  Vreselijk!! Ik kan wel met je mee huilen als ik het lees. Ik heb geen advies, al ga je meteen meedenken natuurlijk. Zou het niet fijn zijn als Joe 1 dag in de week ofzo bij je ouders kan slapen zodat je toch bij kan slapen? Of de opvang en dan overdag naar bed ofz? Das echt niet raar hoor! Al is dat geen oplossing maar voor jezelf eventjes.. Jij blij kinderen blij he! Heel veel sterkte!

 15. Annika
  29 oktober 2018 / 17:17

  Heftig en zo herkenbaar! Met onze eerste zo getobd. Stond te slapen bij de koffie automaat op mijn werk. De tweede had dezelfde start. Ze is nu 4 maanden dus verder verloop is nog niet te voorspellen. Ik snap zo hoe je je voelt! Je hebt de neiging alles aan te pakken maar daardoor weet je soms niet helemaal wat werkt. Een goede samenwerking tussen bijvoorbeeld de slaapcoach en homeopaat is wel een piepklein tipje. Heel veel sterkte!

 16. Inge
  29 oktober 2018 / 17:18

  Jouw verhaal herkennen? Absoluut! Hier een meisje van 20 maanden. Tot 11 maanden in ieder geval 4x per nacht wakker. Toen ging het een paar maanden heel goed, na slaaptraining en s nachts van de een op andere dag geen drinken meer te geven heeft ze 3 maanden doorgeslapen (halejuja!). Daarna weer 1,2 3x per nacht wakker en elke keer een kwartier tot half uur bij haar zijn (maar soms ook 1 of 2 uur), liedjes zingen en vooral het wiegen afgeleerd. Inmiddels weer een flink aantal maanden verder en sinds een week of 3 slapen we gemiddeld 3 nachten door, 3 nachten wordt ze 1-2x wakker huilt elke keer tot max een kwartiertje en valt weer in slaap en 1x per week is het mis, ontroostbaar huilen, rustig een uur of meer wakker zijn etc. Maar op het moment heel blij met waar we staan .

 17. Amanda
  29 oktober 2018 / 17:21

  Jeetje wat heftig zeg… ik denk juist dat jullie héle goede ouders zijn door Lola haar rust ook te gunnen. Daarnaast straalt de liefde voor Joe door al je zinnen en foto’s heen dus dat is het sowieso niet.. succes bij de osteopaat en de homeopaat… hoop voor jullie dat Joe er iets aan heeft. X

 18. Steffi
  29 oktober 2018 / 17:29

  Hoi Nathalie,

  Wat een enorme klus hebben jullie op deze manier op je schouders terwijl je juist zoveel mogelijk zou moeten genieten zonder dat je je een wrak voelt. Mijn dochter heeft maar een paar weken last gehad van slapeloze nachten (zo rond 8/9 maanden) maar toen was het ineens 30 graden en bedacht ik een ventilator op haar kamer neer te zetten (als eerste idee tegen de warmte). Vanaf nacht 1 sliep ze heerlijk door op het monotone geluid. Sinds die nacht staat er altijd een ventilator aan op haar kamer. Nu wel naar de muur gedraaid en mijn dochter in een extra dikke slaapzak maar het werkt nog steeds!!! Wellicht is het niet voor Joe van toepassing maar het is het proberen waard! Heel veel succes en hoop dat jullie snel een oplossing vinden! Liefs Steffi

 19. Ellen
  29 oktober 2018 / 17:35

  Hoi Natalie,
  ons zoontje huilde ook enorm veel, vooral s’nachts. wij waren ook ten einde raad. Zelfs de osteopaat wist op een gegeven moment niet meer wat ze nog kon doen en zij kwam toen met de tip om bioresonantie te proberen. Ik vind het lastig uit te leggen wat het precies is want ik vond het best wel ‘vaag’ maar het heeft met elektromagnetische trillingen te maken en ons zoontje bleek enorm last te hebben van straling van wifi en telefoons etc. Hij heeft 3 behandelingen gehad en eerst leek het niet te helpen maar na de 3e keer was het huilen ineens zo goed als over en ging hij beter slapen ’s nachts. Ik denk toch echt dat deze behandelingen hem daarbij geholpen hebben. Het is het proberen zeker waard. Sterkte!

 20. Mandy
  29 oktober 2018 / 17:37

  Heee!

  Ik heb zo met jullie te doen! Zal echt pittig zijn! Maar weet zeker dat jullie er bovenop komen, jullie zijn een fantastische gezin!!

 21. Evelien
  29 oktober 2018 / 17:38

  Jeetje wat heb ik met jullie te doen want dit is zo zwaar vooral met nog een kleine erbij. Je wilt hem zo graag helpen met slapen maar ‘hoe’ wat een zoektocht!

  Mijn zoontje was ook drama met slapen. (Mede door de reflux) maar ook kwam ik er achter dat hij het liefst op zijn buik slaapt en graag helemaal bovenin zijn bedje ligt (met z’n hoofdje tegen een boxbumper aan die we in zijn ledikant hebben bevestigd ook voor meer geborgenheid/ minder prikkels doordat je dan niet meer door de spijlen kan kijken)
  Ik ben nu het boek slaap! Aan het lezen en ondanks dat nu mijn 2e kindje een stuk makkelijkere slaper is haal ik er tips uit. Is geschreven door een kinderslaapcoach wie weet is t wat voor jullie? Geen idee of je zit te wachten op deze tips je hebt al zoveel geprobeerd maar wilde je toch laten weten wat voor ons bleek te helpen.
  Hopelijk kan Lola ook weer snel in haar eigen bedje slapen.

