Toekomstplannen 3.0

Onze toekomstplannen kunnen nog wel eens wijzigen, dat weet ongeveer iedereen die dichtbij ons staat. Dan weer wel naar het buitenland verhuizen, dan weer niet. Wel een huis kopen of toch niet. En zo kan ik nog wel even doorgaan, haha. We hebben ons voorgenomen om meer rust te creëren en dus gaan we wat dingen ”on hold” zetten, ik praat jullie bij.

Verhuizen naar ons klushuis of naar het buitenland?!

1 December krijgen we de sleutel van ons huis, heel veel mensen vragen zich af waarom we gaan verhuizen. We wonen op zo’n mooie plek, hebben een zwembad (!) in de tuin dus wat wens je nog meer? Nou, dit huis is niet van ons, we huren dit en het is maar tijdelijk. We kunnen hier niet voor altijd blijven. Een huis kopen in Aalsmeer (onze woonplaats, onder de rook van Amsterdam) is bijna onmogelijk, voor een appartementje van 60 vierkante meter betaal je zo 250.000 euro. Absurd! Toen we de kans kregen om een eengezinswoning te kopen hebben we dat meteen gedaan. Als we weg moeten uit ons huidige huis, dan hebben we in ieder geval ons eigen plekje. Omdat Danny het nu heel druk heeft met zijn studie en werk en ik mentaal niet lekker in mijn vel zit, hebben we besloten om de verbouwing iets uit te stellen. We wachten tot het voorjaar van 2019 en gaan dan aan de slag, we weten dan ook of we naar het buitenland gaan voor Danny zijn werk, waar dat dan precies is en wanneer dit zal plaatsvinden. Dat is nu allemaal nog niet zeker, en dus vind ik het lastig om dan keuzes te maken. Voor de verbouwing is een hele hoop geld nodig, ik vind het zonde om het hele huis voor een vermogen te verbouwen en er vervolgens niet eens in te wonen omdat we naar het buitenland verhuizen. Ja, je hoort het goed, deze meid word nog eens verstandig 😉

Baby #3?!

Een vraag die heel vaak gesteld word. Komt er ooit nog een derde baby?! Wat een lastige vraag zeg, terwijl het antwoord heel simpel is; voorlopig niet. Toen Lola 10 maanden was, fantaseerde wij over een tweede baby en die kwam er toen ook vrij snel. Lola was een hele makkelijke baby, ze sliep fantastisch en we woonde op Aruba. Ik werkte daar niet, was financieel niet nodig en Danny was veel thuis. Een heerlijke situatie maar in Nederland is dat wel even anders. Daarnaast is Joe zoals jullie weten geen slaper. Ik zou me nu niet kunnen voorstellen dat ik over een paar maanden denk dat het een goed idee is om aan een derde baby te beginnen. Daarnaast weet ik dat het niet vanzelf gaat, zwanger raken. Als het ons gegund is, sluit ik het niet uit dat over een aantal jaar ons gezin word uitgebreid, de wens om een groot gezin te mogen hebben zal altijd wel blijven maar op dit moment is dat gewoon echt geen goed idee.

Carrière plannen..

Ik fantaseerde steeds over een mooie carrière, ik wilde graag een webshop openen en meer doen dan bloggen en vloggen. Ik zag het helemaal voor me! Inmiddels is deze gedachte me-ga veranderd. Ik vind het bloggen en vloggen heerlijk om te doen, heb er meer plezier in dan ooit te voren, vooral omdat ik dus niet zo nodig heel veel hoef van mezelf. Wat een verademing. Het belangrijkste zijn mijn kinderen, en met het werk wat ik nu doe, kan ik heel veel thuis zijn bij hun. Een luxe positie en iets waar ik heel erg dankbaar voor ben. Dus die carrière plannen heb ik even gelaten voor wat ze zijn, laten we eerst maar eens kijken naar waar we nu staan en waarderen wat we hebben.

Na mijn burn-out klachten ben ik heel anders naar bepaalde dingen gaan kijken, zoals die carrière plannen die ik even overboord heb gegooid. Die ballen even niet hoog houden, maar heel bewust laag of gewoon ff helemaal weg gooien. Ik ben benieuwd of jullie hier dingen in herkennen?

Liefs, Natalie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 reacties

 1. Lyd
  2 oktober 2018

  Ooh wat een heerlijk eerlijke blog!
  Het is soms letterlijk alsof ik in de spiegel kijk.

  Ons leven gaat ook nooit recht toe recht aan, nou heb ik de luxe positsie dat ik wel veel met mijn man doe.
  Maar we vinden alles leuk, dus grijpen alles aan.
  Maar sinds we een kindje hebben met reflux en die niet slaapt word je wel gedwongen naar iets meer rust.
  Na 3 maanden medicijnen ben ik nu overgestapt op de fles.
  Met een schuinbed(bijna rechtop), flinke medicatie, rete-dikke voeding (lijkt meer op pap) en nu een flinke fruithap (want dat is zwaarder dan melk, letterlijk) gaat het nu EINDELIJK beter.
  Snachts is nog drama maar overdags gaat het beter .

