VOEDINGSSCHEMA MET RECEPTEN

Het is weer Januari, tijd voor de goede voornemens! Toen ik ná de feestdagen op de weegschaal ging staan schrok ik wel een beetje. Ik merkte aan alles dat ik was aangekomen, en was benieuwd naar mijn gewicht. Ik sta niet vaak op de weegschaal, als dit 4 keer in een jaar gebeurd dan is dat veel, maar ik was benieuwd of mijn gevoel klopte. En dat was dus zo, tijd voor verandering!

Disclaimer: iedereen moet zelf weten hoe hij of zij eet, dit is mijn bewuste keuze. Ik deel mijn voedingsschema en het kán dus zijn dat deze niet geschikt is voor jou en jouw behoeftes. Dit schema is geen natte vinger werk, ik heb in het verleden als voedingsdeskundige gewerkt en weet dus heel goed welke bewuste keuzes bij mijn lichaam passen.

Voorbeeld schema:

Maandag:

Ontbijt:
Kwark met granola en een handje walnoten

Tussendoor:
Twee stuks fruit

Lunch:
Twee sneetjes volkoren brood met gerookte zalm, klein laagje zuivelspread, komkommer, dille en citroensap

Tussendoor:
Worteltjes, 5 olijven, snoeptomaatjes en een handje ongezouten noten

Avond eten:
Shakshuka (zie recept)

Dinsdag:

Ontbijt:
Twee rijstwafels met ½ avocado en 1 gekookt ei.

Tussendoor:
Twee stuks fruit

Lunch:
Groene gemengde salade met een handje kidneybonen, komkommer, tomaat, ½ avocado en wat feta kaas

Tussendoor:
Twee crackers met hummus of zuivelspread

Avond eten:
Pompoensoep met geroosterde pompoenpitten en drie stukjes stokbrood

Woensdag

Ontbijt:
Kwark met blauwe bessen, walnoten en honing

Tussendoor:
Twee stuks fruit

Lunch:
Left-over pompoensoep van gister, met twee sneetjes volkoren brood met roomboter

Tussendoor:
Snoepgroenten en 1 rijstwafel met pindakaas of hummus

Avond eten:
Wok van broccoli, sugarsnaps, rode ui en soyasaus met noodles en garnalen

Donderdag
Ontbijt: twee eitjes gebakken, bak het op de manier waarop jij ze het lekkerst vind + een halve avocado

Tussendoor:
Twee stuks fruit

Lunch:
Twee sneetjes geroosterd volkoren brood met zuivelspread, gerookte zalm citroensap, dille en komkommer

Tussendoor:
Snoepgroente, handje noten en olijven

Avond eten:
Vega pasta (zie recept)

Vrijdag:

Ontbijt:
Havermout pap met appel en kaneel en lijnzaad

Tussendoor:
Twee stuks fruit

Lunch:
Gemengde salade met geitenkaas, paprika, komkommer, tomaat en twee crackers met hummus

Tussendoor:
Halve avocado met een gekookt ei

Avond eten:
Vega curry met rijst (zie recept)

Recept Shakshuka (ik voeg altijd nog een blik kidney bonen toe!)

Recept vega pasta (ik laat meestal de vega gehakt balletjes achterwegen en vervang dit door stukjes buffelmozzarella!)

Recept vega curry 

Tussendoor drink ik altijd water, gember thee, koffie en soms appelsap met water. Qua recepten; ik doe meestal maar wat en geef overal een eigen draai aan, dat maakt het lastig om recepten voor te schrijven daarom heb ik deze van de allerhande gebruikt. Als je de richtlijnen van deze recepten volgt moet het goed komen! In het weekend ben ik altijd wat makkelijker, we eten dan vaak wel een keer buiten de deur en ontbijten uitgebreider. Mochten jullie het leuk vinden dan kan ik vaker zo’n schema maken, mocht je een schema op maat willen hebben dan moet je mij even een berichtje sturen 🙂

Liefs, Natalie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 reacties

 1. Saskia
  14 januari 2019

  Super leuk je schema…..heel leuk als je er dat deelt. Ik ben ook weer begonnen en ga meteen jou schema proberen.

  Heel erg bedankt en je volg was weer super leuk, groetjes Saskia

 2. Annemieke
  15 januari 2019

  Wat chill dit Nath, ga ik zeker gebruiken! X

 3. 15 januari 2019

  Wat leuk en handig! Wat zijn ongeveer de kosten voor een schema op maat?

 4. Dieneke
  15 januari 2019

  Super fijn dat je, je schema wilt delen. Ik heb er voor nu weer wat inspiratie bij :-)! X

 5. Lyd
  15 januari 2019

  Super tof!!
  Ik heb echt wel interesse in een schema op maat maar ik kom hier ook al een eind mee!
  Leuk!! Dit soort dingen mag je vaker delen!

 6. Baukje de Vries
  16 januari 2019

  Super dit schema, ga er volgende week mee beginnen. Ik zou ook wel graag een schema op maat willen.
  groetjes Baukje