Update: 21/22 weken zwanger!

We zijn over de helft, OMG! Nog maar vier maanden te gaan als gezin van 3, vier maanden! Ik verheug me zo op het idee dat ik straks weer een klein baby’tje in huis heb om voor te zorgen. De nesteldrang begint al langzaam te komen en ik kan niet wachten tot Danny een paar weken vrij is en we echt aan de baby kamer gaan beginnen! Helaas zijn er ook minder leuke dingen waar ik mij druk om maak..

Hallo bekkeninstabiliteit

Sinds de 17e week van mijn zwangerschap heb ik al enorme steken onder in mijn rug, hoort erbij, dacht ik. Totdat dit steeds heftiger werd en ik zelfs moeite kreeg met uit bed komen, me-ga frustrerend want ik voelde me net een oude oma. Ik heb dit probleem aan mijn verloskundige voorgelegd en die wees mij erop dat ik echt wat rustiger aan moest gaan doen omdat ik last had van bekkeninstabiliteit. Lekker naïf van mij, ik dacht dat die bekkenklachten mij gespaard zouden blijven omdat ik nog zo jong en fit ben, niet dus. Rustig aan doen vind ik moeilijk, maar ik heb geen andere keus. Doordeweeks komt de zorg van Lola op mijn schouders terecht, Danny is vaak maar 1 avond thuis. Dit houd dus in dat ik 4 hele dagen en nachten alleen zorg voor een eigenwijze en drukke dreumes, veel til en alle huishoudelijke taken doe. Dat kan soms ontzettend lastig en frustrerend zijn wanneer je veel pijn hebt, Lola begrijpt het namelijk nog niet wanneer ik zeg dat mama even rustig aan moet doen. Gelukkig kan ik snel terecht bij een gespecialiseerde bekkenfysiotherapeute, ik hoop zo dat ze mij hierbij kan helpen!

Yoga & bewustwording

Afgelopen week ben ik gestart met yogalessen speciaal voor zwangere vrouwen, ik ga hier samen met mijn zus heen die 4 weekjes verder is in haar zwangerschap, hoe leuk! Ik merkte dat ik zo onwijs druk was met mijn site, Lola en alle dagelijkse dingen dat ik soms helemaal vergat te genieten van deze zwangerschap. Ik probeer mijn dagen nu anders in te plannen en bewuster met mijn lichaam om te gaan, daar groeit toch echt een mini mensje in die er niets aan heeft als ik niet relaxed ben. De zwangerschapsyoga is heel rustgevend, het gaat er vooral om dat je je heel bewust word van het leven in je buik. Het bereidt je ook voor op de bevalling, zo leer ik allerlei ademhalingstechnieken. Daarnaast ga ik ook starten met hypnobirth, jawel jongens, ik word een echte #zweefteef haha! Nee hoor, ik neem sommige dingen met een korreltje zout, maar ik vind het wel mega belangrijk dat ik deze keer relaxed mijn bevalling in ga!

De baby voelen

Ik vertelde jullie de vorige keer dat ik me soms druk maakte omdat ik de baby nog niet voelde. Tijdens de 20 weken echo zag ik hem constant voorbij springen, een heel druk en levendig mannetje! Doordat mijn placenta aan de voorkant van mijn buik ligt voel ik hem dus minder. Af en toe voel ik hem trappelen en dan krijg ik kriebels door mijn hele lijf en besef ik; er groeit gewoon een jongetje in buik! Het voordeel van de baby minder voelen is dat ik dus geweldig slaap, ik heb nergens last van. Je hoort vaak dat vrouwen minder goed kunnen slapen tijdens hun zwangerschap maar daar ben ik er (tot nu toe) niet een van. Ik slaap dus als een roos, nog even van genieten!

Babykamer & vakantie

Danny heeft tijdens de feestdagen altijd een paar dagen vrij, deze houden we helemaal vrij om ons huis klaar te maken voor baby April, laat het nestelen maar beginnen! Heel misschien gaan we zelf nog een vakantie boeken naar de zon, we moeten even kijken hoe hard december erin gaat hakken (financieel gezien) en of we er überhaupt wel tijd voor hebben! Ik ben van plan lekker veel te gaan vloggen deze periode en jullie helemaal mee te nemen in ons ”babykamer proces”! Lola krijgt ook wat aanpassingen in haar kamertje en misschien doen we zelfs wel een kleine hometour! Verder ga ik vooral heel erg genieten van de qualitytime die we hebben deze periode, want zoals ik al eerder zei, doordeweeks zijn we bijna nooit samen dus ik koester dit soort weken des te meer!

