Thuis werken met kids, hoe doe ik dat?

Thuis werken met kids, hoe doe ik dat?

Joe is alweer 11 weken (!) en in principe betekent dat voor de meeste moeders dat ze weer aan de bak moeten. Ik heb van mijn hobby mijn werk kunnen maken en bij mij ligt het allemaal net iets anders. Zo had ik niet echt ”zwangerschapsverlof” want het werk ging (mondjesmaat) gewoon door. Nu wil ik wel weer echt vol aan de gang gaan en na aanleiding van mijn instagram post deel ik vandaag hoe ik dat doe; thuis werken met kids!

 

Op maandag en woensdag gaat Lola naar haar schooltje. Voorheen ging ze alleen op woensdag, maar we merkte aan haar dat ze het er hartstikke gezellig vond. Lola is een kind met energie voor tien, écht waar, iedereen verbaast zich erover hoeveel energie dat kleine meisje heeft. Ze vind het heerlijk om te spelen met andere kinderen dus naar het schooltje gaan is voor haar een feestje. Ik vind het nog steeds heel erg moeilijk, ik voel me vaak schuldig dat ik haar twee dagen weg breng, al slaat dit natuurlijk he-le-maal nergens op. Waarschijnlijk gaat dit gevoel nooit weg, al merk ik dat het steeds een beetje minder word.

Goed, ik dwaal weer eens af. Over een paar weken gaat Joe ook op maandag naar de opvang. Ik vind het idee alleen al vreselijk, maar ik weet dat het goed is voor mij en daardoor eigenlijk voor iedereen. Maandag gaat mijn vaste werkdag worden, ik wil op deze dag zoveel mogelijk werk doen. Op woensdag laat ik Joe voorlopig nog even thuis, ”one step at a time”, maar ik merk nu al dat ik best prima kan werken met een baby in huis. Op zaterdag is Danny thuis en wil ik een halve dag gaan werken, zo hoef ik de kids nergens naar toe te brengen en kan ik toch lekker een paar uurtjes knallen. De rest van de dagen wil ik eigenlijk niets meer aan werk doen, ook niet ’s avonds. Ik weet nu al dat dit onmogelijk gaat worden maar ik ga mijn best doen. Ik ben mega blij dat ik het edit werk van de vlogs uit handen heb gegeven, Maxime de Jong edit mijn vlogs en dat scheelt zoveel werk. Daarnaast zit er nu ook een beter ritme in het uploaden, win win situatie dus!

Op de dagen dat de kids thuis zijn, beantwoord ik de broodnodige mailtjes wanneer ze slapen, post zo nu en dan een foto op instagram maar verder wil ik vooral niet met werk bezig zijn. Deze dagen zijn helemaal voor de kids en ik vind het heerlijk om mijn tijd met hun te spenderen. Op maandag ben ik dus straks de hele dag aan het werk zonder kids, en op woensdag ben ik alleen met Joe. Die dag ziet er dan als volgt uit:

LET OP: deze planning is een voorbeeld van een ”perfecte” dag. Negen van de tien keer loopt het niet zo en zijn de tijdstippen anders, Joe wordt tussendoor ook vaak nog 10 keer wakker. Dit is dus een indicatie.

08:45

We brengen Lola naar haar schooltje. Meestal wortd ze uit zichzelf wakker rond 8 uur, ik vind het onnodig om haar eerder wakker te maken en vind het altijd fijn als ze uit zichzelf wakker wordt. Ik zorg er dan altijd voor dat Joe en ik al aangekleed zijn, meestal lukt dit, daarna ga ik samen met Lola ontbijten aan de tafel. Ik kleed haar na het ontbijten aan, pak haar tas en breng haar naar de opvang. Dit is nog geen 5 minuten rijden, dus meestal ga ik rond 8:40 uur weg!

09:00

Ik ben weer thuis, meestal slaapt Joe en dan leg ik hem over naar zijn bedje. Ik zet een kop koffie en klap mijn laptop open, ik begin met het beantwoorden van wat mailtjes! Daarna maak ik een planning voor de dag, ik werk graag met lijstjes, het geeft me structuur en zo kan ik afstrepen wat ik gedaan heb.

10:30

Rond dit tijdstip wordt Joe weer wakker, het kan soms wat eerder of wat later zijn, maar dan is het tijd voor zijn flesje. Ná zijn flesje ga ik nog even met hem knuffelen en vervolgens is het een uurtje later weer tijd voor zijn slaapje.

11:30

Joe leg ik weer in zijn bedje en ik werk wat blogs uit, bereid wat foto’s voor en beantwoord wat mailtjes. Daarna maak ik lunch wat ik vervolgens weer achter mijn laptop op eet, haha.

12:30

Joe wordt weer wakker en ik leg hem – na hem weer abnormaal veel kusjes geven – even in de box of ik zet hem naast me in zijn stokke new born setje. Ik doe ondertussen een poging tot doorwerken maar word zwaar afgeleid door een heel knap mannetje wat naar mij staart..

13:30 

Ik geef Joe een fles en daarna rond ik mijn blogs af, beantwoord nog wat mailtjes en plan een vlog in. Ik bewerk foto’s voor de blog en instagram (tijdrovend werk!) en rond 15:30 uur sluit ik de boel af. Ik ga daarna vaak nog wat dingen in huis doen, niets spannends hoor, de was opvouwen, stofzuigen en het avond eten voorbereiden.

Rond 17:00 uur haal ik Lola op, als het lukt zorg ik dat ik dan al gekookt heb, Lola heeft altijd honger als ze bij haar schooltje vandaan komt en ze is heel erg moe. Ik ga nog heel even met haar spelen en daarna probeer ik altijd op tijd te eten zodat ze daarna in bad en naar bed kan. SPITSUUR!

Rond 19:30 gaat Lola naar bed en heeft Joe meestal een paar onrustige uurtjes. Rond 21:00 werk ik nog het laatste beetje werk weg en meestal ga ik rond 22:30 naar bed. Moe, maar voldaan. Negen van de tien keer krijg ik mijn werk niet af, dat maak ik dan vaak op vrijdag af en als dat niet lukt op zaterdag. Eind van de week wil ik er wel altijd voor zorgen dat het af is. Ik neem me steeds voor om ’s avonds niets meer te doen maar dat lukt eigenlijk nooit, ik doe bijna iedere avond wel iets.

Jullie begrijpen dat ik ongeveer nooit een uurtje stil zit. Joe is een onrustige baby en moet ieder uur wel een keer worden opgepakt, ik verschoon uiteraard ook zijn luier! Zijn er meer thuis-werk-moeders? Hoe doen jullie dat allemaal? Ik ben benieuwd! 🙂

Liefs, Natalie

 

Volg:

2 Reacties

  1. 5 juli 2018 / 08:52

    Wat een drukke, maar gezellige werkdag heb jij! Super knap dat je het allemaal voor elkaar krijgt. en wat fijn dat Lola het zo naar haar zin heeft op haar schooltje.

  2. 8 juli 2018 / 18:20

    Knap om te lezen. En ik snap dat jouw prachtige mannetje je aandacht trekt! Succes en geniet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.