Voeding schema Lola (22 maanden)

Voeding schema Lola (22 maanden)

Lola is alweer 22 (!) maanden! Wauw, de tijd vliegt voorbij en onze dreumes veranderd met de dag. Ze is eigenwijs, vrolijk, grappig en energiek. Heeft een gigantisch eigenwilletje, ook dat. Zo is groente eten absoluut niet haar hobby en houd ze nets als haar mama van pasta’s en pizza’s. Ik deel vandaag Lola haar eetschema met jullie!

 

Groenten eten is absoluut geen hobby van Lola. ”Nee” is steevast het antwoord wanneer ik haar een Hollands prakkie voorschotel, hier ben ik zelf ook niet persee fan van dus daar zijn we mee gestopt. Pasta’s, indo food en Mexicaans gaan er wel lekker in dus hier probeer ik zo veel mogelijk mee te combineren en gezonde variaties op te bedenken. Het avondeten slaat ze wel eens over, soms maak ik iets wat Lola weigert. Voorheen maakte ik me daar heel druk om en dacht; ”nu krijgt ze al haar vitamines niet binnen.” Inmiddels ben ik daar makkelijker in geworden en smeer op dat moment gewoon en boterham voor haar. Mijn moeder vertelde dat ik vroeger ook wel eens het avondeten over sloeg, ze kon mij niet dwingen om mijn bordje leeg te eten en dat ga ik dus ook niet doen bij Lola.

Schema:

08:00 uur: wakker worden en ontbijten!

Lola slaapt altijd tot ongeveer 08:00/08:30 uur. Daarna haal ik haar uit haar bedje en gaan we de dag samen starten met een bak yoghurt. We ontbijten beide met hetzelfde, Lola krijgt een iets kleinere versie van mijn ontbijt.

Ontbijt: beker verdunde diksap of melk, bakje Griekse yoghurt met chiazaad, lijnzaad, en havermout.

Nu zul je misschien denken; wat geef jij je kind voor ”fitgirl” ontbijtje, maar dit ontbijt is ontstaan doordat Lola ’s ochtends altijd mijn bak yoghurt leeg roofde. Ik ben daarom voor haar exact hetzelfde ontbijt gaan maken zodat ik ook nog wat kan eten ’s ochtends 😉

Na het ontbijt kleed ik haar aan. Sinds Juni gaat Lola op maandag en woensdag naar haar schooltje toe, op die dagen stappen we rond 08:45 de auto in, breng ik haar weg en ga ik aan het werk! Op de andere dagen doen we het iets rustiger aan en gaan we lekker buiten spelen als het weer het toelaat.

10:30: snack ‘o clock!

We snacken rond dit tijdstip met fruit en/of eventueel een rijstewafel. Banaan, appel en druiven zijn hier favoriet en fruit eten is voor Lola geen straf gelukkig! De hele dag door drinkt Lola water of verdunde diksap of appelsap!

12:00: lunch time!

Tussen 12:00 uur en 12:30 gaan we lunchen! Lola eet dan meestal 2 of soms 3 sneetjes brood. Ik maak vaak een soepje van verse groenten, dit krijgt ze dan ook.

12:30/13:00: tijd om te slapen..

Rond 12:30 uur gaat Lola naar bed, soms wat eerder en soms wat later. Ze slaapt dan meestal 3/3,5 uur, lekker lang dus! In de tijd dat Lola slaapt doe ik vaak wat dingen in het huishouden, werk wat mailtjes weg en focus me vooral op Joe!

16:00 uur: wakker worden!

Na Lola haar middag slaapje, krijgt ze vaak nog een snack, dit verschilt vaak. Rozijntjes, olijven, crackertjes of een biscuitje. Daarbij drinkt ze natuurlijk weer water of verdunde diksap.

