Voorbereidingen op de verhuizing!

Voorbereidingen op de verhuizing!

Op 1 juli is het zover! We gaan verhuizen naar Engeland. In de Vlogs die begin mei weer beginnen ga ik jullie uitgebreid meenemen tijdens alle voorbereidingen voor de verhuizing, of naja, emigratie! Hierin laat ik jullie zien hoe we de voorbereidingen treffen, denk hierbij aan het uitschrijven in Nederland, de verkoop van ons huis en het inpakken van al onze spullen.. Dit begint eigenlijk pas begin Juni, nu kunnen we nog niet zoveel doen behalve ervoor zorgen dat we al zoveel mogelijk spullen sorteren; wat neem je mee en wat niet? Daarnaast moeten we ook meubels gaan shoppen voor ons nieuwe huis. Kortom; genoeg te doen..

Goed, waar zal ik eens beginnen? Het scheelt al de wereld dat we dit al eens gedaan hebben. Toen we naar Aruba gingen verhuizen verkochten wij ook ons huis en schreven ons ook uit in Nederland. We hebben dus al enige ervaring en weten deels wat ons te wachten staat. Enige grote verschil is toch wel dat ik toen zwanger was van Lola en we dus alleen maar rekening hielden met onszelf. Nu nemen we twee kindjes mee. Ik vind het natuurlijk super spannend hoe zij hierop gaan reageren. Wij zelf zijn heel flexibel en passen ons makkelijk aan aan nieuwe situaties, ik probeer dit de kindjes ook mee te geven.

Het belangrijkste is dat we samen zijn als gezin. Lola mag op 3 Juli één dagje meedraaien op haar nieuwe school, maar verder hebben we er voor gekozen om de eerste maanden de kids thuis te houden en samen aan onze nieuwe woonplaats en situatie te wennen. Daarnaast is het ook school vakantie en is het sowieso lastig om een opvang te vinden voor de kids. De opvang die ik heb uitgezocht voor Joe ook gesloten is gedurende de de schoolvakantie. We zullen in die periode zeker de omgeving gaan verkennen, want wat vele niet weten is dat er in het Zuiden van Engeland (waar wij dus gaan wonen) een soort subtropisch klimaat is. Er zijn waanzinnig mooie stranden, er groeien zelfs palmbomen en andere subtropische planten. Lijkt me dus heel gaaf om dat te gaan bekijken want ik heb dit stukje van Engeland nog nooit gezien!

Lola gaat naar een internationale school als het schooljaar begint in September. Joe gaat dan ook twee dagen in de week naar een opvang toe. Ik heb er lang over getwijfeld, want ik vind het super spannend om hem weg te brengen naar een nieuwe plek zonder Lola. Hij is zo gewend dat ze altijd alles samen doen, maar Lola gaat natuurlijk naar de basisschool en daar is hij nog even te jong voor. Ik denk dat het voor zijn taal ontwikkelingen heel belangrijk is om toch te gaan, daarnaast houd Joe ook heel erg van andere kinderen en ik denk dat hij het heel fijn vind om te kunnen spelen met kindjes van zijn leeftijd. Wanneer hij 3 jaar is mag hij met Lola naar school. Het werkt in Engeland anders dan in Nederland, want vanaf 3 jaar gaan de kindjes naar pre-school. Dit is niet verplicht overigens, maar wanneer kindjes van 4 jaar naar school gaan komen ze direct in ”Reception” terecht. Op de school waar Lola heen gaat beginnen ze in dat ”eerste echte jaar” al meteen met lezen en schrijven, dat vond ik best pittig. Daarom begrijp ik ook dat het goed is voor kinderen om te starten in ”pre-school” als ze 3 jaar zijn, zo is de overstap minder groot. Lola krijgt uiteraard les in het Engels en ze houden daar rekening met haar taal achterstand, ze moet ook een uniformpje aan! Ik vind dit zo schattig, ik ben zo benieuwd wat ze daar van gaat vinden!

Wat ga ik eigenlijk doen? Een vraag die mij heel vaak gesteld word. Ergens vind ik het een vervelende vraag, want ik heb continue het gevoel dat ik mezelf moet verdedigen, maar dat is misschien meer iets wat tussen mijn oren zit. Mensen denken toch vaak dat ik daar niks te doen heb, een beetje netflixen en het huis boenen. Maar mijn werk kan gelukkig gewoon doorgaan, er verandert dus weinig. Danny gaat wel langere dagen maken dus het huishouden, de boodschappen en het brengen en ophalen van de kindjes komt op mijn schouders terecht. Dat is nu ook al zo, alleen vind ik dat in een ander land waar ik niemand ken toch een beetje spannend.

We kennen nog niemand in Engeland en dat vind ik ergens een heel fijn idee en tegelijkertijd een heel spannend idee. Want ja, hoe ga je contacten leggen in deze tijd? Corona maakt het hele sociale gebeuren wel een stuk lastiger, maar ik weet zeker dat het uiteindelijk wel goed moet komen. Wat ik merkte aan de tijd dat ik op Aruba en Curacao woonde, is dat je de eerste 2/3 maanden vaak heel moeilijk vind. Dit hoor ik ook van veel andere mensen die al eens zijn geëmigreerd. Ik denk dat het ook een hele menselijke reactie is; je laat toch je vertrouwde omgeving achter en moet op een andere plek alles weer opnieuw uitvinden en opbouwen. Ik vind het wel fijn dat ik nu weet dat die eerste maanden lastig zijn en dat dit ook weer goed komt.

Ik ga jullie hier en in video’s dus op de hoogte houden van onze verhuizing. Mocht je nog een vraag hebben, let me know! Ik vind het super leuk om het over dit onderwerp te hebben, dan voelt het voor mij ook een stukje ”echter” worden!

Thanks weer voor het lezen, heel veel liefs van mij!

Volg:

8 Reacties

 1. Michelle
  22 april 2020 / 18:43

  Wat een ontzettend leuk avontuur gaan jullie aan! En leuk dat je ons hier in mee neemt. Ik ben heel benieuwd Liefs, Michelle

  • Natalie Vijfhuizen
   24 april 2020 / 11:16

   We hebben er ook zoveel zin in! X

 2. Sabrina
  22 april 2020 / 21:29

  Wat een super leuk maar ook een spannende avontuur gaan jullie tegemoet. Ik ben heel benieuwd
  En ook hoe de kinderen het gaan vinden
  Liefs sabrina

  • Natalie Vijfhuizen
   24 april 2020 / 11:15

   Ik ook! Zo benieuwd hoe ze het gaan vinden! X

 3. Marije
  24 april 2020 / 13:12

  Leuk om te lezen! Vind het superleuk wat jullie gaan doen! Stiekem mijn grote droom! Succes met alle voorbereidingen!

 4. 24 april 2020 / 20:27

  Leuk om te lezen! Ik ben benieuwd wat je van Engeland gaat vinden!

 5. Amanda
  25 april 2020 / 11:51

  Wat leuk! Zoals ik al vaker heb aangegeven ben er voor je hoor als mede dutchie in the uk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.