  Liefs Evelien

 22. 29 oktober 2018 / 17:46

  Oh lieverd wat zou ik willen dat ik het voor je kon veranderen! Hoewel de jongens goed slapen weet ik alles van wat niet slapen met je kan doen. Door slapeloosheid slaap ik zelf met vlagen maanden aan stuk niet meer dan drie à vier uur per nacht. Al jaren. Op het moment is het beter dan het in heel lange tijd is geweest, dus ik duim dat het zo blijft, maar ik herken het gevoel van je niet kunnen concentreren, watten in je hoofd en het prikkelbare zo. Niet slapen is klote, maar niet slapen omdat je kind zo verdrietig is lijkt me nog minstens dubbel zo verschrikkelijk. Je bent een bikkel en ik hoop heel heel hard met je mee dat er snel een oplossing is. Hou vol<3.

 23. Doreen
  29 oktober 2018 / 17:53

  Hoi! Ik volg je nog niet zo lang, maar dat niet slapen her ken ik enorm. Het maakt je kapot het lijkt dat je hele dag met watten in je hoofd loopt, het niet kunnen uitspreken van dingen, zo herkenbaar. Fleur mijn dochter had veel last van “angstdromen” het gaat nu wel beter, maar nog elke nacht komt ze een keer of twee, zodra ik er bij mij leg slaapt ze wel, dat doe ik dan maar… hier ook nog een andere kind en een baan! Je pakt wat je pakken kan! Ik wens je het allerbeste,! Hopelijk is er een oplossing!

 24. Amanda
  29 oktober 2018 / 17:54

  Jeetje wat een situatie diep respect wel heel fijn dat lola een plekje heeft om bij te tanken ook al is dat niet zo leuk voor jullie
  Ik dacht heel eerlijk dat wij het erg hadden met onze niet slaper maar jullie situatie ia echt niet oke voor joe maar ook niet voor jullie, ik hoop dat de osteopaat wonderen gaat verichten liefs

 25. Ewelina
  29 oktober 2018 / 18:03

  Heftig! Maar super herkenbaar. Hier was de slaapcoach echt een uitkomst na alles (net als jullie) geprobeerd te hebben! Heel veel succes!

 26. Cynthia
  29 oktober 2018 / 18:27

  Jeetje.. ik vind dit zo erg voor jullie. Dat jij een burn-out hebt is volkomen logisch. Nooit aan jezelf twijfelen je bent een super moeder en deze keuze voor Lola is een hele goede ook al kan ik me je pijn voorstellen deze keuze te moeten maken. Ik hoop dat jullie snel terecht kunt in het ziekenhuis. Laat ze het maar eens goed uitzoeken en laat je zeker niet wegsturen. You go girl!! Ik hoop dat jullie heel snel weer normaal kunnen slapen!!!

 27. Nynke
  29 oktober 2018 / 18:36

  Wat een vreselijke rot situatie voor jullie. Ik hoop zo dat ik dit nooit zo erg mee hoef te maken. Mega veel respect hoe open je hierover bent en dat je ook voor Lola durft te kiezen om haar weg te brengen ♡. Ik hoop zo voor jullie dat de osteopaat jullie verder kan helpen!

  P.S. denk niet dat je hier iets aan hebt maar mijn broertje had baby astma en sliep daardoor niet. Al denk ik dat als Joe dit heeft dat jullie daar misschien al achter waren gekomen omdat jullie al zoveel geprobeerd hebben

 28. Marloes
  29 oktober 2018 / 18:53

  Oja! Ik herken het! Godzijdank was het bij ons maar 4 maanden en bleek het verborgen reflux te zijn waar ik via via door een heel herkenbaar verhaal achter kwam. Gelukkig geloofde de huisarts me direct en mocht ik een medicijn proberen bij ons mannetje van 3 maanden waar ie na 1 maand slikken eindelijk van ging doorslapen en eigenlijk überhaupt slapen, maar man oh man wat waren wij moe. Ik heb zelfs op t punt gestaan om er een einde aan te maken en dat was bij de huisarts ook de doorslag van het starten met medicatie. Maar goed, na 4 maanden is t dan ook beter gegaan.. ik heb respect voor jullie hoe jullie met de situatie omgaan en bid en duim voor een goede oplossing op zeer korte termijn!
  Liefs Marloes (& Finn die inmiddels 3 is!)

 29. Tina heurter
  29 oktober 2018 / 18:57

  Wow heftig om te lezen..zo zielig als ze klein zijn en niet kunnen vertellen wat er is…en niet slapen breekt je inderdaad op..onze oudste heeft ok heel slecht geslapen tot ze na een groot bed ging toen was t over…

 30. Marijke
  29 oktober 2018 / 18:58

  Hoi Natalie,
  Helaas weet ik wat je meemaakt, maar gelukkig voor jou dat je niet de enige bent.
  Onze dochter had ook een ‘vaste’ nek, dit kwam door de bevalling. De Osteopaat constateerde dit. Daarna zijn we naar een kinder fysio gegaan. Dit heeft ons enorm geholpen. Die doet eigenlijk hetzelfde als de osteopaat, maar dan sneller en effectiever. Miss heb je die tip al gehoord, maar anders dan hoop ik dat je er iets aan hebt! Heel veel sterkte en het wordt ooit echt beter!
  Liefs Marijke

 31. Nele simoens
  29 oktober 2018 / 19:06

  Hoi Nathalie, ik lees al een tijdje mee zonder reageren. Maar het verhaal dat je nu schrijft is zooo herkenbaar, dat ik wel moet reageren…
  Wow wat een powermama ben jij. 1 tip, volg je instinct. Doe wat je volgens jou moet doen. Oscar wordt op 3 dec 2 jaar. Nog steeds geen grote doorslaper, maar wel een grote verbetering sinds homeopaat/osteopaat. Verder heb ik ook echt alles uit jouw lijstje geprobeerd… Hou je taai! Je bent goed bezig!