Sinterkerst & nieuw

Morgen is het gewoon alweer 1 December en dit betekent dat mijn favoriete maand van het jaar gaat beginnen! Ik ben zo’n type dat overal in huis skyradio opzet en het liefst 1 December de kerstboom al klaar heeft staan. Uit principe doe ik dit pas op 6 December aangezien Sinterklaas natuurlijk eerst moet worden gevierd! We vieren het dit jaar uitgebreid met mijn familie én mijn schoonfamilie, 2 keer dus, net als met kerst. Kerst is bij mij echt favoriet, lekker tafelen met familie en vooral heul veul (vr)eten. Met oud en nieuw hebben Danny en ik nog geen plannen, ik blijf het liefst thuis zodat Lola lekker in haar eigen bedje kan slapen, deze moeke gaat met haar buik geen ”fissa” meer af, dat komt volgend jaar wel weer!

Ik ben benieuwd, zijn er nog meer moeders die last hadden van bekken-instabiliteit of andere klachten tijdens de zwangerschap?!

Liefs, Natalie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 reacties

 1. Melanie
  30 november 2017

  MIJN HEMEL wat ben je prachtig zwanger niet normaaaaal!

 2. Lisanne
  30 november 2017

  Hoi. Heel herkenbaar. Ik heb vanaf week 11 bekkeninstabiliteit en ben sinds week 24 al thuis.
  Ik doe werkelijk helemaal niks meer en mijn man en moeder zorgen voor mijn huishouden en mijn dochter van 16 maanden.
  Mijn placenta ligt ook voor maar ik voel de baby wel veel.
  En slapen doe ik ook nog heerlijk. Maandag ben ik 37 weken en ik hoor morgen wanneer ik ingeleid ga worden.
  Helaas is dit maar een klein deel van mijn klachten want mijn zwangerschappen zijn killing helaas!!

  Hoop dat jij met fysio goed geholpen kan worden

 3. Celia
  30 november 2017

  Hoi Natalie,
  Dat jij je op je mooist voelt tijdens je zwangerschap begrijp ik wel.. je bent een plaatje.
  Wat vervelend dat je last hebt van bekkeninstabiliteit, had ik ook enorme last van. En ik was ook enorm slecht in rustig aan doen, wat het alleen maar erger maakte. Ik hoop dat het je toch een beetje lukt..
  Heel veel sterkte, hoop dat je ondanks je klachten toch enorm kunt genieten.

  Liefs, Celia

 4. Charlotte
  30 november 2017

  Wat balen dat je BI hebt! 🙁 Zit zelf sinds 18 weken volledig thuis en kan zelfs de vaatwasser niet uitruimen. Gun het echt niemand. Nu 31 weken dus het einde komt gelukkig in zicht! Hopelijk vind je snel de balans tussen rust en activiteit. Toen ik dat met behulp van de fysio door had ging het echt wat beter. Sterkte!

 5. Teddy
  30 november 2017

  Hey Nathalie, ik weet wat t is bekkeninstabiliteit. Helaas 1.5 jaar na de geboorte van Jazz (zijn ze nu achtergekomen) dat ik daar nog steeds last van heb. Ben al minder gaan werken nadat ik 6weken thuis heb moeten blijven van werk omdat ik niks meer kon. Niet lopen niks. Nu bezig met neuroloog en fysiotherapie en blijkt dat mn bekken nog mega hyper mobiel zijn waardoor dus mn hele lichaam uit balans is. Dit betekent dat ik 24/7 pijn heb. Mijn advies aan jou is goed luisteren naar t advies om t rustiger aan te doen. Omdat op Aruba t geloof in bekkeninstabiliteit niet bestaat was ik genoodzaakt tot 4 weken voor mn bevalling door te werken. En dat heeft waarschijnlijk blijvende schade aangericht. Ik kan bijna niet opstaan van een stoel, omdraaien in bed, lang liggen of zitten etc etc. Luister naar je lijf en doe rustig aan. Groetjes Teddy & Jazz