Update: 26/27 weken zwanger!

De allereerste update van 2018, wat gaat dit een bijzonder jaar voor ons worden mensen! Het jaar waarin onze zoon geboren gaat worden, Lola grote zus wordt en wij een gezin van 4 zullen zijn. Op het moment dat ik deze update schrijf, schijnt de zon naar binnen. Het is prachtig helder weer en dat bezorgt bij lente kriebels! Maar goed, één stap buiten en die lente kriebels zijn ook weer verdwenen want wát is het koud! Niet te doen! 

Zwanger zijn in de zomer vs. zwanger zijn in de winter

Tijdens mijn vorige zwangerschap was ik hoogzwanger in de zomer. Lola is van augustus ’16 en we hadden toen een heel warm voorjaar! Ik kon dus alvast goed wennen aan de Caribische temperaturen want met 29 weken zwangerschap vloog ik samen met Danny naar Aruba. Ik vind het trouwens nog steeds een bizar idee als ik me bedenk dat we daar met z’n tweetjes heen vlogen (met Lola in mijn buik natuurlijk!) en dat we met z’n viertjes weer terug kwamen, Lola in onze armen en een tweede baby in mijn buik.. Goed, ik dwaal weer af.. (blame it on the hormones) Zwanger zijn in de zomer is wel ff wat anders dan zwanger zijn in de winter. Zo liep ik tijdens mijn vorige zwangerschap veel op slippers, in luchtige jurkjes en eenmaal aangekomen op Aruba lag ik iedere dag zeker een uur in ‘t zwembad en liep ik vooral in mijn bikini. Geloof me, dat was heer-lijk. Nu ik zwanger ben in de winter moet ik mij warm en dik aankleden, best lastig want mijn jas past bijvoorbeeld écht niet meer dicht. Gevolg? Ik heb het chronisch koud en trek 5 vesten over elkaar aan als ik naar buiten ga. Pronken met mijn buikje doe ik dus automatisch minder, want ja, er zitten nog 5 lagen over die buik heen. Goed, conclusie? Ik vind het alle twee wel wat hebben maar als ik dan moet kiezen vind ik zwanger zijn in de zomer net iets leuker! Ik vind zwanger zijn sowieso heel leuk, dat weten jullie ondertussen wel, maar in de zomer ben je over ‘t algemeen net iets vrolijker, losvallende jurkjes over een dikke toeter zijn veel chiller dan al die dikke truien en de zon doet wonderen!

Vakantie

In mijn vorige update vertelde ik jullie dat we tijdens Danny zijn vakantie graag nog even weg wilde gaan. Zijn vakantie is voorbij en we zijn niet weggeweest want er zijn een aantal dingen totaal anders verlopen (alleen maar positief!) en ik hoop jullie daar heel gauw meer over te vertellen wanneer ik meer zekerheid heb. Oh, geheimzinnig hè? Sorry! Maar ik vertel het echt zo snel mogelijk 🙂 Ik ben wel benieuwd naar jullie vermoedens.. Dus, brand los?!

Kwaaltjes en cravings

Last van kwaaltjes heb ik niet echt. Ik krijg wekelijks hulp van mijn fysiotherapeut voor mijn bekkeninstabiliteit en dat helpt enorm! Specifieke cravings zijn ook wel van de baan. Ik heb niet meer één ding wat ik de hele dag wil eten, nee, ik wil de hele dag alles eten! Alles gaat erin en wie mij volgt op Instagram ziet dat ik dit dan ook de hele dag doe. Eten is mijn favoriete bezig ”at the moment”.

Wat ik echt nog wil doen voor de baby komt..

Ik wil nog zoveel doen, maar besef steeds meer dat het echt niet lang gaat duren voordat onze baby komt. Ik heb ook nog eens heel sterk het gevoel dat baby April een baby March gaat worden.. Lola kwam 4 dagen ”te laat” maar mijn gevoel zegt dat ik dit keer eerder ga bevallen. We wachten het rustig af en gaan het zien..

Wat we echt nog willen doen voor de baby komt:

 • Een zwangerschapsmassage (me-time)
 • 1 dags cursus hypnobirth (moet ik nu écht gaan inplannen)
 • Op babymoon samen met Danny (samen een weekend weg, hebben we nog niet gedaan sinds Lola er is)
 • Mooie foto’s laten maken van de belly! Ik ben hiervoor nog steeds op zoek naar een geschikte fotograaf, ik wil namelijk geen ”standaard” foto’s! Iemand een idee?!
 • Veel qualitytime doorbrengen met Lola

Valt mee zoals je ziet, maar ik heb de helft van het lijstje geschrapt omdat ik dat simpelweg niet meer ga redden. Aan de kamertjes voor de baby en voor Lola zijn we ook begonnen, het is allemaal veel meer werk dan ik van te voren had gedacht. Eind januari denk ik hier mee klaar te zijn, ik ga jullie het eindresultaat showen begin februari! Zo heerlijk om hier mee bezig te zijn!