 32. Marieke
  29 oktober 2018 / 19:06

  Wauw heel heftig!
  Ik weet dat jullie al van alles hebben geprobeerd
  Ik ben ontzettend fan van de chiropractor, kan ook heel erg goed helpen. Met je kindje ‘recht’ zetten door middel van hele kleine aanpassingen (adjustments)

  Ook wil ik je op je hart drukken dat er vast mensen in je omgeving zijn die met liefde Joe een weekje snachts willen verzorgen zodat jullie even kunnen bijtanken. Dat hoeft nog niet eens een bekende te zijn. Ik woon niet in de buurt maar zou dit best willen bijvoorbeeld.
  En ik weet dat dat super moeilijk is (heb een zoontje van 9 maand) maar je moet ook aan jezelf denken. En als het gevaarlijk wordt al helemaal. Slaaptekort is hell!

  Good Luck
  Groetjes Marieke

 33. Isabelle
  29 oktober 2018 / 19:21

  Wauw wat knap hoe jullie het doen en al helemaal hoe je Lola bij laat tanken bij je ouders, dat zal geen makkelijke beslissing zijn geweest. Hoop heel erg dat Joe snel goed gaat slapen en jullie weer voor de volle 100% overal van kunnen genieten. Heel veel sterkte met alles!

 34. Nicky
  29 oktober 2018 / 19:36

  Wat een hoop ellende. Ik ken dit zo. Ons eerste zoontje sliep zo perfect dat wij dachten leuk een 2de. Hij was net 1 en ik was zwanger en toen begon het feest. Nacht in en uit was het krijsen. Hier was de oorzaak duidelijk. Continu oorontsteking. Kreeg in maart buisjes. We waren vanaf november bezig. Bij mij ging met 18 weken zwangerschap het kaarsje uit (hartritmestoornissen en flauwvallen) en kwam dus in de ziektewet. Helaas bleven de nachten volgen. Osteopaat gehad huisarts kinderarts niets hielp. Net voor mijn bevalling was de rust terug.
  Ik heb hem echt soms een nachtje bij mijn ouders moeten laten slapen want ik liep met hartklachten. Ik dacht op dat moment ook. Waarom een 2de. Gelukkig gaat het nu na 11 maanden een stuk beter. Af en toe nog een nacht. Maar ben nog zoo gesloopt met de baby erbij. Heb met de geboorte niet op een roze wolk kunnen zitten. Was doodop.
  Houd de moed vol kan ik alleen maar zeggen. Ik hoop dat er een nacht komt en jullie wakker schrikken en dat het al ochtend is!

 35. Juultje
  29 oktober 2018 / 19:54

  Ik wil je als mede mama van 2 jonge kindjes (27 mnd en 6 mnd) een mega dikke knuffel geven. Zoveel respect hoe je het aanpakt en sommige dingen erg herkenbaar. De jongste heeft nog geen nacht doorgeslapen, maar soms wel 5 uur aan een stuk. Daar zijn we al zo blij mee. Grenzen worden verlegd en van alles wordt geprobeerd. Maar makkelijk is anders! Gelukkig ook zoveel liefde voor onze charmeurs

 36. Kristel
  29 oktober 2018 / 20:02

  Hi Nathalie, wat een rotsituatie. Helaas ook deels herkenbaar. Dus je staat zeker niet alleen! Ik las laatst iets over nachtoppas oid. Die zorgt snachts voor je huilende kind zodat jij kunt slapen. Een paar nachten goed slapen maakt de wereld zo anders. Heel veel sterkte en hang in there. Ik heb inmiddels drie kids. Het komt goed!! Je denkt misschien nu van niet, maar dat is echt zo!!

 37. Nathalie
  29 oktober 2018 / 20:05

  Jeetje wat heftig. Hier ook veel problemen gehad. (Hersenvliesontsteking, verborgen reflux, darmkrampen) Een van de oorzaken bij onze dochter in de nacht waren night terrors. Vaak hebben kinderen dat als ze ouder zijn maar onze dochter was nog geen 1 jaar toen ze dit kreeg.. misschien het nalezen waard?

 38. Marlou
  29 oktober 2018 / 20:14

  Aah meis, i feel you. Hier heeft het 15 maanden geduurt. nu word die vaak 1x wakker leggen hem dan bij ons in bed. Heel af en toe zijn de nachten nog bal maar niet meer zoals het was. Hij is nu bijna 2.

  Ik weet wat slaap tekort met je doet, soms krijg je gedachtes die je nooit had verwacht die te krijgen.
  Vind het zo ontzettend naar voor je om te lezen, zeker nu dat Lola ook bij je ouders moet slapen ivm haar gebroken nachten.

  Hou vol, het word beter, al zie je dat nu waarschijnlijk nog niet voor je!
  Als je eens wilt praten, al is het je hart luchten of iemand spreken die hetzelfde heeft mee gemaakt. Im here!

  Veel sterkte en liefde.

 39. WW
  29 oktober 2018 / 20:17

  Ooh zo weinig slaap is slopend!
  Onze dochter (14maanden) wordt 1x wakker en dan krijgt ze een fles.
  Maar van die ene keer is je nachtrust al weg laat staan zo vaak als bij jullie!
  Respect maar je hebt alles voor die kleine over! Hopelijk slaapt hij snel beter en jullie hebben echt alles geprobeerd!

 40. Eva
  29 oktober 2018 / 20:20

  Wat vreselijk die nachten! Ons zoontje sliep ook de eerste 8 maanden niet door. Op het moment dat ik echt niet meer kon en dacht dat ik ging instorten, sliep hij opeens door.

  De dochter van een verpleegkundige bij ons consultatiebureau sliep niet meer nadat ze vaccinaties had gekregen, het post vaccinaal syndroom. Ze hebben haar laten ontstoren bij een homeopaat. Maar Joe slaapt al vanaf zijn geboorte niet goed toch? Dan zal het vast niet te maken hebben met vaccins.
  Sterkte met de nachten en hopenlijk vinden jullie snel de oorzaak!