  Dus die ballen laag houden herken ik zeker!
  Voor nu, alhoewel ik soms niet kan wachten om weer in de achtbaan te stappen want dat mis ik toch wel een beetje.. haha.

  • Natalie Vijfhuizen
   3 oktober 2018

   Thanks! Zo lief! Alles aangrijpen is niet erg, maar jezelf voorbij lopen wel! Doen wat goed voelt en af en toe beseffen wat je hebt is zooo belangrijk! Succes lieve Lydia! X

 2. Melissa de Kruijf
  3 oktober 2018

  OMG volgens mij was jij al zwanger toen Danny alleen al naar je keek.. wat onwijs respectloos tegenover de vrouwen die het al jaaaaaaaren proberen en vervolgens alsnog een medisch traject in moeten om zwanger te worden..
  Eén keer een miskraam toen je niet eens wist dat je zwanger was en het nog niet eens een week was kun je daar onmogelijk mee vergelijken.

  • Natalie Vijfhuizen
   3 oktober 2018

   Ik denk dat je het verkeerd hebt geïnterpreteerd. Volgnes mij was jij al zwanger toen Danny alleen al naar je keek? Niet echt aardig 😉

  • Anne
   3 oktober 2018

   Ik denk dat dit meer iets over jou zegt Melissa, dan over Natalie. Ze kan onmogelijk bij elke zin rekening houden met andere mensen om zich heen. Moet er dan elke keer gezegd worden dat ze zich beseft dat zwanger raken niet voor iedereen is weggelegd en dat ze dankbaar moeten zijn? Als je haar al een tijd volgt dan weet je best dat ze dat als geen ander beseft. En ik denk ook niet dat jij kan bepalen wat zij mag vergelijken met een miskraam om zo een gemis onder woorden te brengen.

   • Natalie Vijfhuizen
    3 oktober 2018

    Dankjewel! Ik krijg bijna het idee dat je niks meer mag/kan zeggen. Helaas interpreteert iemand het verkeerd en ik denk dat je gelijk hebt dat het meer over die persoon zegt dan over mij, probeer er altijd rekening mee te houden, fijn dat jij dat wel inziet 🙂

  • Marije
   3 oktober 2018

   Ten eerste; hoe voel je je nu je dit gezegd hebt? Lucht het op? Je moet wel een heel triest leven hebben.. Ten tweede; als je haar zogenaamd zo goed kent, dan weet je dat ze hier áltijd rekening mee houd en heel goed beseft dat het niet vanzelfsprekend is. Ten derde; lekker makkelijk om op iemand af te geven die niet lekker in haar vel zit, dubbel zo triest. Doei!

  • Lyd
   3 oktober 2018

   Misschien dat jij moeilijk zwanger raakt, dat vind ik dan heel pijnlijk voor je en zal daar ook niet meer woorden aan vuil maken.
   Maar in het berochtje wat je nu geplaatst hebt laat je een hele lelijke kant van jezelf zien.
   Het zegt meer over jou dan over wie dan ook.
   Natalie is zich er zeer van bewust dat zwanger raken niet vanzelf gaat en dat Joe een enorm cadeau is!
   Ipv van haar enorm uit te branden wat ze nu al niet kan gebruiken kun je haar beter bewonderen om het feit dat ze open en eerlijk is.

   Daarbij wil ik je ff tippen om een leesbril te kopen aangezien ze in elke blog en video als het om een kindje gaat zichzelf herinnert dat ‘als het hun gegeven is’!!

   Overigens word er niemand zwanger door naar een ander te kijken… maar dat snap je vast wel… hahaha!

 3. kitty
  3 oktober 2018

  Hoi Natalie, gaat je vriendin nu die webshop alleen doen of is het helemaal van de baan?
  Jullie waren al ingeschreven bij de kamer van koophandel toch?
  Vervelend voor je dat het leven nu even anders loopt dan je gehoopt had met je burn out en alle drukte er om heen.
  Soms moet je inderdaad keuzes maken in het leven en vooral al die andere mensen lekker laten lullen!
  De beslissingen die jij maakt in je leven als persoon en als moeder zijn altijd de juiste beslissingen aangezien je ze zelf maakt en jij uiteindelijk weet wat het beste is voor jou en je gezin.
  Dat er altijd mensen zijn die het beter weten en dat je maar al te graag laten weten die moet je vooral lekker laten lullen.
  Die mensen hebben waarschijnlijk geen eigen leven en hebben weer een top dag als ze ergens commentaar op hebben geleverd of iets heel onaardigs hebben geschreven.
  Ik weet dat als je veel deelt op social media dat je altijd kans hebt op negatieve reacties maar ik kan me voorstellen dat dat super kut is als je, je al zo rot voelt.
  Ik wens je heel veel succes en veel sterkte toe en hoop dat het snel beter met je gaat en je kleine man lekker de nachten door gaat slapen!
  Liefs, Kitty.

  • Natalie Vijfhuizen
   3 oktober 2018

   Hoi Kitty!

