Update: 24/25 weken zwanger!

OMG, 25 weken zwanger! Voor mijn gevoel vliegen de weken echt voorbij en ik ben benieuwd of ik dit ook nog vind als ik de 30 weken ben gepasseerd. Tijdens mijn vorige zwangerschap vond ik het toen ineens heel langzaam gaan.. 

Tussen het verzorgen van de zieken door kruip ik achter mijn laptop en begin aan deze update. Het is hier in huis één grote ziekenboeg. Al drie weken lang vallen we van het ene virus in de andere, op dit moment heeft Lola opnieuw oorontsteking en zit ze aan een iets sterkere antibiotica kuur. Hopelijk krijg ik gauw mijn vrolijke, gezellige meisje terug want ik vind het vreselijk om haar zo te zien. Onze plannen voor de kerstvakantie zijn hierdoor ietwat veranderd, ik klets jullie even bij..

Vakantie

Sinds maandag heeft Danny vakantie en dat kwam écht als geroepen. Ik merkte aan mezelf dat die vermoeidheid me begon op te breken en dat ik wel wat qualitytime met mijn (nu nog) gezinnetje van drie kon gebruiken. We maakte wilde plannen voor leuke uitstapjes en hoopte met oud en nieuw lekker in het vliegtuig te zitten, dit laatste gaat ‘m dus niet worden. Lola krijgt de ene oorontsteking na de andere en je mag (en wil) dan absoluut niet met zo’n kleintje vliegen. We stellen die vakantie dus nog eventjes uit. Ik merk heel erg dat ik de behoefte heb om thuis te zijn met Lola en Danny dicht in mijn buurt. Dat nesteldrang gedeelte begint hier aardig op gang te komen en ik ga me er lekker aan toe geven. We zijn gister begonnen met de babykamer en het gaat zo onwijs leuk worden! Ik ga jullie meenemen in dit proces via de blog en vlog!

Letterlijke schijtzooi

Zoals ik al zei, het is hier een ziekenboeg. Maar als ik rond kijk op Instagram zijn ongeveer alle moeders druk bezig met antibiotica kuurtjes ophalen en bedjes vol met kots en kak (#sorrynotsorry, realiteit) verschonen. Ik zeg je eerlijk, ik ben er na drie weken echt wel klaar mee. Ik wil weer gewoon kunnen slapen, leuke dingen doen en tijd voor mezelf hebben. Het is vreselijk om je kindje zo ziek te zien maar zelf wordt je er ook niet echt gezelliger op. Je relatie wordt ook leuk op de proef gesteld, want als je moe en prikkelbaar bent ga je soms dingen op elkaar af reageren. Ik vergeet door de hectiek van alle virussen soms helemaal dat er ook nog een klein mannetje in mijn buik groeit. Mijn manier om te ontspannen is om lekker lang te gaan douchen of om achter mijn laptop te duiken en dingen van me af te schrijven. Jullie reacties zijn altijd zo onwijs lief en geven me vaak een enorme boost. Ik vind het fijn om te lezen dat er meer moeders zijn in dezelfde situaties en zich goed kunnen herkennen in mijn verhalen.

Bevallingsplan

Ik ben begonnen met het lezen van een heel bijzonder boek, vrij geboorte heet het. Alles valt tijdens het lezen van dit boek op zijn plek, en dan bedoel ik vooral de dingen die zijn gebeurd tijdens mijn vorige bevalling. Sommige dingen in het boek neem ik met een korreltje zout, want die zijn net ff te zweverig voor deze nuchtere moeke, maar verder vind ik het heel fijn lezen. Toen ik zwanger was van Lola heb ik mij helemaal niet zo verdiept in de bevalling, ik dacht; ik zie wel hoe ‘t loopt. Nu heb ik besloten om goed na te denken over mijn aankomende bevalling, ik begrijp dat de geboorte niet te plannen is maar in grote lijnen kun je wel bedenken hoe je wil dat het verloopt. Ik denk dat ik binnenkort mijn bevallingsplan wel met jullie ga delen, kom ik nog op terug!

Lola en de baby

Lola neem ik altijd mee tijdens mijn bezoekjes aan de verloskundige. De eerste keer vond ze het maar gek toen mijn verloskundige naar het hartje van de baby ging luisteren. Als ik nu mijn trui omhoog trek en mijn buik laat zien zegt ze meteen: baby! Ze aait mijn buik iedere dag wel een keertje en ik probeer haar zoveel mogelijk te betrekken in het hele proces, ze blijft natuurlijk gewoon een kindje van 1 en heel veel zal ze er nog niet van begrijpen. Ik ben zo benieuwd hoe ze gaat reageren als haar broertje er is!

Ik praat jullie snel weer bij over de babykamer en alle andere dingen die zich afspelen hier, nu is dat vooral heel erg saai en speel ik vooral voor verpleegster, hopelijk is iedereen hier snel beter! 

P.S. Voor ik het vergeet.. Ik zou graag een 3D echo laten maken, dit heb ik bij Lola nooit gedaan dus ik ben heel benieuwd hoe jullie ervaringen zijn!? Let me know!

Liefs, Natalie

P.P.S. Een tip voor alle preggo’s: de app van Prénatal check ik iedere donderdag even. Kan ik even zien hoe groot ons kindje ongeveer is en waar ik dat mee kan vergelijken. Maakt het allemaal weer iets tastbaarder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 reacties

 1. Yvonne
  21 december 2017

  Deze tweede bevalling gaat vast sneller en makkelijker!! Kijk maar naar Tante Yvonne De eerste was hel de tweede appeltje eitje❤️

 2. Sanne
  21 december 2017

  Heel veel beterschap gewenst voor jullie allemaal en hoop dat jullie een beetje kunnen ontspannen tijdens kerst en oud en nieuw. JA voor de 3D echo! Heb het zelf gedaan bij 28 weken (geloof ik de hele zwangerschap is eigenlijk een waas geworden) Vond het super leuk om mijn kleine mannetje te zien bewegen. Of ze er net zo uitzien als pasgeboren is voor iedereen verschillend maar Jens leel heel erg. Het was het zeker waard!

 3. Manon
  21 december 2017

  3D echo zeker doen het is zo leuk. Wij hebben hem gedaan met 29 weken omdat je dan een beter beeld krijgt omdat de baby wat meer vet heeft. Ik zou het zo weer doen ❤️

 4. Lisa Jane
  21 december 2017

  3D echo zeker doen! Wij zijn bij Femme Amsterdam geweest samen met mijn moeder/oma en schoonmoeder. Die vonden het helemaal fantastisch om te zien! En Sunny Mae leek echt precies op de 3D foto 🙂 Ben benieuwd naar je volgende blog. XxX

 5. 21 december 2017

  Heel veel beterschap! Vooral voor die kleintjes altijd zo sneu om te zien. Hier ook al heel lang op en af met de griep plus een man met keelontsteking. En Liv zijn bedje gaat zowat elke dag in de was snotverkouden en spugen … Hopen dan maar op wat leukere feestdagen volgende week ✨ en ben heel benieuwd naar de babykamer