 41. Stephanie
  29 oktober 2018 / 20:35

  Ik snap je helemaal. Mijn zoontje is 1,5 jaar oud en dit hebben wij nog steeds iedere dag en nacht opnieuw. Uurtje slapen is veel overdag. En het overstuur en in paniek wakker worden begint om 22:00 uur en de dag begint voor hem tussen 4:30 en 6:00 uur.

  Ook al deze tips al geprobeerd, inmiddels over 2 dagen een afspraak met een medium. 3 weken gelden ook al een langs geweest bij ons thuis. Die gaf aan dat er in ons huis heel wat aanwezig is. Helaas is het niet gelukt om het huis te reinigen. Dus ik hoop dat dit dan nu wel lukt, en dat dit het probleem dan ook voor ons is.

  Hou je ons op de hoogte?

 42. Rianne
  29 oktober 2018 / 20:40

  Hai!
  Allereerst respect voor alles wat je doet en schrijft… Wat heftig moet dit voor jullie zijn!!
  Ik begreep dat Joe ook reflux heeft (gehad), is er ooit gestart met medicatie hiervoor? Mijn zoontje lijkt geen reflux te hebben, maar zonder medicijnen slaapt hij (voornamelijk overdag) verschrikkelijk.
  Zou eventueel een kinderarts niet nog wat adviezen kunnen hebben, er moet toch iets zijn waardoor het beter zou moeten gaan?!
  Ik wens je wel superveel sterkte en ga duimen dat er snel iets komt (wat dan ook) dat jullie meer nachtrust hebben…

  Lieve groetjes Rianne

 43. Karin
  29 oktober 2018 / 20:41

  Helaas een herkenbare situatie die, voor ons, gelukkig in het verleden ligt. Mijn zoontje van nu 3 jaar sliep ook ontzettend slecht ’s nachts al vanaf zijn geboorte. Om het anderhalf uur wakker was een slechte nacht, een goede nacht was 3 keer. Ik heb hele periodes op een matras in zijn kamer geslapen, dat werkte het beste en daardoor sliepen we allemaal het meest. Osteopaat etc was steeds van korte duur, als het al werkte. Ik merkte steeds vaker dat hij beter sliep in een open bed. Toen Morris 15maanden was hebben we een eenpersoonsbed voor hem gekocht. Met uitvalbescherming. De allereerste nacht in dat bed sliep hij door. Werd 1 keer 10 min wakker. Sindsdien grote vooruitgang (dat doorslapen bleef een sporadisch iets) en als hij wakker werd dan kroop ik er gewoon naast. Sliep hij vast, dan kon ik terug naar mijn eigen bed. Met een flinke terugval rond de geboorte van zijn zusje (weer om de 2uur wakker) slaapt hij nu goed. Klokje rond. Eens per week ofzo wordt hij wakker en dan ga ik weer even naast hem liggen. Als hij ziek is dan is slapen direct weer een dingetje.
  Zusje Indie van 10 maanden slaapt wél goed en graag. Je gaat zó aan jezelf twijfelen…
  Wat ik vooral herken is de alertheid, altijd aan staan en vanaf bedtijd je onrustig en gehaast voelen “daar gáán we weer”. Ik ben dat tot op de dag van vandaag niet kwijt. Slapen is al 3 jaar niet vanzelfsprekend en dat is héftig. Hopelijk komt er bij jullie snel verbetering in!!

 44. Susan
  29 oktober 2018 / 20:42

  Ik herken je verhaal. Bij mij betreft het onze eerste dochter. Zij is toen ze een half jaar was ook naar een osteopaat geweest. Acht keer zelfs. Nek en schouder zaten vast. Zij was als baby ontzettend alert, ontspande alleen aan de borst (daar hing ze 24/7 aan) en sliep dus slecht. Iedere twee uur wakker voor een slokje borstvoeding. Ze sliep in ons bed. Door de osteopaat kwam haar schouder en nek los, ze kon zich ontspannen en was niet meer zo alert (ik leek wel een soort van in verbinding met haar en haar alertheid, werd zelf ook helemaal gestresst in bepaalde situaties). Het slechte slapen bleef, ik vermoed door gewenning aan de borstvoeding. Dat duurde totdat ze twee jaar was. Ze is een heel gevoelig (hooggevoelig/hoogsensitief) meisje. Is bij drukke tijden nog vaak s nachts even wakker. Ik heb tijdensdie twee jaar veel gehad aan de beschrijving van dr. Seats “high needs baby”. Hierdoor begreep ik haar. Nu lees ik me vooral on over hooggevoeligheid. Oudste dochter is bijna 4 jaar nu.
  Ik hoop voor je dat de osteopaat rust brengt. En eventueel de slaapcoach om de gewenning van het wakker worden af te “,leren”

 45. Mayra
  29 oktober 2018 / 20:45

  Waarschijnlijk heb je dit al geprobeerd, maar strak inbakeren? Ziet er zielig uit, maar het kan heel goed helpen bij zo een kleindje. Bij mijn dochtertje hielp het heel goed!
  Zet ‘m op! Je bent een topper, en het komt goed. X