18:00 uur: avond eten

Rond de klok van 18:00 uur gaan we eten. We eten bijna altijd met z’n viertjes aan tafel. Het gebeurd geregeld dat we bij mijn ouders eten of dat er iemand mee eet, super gezellig! Zoals ik al eerder aan gaf kan het eten nog wel eens een strijd zijn met Lola. Groenten eten gaat niet altijd vanzelf, inmiddels zijn we er achter welke gerechten ze wel en welke gerechten ze niet zo kan waarderen. Een van haar favo’s is Mexicaans. Wij eten geen vlees en dus is dit chili con carne look-a-like gerecht vegetarisch. Het zit bomvol eiwitten door de bonen, het eitje en de avocado. Altijd een winner hier en ook echt een favoriet van mij! Lola is een gezellige eter, dit houd in dat het eten altijd overal zit, haha! Ik vind het heerlijk hoe ze van eten kan genieten, Danny kan het soms iets minder waarderen. We probeerde gister voor ’t eerst het schuifbestekje van Benjamins. Kennen jullie deze al? Ik vind hem top omdat het rekening houd met de hand waarmee je kindje eet. Wij kwamen er achter dat Lola links is, en gebruikte het lepeltje voor in de linkerhand, het eten ging al een stuk beter! Yay!

Het schuifbestekje koop je hier.

Na het eten krijgt Lola soms nog een waterijsje of een beetje yoghurt, daarna gaan we nog even boekjes lezen..

19:00 slaap preps.

Rond 19:00 uur gaat Lola in bad. We doen dit altijd ’s avonds zodat ze lekker fris haar bed in kan! Daarna smeer ik haar altijd in met bio lavendel olie. Goed voor haar huid en ze wordt er lekker rustig van. Ik ga nog even met haar knuffelen in ons bed en daarna leg ik haar in haar eigen bedje. Meestal is het dan 19:30 uur. Ze slaapt eigenlijk altijd de hele nacht door, het gebeurt zelden tot nooit dat ze wakker wordt.

 

Ik ben benieuwd of jullie kids dezelfde leeftijd hebben en misschien ook wel een beetje hetzelfde ritme? Of totaal anders?

Liefs, Natalie

 

 

 

Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking met Benjamins

 

Volg:

4 Reacties

 1. Denise
  14 juni 2018 / 19:16

  Het schema komt aardig overeen met dat van mijn dochter (bijna 17mnd). Echter slaapt zij in de middag vaak maar van 12.30-13.30/14.00 Ik zou willen dat ze wat langer sliep. Dan kreeg je meer gedaan en nu tijdens mijn zwangerschap had ik ook even rust. Heb je nog tips? Of heeft LOla altijd zo goed en lang geslapen? In de nacht slaapt ze vaak van 20.00a20.30 tot 7.30 a 8.00

  • Sanne
   17 juni 2018 / 16:19

   Bij ons lijkt het er ook aardig op wbt voeding.. Jip (18 maand) slaapt alleen ook (helaas) maar vaak 1.5 tot kleine 2u. Tot nu toe eet ze gelukkig wel zowat alle groente. 🙂
   Denise: ik denk dat het gewoon erg verschilt per kind. De een heeft meer slaap nodig dan een ander. Jip slaapt ook van 19.30 tot 8.00u en overdag van 12.30/14 a 14.30u

 2. Julia
  14 juni 2018 / 19:52

  Hey Natalie,
  Ik zou normaal nooit een berichtje sturen, maar ik dacht misschien wil je dit weten. Ik hoorde laatst dat rijstwafels arsenicum bevatten en dus niet goed zijn voor kinderen! Ik dacht als je dit niet weet wil je het misschien graag weten. Bedoel het niet als oordeel. Hierbij een stuk waarin er meer over staat; https://www.oudersvannu.nl/nieuws/kinderen-zouden-geen-rijstwafels-moeten-eten/

  Moest het ff kwijt! Je blogs en vlogs vind ik super leuk en wat een liefdevolle moeder ben je! Heel bijzonder om te zien.

  Liefs julia

 3. Emmie
  14 juni 2018 / 19:57

  Mijn dochtertje Fé (volgens mij 1 dag jonger) heeft precies hetzelfde ritme. Slaapt alleen overdag niet zo lang. Snachts precies zoals Lola, eigenlijk zelden tot nooit wakker en rond 8.30/9.00 wakker. Zo fijn is dat!
  Groente eet ze redelijk. Ze wil alle groentes heel, niet tot een prakje zeg maar. Zoals stampot, dat vind ze niks. Wortel, tomaat, spinazie, brocolli en bloemkool is haar favoriet! En ze heeft liever pasta of rijst ipv aardappels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.