Ik ga op reis en ik neem mee.. Mijn baby!

Het is best spannend, de eerste keer vliegen met een baby. Toen ik de eerste keer ging vliegen met Lola was zij 9 weken oud en werden wij direct in het diepe gegooid. We vlogen van Aruba naar Nederland, dit is 10 uur vliegen mét overstap. Ik was ook nog eens alléén met Lola en een shitload aan bagage, dat is geen kattenpis kan ik je vertellen. Lola sliep die vlucht 9 uur achter elkaar door (!) en ik deed 100 vreugde dansjes, dat begrijp je. Ondertussen is het peanuts voor ons geworden en zijn wij echt een #pro geworden in je baby vermaken in ’t vliegtuig. 

Raad van Naat: (hoe leuk is die dan!)

1 – Een draag zak of draag doek.

Echt doen, misschien wel een van de belangrijkste. Zo heb jij namelijk je handen vrij om in te checken etc. Geen ervaringen met je baby dragen? Een kleine tip van mij; wanneer je baby jonger is dan 5 maanden, neem dan een rekbare doek, vond ik toen persoonlijk heel fijn. Daarna werd Lola te zwaar en was een geweven doek steviger. Dit is natuurlijk heel persoonlijk!

2. Zet een flesje klaar voor als je gaat opstijgen en/of landen!

De oortjes kunnen dan dichtgaan zitten en dat kan vervelend zijn voor een baby. Geeft je borstvoeding? Leg je kindje aan! Is het geen etenstijd voor je baby? Geef ze dan een speen. Door het sabbelen kunnen de oortjes ook open blijven.

3. Neem extra zetjes kleding mee (en luiers).

Op een of andere manier kan zo’n vlucht de darmen heel erg prikkelen, haha. Geloof me, ik heb er ervaring mee (lees: hele vliegtuig wc ondergepoept). Dus die extra zetjes kleding zijn no-dig!

4. Ga bij het voetpad zitten.

Dit is vooral heel handig als je alleen vliegt. Het is namelijk vervelend voor jezelf en je buurman/vrouw als je constant moet vragen of je er even langs mag. Je weet van te voren niet hoe je baby het gaat doen in het vliegtuig. Mocht het nou geen succes zijn (lees: heel het vliegtuig bij elkaar krijsen) helpt het vaak wel als je een stukje kan gaan lopen (in de draagdoek/zak) én je bent zo bij het toilet!

5. Trek je niets aan van alle mede passagiers.

Ik weet nog heel goed toen ik het vliegtuig instapte en ik iedereen zag kijken : ”O-M-G, ga alsjeblieft niet naast mij zitten’’. Toen ik mijn plekje had gevonden zei de vrouw naast mij ‘’Oh god Henk, dit kan wel is een hele lange vlucht gaan worden’’. Had zij mooi ff fout want Lola heeft letterlijk 9 (!) uur lang aan een stuk door geslapen. Daarna kwam iedereen even kijken bij mijn zoete baby en zeiden heel eerlijk dat ze bang waren voor een helse vlucht maar dat ze niets gehoord hadden.

6 – Breath in breath out.

Wanneer enorm gaat stressen wordt je kindje zeker niet rustig. Probeer kalm te blijven en laat je zenuwen niet zien. Het ergste wat er kan gebeuren is dat ze gaan huilen en daar kan jij niets aan doen, behalve rustig blijven en stukjes gaan lopen.

7. Speeltjes mee!

Lange vlucht met een baby van ongeveer 7/8/9 maanden? Laat hem of haar lekker spelen. Vraag of er ergens eens stukje vloer vrij is en neem speeltjes mee. Bij KLM krijg je een wiegje bij je stoel, i-de-aal. Maar echt. Gewoon een echt bedje voor je kindje zodat ze niet constant bij je op schoot hoeven.

Het allerbelangrijkste is toch wel dat je lekker relaxt bent. Je kent je eigen kindje het beste. Doe wat jij denkt dat het beste is voor hem of haar dan moet het goed komen. Het is niet eng! En hoe jonger ze zijn hoe makkelijker het vliegen is! Succes, geniet en relax, je hebt tenslotte vakantie!

Liefs, Natalie

p.s Hier nog wat snaps van ons laatste vlieg avontuur met Lola naar New York city!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.