 46. Marieke
  29 oktober 2018 / 20:55

  Heftig en herkenbaar! Hier eentje van 2 jaar 2 maand en eentje van 9 maanden. Beiden absoluut geen top slapers. De jongste maandenlang ook meerdere keren per nacht wakker (nog steeds slaapt ie niet echt door) en de oudste ook nooit echt top geslapen, soms wakker worden in de nacht, en altijd vroeg wakker. Lees: 5.00-5.30 uur. Wat we hier nu doen is wisselen, elke nacht, dan zorgt de ene voor de jongste en de andere voor de oudste, nacht erop andersom. Met de oudste kun je doorslapen, maar mag je rond 5 u aantreden als je pech hebt. Met de jongste mag je er in de nacht uit en met geluk iets langer blijven liggen. Lees, 6.30 u max… ik werk 4 dagen, overdag op mn werk is het soms echt bijkomen van thuis
  Doorzetten, goed naar jezelf luisteren en tijdig aangeven als het echt ff niet meer gaat, zoals wat je zegt over autorijden, dat zijn heftige constateringen vind ik! Sterkte

 47. Kim
  29 oktober 2018 / 20:58

  Hoi,

  Sow wat een pittig verhaal..
  heel mooi dat je dit met iedereen deelt. Het zal mensen die ook met dit probleem te maken hebben heel erg helpen en opluchten dat ze niet de enige zijn. Ik heb slaapproblemen gehad na de geboorte van mijn eerste kindje. Het was verschrikkelijk. Je wordt er angstig van en denkt dat je door gaat draaien. Bij mij duurde dit maar een paar maanden. Ik kan me niet voorstellen hoe dit voor jou moet zijn..
  Hopelijk gaat Joe snel beter slapen en jullie dus ook. Heel veel sterkte!!

 48. Lyd
  29 oktober 2018 / 21:02

  Lieve Natalie,

  Je bent niet alleen!!
  En je doet het super super goed als moeder!
  Ik herken dit zo! Tot in mn tenen!
  Onze eerste was een goeie slaper en de tweede was ook drama… het begint langzamerhand te beteren.
  En ook wij zeiden nare dingen tegen elkaar en je wilt niet weten wat ik over mn kind gedacht heb…
  Ook was ik heel bang voor mezelf, dat ik m wat aan zou doen.
  Je kunt soms gewoon niet meer helder denken.
  Dat je overal gehuil hoort klinkt zo herkenbaar! In de supermarkt onder het eten zelfs in mn slaap.

  De reflux word langzamaan beter, Wij zijn ook blijven zoeken.
  Binnekort mogen we pepti voeding gaan proberen.
  Verder zijn we heel vroeg met fruit en groente happen begonnen en ook brood… dat scheelt gelukkig heel veel reflux klachten.
  Slapen gaat nog niet top maar met af en toe een nacht waar je er maar 1 x uit hoeft is dat beter vol te houden dan de 7x die het eerst waren.
  Ik vind je zo ontzettend dapper dat je dot schrijft want ik denk dat heel veel moeders hier juist wat aan hebben ipv de schone schijn op te houden.
  Je bent een topper!!

 49. Marleen
  29 oktober 2018 / 21:08

  Oo zo herkenbaar.

  Vanaf dag 1 kwam mijn zoontje nu bijna 2 om de 1,5 uur voor een voeding!
  Ik weet er dus alles over ,, hopelijk gaat de osteopaat helpen!!
  En weet dat alles goed komt wij hebben nu een geweldige slaper!

  Ik kon ook niet goed meer functioneren en ging zelfs dubbel zien!
  Slaap te kort doet hele raare dingen met een mens en zeker met je relatie !

  Veel succes en sterkte ,, groetjes marleen moeder van lennox 5 en phyllon bijna 2

 50. Nadine
  29 oktober 2018 / 21:08

  Lieve Nathalie, helaas herken ik veel van jouw situatie. Hier was ons eerste kindje precies zoals jij Joe omschrijft en ik herken me in hoe jij jezelf als slapeloze moeder omschrijft. Mijn dochter is nu twee en nog steeds geen beste slaper al is het bij vlagen beter. Hoe jij je voelt is vreselijk! Ik wou dat ik een gouden tip voor je had maar die hebben wij ook nooit gevonden. Volg je gevoel en als Lola baat heeft bij slaap, dan ben je een fantastische moeder als je haar laat slapen. Ook al is dat niet thuis. Zorg goed voor jezelf. Blijf eten, praten met je partner en misschien zelf ook met iemand praten om al die gedachten uit je hoofd te krijgen. Heel veel sterkte en weet dat je niet alleen bent! Als je hulp nodig hebt: vraag erom bij mensen die er begrip voor hebben. De rest doet er niet toe!

 51. Inge
  29 oktober 2018 / 21:26

  Even geen lang verhaal.. Maar een dikke vette virtuele knuffel…

 52. Cynthia
  29 oktober 2018 / 21:39

  Jeetje meid wat hebben jullie het zwaar in de nachten. Ik kan alleen maar waanzinnig veel respect hebben voor jou en Danny. Hoe moeilijk de keuze ook is jullie hebben gedaan wat voor Lola het beste is.
  Ik hoop echt dat de oplossing er snel is voor jullie en je echt kan gaan genieten van je prachtige gezinnetje ❤️❤️

 53. Ciska
  29 oktober 2018 / 21:40

  Dit lijkt precies ons verhaal wel. Alleen hebben wij dan een meisje en maar 1 kindje. Ook onze dochter ( nu 10 maanden) slaapt erg slecht. Niet alleen snachts maar ook overdag. Herken zoveel punten in jou verhaal. Ook van alles geprobeerd, de meest vreemde dingen. Gewoon in de hoop dat iets helpt. Het slaapgebrek maakt je een compleet ander mens ik herken mezelf dan ook vaker niet dan wel. Het abnormaal allert zijn. Onze dochter was afgelopen weekend een nachtje uitlogeren, kan je vertellen dat ik deze nacht een aantal keer ben wakker geschrokken omdat ik meende te horen dat onze dochter huilde! Ben zelfs nog naar haar bedje geweest. Eigenlijk modderen we nu maar wat aan in de hoop dat het een ( extreem lange vermoeiende slopende ) fase is. Ik heb eigenlijk ook niet DE GOUDEN TIP, maar wilde je toch laten weten dat ik mezelf in je verhaal herken. En respect voor je heb!

