Update: 40 weken zwanger!

Update: 40 weken zwanger!

Wauw! Ik ben morgen gewoon 40 weken zwanger. Ik heb, net als tijdens de zwangerschap van Lola, gewoon 40 weken een mini mensje in mijn buik mee gedragen. Vanaf week 12 heb ik jullie meegenomen in het hele proces en ik had stiekem nooit verwacht dat ik dit keer weer de 40 weken zou halen. Ik ben onwijs moe, zwaar opgezwollen maar ook zo trots, I did it again!

 

Moe

De laatste loodjes wegen het zwaarst, we kennen het gezegde allemaal wel en hoewel dit eerst niet het geval was voor mij, lijkt dit nu toch wel echt aan de orde. Ik ben moe, klaar met mijn buik die gigantische vormen begint aan te nemen en mijn opgezwollen vingers die pijn doen. De bekken instabiliteit maakt het allemaal niet veel makkelijker, slapen is ook een luxe geworden en een rondje lopen voelt alsof ik 3 uur heb staan zweten in sportschool. Ja, het einde is nu écht in zicht en het kan mij allemaal niet snel genoeg gaan. Wanneer ik zie dat iemand die later is uitgerekend dan ik eerder bevalt, voel ik een steek van jaloezie in mijn buik. Gek he?! Ik ben gewoon zo benieuwd naar onze baby, ik ben er zo aan toe om hem te ontmoeten.. Ik ben zo klaar voor de bevalling en geduld hebben is sowieso niet mijn sterkste eigenschap. Helaas zit er niet anders op, we wachten keurig netjes af totdat deze baby er klaar voor is.

Quality time

Het paas weekend stond helemaal in het teken van qualitytime met z’n drietjes. Stiekem hadden we verwacht dat er wel een baby geboren zou worden, daarom hadden we eigenlijk bijna niets gepland. De beste keuze ooit achteraf want we hebben heel wat tijd ingehaald als gezin. Vlak voor het weekend brak ik, ik had het idee dat ik het grootste gedeelte van mijn zwangerschap alleen was. Danny heeft een enorm drukke baan waarbij hij, zoals jullie nu wel weten, vaak in het buitenland verblijft. Wat wij een beetje onderschat hadden, was zijn studie rechten die hij er ook gewoon ”even bij zou doen”. Dit is geen thuis studie, maar gewoon een studie zoals iedere andere student ook doet, alleen werken zij er niet fulltime bij. Je kunt je voorstellen; daar gaat een hele hoop tijd in zitten. Vervelend voor Danny, maar ook zeker voor Lola en voor mij. Tijd om aan de rem te trekken en ons gezin op nummer 1 te zetten, dat is dus precies wat we in het lange paas weekend hebben gedaan. De baby kwam dus niet, maar het leek erop dat hij het aanvoelde; ze moeten eerst nog wat tijd inhalen en uitrusten. Misschien dacht ie wel gewoon, ”joe, ik zit hier nog wel prima” maar goed, dat zullen we natuurlijk nooit weten. Wij hebben in ieder geval een mega fijn paas weekend achter de rug!

The big sis to be

Sinds dinsdagochtend heb ik het gevoel dat ik ineens alles uit mijn tijd moet halen. Lola gedraagt zich als een engeltje, roept de hele dag ”baby, baby, baby uit!” en is super lief voor mij. Bij ieder krampje denk ik; ”zal het dan nu beginnen?!” Wanneer de krampjes niet doorzetten ben ik teleurgesteld, maar tegelijkertijd ook weer blij. Ik wil nog lekker veel met Lola knuffelen en al mijn aandacht aan haar geven, dit zal straks toch echt anders gaan. Ze is zo’n klein meisje maar lijkt het soms al helemaal te begrijpen. Er komt een baby bij, ze lijkt ineens wel een puber zo hard groeit ze en ik besef; zij wordt strakjes gewoon grote zus. Hoe dan?!

Bevalling opwekken

Dat ik klaar ben met het zwanger zijn, is wel duidelijk. Ik heb afgelopen week namelijk 3 (!) voet reflex massages gehad (deze kunnen je helpen om de bevalling een zetje te geven, je lichaam moet hier overigens wel klaar voor zijn anders hoeft het niets te doen) daarnaast heb ik 3 ananassen opgegeten en heb ik kilometers door het bos gelopen. Mochten jullie nog gekke trucjes weten, let me know!

De bevalling

Ik vertelde jullie net dat ik sinds dinsdagochtend dus een soort van ”onderbuikgevoel” heb gekregen. Dit gevoel kan ik niet omschrijven, ik voel me heel anders, straal een soort van rust uit en heb alles onder controle. Er is niets meer dat ik nog per see moet doen en dat gevoel vind ik heel prettig. Over de bevalling droom ik al een week, en hoe gek het ook klinkt; ik kan niet wachten tot de eerste wee zich aandient. Ik ben zo onwijs benieuwd hoe het dit keer gaat verlopen maar alles in mij zegt dat het goed gaat komen. Ik ben nog niet vaak in mijn leven zo zelfverzekerd ergens over geweest.

 

Dit was de laatste update, ik voel het. De volgende keer een update mét baby. <3

Liefs, Natalie

 

Volg:

10 Reacties

 1. Nora
  4 april 2018 / 17:01

  Kan je de MOMMY DANCE doen? Dat is een trucje om de bevalling op te wekken

  • Natalie Vijfhuizen
   4 april 2018 / 17:02

   Hihi, ga ik straks proberen met Lola 🙂 X

 2. Riemke
  4 april 2018 / 17:20

  wonderolie 😉 succes nog even!

 3. Kitty
  4 april 2018 / 17:48

  Lekker spicy eten, schijnt ook te helpen. Ik deed dat de avond vlak nadat ik gestript was, die nacht begon de bevalling. Bij de persweeen wel spijt van de spicy maaltijd succes nog even!

 4. Maxim
  4 april 2018 / 20:42

  Haha ik hoorde ook continue om me heen seks van vriendinnen. Maar zal vast een fabel zijn haha.

  • Tamara
   4 april 2018 / 23:12

   Hihi geen fabel! Werkte hier ook! Na de seks kwam de slijmprop. 24uur later begonnen mijn weeën overigens niet met die reden gedaan, ik was nog lang niet klaar met zwanger zijn! (38.4 weken) wel heel nieuwsgierig naar onze mini waren we natuurlijk

 5. Monique
  5 april 2018 / 08:07

  Lieve Nathalie heel veel succes met de allerlaatste loodjes en vooral je bevalling!! En daarna heerlijk genieten van jullie kraamtijd!!
  Groetjes Monique

 6. Lydia
  7 april 2018 / 20:41

  Oooh wat ben ik benieuwd! Ik check wel 3 x per dag je website maar steeds zonder resultaat.
  Na je dagje Artis vandaag denk ik dat het vanacht gaat gebeuren!
  You can do it girl!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.