Update: 41 weken zwanger

Update: 41 weken zwanger

Hij laat lekker op zich wachten hé? Ben je het al zat? Is ie er al? Waarom laat je je niet inleiden? Je moet je echt laten strippen hoor, dan komt ie wel. Zooooo hé, is er nog wel ruimte in die buik? Straks krijg je een 9 ponder!

Dit hoor ik de afgelopen weken iedere dag. Wel een keer of 10, 20 soms wel 30 keer. Ik weet het, ik val direct met de deur in huis maar wanneer je 41 weken zwanger bent begrijp je zelf ook wel dat het lang duurt. Alle berichtjes zijn natuurlijk super goed en lief bedoelt, maar soms krijg ik er de zenuwen van. Je hebt dan het idee dat het bevallen iets is wat je zelf in de hand hebt, wat dus niet zo is. Op dit moment ben ik het zwanger zijn zat, maar daarentegen voel ik me wel goed. Het is lastig, die laatste weken of dagen zijn gewoon éen grote mindfuck als je het mij vraagt.

Bang.

Tijdens de bevalling van Lola vond ik het ”ergste” gedeelte de wee opwekkers. Ik kreeg deze aan het einde van de bevalling omdat er geen persdrang kwam, ik had toen al 24 uur liggen puffen en was kapot. De pijn vond ik echt heel heftig, ze zetten de opwekkers op standje ”sky high” en dat was te merken. Nu ik de 41 weken aantik hebben we het over het inleiden gehad, heel lang gaan we niet meer wachten en de 42 weken zal ik niet gaan aantikken. Waarom niet? Omdat tijdens mijn vorige zwangerschap de placenta volledig was verkalkt, hier kwamen we na de bevalling achter. Verkalken van de placenta betekent eigenlijk dat hij ”op” is, de baby kan er dan niet genoeg voedingstoffen meer uit krijgen. De kans dat dit weer gebeurt is natuurlijk nog groter wanneer je de 42 weken aantikt, dit is dan ook een reden waarom we deze zwangerschap niet zo lang laten doorlopen.

De laatste dagen

Het is dus nu echt een kwestie van dagen, dat vind ik zo’n bizar idee. Ik weet nu gewoon zeker dan ik binnen nu en 5 dagen een baby’tje op mijn borst heb liggen. De laatste dagen zijn we vooral als gezin heel erg bezig met elkaar. Zo gingen we heel bewust afgelopen weekend met het mooie weer nog even met Lola naar de dierentuin, nog even alleen maar alle aandacht voor haar. Heerlijk was het, dat mooie weer deed ons goed! Hoewel ik zwaar het gevoel had – deze hele zwangerschap – dat de baby eerder zou komen, was dit de afgelopen weken niet het geval. Vanaf week 38 werd ik wakker en dacht; nee, vandaag gaat het niet gebeuren. Tot en met vandaag heb ik dit iedere dag gehad, ik ben benieuwd of ik aankomende dagen een keer het gevoel ga hebben; ja, vandaag is het zover. Of dat ik die kans niet krijg omdat ik ingeleid ga worden..

Dag plan, of toch niet?

Wanneer ik ingeleid ga worden, betekent dit natuurlijk dat ik niet thuis meer kan bevallen. Dit was wel mijn wens, op de natuurlijke manier en het allerliefste thuis. Ik baal van het idee dat de kans hierop steeds kleiner word, maar wil er niet te lang bij stilstaan. De gezondheid van ons kindje staat op de eerste plaats en in het ziekenhuis zal het vast en zeker ook goed gaan. Duimen jullie met me mee dat onze baby April zich de komende dagen gaat melden? Zodat ik – mocht alles goed gaan – thuis kan gaan bevallen en een inleiding niet nodig zal zijn? Ik hoop het zo! Ondertussen duik ik weer terug in mijn cocon en geniet ik van de laatste dagen als mama van één, want gelukkig voel ik me dus nog nog goed!

 

Tot volgende week, dan weten we in ieder geval zeker dat onze baby April er is! 

Liefs, Natalie

Volg:

7 Reacties

 1. callisz
  12 april 2018 / 17:02

  ♡ Knapperd

  Alle reacties zijn zo vermoeiend, ik tikte bijna de 42 weken aan en toen werd mij verteld dat ik een dag kon kiezen waar op de Beeb gehaald zou worden. Ik mocht kiezen huh? haha nou uhm morgen? Zo iets geks.

  Fijn dat jullie zo een lekker weekend hebben gehad en dikke respect dat je nog “lekker” door Artis kon lopen. Slaap nog eens goed smiddags en geniet van alles wat komen gaat. Laat het over je heen komen en geniet.

  x Liefs

 2. Monique
  12 april 2018 / 17:13

  Lieve Natalie,
  Als moeder en kraamverzorgster begrijp ik zo je gevoel!! Spannend hoor maar heb vertrouwen in jezelf, je lichaam! Ik ga duimen voor jullie dat die kleine bink zich snel aandient en dat je een “mooie” thuisbevalling krijgt! Succes

 3. Fleur
  12 april 2018 / 17:56

  Succes met de echt de laatste loodjes you can do this babe!

 4. Gina
  12 april 2018 / 18:16

  Ik beviel zelf met 41+1 van een 4144gr wegend kindje. Ik weet goed hoe jij je voelt en alle goed bedoelde adviezen en opmerkingen kwamen mij ook de neus uit..
  Ik wens je veel succes met de bevalling en de aller aller laatste loodjes

 5. Ankelie
  12 april 2018 / 18:43

  Succes met allér laatste loodjes!

 6. Do
  12 april 2018 / 21:48

  Ooh, ik snap precies hoe jij je voelt!
  Bevallen met 41+4 .. had al een potje gejankt bij het idee dat ik in het ziekenhuis moest gaan bevallen .. maar toch begon het nog spontaan en had ik een fijne thuis bevalling!
  Gun ik jou ook! Mijn vermoeden zegt dat het goed gaat komen! Go Girl !!!

 7. 15 april 2018 / 07:45

  Wat een super fijn artikel heb jij geschreven! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.