 54. Anne
  29 oktober 2018 / 21:41

  Nathalie, ik weet dat je alles geprobeerd hebt maar misschien helpt bach bloesem.
  Dat kan je online speciaal op “probleempjes” waar Joe tegen aanloopt laten maken.
  Wij zijn net gestart ermee met onze zoon van 7 die veel last heeft van inslaapproblemen en vaak pas tussen 22.00-23.00 uur slaapt, ook als ie naar school moet. Ik gebruik t nu een paar nachten en ik weet niet of t toeval is maar hij slaapt ineens heel snel in. Met 15 min slaapt ie en dat is voor hem vrij uitzonderlijk.

  Sterkte!

 55. Saskia
  29 oktober 2018 / 21:58

  Wat een fijne reacties allemaal en wat is t ook fijn om te lezen denk ik voor je dat je niet de enige bent! Hier eerste 1,5 jaar ook om 1,5/2 uur krijsend wakker maar dit kwam door de beta blokkers die onze dochter kreeg ivm aardbeivlek. Toen we eindelijk mochten stoppen kregen we een ander kind terug. Hele andere situatie maar herken het zo wat het met je doet, ik dacht op een gegeven moment echt ik kán gewoon niet meer.. maar goed hou vol, zet hem op en ik ga duimen dat jullie gauw weer wat rust en slaap mogen krijgen

 56. Ilse
  29 oktober 2018 / 22:23

  Ik wil je heeel veeeel liefde toesturen ! Want ik denk dat je dat in zoon situatie als mama zijnde nodig heb! Hoe moeilijk is het om Lola ergens anders te laten slapen ! Echt vreselijk voor je. Heel veel succes en hoop echt dat er snel verbetering in komt! Ilse

 57. Susanne
  29 oktober 2018 / 22:35

  Helaas weet ik uit ervaring hoe erg het is niet goed te slapen. Ons zoontje is nu 15 maanden en het aantal nachten dat hij doorgeslapen heeft zijn op 1 hand te tellen. We hebben alles gedaan. Niks helpt. Net als bij jullie. Iedereen heeft adviezen en dat is heel goed bedoeld. Alleen je wordt er soms ook wel heel wanhopig van. Wij volgen vooral ons gevoel, blijkbaar heeft ons zoontje ons snachts nodig, de veiligheid en de knuffel die we hem geven om door te kunnen slapen. Dit herkennen wij niet van onze oudste die gewoon altijd goed slaapt. Maar we houden ons er maar aan vast dat het ooit beter gaat. Heel veel sterkte en volg vooral je gevoel, jullie weten het beste wat goed is voor jullie zoontje.

 58. Carmen
  29 oktober 2018 / 22:54

  Hier ook in zo’n situatie gezeten (bij de eerste en voorlopig enige ). Alles geprobeerd wat jullie hebben geprobeerd. Ging hier op een gegeven moment over na 10 maanden. Heel veel sterkte samen en weet dat er betere tijden komen (ook al heb je daar nu niets aan). Hoop dat er snel beterschap komt voor jullie en voor Joe!

 59. Noel
  29 oktober 2018 / 23:01

  Ik herken zoveel uit je verhaal/situatie. Wij hebben 3 zoontjes van 6, 3 en net 1. De oudste sliep pas door toen hij 1,5 was, maar werd vaak maar 1x wakker.. zijn jongere broertje, onze middelste, is een hele slechte slaper. Dat begon vrijwel direct na zijn geboorte. Alleen maar bij mij willen slapen en niet in zijn bedje. Uiteindelijk sliep hij overdag wel redelijk in zijn bedje, maar de nachten waren dramatisch. Heel vaak wakker en dan compleet over zijn toeren zijn zijn. Ook echt alles geprobeerd. Van bedje verplaatsen, aardstraling laten opmeten, van alles onder zijn bedje tot laten huilen. Niks hielp. Moedeloos werden we er van. Het rare is dat hij bij mijn schoonmoeder wel de hele nacht door sliep. Ik was ook compleet gesloopt. Ook als hij uit logeren was sliep ik nauwelijks doordat mijn hele slaapritme kapot was. Wat heb ik ook aan mezelf getwijfeld. Doen we dat iets verkeerd? Hij is nu 3 en slaapt sinds een half jaar pas door, maar hij ligt wel bij ons op de kamer. Dit werkte eerder niet, maar nu gelukkig wel. Nu hebben er alleen een soortgelijk slaap probleem met de jongste. Hij was 8 weken toen hij nachten door sliep van 11 uur. Helaas was dat van korte duur en wordt hij al ruim een half jaar vaak 2 keer of vaker wakker ’s nachts. Heel af en toe slaapt hij een nachtje door en ook hij slaapt bij mijn schoonmoeder wel door. Ook bij hem weer alles geprobeerd, maar niks helpt. Laten huilen is geen optie dan raakt hij helrmaal overstuur. Ik heb het maar geaccepteerd en hoop dat het gauw beter wordt. Ik vind hem vooral voot hem ook sneu omdat hij niet genkeg rust krijgt. Wat zou je sinds graag pin die kleine hoofdjes willen kijken. Ik heb ook lange tijd heel weinig slaap gehad en was mijn slaapritme compleet kwijt. Melatonine 3 mg heeft mij wel geholpen om weer normaal in slaap te kunnen vallen. Misschien helpt het jou ook. Het is net wat je zegt: je weet pas hoe belangrijk slaap is als je het niet meer krijgt. En dan heb ik ook nog een baan waarbij ik heel op de weg zit. Ik gun dit niemand, maar het is soms wel fijn om te weten dat je niet de enige bent. Soms krijg je hget gevoel dat alle andere kinderen wel doorslapen, maar dat is echt niet zo. Gedeelde smart is halve smart. Ik hoop dat jullie gauw betere nachten krijgen! Sterkte!

