Update: 1 week met Joe!

Jaaaaa! Hij is er! Onze zoon Joe is vorige week geboren en dat is jullie natuurlijk niet ontgaan. Mijn geduld werd behoorlijk op de proef gesteld maar het wachten werd beloont; na een super snelle bevalling was ie er dan eindelijk na 41+4 (!) weken zwangerschap. Mijn bevallingsverhaal volgt snel, maar daar wil ik even rustig de tijd voor nemen. Ik ben vooral zo blij; geen zwangerschapsupdates meer maar een baby update! Want hoe gaat het nu met ons? Ik ga jullie bijkletsen over de kraamweek die mij 100% mee viel en waarin ik oprecht heb kunnen genieten.

De eerste nacht met Joe..

Ik ben op maandag 16 april bevallen om 18:34 uur. Om 21:30 liep ik, gedoucht en wel, het ziekenhuis uit richting de auto mét een gevulde maxicosi. Hyper van de adrenaline maar zo blij en gelukkig konden Danny en ik alleen maar glimlachen. Eenmaal thuis aangekomen zijn we nog even wat gaan eten en vervolgens naar ons bed gegaan. Joe dichtbij ons in zijn bednest. Slapen heb ik niet veel gedaan die nacht want ik zat vol met adrenaline en ik was nog de nodige na weeën aan het weg puffen. Man, wat zijn die vervelend. Joe en Danny sliepen die nacht gewoon door. Lola logeerde die nacht bij mijn ouders en was ‘s avonds na de bevalling met hen naar het ziekenhuis gekomen, ze moest toen niets van de baby weten dus ik was zo benieuwd hoe het de rest van de week zou gaan..

Dé kraamweek!

De volgende dag werd ik wakker na een paar uurtjes slaap, het is zo bizar als je dan ineens een baby’tje naast je ziet liggen. Hij is er echt, ein-de-lijk! Onze kleine Joe (naja, kleine?!) lag naast mij te slapen in zijn wiegje, zo’n tevreden baby’tje. Omdat mijn bevalling zo soepel is verlopen voel ik mij eigenlijk al heel goed, ik weet nog dat ik het na de bevalling van Lola doodeng vond om voor het eerst op te staan en te douchen. Dit keer is dat totaal anders, het gaat makkelijk en ik vind alles ook een stuk minder eng. Danny is de hele week vrij en het wordt fantastisch mooi weer, let the kraamweek begin!

Ik heb voor 7 dagen kraamhulp, zij blijft 7 uurtjes per dag. Ik ben waarschijnlijk een van de weinige vrouwen die niet per see uit kijkt naar een kraam hulp. Ik vind de 7 uurtjes sowieso iet-wat lang, en ik waardeer mijn privacy heel erg. Ik voel me niet 100% op mijn gemak bij iemand die ik niet ken en ik voel mij een beetje opgelaten wanneer zij mijn huis schoonmaakt. Ja, ik wéét dat dit de bedoeling is van een kraamhulp maar ik voel me er gewoon een beetje ongemakkelijk bij. Ieder zo z’n ding denk ik.

Dat ik borstvoeding zou gaan geven wist ik al van te voren. Ik zeg je wel heel eerlijk; bij Lola vond ik het keihard werken en ik wist niet zeker of het dit keer weer zou gaan lukken. Een klein baby’tje dat afhankelijk is van jouw voeding, je bent er constant mee bezig en dan die kloven.. Het was voor mij opnieuw een kwestie van doorzetten. Doordat ik kloven kreeg ben ik het voeden gaan afwisselen met kolven, nu de kloven weg zijn doet het voeden geen pijn meer. De stuwing verdween dit keer veel eerder, na een dag of 6 was deze verdwenen, yaaaaay! Want ook dat is geen pretje..

Ik kreeg op instagram veel vragen over mijn wijntje in combinatie met de borstvoeding. Volgens vele zou dit niet mogen, naar mijn weten is het hartstikke oké om één glas wijn te drinken. Ik heb het heus niet op een zuipen gezet, maar met het mooie weer vond ik het écht genieten om weer een glas wijn te drinken!

Hoe Lola op de baby zou reageren vond ik van te voren heel erg spannend! De eerste dagen ze Joe niet heel interessant, ze is natuurlijk nog hartstikke jong dus ik wilde er ook niet te veel van verwachten. Ik merkte dat wanneer we met z’n viertjes waren ze heel graag bij de baby in de buurt wilde zijn. Joe kreeg dan de liefste knuffels en kusjes. Je begrijpt dat ik dan natuurlijk weer zit te janken, want hallo kraamtranen! Verder merkte ik dat ze wel wat onrustig was, ze hing veel aan Danny en soms was ze boos op mij als ik Joe aan het voeden was. Ik denk ook dat dit het punt was waar ik me een beetje verdrietig om voelde. Het is namelijk zo gek, Lola en ik waren altijd samen en ik heb haar altijd overal mee naar toe genomen. We zijn super veel met z’n tweetjes geweest toen we nog op Aruba woonde en wanneer Danny op uitzending was. Het voelt gek dat dit nooit meer zo zal zijn en dat er nu een baby bij is. Begrijp me niet verkeerd, dit is precies wat we wilde en we zijn dol gelukkig, maar het kwam ineens heel erg binnen. Danny en ik hadden daarom afgesproken dat hij in de kraamweek genoeg dingen met Lola zou gaan doen, zodat ze genoeg 1 op 1 aandacht zou krijgen en zich niet ”vergeten” zou voelen.

In de eerste dagen met Joe heb ik niets gevlogt, ik had me dit wél voorgenomen maar het voelde niet goed en ik had er geen behoefte aan. Omdat ik zo bewust mogelijk wilde genieten van de eerste week en momenten als gezin van vier heb ik de camera bewust weggelaten. Later heb ik hem er wel bij gepakt en voor aankomende zondag staat er een hele mooie bijzondere vlog klaar.

Het was een écht heerlijke week, vol zon, liefde, tranen, familie en vrienden. Het was echt allemaal nog mooier dan ik van te voren had verwacht. 

Liefs, Natalie

p.s. Ik wil jullie graag bedanken voor alle lieve berichtjes en kaartjes die we de afgelopen week hebben ontvangen. Zo bizar en lief dat jullie zo met ons mee leven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 reacties

 1. Mandy
  24 april 2018

  Ooo ben zo blij voor jullie!! Gefeliciteerd en lekker genieten!!!

  Xx

 2. Eva
  24 april 2018

  Zooo mooi geschreven! Wat een heerlijk mannetje is Joe! En wat zie jij er prachtig uit! Geniet!
  X

 3. Oda
  24 april 2018

  Wat een mooi verhaal en wat een heerlijke roze wolk! Geniet lekker van je heerlijke gezinnetje Natalie, het is je gegund wereld mama! ❤️

 4. Hanna Hendrikse
  24 april 2018

  Zoo leuk! Op dezelfde dag als jou om 16:44 uur ook bevallen van een zoontje! Voor ons het eerste kindje.
  Geniet van jullie zoon en veel succes zo’n eerste dag met 2 kindjes!

 5. Adaya
  24 april 2018

  Hij is prachtig!!! Van harte Gefeliciteerd en kijk uit naar de nieuwe vlog