   Goeie vraag! Ben er niet op ingegaan in dit artikel, maar we zetten het even ”on hold” tot we beide weer energie en vooral tijd hebben om er vol voor te gaan. Het is dus niet van de baan maar het word even uitgesteld 🙂

   En wat betreft de kritiek.. Ik ben nooit begonnen met het idee dat er veel mensen zouden kijken/lezen, was ook niet mijn intentie. Ik ben zelf (gelukkig) niet iemand die het nodig vind andere mensen de grond in te boren dus ik kan er inderdaad niet mee omgaan. De ene dag trek ik het wel, de andere dag niet.

   Bedankt voor je lieve reactie in ieder geval! Hoop dat ik je vraag zo een beetje goed heb kunnen beantwoorden 🙂 Liefs, Natalie

 4. Sarah
  3 oktober 2018

  Ik hoor vaak dat het ‘positieve’ aan een burn-out is dat je teruggaat naar de basis en je realiseert wat echt belangrijk is in het leven. Zo te lezen ben je je daar erg bewust van! Hou dat vast en knap snel op!

  • Natalie Vijfhuizen
   3 oktober 2018

   Jaaa dat klopt inderdaad! Ik ben er nog niet, maar ben er wel heel erg mee bezig 🙂 Dankjewel! X

 5. Tiffany
  3 oktober 2018

  Mooi geschreven Natalie. Ballen laag houden is iets wat ik ook steeds vaker doe. Heb veel bewondering voor je. Weinig slaap, het beste willen doen. Vind je een top vrouw! Herken bepaalde dingen ook wel. Ik ben zwanger van ons eerste kindje, we verwachten haar november. Aan het begin van mijn zwangerschap heb ik geen contractverlenging gekregen door m’n zwangerschap (ja echt, ze kwamen er nog voor uit ook!). Heb me zo mega slecht gevoeld, met name omdat het voor mij een droombaan leek. En vooral om de meningen van andere. Had ik maar niet zo eerlijk moeten zijn vlak voor m’n contractverlenging, vonden ze. En wat mijn plannen nu dan waren. Ik ben 23 en de zwangerschap is totaal niet makkelijk geweest, dus ik koos er voor vrijwilligerswerk te gaan doen en veel te rusten. Dat konden veel mensen ook niet begrijpen/waarderen. Wat kunnen mensen hard zijn hè? En of je het nou wil of niet, het doet vaak toch wat met je. Leer het steeds beter van me af zetten. We hebben besloten dat ik sowieso tot september full time mama ben, en daarna zien we wel (dankbaar dat dit financieel mogelijk is!!). We zien wat de toekomst ons brengt. Probeer vooral veel te genieten van het hier en nu! En ach, andere mensen zullen toch altijd blijven denken dat ze het beter weten. Veel liefs.

 6. 3 oktober 2018

  Hi Nathalie, ik reageer normaal niet op blogs ben zo’n type die ze alleen leest;-) maar zo herkenbaar! Na mijn burn out heb ik ook zoveel rust in het minder moeten van mezelf en de tijd maken voor echt belangrijke dingen. Nu een jaar verder ben ik zwanger van ons eerste kindje en heb ik samen met mijn zusje een eigen studio voor workshops en kinderfeestjes. Wat ik daarmee wil zeggen is, dat die droom en webshop echt wel komt als je daar gelukkig van wordt alleen dan op een veel meer “relaxte” manier! En kan je lachen om waar je je vroeger druk om maakte echt niet belangrijk was. Nu een jaar later is de burn out als ik eraan terug denk het beste wat mij is overkomen. Xxx

 7. Kim
  3 oktober 2018

  Och lieverd, ik hoop dat je meer rust gaat krijgen! Dat je het uitspreekt en er eerlijk over bent is vast al een hele verademing. Een burn out heeft tijd nodig en het zal ook wel een tijd duren voor het beter met je gaat. Het enige wat ik kan zeggen is dat je lekker aan jezelf moet denken en aan je mooie gezin, vanuit daar kan je verder kijken naar wat je leuk vind en wilt. Probeer echt de tijd te nemen om bij te komen en jezelf echt alleen bezig te houden met dingen je echt leuk of belangrijk vind. Ik vind het al heel knap dat je knopen hebt doorgehakt m.b.t. je carriere en jullie nieuwe huis, dat lijkt me niet makkelijk te zijn geweest voor jou! Je komt namenlijk over als een gedreven persoon, waarbij ik gok dat je dingen graag goed en perfect wilt doen. Beide goede competenties, maar het kan ook een keerzijde hebben. We willen in deze tijd ook veel te veel en veel te snel, waardoor we onzelf of onze doelen voorbij lopen!

  Je bent een mooi persoon zoals je bent, dus weet niet te hard voor jezelf. Ervan bewust zijn dat je een burn-out hebt of hebt gehad en dit uitspreken is een ding, het accepteren van een burn-out is een tweede (en een lang proces).

  Mocht je willen heb ik wel wat tips die kunnen bijdragen aan jezelf beter voelen, dingen die mij heel erg hebben geholpen.