 60. Natasja
  29 oktober 2018 / 23:08

  Wat heftig en heel herkenbaar ook.. Hier begint dochter van 1,5 ook eindelijk door te slapen maar de nachten gaan je echt opbreken na zo’n tijd. De gezelligheid in het gezin was hier ook ver te zoeken en onze oudste dochter van 3,5 lag ook vaak wakker.
  Hier helpt het om de jongste gewoon tussen ons in te leggen met een flesje water. Het gevoel dat ze niet alleen is denk ik. En zo slapen wij zelf ook nog een beetje. Van wakker liggen van gehuil werden we geen van vieren beter 🙂
  Sterkte!

 61. Therese
  29 oktober 2018 / 23:13

  pfff wat ontzettend zwaar.
  Onze dochter, inmiddels 15 jaar, was een huilbaby en sliep pas de nacht door toen ze 2,5 jaar oud was. Iedereen wist hoe het moest, zo irritant wanneer je er middenin zit, maar ook niets wat echt hielp.
  Ik wou eerst zeker weten dat er lichamelijk niets aan de hand was, want we “moesten” haar laten huilen. Ik kon dat niet en ben naar mijn zus gegaan. Mijn man heeft haar s’middags in bed gelegd en laten huilen (weet niet meer hoe lang). s’avonds hetzelfde. Troosten mocht wel maar niet meer uit bed halen. Bij ons ging het toen gelukkig beter. Toch denk ik nu dat ik destijds teveel gestresst was. Het was best overweldigend ineens een kleintje..verhuizing..en ik woonde bij mijn ouders in..altijd drukte.
  Het was zelfs zo erg dat mijn moeder s’nachts bijna niet naar het toilet durfde omdat ze dacht dat 1 van ons er dan weer zou zitten met onze dochter.
  Ik hoop dat het bij jullie heel snel beter zal gaan..De gouden tip heb ik helaas niet..
  Liefs…

 62. 29 oktober 2018 / 23:44

  Wat herken ik jou verhaal. Hier gaat het al bijna 1 jaar lang precies Zo. Het begon met een onrustige baby door verborgen reflux. De laatste maanden gaan de nachten zoals jij omschrijft alleen geef ik borstvoeding. Ik hou mijzelf voor dat het vanzelf een keer over gaat en we ooit weer een nacht doir kunnen slapen. Mijn oudste sliep met een maand of 6 door, die is inmiddels u en wordt s nachts gelukkig niet wakker van haar zusje. Heel veel sterkte.

 63. Leony
  30 oktober 2018 / 00:01

  Jeetje Nathalie, zo heftig!! Ik werk op een slaappoli/kinder slaapcentrum in het ziekenhuis, daar kunnen ze je zeker weten helpen! En wordt gewoon vergoed, je huisarts moet je daar naar toe verwijzen (is in samenwerking met een kinderarts) ik weet niet of het in jou regio ook wordt gedaan, maar ik weet zeker dat het jullie kan werken, eventueel in combinatie met een opname. Dat is een heftige investering, maar alle ouders geven bij ons nadien aan dat ze het veel eerder hadden willen doen. Ik gun het jullie zo!

 64. Elke
  30 oktober 2018 / 00:18

  Wat moet dit mega heftig zijn. En wat hebben jullie al veel geprobeerd.

  Ik herken helaas ook de slapeloze nachten (ruim een half jaar), bij mijn zoontje was ‘gelukkig’ wel meteen een oorzaak bekend; oorontstekingen, super zielig voor dat kleine mannetje natuurlijk maar toch ook wel voor paps en mams, toen hij 1 was kreeg hij gelukkig buisjes en sindsdien is het inmiddels al een jaar rustig. Tussendoor heb ik hem geprobeerd te ondersteunen met middeltjes van de homeopaat. Ook is er eens iemand geweest die het huis heeft ‘gezuiverd’ vraag me niet precies hoe en wat maar je gaat alles proberen. Ik hoop dat Joe gauw lekker kan slapen.

  Houd vol! Er komt een moment, en dat is echt waar (!) dat je weer je normale nachtrust hebt en het toch enigszins kan vergeten.

 65. Astrid
  30 oktober 2018 / 08:18

  Ah ik krijg echt een beetje tranen in mijn ogen na het lezen van dit artikel! Mijn zoontje is nu 8 weken dus kan nog niet echt meepraten over zo’n situatie. Maar wat een ontzettend stoere en sterke moeder ben jij en super goed dat je dit deelt! Ik geloof ook echt in het karakter van een kind. De één kun je laten huilen en de ander niet. Er is geen twijfel over mogelijk dat jij het beste wil voor je kinderen, en ik hoop dat je gauw wat meer slaap kunt pakken! X

 66. R
  30 oktober 2018 / 10:04

  Lieve Natalie,

  Ik herken zoveel in jou verhalen. In juni ook een zoontje gekregen en zo anders als mijn dochter van 2,5.
  Zo onrustig en zoveel huilen.
  Wat bij mijn zoontje hielp de eerste maanden met slapen was de stofzuiger uit de app “sleeptot” Misschien heb je het al geprobeerd want je gaf al aan apps te hebben gedownload. Maar goed dacht je weet het maar nooit….
  Ik ging ook rare dingen doen door slaap te kort. Hoorde idd ook mijn zoon als hij er niet was en toen ik steeds het idee had dat mijn auto weg reed met uitstappen ( stond gewoon op de handrem) moest ik toch echt wel eerlijk tegen mij zelf zijn. HET GAAT NIET GOED en heb gas teruggenomen en hulp gezocht. Mede ook door jou openheid durfde ik ook hulp te zoeken want idd je bent niet de enigste en waarom moet ik me ervoor schamen het is niet altijd makkelijk. 2 kinderen, het huishouden, , werken en boodschappen. En hoe mooi ik jou woorden altijd gebruik “je kan niet alle ballen hoog houden “

  Lieve Natalie sterkste en Rustig aan!

