Update verbouwing!

Update verbouwing!

Yay! Het schiet al enorm op in ons huis. De nieuwe muren staan bijna allemaal, er is een vaste trap van de 1e verdieping naar de zolder en over twee weken word de dakkapel op zolder geplaatst! De tuin is al helemaal betegeld, wij hebben geen groene vingers dus dit was de meest verstandige en praktische optie. Er komt een mooie overkapping in de tuin en een schuur, ik zie ons hier al zitten aankomende zomer..

Drie slaapkamers

We hebben ervoor gekozen om 3 slaapkamers te maken. Twee op de 1e verdieping, samen met de badkamer en een washok. Op de 2e verdieping (zolder) is één grote slaap kamer en veel bergruimte. We zouden eventueel in de toekomst op zolder nog een 4e slaapkamer kunnen maken, maar voor nu laten we het even zo. Op iedere slaapkamer komt een ingebouwde kast welke ook meegestuct gaan worden, ben heel benieuwd hoe dit gaat worden!

Keuken en badkamer:

De keuken hebben we uitgezocht en besteld! Ben er zo blij mee! Het is uiteindelijk een witte geworden met zwarte details. We hebben niet voor een zwarte gekozen omdat dit in de daarvoor bestemde ruimte niet mooi uit kwam. Over de badkamer zijn we nog niet helemaal uit. Ik wil de vloer en wande bewerken met beton ciré, maar ik moet Danny nog even overtuigen!

Vloer:

Eerst wilde we graag een gietvloer, helaas was dit niet mogelijk in ons huis. Omdat wij vloerverwarming willen en de schuifpui al ín het huis zat, zou een gietvloer te hoog uitvallen. Wat er dan gebeurd is dat je een opstapje krijgt voor de schuifpui en dat staat natuurlijk heel raar en is best gevaarlijk. Daarom kiezen we voor een PVC visgraat vloer, deze is dun en we hebben een hele mooie gevonden welke enorm lijkt op een echte houten vloer.

Hoe kon alles doorgaan toen Danny weg was?

Wij geven bijna alles uit handen. We hebben een aannemer die heel veel doet, dit is een familiekennis, dat is heel fijn qua communicatie. Verder doet en regelt mijn vader een hele hoop in huis, hij checkt vaak of alles goed gaat. We hebben een binnenhuis architect goede en duidelijke tekeningen laten maken, speciaal voor de aannemer en elektricien, ze weten precies wat ze moeten doen doordat alles duidelijk staat aangegeven op de tekeningen. Verder zal er vast en zeker nog wel iets verkeerd gaan, maar tot nu toe verloopt alles super goed! Nu Danny terug is neemt hij het weer over van mijn vader.

Vloer

Toch voor een visgraat vloer gegaan! Had ik niet echt verwacht eigenlijk, wel hebben we gekozen voor PVC omdat onze ervaring is dat dit net even iets kindvriendelijker is omdat het minder snel krast. Nu hebben we een hele donkere vloer en daar irriteer ik me dagelijks aan, je ziet er alles op! In ons vorige huis was de vloer heel ligt en dat vond ik veel mooier ook. We hebben dus voor een lichte visgraat vloer gekozen, ben zo benieuwd hoe dit gaat worden!

Verder zijn we nog opzoek naar een mooie bank. Heb jij misschien een leuke tip voor een kindvriendelijke (dus vlek bestendige) bank? Ik vind het zo moeilijk! Wij kochten 1,5 jaar geleden een nieuwe bank maar die zit helaas al onder de vlekken..

Liefs, Natalie

Hier vind je mijn Pinterest bord vol huis inspiratie!


Volg:

11 Reacties

 1. Manon-Claire
  8 april 2019 / 10:24

  Voor een bank kijken bij Aardeko! Alle modellen, stoffen, kleuren etc. zelf samenstellen. Wij hebben daar onze bank vandaan en zijn er súper blij mee!

 2. 8 april 2019 / 10:24

  Onze vlekken-op-bank-tip, koop banken altijd 2ehands Het is niet zo ‘vies’ als t klinkt, je kan vaak in de advertentie en aan de foto’s zien of het uit een schoon en net huis komt. Zo hebben wij nu een Henders en Hazel hoekbank voor 50€. Mevrouw deed hem weg omdat ze een nieuwe kocht, was niks mis mee. Zo kan je wat vaker wisselen van bank als de vlekken storen. Tot nu doen we alsnog 3/4 jaar met een bank

 3. Zovoeltgeluk
  8 april 2019 / 10:28

  Zorg voor een bank van stof. De stof niet glad! En dat je ze kan wassen. Wij hebben zo’n bank. Ideaal!!!

 4. Desiree
  8 april 2019 / 11:01

  De Puffy met ecoleather!
  We hebben 2 kinderen (3,5 jaar en 11 maanden) en twee katten!
  Alle vlekken heb ik weg gekregen (incl alle refluxvlekken)

 5. Esmee
  8 april 2019 / 12:02

  Je kunt je bank laten inpregnereren met een speciale spray. (Deze zijn niet eens zo heel erg duur en de meeste meubelwinkels verkopen het) Vloeistoffen en vuil blijven dan erop liggen ipv dat het in de stof trekt.
  Op deze manier kun je dus gewoon iedere bak uitkiezen die je mooi vind ;-).

 6. Margot
  8 april 2019 / 12:58

  Misschien toch een wasbare Ikea bank? ideaal met kinderen

 7. Susanne
  8 april 2019 / 13:01

  Ben heel benieuwd naar het eindresultaat! Ik vind de bank “sommer” van bysidde heel mooi! Je kunt hem vinden op IG. Volgens mij wordt deze bank behandeld met een speciale anti vlek laag! Succes nog met klussen!

  • Joyce
   8 april 2019 / 13:51

   Jaaaa de bank wilde ik je ook aanraden. Hier ook een peuter in huis en een goede bank

 8. Lotte
  8 april 2019 / 13:39

  Wij hebben onze hele badkamer met beton ciré laten doen (vloer is gietvloer in de badkamer) Ben er zo tevreden over! Super makkelijk in onderhoud, schoon en geen voegen en natuurlijk gewoon mooi!!☺️ Hoop dat je Danny kan overtuigen! Succes met de verbouwing, hier net klaar en weet hoe zwaar het is met twee kleine kids! Succes!

 9. Melanie v G
  8 april 2019 / 18:57

  Hier de bank van bepurehome ‘rodeo’. Je neemt de bank makkelijk af. Doet het dus ook aardig met kids

 10. Kim
  10 april 2019 / 07:12

  Gaat vast heel mooi worden, goede keus pvc. Wij zijn voor hout gegaan en daar zie je natuurlijk alles op . Wij hebben de soderhamn van Ikea en dan de pootjes zwart geverfd. Ideaal dat de bank lekker gewassen kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.