Dé naam

Al een hele lange tijd hadden we een naam in ons hoofd, Danny en ik waren het (zoals meestal) weer snel eens. Afgelopen weekend hebben we die naam, plotseling, he-le-maal geschrapt. We vonden hem alle twee ineens toch niet zo leuk meer, shit! Daar ging onze naam.. We hebben nu een andere in gedachte, dit is mijn eerste keus alleen Danny is nog niet overtuigd. Ik ga de komende weken aan de bak om hem te overtuigen, dat begrijp je. Ik vond het super leuk om al jullie speculaties over de naam te lezen onder een Instagram post! Ruim 370 reacties en 1000 verschillende namen verder kan ik jullie vertellen; onze top 3 zit er dus niet tussen! Whaaaaat! Ik had stiekem wel verwacht dat 1 van de 3 namen geraden zou worden maar niet dus.. Wil jullie verder helemaal niet nieuwsgierig maken hoor. 😉

Ben benieuwd naar jullie speculaties over het nieuws wat ik binnen kort ga delen en eventuele tips voor een fotograaf! Bedankt weer voor het lezen!

Liefs, Natalie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 reacties

 1. charlotte
  8 januari 2018

  Wat fijn dat het zo goed gaat! En blijf die onderbroek (buik!! 🙂 ) maar lekker showen hoor! Gedoe weer van mensen. Als je nog op Aruba had gewoont en in je bikini had rondgehuppeld was er wss niets aan de hand geweest.

  Als fotograaf kan ik je Bente Joy (bentejoy.nl) aanraden. Ze heeft een eigen stijl maar is super creatief en houdt ervan om aan de slag te gaan met andermans creatieve ideeën!

 2. Renske
  8 januari 2018

  Ophef over die foto? Hij is prachtig!
  Waarom is in bikini wel goed maar dit niet?! Gelukkig trek jij je er zo te zien niets van aan, je bent onwijs mooi zwanger!

 3. Renske
  8 januari 2018

  Ophef over die foto? Hij is prachtig!
  Waarom is in bikini wel goed maar dit niet?! Gelukkig trek jij je er zo te zien niets van aan, je bent onwijs mooi zwanger!

 4. Rosanna
  8 januari 2018

  Heerlijk weer om te lezen! Ik vind je foto’s altijd zo ontzettend mooi, je blogs leuk om te lezen en je vlogs leuk om te kijken haha. Ik denk dat jullie weer terug naar Aruba gaan verhuizen!!!

 5. Birgit
  8 januari 2018

  Echt een super mooie foto!
  Vooral zulke foto’s blijven plaatsen
  Leuke blog ook weer:)

 6. 9 januari 2018

  Leuke herkenbare blog! Alles willen eten in het tweede trimester heb ik nu ook last van. Wat voor fotograaf zoek je echt? Ik wil ook niet van die standaard foto’s, maar wat dan wel weet ik ook niet. Kings Productions is misschien wel een bedrijf met iemand die mee out of de box kan denken. Succes!! Heel benieuwd naar de kamers, wij zijn ook druk aan het klussen.

 7. Sylvia
  9 januari 2018

  Wat een leuke blog!
  Snap wel dat je in de zomer zwanger zijn leuker vindt, dat vond ik zelf ook 🙂
  Al hield ik door de warmte wel veel vocht in mijn enkels vast.. achja, je kan niet alles hebben..
  wij hebben onze foto’s laten maken door daniëlle Veenhof. Daar hebben wij 2 zwangerschapsshoots laten doen en een newborn. Ze maakt niet van die “standaard” foto’s, dus niet zo geposeerd maar lekker spontaan.. dat vind ik juist wel leuk en daar ontstaan vaak de mooiste foto’s van 🙂
  Je kan haar vinden op http://www.danielleveenhoffotografie.nl
  Ze werkt nu volgens mij nog voor een “starterstarief”, dus vallen de kosten ook redelijk mee 🙂
  Haar ig is ook danielleveenhoffotografie 😉

 8. Jenny
  9 januari 2018

  Super mooie foto!
  En zoveel reacties en zit de naam niet tussen… Jace?!!

  Leuke blog!