 67. MaaikeSophiaJanssens
  30 oktober 2018 / 13:46

  Oja, GILLEND gek werd ik. Ik stond gewoon tegen een 8 maanden oude baby te krijsen op een gegeven moment. Achteraf schaam ik me dood. Maarja, ik ben ook maar een mens. Inmiddels zwanger van de tweede. Ik houd m’n hart vast. Goede tips geef je. Die zal ik even ergens noteren.

  Wat bij mij gewerkt heeft?
  Ik heb het boek: Susan Willekes – Slaap! gekocht en toegepast. HEEL pittig de eerste week maar na 3 dagen al verbetering en na een week: klokje rond. Een droom!!! DE BIJBEL, noemde ik het boek. De kleine man is nu 2 jaar en als hij soms wat onrustig slaapt pas ik het weer toe en VOILA!

  Succes meid. Zet ‘m op! Het duurt niet eeuwig maar snap wel dat het nu te lang is. Hou je taai! Je bent echt niet alleen. XXX

 68. Anna
  30 oktober 2018 / 15:09

  Aah Natalie , leef zo met je mee geen slaap is inderdaad geen doen . Ayden was een gigantische huilbaby sliep overdag 0 snachts vaak overstuur wakker toen werd hij geholpen aan zijn liesbreuk kregen we een veel vrolijkere baby terug hij had pijn zo vermoeiend voor ons maar ook voor hen ik dacht altijd als ik ooit een 2e kindje mag krijgen kan het alleen maar beter worden Ayden is nog geen Slaper Yara-Fay ook niet maar het is te doen hopelijk gaat het snel beter met Joe! Dit is verschrikkelijk sneu voor jullie beide

 69. Oda
  30 oktober 2018 / 15:22

  Ik kan alleen maar zeggen dat ik zo vreselijk veel respect voor je heb! Volg volledig je moederinstinct, mijn kleine moet nog geboren worden maar er word me nu al zo vaak op het hart gedrukt dat je echt je moederinstinct moet volgen. Ongelooflijk dat je hier zelfs negatieve reacties op kunt krijgen.. hoeveel jullie al hebben geprobeerd is bijna ontelbaar en ik hoop zo erg dat de volgende stappen gaan helpen! Ik ga heel hard voor je duimen! ❤️❤️ Liefs Ood

 70. Marcella
  1 november 2018 / 15:20

  Hier helaas exact hetzelfde. Wij hebben ruim 3,5 jaar slapeloze nachten gehad met onze oudste (nu 5,5 jaar). Onze nu 2 jarige sliep gelukkig snel door, maar wordt sinds dat zij 1 jaar is standaard wakker tussen 5 en 6 uur. Onze zoon van 9,5 maand heeft tot nu toe nog geen nacht doorgeslapen. Elke nacht weer drama. Hierdoor zijn niet alleen wij, maar ook de andere kids wakker. Wij hebben ook exact hetzelfde geprobeerd als wat jij aangeeft. Ondertussen zijn wij ook al bij de kinderarts, kno arts, long arts, osteopaat geweest en nu nog steeds onder behandeling bij de kinderarts. Onze kleine eet namelijk ook geen vast voedsel en hoest extreem vanaf zijn geboorte. Maar ze kunnen gewoon niet vinden wat er aan de hand is. Een paar nachten uit logeren helpt helemaal niets, want het zit nu zo in je ritme die klote nachten. We hebben er vertrouwen in dat het goed komt ooit, maar wij trekken het op dit moment ook echt niet meer!

 71. Daisy
  1 november 2018 / 17:45

  Hoi nathalie.
  Heftig zeg! Wat zal het jullie opbreken en helemaal verschrikkelijk dat je je kleine meid niet bij je heb in de nacht.
  Ons zoontje had het ook en ook van ze nekje. Een osteopaat werkte niet en zijn doorgezet naar een fysio.
  Ze noemen het “kiss syndroom”
  Miss. Is dat nog een optie voor je naar een slaapcoach gaat?
  Heb je daar wel is over gelezen?

  Hopelijk komen jullie er snel uit met de kleine man.
  Want ik weet het.. Je slaap is echt goud waard.
  Sterkte en succes ermee.

 72. Esmee
  3 november 2018 / 08:52

  Ik lees gewoon een stuk wat ikzelf had kunnen schrijven!!!
  Een mijn jongetje is inmiddels al 3,5

  Ik overweeg ook n slaapcoach maar inderdaad het is zo duur!

 73. Lies
  3 november 2018 / 11:18

  Wat een verhaal,echt heftig.
  Vast al gehoord/geprobeerd maar wat hier erg hielp was inbakeren.
  Sterkte

 74. Madeleine
  4 november 2018 / 13:21

  Het is zo herkenbaar! Niet meer uit je woorden komen, verward etc. Je kan het je niet voorstellen wat voor impact het heeft als je het nog nooit hebt meegemaakt. Bij ons ook bij de 2e, dus overdag bijslapen of uitslapen zat er niet in. Bij ons dochtertje was het ook met name s’avonds en s’nachts. Maar overdag sliep ze ook bijna niet. Combinatie Neocate voeding en refluxmedicijnen bleek de oplossing. Daarnaast merkte we dat ze beter sliep in het campingbedje (hoe verzin je het) , daar hebben we haar normale matrasje ingelegd en slaapt ze sindsdien in. Heel veel sterkte!! Uiteindelijk komt het goed…. goed op jezelf blijven passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.